Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1006 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אני נפרד מהניסאן בת ה-15 שלי, ורוצה רכב משפחתי קטן, ל3-4 נפשות. 

לא אכפת לי בכלל מ"ביצועים" (יש לי ניסאן...) או עיצוב, העיקר זה אמינות, בטיחות, תחזוקה זולה ושוב אמינות.

נוסעים בעיקר בעיר ופעמיים או שלוש בשבוע מחוץ לעיר, בערך 12-14 אלף ק"מ בשנה.

מאוד אשמח אם יהיו מערכות בטיחות מתקדמות, בעיקר בלימה אוטונומית.

תקציב היה במקור 60K אבל מוכן למתוח אותו ל70K+ כי נראה שאין ברירה...

רוצה רכב בן 4-6 עם מקסימום 100K ק"מ, נראה לי שיותר מזה כבר לא שווה להשקיע כאלה סכומים.

המחירים של טויוטה, מאזדה וסוזוקי גבוהים מאוד בסוזוקי גם אין מערכות בטיחות מתקדמות בשנתונים 2018-2019.

אני לא צריך קרוסאובר אבל נראה שאם אני רוצה אבזור בטיחות וצריכת דלק סבירה השוק "מושך" אותי לקנות קרוסאובר קטן.

האם רכב כמו קיה סטוניק יכול להתאים לפרמטרים שלי? משיטוט באינטרנט, בפורום (והמוסכניק שלי) נראה שגיר רובוטי זה עסק יקר שנוטה יותר לתקלות.

אני טועה בעניין? הסתכלתי גם על הונדה ג'אז או פיז'ו 2008.

המוסכניק שלי הזהיר אותי לא להתקרב לסקודה (או אירופיות בכלל) כי האמינות בעייתית (גיר DSG). אז מה נשאר בעצם?

הצעות יתקבלו בברכה.

• תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

סטוניק, קצת צפופה למשפחה
בתקציב שלך בקושי תגרד 2018 ובטח לא שמורה
גיר רובוטי... יש לו את השם שלו ועדיין אין תלונות על הגיר בסטוניק
הטורבו... פנינה, נוסע כמו שד
אפשר לחפש 1.4 אטמוספרית, שם האמינות לא מוטלת בספק, אבל אתה חוזר ל step one מבחינת הביצועים (וגם הדלק)

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)

מה הבעיה ספציפית במודל 2018?

אני רוצה מכונית לטווח ארוך, לפחות 6-7 שנים.

מה לגבי פיגו 2008? הן זולות יותר, יש סיבה מיוחדת לזה?

תודה

עריכה אחרונה על ידי ManInShadows
פורסם

אין בעיה ב 2018 רק המחירון שלה מעל התקציב שלך

ואין שנת 2017

מה שאומר שאם תמצא אחת זולה 2018 תהיה לכך סיבה.

פזו... זולה... תנחש לבד למה או שתעשה חיפוש בפורום 

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

איזה ניסאן יש לך עכשיו?

מיקרה/ נוט/ טיידה/ אלמרה?

מה הגודל של הנוסעים? אולי מאזדה 2 יכולה להספיק? 

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

כרגע עם ניסאן טידה,שהיא בגודל מצוין, אבל לא חייב כל כך גדול, חי בעיר ואפשר גם רכב קטן יותר. אנחנו 2 אנשים לא גדולים בכלל וילד.

לא אוהב ספציפית את המאזדה 2, לא נוחה וגם פחות בטיחותית, שזה חשוב לנו. הייתי קונה בשמחה מאזדה 3, אבל הן יקרות בצורה מוגזמת וצריכת הדלק שלהן לא מצטיינת (כך נאמר לי). רכב יפה אבל באמת שאין לי צורך בביצועים ותחושת יוקרה, רק רכב אמין ובטיחותי.

אם לא תהיה ברירה ממש נמתח את התצקיב יותר, אבל זה רק מוצא אחרון אם לא אמצא תוך חודשיים-שלושה מה שאני מחפש. אני לא ממהר. 

עריכה אחרונה על ידי ManInShadows
פורסם
לפני 3 שעות, ManInShadows כתב:

אני לא צריך קרוסאובר אבל נראה שאם אני רוצה אבזור בטיחות וצריכת דלק סבירה השוק "מושך" אותי לקנות קרוסאובר קטן.

אם אתה רוצה צריכת דלק טובה אתה צריך קרוסאובר? זה משפט מחוזי מאוד

לפני 3 שעות, ManInShadows כתב:

הסתכלתי גם על הונדה ג'אז 

ומה רע?

• אהבתי 1
פורסם
לפני 1 דקה, פראג כתב:

אם אתה רוצה צריכת דלק טובה אתה צריך קרוסאובר? זה משפט מחוזי מאוד

ומה רע?

מסתכל על נתונים של מאזדה 3 2018 לעומת קיה סטוניק נניח, הסטוניק מנצחת בצריכת דלק. אם יש לך משפחתית רגילה (לא טויוטה או מאזדה, יקרות מאוד) להציע אשמח לשמוע. הונדה ג'אז ספציפית גדולה במיוחד יחסית לקטנות אז אפשר להתפשר כאן, אבל הן מבוקשות מאוד ואין כמעט היצע כרגע באזור. 

פורסם
לפני 2 דקות, ManInShadows כתב:

מסתכל על נתונים של מאזדה 3 2018 לעומת קיה סטוניק נניח, הסטוניק מנצחת בצריכת דלק. אם יש לך משפחתית רגילה (לא טויוטה או מאזדה, יקרות מאוד) להציע אשמח לשמוע. הונדה ג'אז ספציפית גדולה במיוחד יחסית לקטנות אז אפשר להתפשר כאן, אבל הן מבוקשות מאוד ואין כמעט היצע כרגע באזור. 

תשווה תפוזים לתפוזים. מאזדה 2 עם גיר אוטומטי רגיל ומנוע אטמוספרי אתה צריך להשוות נגיד ל cx3 . סטוניק עם גיר רובוטי ומנוע טורבו אתה צריך להשוות לפולקסווגן גולף, איביזה פאביה וכיוב

פורסם

לא מסכים.
אין להשוואה הזאת שום ערך.
שישווה בין רכבים שמעניינים אותו ואם צריכת דלק היא פרמטר אז שיקח בחשבון מבין אלו מי יותר חסכוני.
מה גם שקרוסאובר ומשפחתית הם לא סגמנט עד כדי כך שונה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 4

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, ManInShadows כתב:

העיקר זה אמינות, בטיחות, תחזוקה זולה ושוב אמינות.

לפני 9 שעות, ManInShadows כתב:

רק רכב אמין ובטיחותי

בק"מ של פחות מ15 אלף לשנה לדעתי צריכת דלק פחות חשובה. תתמקד באמינות. בתקציב של 70 אלף אפשר למצוא יונדאי אקסנט / I25 מהדור האחרון אחרי מתיחת הפנים שנתונים 2019/2020. רכב פשוט עם מנוע אטמוספירי וגיר פלנטרי 6 הילוכים.

מתאימה מאוד ל4 נפשות. מבחינה בטיחותית יש לה רק מובילאיי. ממליץ להתמקד בדגם ה1.6.

נמכרו בעיקר לליסינג לדעתי אז לחפש אחת עם ק"מ סביר והיסטורית טיפולים.

עריכה אחרונה על ידי TZR84

פורסם
לפני 9 שעות, shellcase כתב:

לא מסכים.
אין להשוואה הזאת שום ערך.
שישווה בין רכבים שמעניינים אותו ואם צריכת דלק היא פרמטר אז שיקח בחשבון מבין אלו מי יותר חסכוני.
מה גם שקרוסאובר ומשפחתית הם לא סגמנט עד כדי כך שונה.

לא הבנתי

הבחור אמר שצריכת הדלק שולחת אותו לקנות קרוסאובר ולראיה מאזדה 2 בזבזנית מקיה סטוניק. הסברתי לו שקרוסאובר לא חסכונית יותר (קצת להיפך) וסטוניק חסכונית ממאזדה בגלל שהיא גיר רובוטי ומנוע טורבו. וכדי לומר ש'x חסכוני בדלק' צריך להשוות אותו לקבוצת הייחוס שלו עם מכלולים דומים. שים לב למה אתה מגיב כשאתה נכנס בשיחה

לפני שעתיים, TZR84 כתב:

בק"מ של פחות מ15 אלף לשנה לדעתי צריכת דלק פחות חשובה. תתמקד באמינות. בתקציב של 70 אלף אפשר למצוא יונדאי אקסנט / I25 מהדור האחרון אחרי מתיחת הפנים שנתונים 2019/2020. רכב פשוט עם מנוע אטמוספירי וגיר פלנטרי 6 הילוכים.

מתאימה מאוד ל4 נפשות. מבחינה בטיחותית יש לה רק מובילאיי. ממליץ להתמקד בדגם ה1.6.

נמכרו בעיקר לליסינג לדעתי אז לחפש אחת עם ק"מ סביר והיסטורית טיפולים.

אין לה אבזור בטיחות ולפי מה שאני רואה אין לה מבחן ריסוק אירופאי (אולי לא נבחנה כי לא שווקה במדינות מערביות?) . לא ביצועים ולא צריכת דלק טובה וממה שאני יודע גם לא רכב איכותי בדברים אחרים

למה היא עדיפה על משפחתיות ישנות קצת יותר? נניח סיוויק 1.8 האצ'בק ששווקה עד 2017

אם מוכרים לך ב2020 בגדול את אותו מוצר שהיה בינוני מינוס ב 2010 למה ללכת אחרי השנתון

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אז בעצם אין כזה דבר משפחתית אמינה ובטיחותית ב70 אלף שח בימינו? שווה לי לחכות כמה חודשים כדי שאולי מחירי המשומשות ירדו קצת יותר? סבלנות יש לי. גם אם הייתי משלם יותר, נראה לי ממש מוגזם לשלם 90 אלף שח על טויוטה בת 5, עם כל הכבוד לטויוטה. אין אלטרנטיבה סבירה?

פורסם
לפני 12 דקות, ManInShadows כתב:

אז בעצם אין כזה דבר משפחתית אמינה ובטיחותית ב70 אלף שח בימינו? שווה לי לחכות כמה חודשים כדי שאולי מחירי המשומשות ירדו קצת יותר? סבלנות יש לי. גם אם הייתי משלם יותר, נראה לי ממש מוגזם לשלם 90 אלף שח על טויוטה בת 5, עם כל הכבוד לטויוטה. אין אלטרנטיבה סבירה?

קודם כל בהחלט ייתכן שהסבלנות תשתלם והייתי ממליץ. תעקוב גם ביד 2 בינתיים עד שיהיה רכב שאתה מרוצה בתקציב שלך. שנית- טויוטה מאוד יקרה ביד שניה. מה רע למשל בהונדה 1.8 האצ'בק?

• אהבתי 1
פורסם

אמרת שמוכן לרדת בגודל, אולי סוזוקי סוויפט? 

אני לא ממש אוהב שבדגמים החדשים יותר הם עברו לגיר רציף במקום פלנטרי, זה פחות אמין. 

אבל יש כאלה ידניות, אם זאת אופציה, או לרדת לשנה שזה היה פלנטרי עדיין, או להתפשר על רציף. 

אם לא זה אז מאזדה 2 לפי דעתי, באמת נגמרו המכוניות הנורמליות - הכל מכוניות עם שכלולים מיותרים מאוד ודגמים לא אמינים בעליל במחירים גבוהים.

• רעיון טוב! 1

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

• תוכן חדש...