Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1058 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עזרו לי בבקשה למצוא את הרכב הבא שישרת אותי שנים קדימה 🙏

מחפש רכב קטן (גזרת סופר מיני), גבוה (כניסה וישיבה גבוהה), חדש ואידיאלית- היברידי (נוסע המון בפקקים, עירוני ובינעירוני, מקווה לחיסכון בדלק).

תקציב: עד 150K (וגם זה כי לא מצאתי היברידיות בפחות).

מחשבתית עדיין לא מוכן לרכב חשמלי.

מה בדקתי כבר?

יאריס קרוס הייבריד Urban- לטעמי האישי מכוערת מאוד. מבפנים ומבחוץ. בלי חיישני רוורס? באמת??

תעשה את העבודה מצוין אבל חסרת עניין ומעוף.

יקרה.

יאריס היברידית Style- לא גבוהה. לא מאובזרת כל כך. אין לי יתרון על פני הקרוס מבחינתי.

אופל קורסה Elegance- לא היברידית. לא גבוהה. אין שוק (יש המון מודעות למכירה בלוחות).

הכי מאובזרת, מחיר סביר. כנראה זריזה.

(לא עשיתי נסיעת מבחן. היתה לי כזאת לפני 15 שנה, הרגישה כמו טנק. נסיעת מבחן על דגם של לפני 7 שנים הרגישה כבדה).

ויונדאי i20 Supreme- לא היברידית, לא גבוהה. חלשה ואיטית (מביקורות). אבל רכב מוכר, ידוע, סחיר.

נשמע כמו פשרה נסבלת.

מה עוד חשוב ברכב? בקרת שיוט אדפטיבית (יש בכולן), AA (יש בכולן), מצלמה אחורית/היקפית (יש ברובן).

צרפתיות? הרנו קליאו שהיתה לי לא הזדקנה יפה (על אף שטופלה במוסך יבואן). לא רוצה. גם ה-208 לא לטעמי.

סיאט? מפסיקים לייצר רכבים עד 2030, לא רוצה להיתקע עם רכב כזה.

תודה למושיעים!

פורסם (נערך)

כשפסלת את היאריס קרוס פסלת את הסופר מיני ההיברידית הגבוהה  היחידה הנמכרת בארץ למיטב ידיעתי.
קונה היברידית היא באמת הבאה בתור מבחינת הגודל. אם מסתכלים עליה אפשר גם לבדוק טויוטה C-HR שהיא קצת יותר גדולה ויותר יקרה

עריכה אחרונה על ידי motior

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

מצטרף כאן על ההמלצה על הקונה - סה"כ אחלה רכב ולא גדול מידי חיצונית.
הייתי ממליץ לך על הנירו אבל המחיר שלה כבר התנפח מעל לכל פורפורציה.
מה לגבי הרנו ארקנה - טיפה חורגת מהתקציב אבל גם אופציה נחמדה (אם כי פחות חסכונית מהיונדאי).

פורסם

תודה, הקונה לא היתה על הרדאר בגלל שהיא מאוד חורגת מהתקציב (ה-prestige, שהיא נראית הרלוונטית פה).

אבל היא נשמעת מעניינת (שוב- היונדאי נראית כמו פשרה מתקבלת).

לפני 10 שעות, motior כתב:

כשפסלת את היאריס קרוס פסלת את הסופר מיני ההיברידית הגבוהה  היחידה הנמכרת בארץ למיטב ידיעתי.

זה כל הקטע- אני לא מבין למה אין כאלה. למה זה כזה עוף מוזר? הרי כולנו אוהבים רכבים מוגבהים (נעזוב את השאלה הפסיכולוגית למה 😀), ועוד עם חיסכון בדלק... אלה יכלו להיות להיטי מכירות פה.

מה, זה שזה רכב קטן ואין מקום לסוללה גדולה זאת הבעיה?

לפני כשעה, TZR84 כתב:

אין מה לקנות עכשיו יונדאי קונה חדשה, עוד כמה חודשים בודדים מגיע לארץ הדגם החדש שהוצג כבר.

מרפרוף באינטרנט היא נראית מעניינת (בדיוק כמו שהמתיחת פנים של opel corsa נראית מעניינת), אבל לך תדע מתי היא תגיע לארץ, ובאיזה מחר (ניחוש שלי: עוד הרבה זמן ועוד הרבה כסף).

תודה לכם על העזרה!

אם יש למישהו עוד רעיונות מעניינים לרכב חדש (ואם צריך לוותר על היברידי- אוותר) אשמח לשמוע.

פורסם

הדור השני של יונדאי קונה עושה כמו הדור הראשון, רק שונה לגמרי. עושה כמו הדור הראשון בהצגת מראה חיצוני קיצוני ושונה מכל מה שמסביבו, אבל עושה את זה אחרת עם שפת העיצוב החדשה של המותג.
הוא כבר לא יהיה קרוסאובר קטן, אלא כזה שכבר מקביל לקיה נירו (עימו הוא חולק פלטפורמה ועוד) ומסתופף תחת כלים כמו ניסאן קשקאי, טויוטה קורולה קרוס ואחרים. עם 4.35 מטרים מקצה לקצה ובסיס גלגלים של 2.66 מטר. כל הצמיחה הזו הזינה גם תא מטען בנפח 466 ליטר שהם 134 ליטרים יותר מאשר בעבר.
כמו הדור היוצא, יהיו לו שלוש גרסאות הנעה; בנזין, היברידי וחשמל מלא. הבנזין - 1.6 ליטר טורבו עם 198 כ"ס. ההיברידי 1.6 ליטר עם 141 כ"ס. הגרסה החשמלית תגיע בשתי רמות - הכניסה עם 155 כ"ס, סוללת 48.4 קוט"ש וטווח של 342 ק"מ. הבכירה עם 217 כ"ס, סוללת 65.4 קוט"ש וטווח של 490 ק"מ.

מתי בישראל: בנזין - רבעון אחרון, היברידי - רבעון ראשון 2024, חשמל - רבעון שני 2024
מחיר משוער: מכ-140 אלף שקל לבנזין, מכ-155 אלף שקל להיברידי, מ-165 אלף שקל לחשמלי (אחרי עוד העלאת מס)

(מתוך וואלה רכב)

פורסם (נערך)

כנס לטויוטה, היאריס קרוס או CHR זה הרכב המתאים לדרישותיך. תחשוב חיסכון, אמינות וסחירות. תתרגל🙂

עריכה אחרונה על ידי Michazzz

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

כדי לשרוד את מראה הסלון של היאריס קרוס לא מספיק לחשוב (של ה chr דווקא בסרר), צריכים לעצום את העיניים, ואז כבר קשה לנהוג. הבעיה שעל ה chr רוצים כבר 160 אלף שח.

אפשר לנסות גם את הויטארה או סוזוקי קרוסאובר, גם נחשב יחסית חסכוני.

פורסם

באמת שאני לא מבין מה כל כך רע ביאריס קרוס. היא רחוקה מלהיות מושלמת, אבל אין מכוניות מושלמות (לפחות לא ברמת המחירים הזאת)

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני 24 דקות, motior כתב:

באמת שאני לא מבין מה כל כך רע ביאריס קרוס. היא רחוקה מלהיות מושלמת, אבל אין מכוניות מושלמות (לפחות לא ברמת המחירים הזאת)

אובייקטיבית כנראה אין רע.

עניין של טעם אישי. היטיב Uri-G לתאר את ההרגשה בסלון :)

החוסר השקעה באבזור + המחיר הגבוה של היבואן בארץ לא עושים חשק.

אגב, בקונה אין בקרת שיוט אדפטיבית. וואט?

כאילו, זה מה שמטריף אותי. הרכב בחו"ל מגיע עם זה, ובארץ היבואן הוריד (בכל רמות הגימור?!).

מצטער, לא רוצה להתפשר ב-150,000 ש"ח!

(אגב, מותר לי לשאול מה היא מכונית מושלמת? בהנחת מחיר נגיש?)

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכונים:

עשיתי נסיעת מבחן על היאריס קרוס (אגב- זמן אספקה יולי/אוגוסט לדברי הסוכנות).

המושבים היו נוחים לי (אחרי שהודעות כאן בפורום הפחידו אותי).

המנוע מרעיש מאוד בהאצה. מרגישים את זה ממש. נסיעת המבחן היתה קצרה ואני מנסה לדמיין איך זה ירגיש בנסיעות ארוכות. זה מעצבן.

אוטו ההדגמה היה עם 5,000 ק"מ עליו וכל לוח הלחצנים על ההגה הרגיש משוחרר (שלא לדבר על כמה פלסטיקי וזול). כנראה ככה הוא יוצא מהמפעל?

כאמור אין חיישני רוורס (אלא בהתקנה מקומית בעלות).

היא גם הרגישה פחות מכוערת ממה שזכרתי 😄

אגב- כניסה ללא מפתח: האוטו לא ננעל כשמתרחקים ממנו. צריך ללחוץ על חלק מסויים בידית. נגמרו הימים של לטרוק את הדלת, עכשיו צריך לעמוד לידה וללחוץ. 👎

מעבר לזה- טויוטה סטנדרטית ולא רעה.

היונדאי קונה היברידית- לא משווקת יותר.

לפי הסוכנות לא יהיה יותר מלאי ומחכים לדגם של המתיחת פנים שיגיע ברבעון הראשון של 2024. על מחיר הוא לא היה מוכן לדבר.

פורסם

דגם מושלם בשבילך - ניסאן גוק היברידית שנכנסה לא מזמן עם מנוע 1.6 וותיק ואמין מאוד משודך למערכת חשמלית ותיבת 6 הילוכית פלנטרית עם 143 כוח סוס יחד, ו21 מומנט מרבי , 5 כוכבי ריסוק, מושבי בד ועור , כניסה והנעה ללא מפתח , מראות פנים נגד סנוור ועוד. 

ולפי הבנתי היא גם זמינה 

• מעניין 2
  • תוכן חדש...