Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1131 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קטע מהכתבה:

"ישראלים לא אוהבים לצאת פראיירים, אבל מבדיקת "כלכליסט" ופנייתנו לבעלי מכוניות חשמליות סיניות עולה שורה מוזרה ולעתים מטרידה לכאורה של בעיות: ההגה של BYD משמיע חריקות חזקות כשהטמפרטורה עולה והמזגן משמיע רעשים חזקים, MG משמיעה זמזום חזק שאינו פוסק, במכונית AIWAYS חלק מידיות הדלתות אינן נפתחות, ומכוניות של SKYWELL סוטות מנתיב הנסיעה למרות שמערכת הבטיחות אמורה על פניו לשמור אותן בנתיב, ולפעמים המערכת שאמורה לנטרל את האור הגבוה כאשר רכב מגיע ממול – עושה בדיוק ההיפך ומפעילה את האור".

היבואנים כצפוי מכחישים, טוענים שזה כשל נקודתי. מה אתם אומרים?

בוידאו זה בכלל מפחיד.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

• תגובות 133
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כתבה מאוד מאוד רדודה, לקחת רכב אחד מכל דגם מבלי לציין את רמת השכיחות של התקלה בדגם ומפה להציג את כל הרכבים החשמליים סיניים כמוצר לא איכותי זה פשוט זלזול בצופה. 

ביונדאי וקיה הפורומים מלאים בתלונות על הגיר הרובוטי והמנוע טורבו. ולא רק, כמעט בכל מותג יש תלונות על אמינות מכלולים כאלה ואחרים ועדיין לא ראיתי שום כתבה קודמת שמכפישה ארץ מוצא בצורה הזאת.

אני לא בא להגן על הסינים אבל עם כל הכבוד אצלנו בעבודה 5 רכבים MG EHS שחלקן עובדות בתנאים קשים ואפילו מאוד, אף עובד איתן עדיין לא נתקל בתקלה. 

גילי גאומטרי קיימת באלפי יחידות בארץ ועדיין לא שמעתי על תקלה משמעותית או סדרתית לדגם. 

מהתגובות לכתבה באתר נראה שגם הציבור לא קונה את ההכפשות לתוצרת הסינית.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

"הכתבה" היא בעצם תחקירן שנכנס לכל הקבוצות פייסבוק של הרכבים החשמליים ודג משם כמה תלונות בודדות מאלפי מכוניות.

יכל לעשות את זה גם על טויוטה קורולה ומאזדה 3 וקורא תמים וחסר מושג היה חושב שמדובר ברכבים בעייתים.

פורסם

מה שאתם מפספסים זה שתומר השיג את המטרה שלו, שיח וכניסות לכתבה, על זה הוא מקבל משכורת. תמשיכו לדבר עליו ולקרוא את השטויות שלו והוא ימשיך בשלו ובצדק. 

• אהבתי 2
  • מבאס 1
  • רעיון טוב! 7
פורסם
לפני 17 שעות, Uri-G כתב:

תעשו פרצוף מופתע שזו כתבה של  תומר הדר, אומן הקליקבייט. מתלבש עליו בול הטיק טוק.

בלי סטטיטיקה ברורה לכל הבבלטיישן שלו אין משמעות. אלה מכוניות שכבר יש בארץ באלפים.

גם הכתב רכב של דה מרקר דיי אוהב קליק בייט ולפעמים עושה כתבות רדודות.

פורסם

אני לא מבין למה הזלזול בדבריו של תומר הדר, קניית רכב של יצרן לא מוכר, מצריך משנה זהירות. לדעתי תומר צודק שפרסם את מה שפרסם. לפני חודשיים היו המון ג'ילי שלא יכלו לטעון מרשת החשמל הביתית, ליבואן לא היו חלקי חילוף. והפתרון שלו היה לטעון מתחנות טעינה ברחוב. שזה לא פתרון נוח. לBYD יש בעיה של פח מתקפל בגג, לאורה פאנקי קאט יש פח מתקפל כל פעם שסוגרים את תא המטען. ובכלל יש להם בעיות שמתאימות ליצרנים שלא מיצרים מכוניות הרבה זמן. לקנות רכב של פיג'ו, אסור לקנות כי לפני 30 שנה, לפיג'ו 405 היו בעיות. אבל לקנות רכב סיני שהבעלים לא נולד לפני 30 שנה, זה בטח.

• אהבתי 8
  • רעיון טוב! 1
פורסם

הדרך שבה הוא מגיש את הדברים היא בוטה, ולעיתים יש תחושה שהיא משקפת רק את דעתו האישית

בכל זאת מתחילת השנה הדגם הנמכר בישראל הוא BYD, אז לא כולם סובלים מחוסר אינטליגנציה, פשוט מחפשים עסקה טובה ומשתלמת.

STI 2004

פורסם
לפני שעה, guy.a כתב:

אני לא מבין למה הזלזול בדבריו של תומר הדר, קניית רכב של יצרן לא מוכר, מצריך משנה זהירות......

זה לא העניין, העניין הוא שלא מבססים דיעה על סטטיסטיקה של קבוצה בה מראש תפגוש ברוב הבעיות אך אין לו מושג מה השכיחות, מה אמינות הדיווח וכו'. אם המציאות הייתה מה שכותבים אנשים בפייסבוק, כבר מזמן המנוע המשופר שלי היה צריך למסור את נשמתו לבורא. 

זה כמובן לא מסיר דבר מכך שאלו לא פעם אכן מוצרי בוסר עם תקלות שלא נהוג לפגוש, אך תראה את טסלה, למרות הכל היצרן הזה ממריא גבוה גבוה, לפולקסווגן הייתה מערכת מולטימדיה עם תוכנה מאוד בוסרית... כמובן שיש גם את מבחן ההתיישנות בו היצרנים הסינים עדיין צריכים להוכיח את עצמם. 

• אהבתי 2
פורסם

כמו רוב הכתבות של העשור האחרון. רדודות ומנסות להצדיק אג'נדה בכח. מבחינה טכנולוגית, סין משאירה אבק לכל יצרני הרכב החשמלי. מראש הם השקיעו ברכבים חשמליים, לפני שהעולם דמיין את הפוטנציאל. ברגע שהתחילו לייצר רכבים, הבינו שכדאי להשקיע ברכבים חשמליים. זאת גם גישה מאוד ילדותית שמה שמיוצר בסין, לא איכותי. יש דרגות ייצור שונות. ויש ייצור סיני שלא יבייש גם מהנדסים מערביים מתקדמים. שלא נדבר על אוטומציה שמאוד מתקדמת שם. 

• אהבתי 2
  • מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, guy.a כתב:

אני לא מבין למה הזלזול בדבריו של תומר הדר, קניית רכב של יצרן לא מוכר, מצריך משנה זהירות. לדעתי תומר צודק שפרסם את מה שפרסם. לפני חודשיים היו המון ג'ילי שלא יכלו לטעון מרשת החשמל הביתית, ליבואן לא היו חלקי חילוף. והפתרון שלו היה לטעון מתחנות טעינה ברחוב. שזה לא פתרון נוח. לBYD יש בעיה של פח מתקפל בגג, לאורה פאנקי קאט יש פח מתקפל כל פעם שסוגרים את תא המטען. ובכלל יש להם בעיות שמתאימות ליצרנים שלא מיצרים מכוניות הרבה זמן. לקנות רכב של פיג'ו, אסור לקנות כי לפני 30 שנה, לפיג'ו 405 היו בעיות. אבל לקנות רכב סיני שהבעלים לא נולד לפני 30 שנה, זה בטח.

אז איפה כל הכתבות שלו על מנוע הפיורטק של פיז'ו, הדלתות הנפתחות בנסיעה של ה id.4, בעיות החשמל של הקונה החשמלית...? וזו רק רשימה קטנה של תקלות הרבה יותר חמורות מאלה שציינת, ברכבים מערביים. 

תומר הדר חי מהפחדות שפונות למכנה המשותף הנמוך ביותר שיש, אתמול זה היה טסלה היום הסיניות, וכל זה ללא כל נתון סטטיסטי שמאשר את גודל הבעיה, רק מקבוצות ברשת. 

קבוצות רכבים חשמליים מאוד פעילות בגלל החדשנות והצורך ללמוד עוד את דרך השימוש. לדוג משם בעיות ולצאת בהכרזות פומפוזיות שלא מבוססות נתונים אמיתיים זה רמה של כתב טיקטוק, לא עיתון.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
  • אהבתי 2
פורסם

את האמת אני בכלל לא אוהב את הכתבות שלו. 

בכתבה שהוא עשה ל brz הוא כמעט תלש את אחד הכפתורים שם מהמקום והוא אמר שזה איכות הרכבה לא מי יודע מה.

בכל רכב יש את הבעיות שלו ואם נסתכל על כל דבר ולא נתפשר על כלום בסוף נלך ברגל ובמקרה הטוב על אופניים חשמליים(שג בזה יש טוב ופחות).

• אהבתי 1
פורסם
לפני 30 דקות, cohen motor 377 כתב:

את האמת אני בכלל לא אוהב את הכתבות שלו. 

בכתבה שהוא עשה ל brz הוא כמעט תלש את אחד הכפתורים שם מהמקום והוא אמר שזה איכות הרכבה לא מי יודע מה.

פגעת בדיוק בנקודה!

זה בדיוק מה שהוא עשה בסרטון שלו על הונגצ'י הסיני (זה שדומה מקדימה לרולס-רויס).

במקרה נהגתי עליה למחרת היום ששלחו לי את הסיקור העלוב שלו (אני רואה רק סיקורים של מגזינים מובילים בחו"ל), ולא הבנתי על מה הוא מדבר. ברמה כזו שחשבתי שאולי אני זה שהוזה... ראיתי כמה כתבות בחו"ל על האוטו הזה וכולם התרשמו כמוני.

בתאריך 28.5.2023 בשעה 00:58, outlander כתב:

היבואנים כצפוי מכחישים, טוענים שזה כשל נקודתי. מה אתם אומרים?

אל תיפול בסרטונים בשקל שלו.

ממליץ לך להתעלם ממנו.

• רעיון טוב! 3

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

• תוכן חדש...