Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיהור מים ביתי 2023

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1076 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

יש שרשור של 7 עמודים שלא התעדכן שנה וחצי.

עוברים לדירה אחרי שיפוץ שיש בה מחמם על גז ומקלחונים שחורים...

בדירה הנוכחית יש לנו בריטה שאנחנו סבבה איתה לגמרי (אישתי שותה מים מהברז וכל השאר מהבריטה). קצת נשבר לי מהקנקן.

בדירה החדשה מותקן שם HARDLESS שראיתי סרטונים מזעזעים על מצב הגוף פילטר במיוחד בשמש כי הוא עשוי עם סיבי זכוכית.

אני אעיף אותו. קניתי פילטר עמיעד אלפא, שאני חושש שהוא קצת גדול, כי יש עוד קו מים מתחת לזה, אבל מקסימום אני אשים אותו קצת באלכסון - האם זה מותר?

אם לא אנסה להחליף אותו לעמיעד קומפקט.

זה אמור לסגור את הפינה של לכלוכים גסים ושל רוב האבנית, כי יש מחמם מים בגז שזה חייב חייב סיליפוס וככה גם המקלחונים לא יהיו עם אבנית.

רציתי להתקין מתחת לכיור פילטר עם פחם קוקוס מגורען אבל ללא כדורי סיליפוס + לקנות ברז שיותקן בכיור.

נשמע פשוט. אבל -

אני לא מוצא כזה בארץ (פחם קוקוס מגורען) ובאמזונים המחירים יקרים ואני לא סגור על ההתאמה של כל המחברים אחד לשני.

אם לא אמצא אלך על בלוק פחם.

אשמח לחוכמת הפורום

פורסם
לפני 4 דקות, KipodYam כתב:

קניתי פילטר עמיעד אלפא, שאני חושש שהוא קצת גדול, כי יש עוד קו מים מתחת לזה, אבל מקסימום אני אשים אותו קצת באלכסון - האם זה מותר?

אין בעייה.

לפני 4 דקות, KipodYam כתב:

רציתי להתקין מתחת לכיור פילטר עם פחם קוקוס מגורען אבל ללא כדורי סיליפוס + לקנות ברז שיותקן בכיור.

נשמע פשוט. אבל -

אני לא מוצא כזה בארץ (פחם קוקוס מגורען) ובאמזונים המחירים יקרים ואני לא סגור על ההתאמה של כל המחברים אחד לשני.

אם לא אמצא אלך על בלוק פחם.

אשמח לחוכמת הפורום

למה (ומה) אתה לא מוצא?

את הגרגרי ניתן לאתר די בקלות. לינק לדוגמא.

מערכת לסנן יחיד, זה כבר סיפור אחר ודי נדיר. 

ובתאכלס גם הטעם יהיה קצת "מוזר" לדעתי- לא חושב שיצא לי לטעום מים שלא עברו דרך פילטר ייעודי לטעם. 

ניתן למצוא מערכות סינון של 3 ושל 4 שלבים במחירים סבירים. אם תדבר עם החברה שתבחר בה לגבי פחם גרגרים, אני בטוח שיסכימו "לשדרג אותך בתוספת מחיר".

כשהייתי עצמאי בתחום, הייתי מספק את המסנן הזה בתוך המערכות 4 שלבים פשוט כי זה המסנן הנכון למערכת (כשכל המתחרים שיווקו במקרה הטוב 2 בלוק או במקרה הרע, 2 לבנים...). 

אין לי מידע לגבי תאימות בין אמאזון והמערכות שנמכרות בארץ. מה שנמכר בארץ יתאים אחד לשני בסבירות מוחלטת (הרוב המוחלט הוא גנרי, שהולך לפי האמריקאי).

בהצלחה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

למיטב הבנתי הפילטר של עמיעד בכניסה לדירה יטפל בלכלוכים הגדולים של עד 50 מיקרון ובאבנית.

אז צריך רק פילטר קוקוס מגורען שיתן טעם טוב למים, לא? אני טועה?

מה ההבדל מבלוק פחם פעיל?

מניח שאני יכול ללכת על מערכת של 2+1 ואז אפשר לדחוף עוד פילטר של 5 מיקרון או 1 מיקרון נניח.

ממה שאני רואה - מערכות של 3 שזה בעצם 2+1 זה מסנן של 5 מיקרון, בלוק פחם ואז עוד מסנן קווי של פחם מגורען משולב בסיליפוס. למה צריך שוב פעם פחם מגורען?

רוב רוב הפילטר קוי של קוקוס מגורען הוא גם מכיל קצת סיליפוס למשל SCL10 או K-2010 , הרבה פעמים זה לא מודגש בכלל אבל זה מכיל. כמה הכמות? לא יודע. נראה לי לא נכון כרגע להוסיף עוד סיליפוס למי שתיה במטבח אחרי העמיעד בכניסה לדירה שדוחף סיליפוס.

אני מבין שגם בפילטרים של תמי4 למיניהם יש בפנים סיליפוס.

ברז רציתי להזמין באמזון כלשהוא, בארץ זה שחיטה לברז שחור בעיצוב סביר (לא של קולר של בית ספר).

פורסם

מה הבעיה עם מים מהברז? אם הצנרת תקינה.

ואין בעיה באזור. רוב המים מגיעים מהתפלה.

האם שימוש בפילטירים למינהן משנה את טעם המים? חשבתי שזה בשביל טיהור חידקים וכאלו, מה שאין בדרך כלל בעיה.

אני את המיי ברז מקרר במקרר, ואין שום טעם לוואי.

על השיבר הראשי יש לי פילטר עמיעד סופר, שמטפל באבנית וחלודה. 

הסילפוס של עמיעד בעבר הגיע מגרמניה, כרגע עברו לסליפוס מאמריקה. מחסנית קצת שונה, אטם שונה. לשים לב בהחלפה הקרובה.

יש חשיבות גדולה לסוג הסיליפוס והמוצא שלו.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני כשעה, KipodYam כתב:

למיטב הבנתי הפילטר של עמיעד בכניסה לדירה יטפל בלכלוכים הגדולים של עד 50 מיקרון ובאבנית.

"גדולים" = חול, חלודה ושות'. נכון.

לפני כשעה, KipodYam כתב:

אז צריך רק פילטר קוקוס מגורען שיתן טעם טוב למים, לא? אני טועה?

סוג של. 

המגורען לא נועד לתת טעם למים. לזה יש מסנן ייעודי. המגורען נועד לבצע פעולות סינון.

לפני כשעה, KipodYam כתב:

מה ההבדל מבלוק פחם פעיל?

למיטב זיכרוני מהעבר הרחוק, הגרגרי הוא "מיונן" והבלוק לא. הכוונה, מסנן ע"י מטען חשמלי, ויותר יעיל בספיחת כלור מאשר הבלוק.

אל תתפוס אותי (ואת הזיכרון שלי) במילה, עבר כבר מעל עשור :lol:

לפני כשעה, KipodYam כתב:

מניח שאני יכול ללכת על מערכת של 2+1 ואז אפשר לדחוף עוד פילטר של 5 מיקרון או 1 מיקרון נניח.

ממה שאני רואה - מערכות של 3 שזה בעצם 2+1 זה מסנן של 5 מיקרון, בלוק פחם ואז עוד מסנן קווי של פחם מגורען משולב בסיליפוס. למה צריך שוב פעם פחם מגורען?

זה לא בדיוק מגורען, כמו שעניתי קודם. זה מסנן קו, שהוא הייעודי שדיברתי עליו.

יש גם כאלו ללא סיליפוס- אלו עם הסיליפוס נועדו לברים בעיקרון, אלו ללא נועדו למערכות.

לפני כשעה, KipodYam כתב:

אני מבין שגם בפילטרים של תמי4 למיניהם יש בפנים סיליפוס.

בכל פילטר שמיועד לבר. לא רק תמי.

לפני 39 דקות, לירון .ה. כתב:

מה הבעיה עם מים מהברז? אם הצנרת תקינה.

תלוי. טעם, ריח, צבע, מירקם, כל אחד והבעיות שלו...

האם שימוש בפילטירים למינהן משנה את טעם המים? חשבתי שזה בשביל טיהור חידקים וכאלו, מה שאין בדרך כלל בעיה.

כן. 

לטיהור חיידקים ושות (עם לא מעט הסתיגויות) משתמשים או בממברנה (חלק ממערכת אוסמוזה הפוכה) או בנורת UV או באוסמוזה שמחוברת לבר עם UV. 

זה מצויין בלהרוג את כל החיידקים שכבר מתו מהכלור.

:lol:

יש חשיבות גדולה לסוג הסיליפוס והמוצא שלו.

נכון בימינו גם לגבי שופטים מסתבר.

פורסם (נערך)

הייתה לי במשך 8 שנים מערכות אסמוזה חמישה שלבים. מסננים הייתי מזמין מאמזון ומחליף בהתאם להראות בין

חצי שנה לשנה.
אחלה מערכת אבל הבעיה שלא ניתן לחבר אותה לתמי 4 ויצירת מים שלה דורשת ברז נוסף על השיש והמון מקום נוסף בארון מתחת לכיור.

לבסוף הילדים גדלו, אני התייאשתי מזה שאני לא יכול לחבר אליה תמי 4 ולקבל מים חמים/קרים תמיד, מכרתי אותה תמורת 200 ש״ח ועברתי לתמי 4 וליכולת סינון החלשה שלו, בקרוב מתכנן להתקין מסנן של עמיעד בכניסה לבית.

עריכה אחרונה על ידי R'n'B
פורסם
לפני 13 שעות, R'n'B כתב:

הייתה לי במשך 8 שנים מערכות אסמוזה חמישה שלבים. מסננים הייתי מזמין מאמזון ומחליף בהתאם להראות בין

חצי שנה לשנה.

חצי שנה?! למה?... אחת לשנה, לא צריך יותר.

אלא אם כן אתם גדוד חי"ר שמארח פלוגות שריון או משהו מבחינת כמות שותי המים בבית.

לפני 13 שעות, R'n'B כתב:

אחלה מערכת אבל הבעיה שלא ניתן לחבר אותה לתמי 4

בהחלט ניתן. 

אוסמוזה ניתן לחבר ל (כמעט) כל בר. 

ההבדלים בין תמי לברים אחרים:

-קוטר הצינור- של תמי הוא 8 מ"מ אאל"ט, הסטנדרט של הברים האחרים הוא 6 מ"מ.

יש מתאם לזה. 

אבל הבעייה היותר גדולה:

-שיטת המסנן הפנימי של תמי 4, לא אמורה לאפשר חיבור למסננים אחרים כדי לכבול את הלקוח אליהם. 

לדגמים מסויימים (דור קודם לפחות) יש מתאמים גם לזה. לא יודע מה לגבי הדורות החדשים יותר. הידע שלי נכון ללפני עשור בערך :lol:

*יש עוד כמה ברים בודדים ש"עושים בעיות" בצורת מסננים פנימיים יעודיים שקשה לחבר אותם למערכות סינון.

פורסם

נראה לי שדפקתי את ההברגה של העמיעד ובנוסף נפל לי המיכל סיליפוס ונשבר.

הייתי לא מרוכז ולא הבאתי פנס וכו. עצבים.

נראה לי שזה הבית פילטר היחידי שכולו מפסטיק , כל השאר יש להם מחברי פליז. הפלסטיק של כמיעד אמנם נראה מאוד איכותי אבל יש מצב שדפקתי את ההברגה שלו כי העסק נוזל. ההברגה שלו ממש לא עמידה ולא קשיחה במיוחד. חיברתי לו ברז חדש ונראה לי שהיתה טיפה מכה באחת הכריכות. לא שמתי טפלון בהתחלה, אחרי זה שמתי טפלון ולא עוזר.

המיכל סיליפוס של העמיעד הגדול לא ניתן להשגה בשום חנות במלאי. רק של הקומפקט הקטן יותר. עצבים. גם לא ידעתי שאני מתחתן פה עם 150 שח כל חצי שנה של סיליפוס, כי הם מדביקים ( בחום אני מקווה) את המיכל פלסטיק והוא לא ניתן לפתיחה ככה שחייבים לקנות דרך עמיעד. באף אחד מהמקומות שהם טוענים שמוכרים אותן אין את המיכל סיליפוס.

אזרוק לפח ואלך לחפש משהו קצת יותר עמיד באיזה אתר.

פורסם (נערך)
בתאריך 28.6.2023 בשעה 16:57, KipodYam כתב:

נראה לי שדפקתי את ההברגה של העמיעד ובנוסף נפל לי המיכל סיליפוס ונשבר.

הייתי לא מרוכז ולא הבאתי פנס וכו. עצבים.

נראה לי שזה הבית פילטר היחידי שכולו מפסטיק , כל השאר יש להם מחברי פליז. הפלסטיק של כמיעד אמנם נראה מאוד איכותי אבל יש מצב שדפקתי את ההברגה שלו כי העסק נוזל. ההברגה שלו ממש לא עמידה ולא קשיחה במיוחד. חיברתי לו ברז חדש ונראה לי שהיתה טיפה מכה באחת הכריכות. לא שמתי טפלון בהתחלה, אחרי זה שמתי טפלון ולא עוזר.

המיכל סיליפוס של העמיעד הגדול לא ניתן להשגה בשום חנות במלאי. רק של הקומפקט הקטן יותר. עצבים. גם לא ידעתי שאני מתחתן פה עם 150 שח כל חצי שנה של סיליפוס, כי הם מדביקים ( בחום אני מקווה) את המיכל פלסטיק והוא לא ניתן לפתיחה ככה שחייבים לקנות דרך עמיעד. באף אחד מהמקומות שהם טוענים שמוכרים אותן אין את המיכל סיליפוס.

אזרוק לפח ואלך לחפש משהו קצת יותר עמיד באיזה אתר.

מחר אמורים להתקין לי אמיעד אלפא.

המתקין אמר שהוא לא רואה צורך לקנות פילטרים נוספים מאמיעד, כשצריך להחליף הוא עושה חור קטן בפילטר וממלא בסיליפוס איכותי תוצרת גרמניה.

אמר שבמחיר של הפילטר אפשר לקנות מילוי ל 3 פעמים.

עריכה אחרונה על ידי MorH
  • תוכן חדש...