Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1006 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, liorwohl כתב:

אמרת שמוכן לרדת בגודל, אולי סוזוקי סוויפט? 

אני לא ממש אוהב שבדגמים החדשים יותר הם עברו לגיר רציף במקום פלנטרי, זה פחות אמין. 

אבל יש כאלה ידניות, אם זאת אופציה, או לרדת לשנה שזה היה פלנטרי עדיין, או להתפשר על רציף. 

אם לא זה אז מאזדה 2 לפי דעתי, באמת נגמרו המכוניות הנורמליות - הכל מכוניות עם שכלולים מיותרים מאוד ודגמים לא אמינים בעליל במחירים גבוהים.

היא גם גבולית מדי מבחינת הגודל, לא כל כך נוחה וגם לא בטיחותית, אז זה כבר יותר מדי פשרות.

דיברתי עם המוסכניק שלי, הוא שונא את הגירים הרובוטיים (בהקשר של קיה סטוניק או סקודה) ואומר שתמיד מתחילות איתם בעיות אחרי בערך 90-100K ק"מ.

אתה צודק, כל פעם שיש איזה דגם מוצלח הוא נעלם או מקבל "שדרוג" מיותר לחלוטין. 

הייתי שמח לקנות ניסאן טידה מודל 2019, אבל לא קיים כזה דבר... אאלץ לחפש סטוניק עם גיר רגיל. 

• תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 8 דקות, ManInShadows כתב:

כל פעם שיש איזה דגם מוצלח הוא נעלם או מקבל "שדרוג" מיותר לחלוטין. 

אם 'מוצלח' = אמינות ותחזוקה זולה,

קח בחשבון שהשדרוג ה"מיותר" הופך אותו לחסכוני יותר ומזהם פחות,

ולאוויר הנקי יחסית שאנחנו נושמים יש מחיר (בתחזוקה ותיקונים של מערכות מסובכות ו"מיותרות")

תנסה פעם לעמוד ליד רכב ישן מונע, במפגשי אספנות למשל, ותבין בדיוק על מה אני מדבר.

בסוף שנות ה-90 הייתי הולך ברגל בבוקר למכולת כשבכביש היה את הפקק של הבוקר,

והריח של הפליטות של הרכבים היה מצחין ברמה של כמעט להקיא.

היום הפקק עמוס יותר ונמשך הרבה יותר זמן, והצחנה הזו כמעט לא קיימת.

השכן שלי עם הטייפון 2 פעימות (קטנוע 50 סמ"ק של פעם) שרוכב עליו ק"מ בודדים כל יום

מזהם לדעתי יותר מכל האוטובוסים שעוברים ברחוב כל היום...

פורסם
לפני 11 דקות, BoazB11 כתב:

אם 'מוצלח' = אמינות ותחזוקה זולה,

קח בחשבון שהשדרוג ה"מיותר" הופך אותו לחסכוני יותר ומזהם פחות,

ולאוויר הנקי יחסית שאנחנו נושמים יש מחיר (בתחזוקה ותיקונים של מערכות מסובכות ו"מיותרות")

תנסה פעם לעמוד ליד רכב ישן מונע, במפגשי אספנות למשל, ותבין בדיוק על מה אני מדבר.

בסוף שנות ה-90 הייתי הולך ברגל בבוקר למכולת כשבכביש היה את הפקק של הבוקר,

והריח של הפליטות של הרכבים היה מצחין ברמה של כמעט להקיא.

היום הפקק עמוס יותר ונמשך הרבה יותר זמן, והצחנה הזו כמעט לא קיימת.

השכן שלי עם הטייפון 2 פעימות (קטנוע 50 סמ"ק של פעם) שרוכב עליו ק"מ בודדים כל יום

מזהם לדעתי יותר מכל האוטובוסים שעוברים ברחוב כל היום...

אתה צודק אם אתה משווה למכוניות עתיקות, אבל הניסאן נוט שלו או גם אלמרה מ1996 כבר קיבלו את הטכנולוגיה שצריך בשביל להיות לא מזהמות ולא מסריחות, מרגיש שמאז הקפיצה הגדולה הזאת שהוסיפו הזרקה וממיר קטליטי מתעסקים בשטויות שהעלות תועלת שלהם לא משהו. אני כן מסכים שלדרוש עכשיו אוטו כמה שיותר חסכוני וגם באותו זמן לרצות שהוא יהיה אמין זה לא הולך ביחד, חסכוני == רובוטי, טורבו, דברים מיותרים. לאוטו שנוסע 15 אלף בשנה עדיף שיהיה ״לא חסכוני״ עם גיר פלנטרי מיושן, שיהיה ״חלש״ וכו. 

• אהבתי 2

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

אין מה לעשות - תצטרך להתפשר על משהו בתקציב שלך:

שנתון, אמינות, מערכות בטיחות אקטיביות, גודל הרכב, צריכת דלק, נוחות, שמירת ערך, מחירי תחזוקה.

יש משפחתיות אמינות בתקציב שלך,  שלא תצטרך לרדת בשנתון כמו במקרה של קורולה - קיה פורטה או יונדאי I35. אבל אין להן מערכות בטיחות אקטיביות וצריכת דלק ממוצעת. 

תשקול שוב הונדה ג'אז - זה רכב חסכוני מאוד ואמין, במרחב הפנים יותר קרוב למשפחתי מאשר לסופר מיני. ויש בלימה אוטונומית ברמת אבזור קומפורט.

• אהבתי 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

היות ולגודל שיקול משני ואתה מחפש רכב אמין
סטוניק 1.4 עם גיר פלנטרי ואמינות מוכחת זה הרכב בשבילך
ב 70K תמצא רכבים מליסינג או השכרה.
יש לך את כל מערכות הבטיחות המקובלות לשנתון ואפילו תצרוכת הדלק סבירה
מבחינת ביצועים... במישור הוא תספק את רוב הנהגים.

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 10 דקות, סולל הדרך כתב:

היות ולגודל שיקול משני ואתה מחפש רכב אמין
סטוניק 1.4 עם גיר פלנטרי ואמינות מוכחת זה הרכב בשבילך
ב 70K תמצא רכבים מליסינג או השכרה.
יש לך את כל מערכות הבטיחות המקובלות לשנתון ואפילו תצרוכת הדלק סבירה
מבחינת ביצועים... במישור הוא תספק את רוב הנהגים.

אני גר על הר, אבל ניסאן טידה  בת 15 מספקת אותי מבחינת ביצועים בעליה. היא לא משהו אבל לא נחנקת, טיפה איטית אם הסל"ד מתחת ל3000.

אני מניח שסטוניק חדשה יותר בוודאי תהיה בסדר, או הונדה ג'אז, נחפש גם כזו.

אגב, עד כמה יקרה התחזוקה השוטפת שלה? אני מניח שהקוריאניות זולות יחסית אבל לא מזיק לשאול. 

פורסם (נערך)

מה זה תחזוקה? טיפול פעם בשנה...?
אם אתה קונה אטמוספרית, אז אפילו אין מה להתעקש על מוסך מורשה. טיפול פשוט של החלפת שמנים וכד... כמה מאות שקלים
האמינות ברמה של הטידה שהיתה לך.
אבל... אם אתה גר על הר וסביבת הנהיגה שלך היא לא עירונית ברובה, הייתי טס על הטורבו, אתה פשוט תהנה ממנו בעליות

ג'אז זה גיר רציף (אאל"ט) וזה לכאן ולכאן מבחינת אמינות, התנהגות וכד..

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 36 דקות, liorwohl כתב:

אתה צודק אם אתה משווה למכוניות עתיקות, אבל הניסאן נוט שלו או גם אלמרה מ1996 כבר קיבלו את הטכנולוגיה שצריך בשביל להיות לא מזהמות ולא מסריחות

חולק עליך.

בשנות ה-90 עדיין היה יורו2.

יורו3 נכנס ב-2005-6 אאל"ט, ומ-2012 כבר היה יורו-6.

נכון שהיה כבר אז הבדל עצום מ'ענתיקות' עם קרבורטור,

ונכנסו הזרקת דלק וממיר קטליטי - ועדיין ההבדל בזיהום ניכר ומוחשי בין רכבי יורו-2 ל-6.

לפני 42 דקות, liorwohl כתב:

לרצות שהוא יהיה אמין זה לא הולך ביחד, חסכוני == רובוטי, טורבו, דברים מיותרים.

אני לא יודע אם תחזוקה יקרה = אמינות נמוכה.

אם פעם היית מחליף קלאץ' 'ידני' פעם ב-100KKM בעלות של אלף₪

אז ברכב מודרני עם גיר דו-מצמדי תצטרך להחליף 2 מצמדים ב-70KKM נניח ובעלות של 5-10K₪.

לגבי טורבו, תזמון שסתומים משתנה וכדו' - זו קידמה טכנולוגית שמעניקה ביצועים ואיכות חיים בנוסף לחסכוניות ו'נקיון'

ואלה מערכות שזקוקות לתחזוקה תקופתית ויקרה.

אמינות לקויה הייתי קורא לפאולים של פיז'ו ורנו למשל עם מנועי ה-1.2 שלהם.

לפני 50 דקות, liorwohl כתב:

עדיף שיהיה ״לא חסכוני״ עם גיר פלנטרי מיושן, שיהיה ״חלש״ וכו. 

עדיף למי?

לך ולי שאנחנו מחפשים מכונה יעילה עם מינימום תחזוקה.

פחות עדיף לעולם ולאנושות להישאר עם טכנולוגיות מיושנות.

ובשורה התחתונה - עוד כמה שנים זה כבר לא יהיה רלוונטי.

קודם ישתלט החשמל, ואחריו האלגוריתמים שינהגו במקומנו...

פורסם
לפני 14 דקות, ManInShadows כתב:

אני גר על הר, אבל ניסאן טידה  בת 15 מספקת אותי מבחינת ביצועים בעליה. היא לא משהו אבל לא נחנקת, טיפה איטית אם הסל"ד מתחת ל3000.

אם זה הסטנדרטים, למה אתה צריך רכב חדש? למה ההגבלה לרכב שיהיה מקסימום בן 6? וחוזר על הצעתי לסיוויק 1.8 ששווקה עד 2017. רכב איכותי ונאה, מנוע אטמוספרי עם כח סביר וצריכת דלק עדיפה מהניסאן (אבל לא טובה מאוד לכשעצמה)

פורסם
לפני 3 דקות, פראג כתב:

אם זה הסטנדרטים, למה אתה צריך רכב חדש? למה ההגבלה לרכב שיהיה מקסימום בן 6? וחוזר על הצעתי לסיוויק 1.8 ששווקה עד 2017. רכב איכותי ונאה, מנוע אטמוספרי עם כח סביר וצריכת דלק עדיפה מהניסאן (אבל לא טובה מאוד לכשעצמה)

כי הנוכחי כבר מתחיל להתפרק, ואנחנו בכל זאת רוצים להשתדרג קצת.

ההגבלה על הגיל היא כי בדר"כ אחרי 10 שנים/קילומטרז' מסוים מתחילות בעיות, ובישנים יותר ממילא אין מערכות בטיחות מתקדמות. אם כבר עושים את כל התהליך הכאוב הזה של לקנות אוטו ומשלמים הרבה כסף, אז לפחות שיצא מזה משהו. למה לי לעשות את כל זה רק כדי לקבל הונדה רגילה לחלוטין בת 7 ובלי שום במערכות בטיחות בכלל?

לפני 8 דקות, BoazB11 כתב:

חולק עליך.

בשנות ה-90 עדיין היה יורו2.

יורו3 נכנס ב-2005-6 אאל"ט, ומ-2012 כבר היה יורו-6.

נכון שהיה כבר אז הבדל עצום מ'ענתיקות' עם קרבורטור,

ונכנסו הזרקת דלק וממיר קטליטי - ועדיין ההבדל בזיהום ניכר ומוחשי בין רכבי יורו-2 ל-6.

אני לא יודע אם תחזוקה יקרה = אמינות נמוכה.

אם פעם היית מחליף קלאץ' 'ידני' פעם ב-100KKM בעלות של אלף₪

אז ברכב מודרני עם גיר דו-מצמדי תצטרך להחליף 2 מצמדים ב-70KKM נניח ובעלות של 5-10K₪.

לגבי טורבו, תזמון שסתומים משתנה וכדו' - זו קידמה טכנולוגית שמעניקה ביצועים ואיכות חיים בנוסף לחסכוניות ו'נקיון'

ואלה מערכות שזקוקות לתחזוקה תקופתית ויקרה.

אמינות לקויה הייתי קורא לפאולים של פיז'ו ורנו למשל עם מנועי ה-1.2 שלהם.

עדיף למי?

לך ולי שאנחנו מחפשים מכונה יעילה עם מינימום תחזוקה.

פחות עדיף לעולם ולאנושות להישאר עם טכנולוגיות מיושנות.

ובשורה התחתונה - עוד כמה שנים זה כבר לא יהיה רלוונטי.

קודם ישתלט החשמל, ואחריו האלגוריתמים שינהגו במקומנו...

אתה בגדול צודק, אבל אילוצים כספיים הם השיקול העיקרי אצל רובנו. אם זה לא היה ככה, כולנו היינו נוהגים בטסלה לא מזהמת בשמחה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

הייתי שוקל מאזדה cx3. 

בתקציב הזה תצטרך אולי למתוח קצת את התקציב ולגלות סבלנות. 

אמינה ומזדקנת בכבוד, מכלולים פשוטים צריכת הדלק לא מצטיינת, אבל בנסועה שלך לדעתי זה פחות משמעותי. 

פורסם
לפני 6 דקות, ManInShadows כתב:

ובישנים יותר ממילא אין מערכות בטיחות מתקדמות. אם כבר עושים את כל התהליך הכאוב הזה של לקנות אוטו ומשלמים הרבה כסף, אז לפחות שיצא מזה משהו. למה לי לעשות את כל זה רק כדי לקבל הונדה רגילה לחלוטין בת 7 ובלי שום במערכות בטיחות בכלל?

לסיוויק הצבק 2015 ואילך יש בלימת חירום אוטונומית. והמחירון של סיוויק 2016 נמוך ב25 אשח (לא יודע לומר כמה נמכרים בפועל מניח שלא רחוק מזה) 

פורסם

אתה מהלל ומשבח את המוסכניק שלך, מציע לך לחפש רכב מהשכרה/מורה נהיגה/ליסינג מסוג טויוטה קורולה ונותן למוסכניק לבדוק אותו. ככה תקנה רכב חדיש יותר, אמין ועם אחריות (של המוסכניק).

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

הייתה לי קורולה וזה רכב נהדר אבל במצב השוק היום מחירון של קורולה 2017 מתחיל ב71 אלף, ואחת עם קילומטרז' נמוך דורשים (ואני מניח שגם יקבלו) יותר.

כבר מעדיף קיה סטוניק מאובזרת משנת 2019 עם קילומטרז' נמוך באותו מחיר, יש גבול כמה אפשר להיצמד לטויוטה במחירים האלה. 

פורסם

עוד כיוון אפשרי בתקציב יחסית נמוך- סובארו אימפרזה שהיא רכב בינוני מול המתחרות , היא גם לא שונאת דלק בכלל, יכול להשאר עודף נכבד למודל 2018 למשל,  רק לוודא שהחסרונות נסבלים

• תוכן חדש...