Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סוללה למברגה ישנה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1030 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי מברגה ישנה של BOSCH, בת כמעט 2 עשורים כבר לדעתי ו"סוף סוף" הסוללה מתה, אחותה מתה לפני איזה 7 שנים.

איזה סוללה כדאי לי לקנות?

אני נתקל הרבה בכאלה: https://braumers.co.il/product/5184420/

"איכותי" "תואם בוש".. קצת מוריד לי את הבטחון במוצר, למה אין שם של יצרן?

עם כזה מידע כבר עדיף להזמין מעלי אקספרס בשליש מחיר

עוד אפשרות שחשבתי עליה זה לקנות רק את התאים ולהשתמש בפלסטיקה המקורית (יש ברגים שסוגרים את זה אז נראה לי שיהיה קל יחסית להחלפה)

מה דעתכם?

הדגם המדובר זה GSR 9.6V Professional

הכלי הכי טוב שיש לי, כמה עבודה הוא נתן במהלך השנים ועדיין עובד כמו חדש, פשוט לא יאומן שהסוללה המקורית החזיקה עד עכשיו!

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

גם לי יש כזאת. יש לי סוללה חלופית אחת שקניתי בארץ ואחת שהזמנתי מעלי אקספרס, שתיהן עובדות מצוין.

יש לי גם סוללה אחת שהחלפתי בה את התאים, ההלחמה שם לא פשוטה (בסוללה המקורית התאים מרותכים). לדעתי גרמתי נזק לתאים כשניסיתי להלחים אותם, היא מתה יחסית מהר. יש שם גם חיישן טמפרטורה שריך למקם בין התאים למיטב זכרוני. יותר פשוט וזול לקנות סוללה מוכנה.

התאים פה הם לא ליתיום אלא ניקל קדמיום (או ניקל מטאל בסוללות היותר חדשות), מבחינת בטיחות הן הרבה פחות מסוכנות מליתיום ואם הסיכון היחיד בתאים לא איכותיים הוא שהסוללות ימותו קצת יותר מהר אז לדעתי עדיף לחסוך את העבודה.

עריכה אחרונה על ידי RedLabel
  • אהבתי 1

"ai motoare capul doare"

פורסם (נערך)

שתי הסוללות שקניתי היו של 2000, כאשר המטרה היתה שיהיו ניקל קדמיום כמו המקוריות, למרות שבמציאות אני לא יודע אם הן ניקל קדמיום או ניקל מטאל (להבנתי סוללות ניקל קדמיום כבר לא ממש מיוצרות בימינו ולרוב הוחלפו בניקל מטאל).

הסוללה שבניתי לבד היא של 3000 והיא ניקל מטאל והחשד שלי בזמנו היה שזאת אחת הסיבות שהיא מתה מהר, כי לא ברור אם המטען שהגיע עם המברגה מיועד לניקל מטאל. היום היום אני פחות בטוח שזאת הסיבה, כמו שכתבתי בהודעה הקודמת.

קיבולת של 12800 mAh  היא לא הגיונית לסוללות כאלה. הסוללות מורכבות משמונה תאים במתח של 1.2 וולט מחוברים בטור (8X1.2=9.6), כלומר הקיבולת של כל תא ספציפי תהיה הקיבולת של הסוללה כולה, רק במתח גבוה יותר. כל תא הוא קצת יותר גדול מסוללת AA (קוטר גדול יותר אבל קצר יותר).

אני לא מכיר סוללות AA של 12800 mAh או אפילו קרוב לזה. במקסימום הן מגרדות 3000.

הגיוני שהקיבולת בסוללות מודרניות גדולה יותר מהמקוריות כי הטכנולוגיה השתפרה, אבל לא עד כדי כך. כל מספר שהוא הרבה יותר גבוה מ 3000 סתם מיועד לנפח מחיר.

עריכה אחרונה על ידי RedLabel

"ai motoare capul doare"

פורסם (נערך)

אם מדברים על diy

זו המברגה שלי. שודרגה לתאי ליתיום מסוללות של לפטופ. קונפיגורציה 2p3s כלומר שלושה זוגות סוללות במקביל שמחוברים בטור. המתח הכללי 10.8-12 וולט כלומר קצת יותר מהמקורי. המקדחה חזקה משמעותית מהמקור ונראה לי שגם משך העבודה של הסוללה משופר. 

לא השקעתי בקוסמטיקה כמו שניתן לראות.

הטענה דרך balanced charger ולא במטען המקורי.

20230809_212808.jpg

20230809_212800.jpg

עריכה אחרונה על ידי yuvk
  • אהבתי 2
:turn-l:
פורסם

לדעתי אם קונים סוללה ג'נרית אז כבר עדיף מעלי אקספרס. ואם קיים תחפש ליתיום, הבדל יום ולילה אם אתה משתמש פעם ב.

פורסם
לפני 19 שעות, Sparrow420 כתב:

"איכותי" "תואם בוש".. קצת מוריד לי את הבטחון במוצר, למה אין שם של יצרן?

עם כזה מידע כבר עדיף להזמין מעלי אקספרס בשליש מחיר

ומאיפה אתה חושב שהחנויות האלו מזמינות את הסוללות?...:lol:

מה שכן בעלי דווקא כן תוכל למצוא תחליפי עם שם יצרן לדעתי. כך עשיתי בזמנו עם תחליפי של מקיטה, ויחסית לא מזמן עם תחליפי לדייסון (בעקבות המלצה מהפורום, וידאתי לפני ההזמנה שלסוללה יש שם יצרן בכל מקרה ומצב).

לפני 19 שעות, Sparrow420 כתב:

עוד אפשרות שחשבתי עליה זה לקנות רק את התאים ולהשתמש בפלסטיקה המקורית (יש ברגים שסוגרים את זה אז נראה לי שיהיה קל יחסית להחלפה)

צ'מע...

לא רוצה "להוריד לך", אבל אני לא ממליץ לך על התעסקות. 

אני לא יודע מה הניסיון שלך ב-DIY, אבל זה לא ניתוח פשוט- ואחד שאני (כ-DIY'ER מנוסה) לא מעוניין לבצע. תאי ליתיום זה מפחיד, וכן, אם אתה כבר עושה את הניתוח, לך על ליתיום ולא על מה שהיה לך במקור (כנראה ניקל קדמיום או ניקל-מטל הידריד).

להלחמת סוללות יש פחיות יעודיות ומלחם ייעודי, בלעדיו זה הרבה פחות קל וכיף.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לגבי ליתיום - דורש הבנה בסיסית, ודורש שינוי המטען או הוספת מעגל בקרה.

אפשר לקנות סוללות שכבר מולחמות אליהן לוחיות (טאבים) ואז ההלחמה קלילה. אם שואבים את הסוללות ממכשיר ישן (כמוני) ניתן להשאיר את הטאבים.

בכל אופן - ליתיום לא יכנס במקום - המימדים שונים.

• מעניין 1
:turn-l:
פורסם
לפני 6 שעות, mikyl כתב:

ואם קיים תחפש ליתיום, הבדל יום ולילה אם אתה משתמש פעם ב.

לפני 6 שעות, ברווז כתב:

לך על ליתיום ולא על מה שהיה לך במקור (כנראה ניקל קדמיום או ניקל-מטל הידריד).

מה ההבדל?

לפני 6 שעות, ברווז כתב:

צ'מע...

לא רוצה "להוריד לך", אבל אני לא ממליץ לך על התעסקות. 

להלחמת סוללות יש פחיות יעודיות ומלחם ייעודי, בלעדיו זה הרבה פחות קל וכיף.

בגלל זה אני שואל, יש לי כמות סבירה של ניסיון בDIY

רציתי אם זה רק לפרק את הפלסטיק ולחבר תאים או שיש פה איזה קאץ'

לא באלי להסתבך עם זה

בכל מקרה, בנתיים הזמנתי לי את זה: https://www.aliexpress.com/item/1005001880233759.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.5.21ef18020puVM6

זוג של 3 אמפר ב97 ש"ח

פורסם
לפני שעתיים, Sparrow420 כתב:

מה ההבדל?

לסוללות ניקל מטל ושות יש מה שנקרא "אפקט הזיכרון", כך שאורך החיים שלהם הוא יחסית מוגבל ביחס לליתיום, שלו אין את האפקט הזה. 

בקצרה זה אומר שהסוללה לא 100% מתרוקנת, אבל המטען מחשב את הכמות שנותרה בסוללה כ-0 החדש.

בגלל זה אני שואל, יש לי כמות סבירה של ניסיון בDIY

רציתי אם זה רק לפרק את הפלסטיק ולחבר תאים או שיש פה איזה קאץ'

לא באלי להסתבך עם זה

לא... זה לא. 

זה לא הדבר הכי מסובך בעולם, אבל זה מספיק מסובך בשביל שאני אדע שזה לא בשבילי (אפילו עם ההבנה שלי בחשמל וניסיון לא קטן ב-DIY).

זו התברווזות מיותרת. 

בכל מקרה, בנתיים הזמנתי לי את זה: https://www.aliexpress.com/item/1005001880233759.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.5.21ef18020puVM6

זוג של 3 אמפר ב97 ש"ח

ניקל-מטל, שים לב. NI-MH.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 16 דקות, ברווז כתב:

ניקל-מטל, שים לב. NI-MH.

שמתי לב, לא רציתי ליטיום (לא הבנתי מה "אפקט הזכרון" עושה)

המקורי זה NiCd (ניקל קאדמיום?), אבל זה אמור לעבוד אותו דבר, לא? (עם המברגה והמטען)

פורסם

אפקט הזכרון גרם לכך שאם לא פרקת את הסוללה כמעט עד הסוף היא היתה "זוכרת" את מטען המינימום והיתה מפסיקה לספק אנרגיה כשהיתה מגיעה אליו. בניגוד לסוללות הליתיום שאפשר לטעון מכן מצב את סוללות הניקל היתה כמעט חובה לפרוק לפני הטעינה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אז סוללות ניקל למיניהם צריך לפרוק עד הסוף לפני שטוענים או שמקצרים את החיים שלהם?

מעניין, מישהו יודע להסביר למה זה קורה?

בכל מקרה לא הייתי רוצה להחליף לליטיום כי אז צריך גם מטען חדש וכ'ו

פורסם

בדיוק. כך הייתי עושה עם מכשיר הקשר בשנות ה-80 ועם הסלולריים בשנות ה-90.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

היום היה בחדשות 13. סוללת ליתיום נדלקה וגרמה לשרפה. כמה שהסוללות האלה מסוכנות. יש גם הדגמה של מכבי האש.

https://13tv.co.il/item/news/domestic/internal/evlal-903663191/?pid=62&cid=902992386

"לא האמנתי": אורי בן ה-6 נפצע אנושות - בגלל סוללת ליתיום

סוללה שהותקנה בשואב אבק רובוטי התלקחה באמצע הלילה וגרמה לשריפה בדירה בפתח תקווה, כאשר בני המשפחה נלכדו בתוכה עד להגעת כוחות ההצלה. שוחחנו עם אביו של הילד שנפגע - ובדקנו איך אפשר להיזהר. "כדי לחסוף כסף, לפעמים מייצרים את הסוללה בצורה מפוקפקת".

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

• תוכן חדש...