Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1140 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, יובל .מ. כתב:

הבעיה שאנשים ראו כמה כתבות על החיים הנוצצים בהייטק, וקיבלו את הרושם שלסיים תואר או קורס שקר כלשהו ייתן להם ישר 30K+טסלה.

השוק הזה קשוח ואכזרי, וזה לא משנה כמה יעטפו את זה באירועי חברה בתקופות יפות. לסיים תואר זאת רק ההתחלה.

אני סיימתי הנדסת חשמל במכללה, היה קשה למצוא עבודה כי בשנה ג'+חצי ראשון שנה ד' לא היו גיוסים בגלל הקורונה, ובסוף שנה ד' לא רצו סטודנט לחצי שנה. אחרי התואר? תבוא עם שנה-שנתיים ניסיון, בתוספת לעובדה שאני בוגר מכללה ולא אוניברסיטה מובילה.

במקום לשבת לבכות נרשמתי לקורסים מקצועיים, עשיתי כמה דברים מהצד, ומצאתי משרה ראשונה כמו שצריך.

דווקא אני חיפשתי וביררתי והבנתי שיש ביקוש, אבל הדברים משתנים כל כמה חודשים

פורסם
לפני 52 דקות, DareDevil כתב:

לא הייתי פוסל מסלול תואר שני בארה"ב ולאחר מכן לנסות להתברג לחברה שמה על מנת לקבל גרין קארד.

גם אני לא הייתי פוסל אבל נשמע לי מאוד רחוק ומאוד יקר.

פורסם
לפני כשעה, Gavrik כתב:

גם אני לא הייתי פוסל אבל נשמע לי מאוד רחוק ומאוד יקר.

השאלה המתבקשת, עד כמה תואר מקולג' קהילתי באמת שווה ערך לתואר מאוניברסיטה בשוק אמריקאי. יעני אם זה באותה רמה או שמדובר ברמה של תואר מסמי שמעון לבין תואר מאונ' בן גוריון.

אחרת ראיתי מחירים באמת זולים ואפשריים באזור ה100 אלף שקל לתואר של 3 שנים בקולג' קהילתי (אומנם ראיתי AS וBA אבל קשה לי להאמין שיש הבדל ענקי בין השכ"ל).

וזה כולל מחיה בקמפוס, כן? אחרת אפשר ביותר זול (יחסית..)

רק בשביל שיהיה לי ספונסר כשאני אזכה בהגרלת הDV, קח כלי להשוואת מוסדות לימוד - הבעיה -> מחירי שכ"ל לא כל כך מעודכנים ויכולים להיות טיפה יותר גבוהים ממה שרשום שם.

https://nces.ed.gov/collegenavigator/

למה הכלי הזה ולא לשלוח אותך ליוטיוב או מקור אחר? כי ת'כלס הם מביאים לך את המידע מפה...

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
בתאריך 17.5.2023 בשעה 08:39, Gavrik כתב:

וכבר לא יודע מה לעשות.

מחפשים אצלנו פרודקט, שלח קורות חיים 😄

• אהבתי 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
בתאריך 18.5.2023 בשעה 19:54, Gosser1860 כתב:

שלח קורות חיים

ישראל עוד לא עברה ללינקד-אין כמו שאר העולם המערבי? הייתי מבין אם הבקשה הייתה מגיעה מחברת השמה (שבטח גם הייתה רוצה את הקו"ח בוורד), אבל מחברת IT ב-2023 אני מצפה לקצת יותר פאסון.

• לא הבנתי... 1
פורסם (נערך)

קו"ח ולינקדין אלו אתי דברים שונים שמשמשים למטרות שונות.

לינקדין זאת בגדול רשת חברתית עסקית, קו"ח זה הסיפור שלך למגייסים.

לא מכיר שום מקום בעולם שבו לינקדים החליף קו"ח.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
  • רעיון טוב! 2
פורסם

תכיר - זה הולך ונהיה נפוץ במערב אירופה, תעשיות מסויימות בארה"ב, ואפילו סטארט-אפים בדרום אמריקה. לא רק שלינקדאין מחליף את הקו"ח, אלא הוא מהווה גרסה משודרגת שבה הממליצים כבר שם (ולא 'ינתנו לפי דרישה') ואפשר לנהל את כל תהליך הגיוס דרך האתר. עברתי תהליך דומה עוד ב-2015 כשגרתי באנגליה, והיום ככה זה עובד ברוב חברות ה-IT שאני בקשר איתן בספרד. לא בכל מקום, אבל במיוחד מאז הקורונה זה הולך ונהיה הנורמה.

אם אתה מחשיב את לינקד-אין לרשת חברתית בלבד ולא מספר שם את הסיפור שלך למגייסים או ממתג את עצמך בתוך התעשייה הרלוונטית, אז אתה ממצה חלק מאד קטן מהפוטנציאל של הפלטפורמה.

פורסם

נכנסתי ללינקדין לפני בערך 3 שנים, בשנה הראשונה הייתה מקצועית, בשנה השנייה הייתה רשת להשוויץ ב"כמה החברה שלי מדהימה", ועכשיו היא רשת פוליטית.

אולי בעולם היא טובה, בישראל היא כמו פייסבוק רק עם טייטל בולט.

פורסם

הבעיה למיטב הבנתי היא שלניקדאין דורשת תחזוקה מתמדת.

אם עכשיו תתחיל בבת אחת לעדכן, לעשות לייקים ולכתוב שם מאמרים על ניהול וקבלת החלטות, אז יראו שכתבת את את הכל עכשיו כי יש תאריך לצד כל פעולה. חלק מהרעיון הוא שרואים ציר זמן שעודכן בזמן אמת.

פורסם
בתאריך 18.5.2023 בשעה 16:18, DareDevil כתב:

לא הייתי פוסל מסלול תואר שני בארה"ב ולאחר מכן לנסות להתברג לחברה שמה על מנת לקבל גרין קארד.

גם אני לא פוסל, למרות שאני נשוי + 2 עם משכנתא ועבודה בענף קשוח.

לא רלוונטי בשום צורה אבל לא פוסל.

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם

לא יודע לגבי ספרד.

ממה שראיתי בארץ לינקדאין חסר תועלת בכל הקשור למידע על בנאדם. איפה הוא עבד, ולעתים נדירות אתה קורא המלצות נורא כלליות בסגנון "היה נעים לעבוד איתך". שום מידע קונקרטי

כך או כך, אתה צריך בכל מקרה לספר סיפור אחר בכל פעם שאתה בסבב של הגשת קו"ח, ולינקדאין לא ממש מאפשר את זה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לינקדאין בארץ משמש בעיקר מגייסים\ות.

זה מעולה בשביל הליד הראשוני, אבל ברגע שמתחילים תהליך ראיונות מבקשים גם מסמך קו"ח סטנדרטי.

• רעיון טוב! 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 12 שעות, Derish כתב:

ישראל עוד לא עברה ללינקד-אין כמו שאר העולם המערבי? הייתי מבין אם הבקשה הייתה מגיעה מחברת השמה (שבטח גם הייתה רוצה את הקו"ח בוורד), אבל מחברת IT ב-2023 אני מצפה לקצת יותר פאסון.

טוב, אם אתה מצפה לקצת יותר פאסון, אני מניח שהביקורת שלך תועבר ע"י גוסר הישר למנהלים בדרג c ולבוארד, ומעתה כל מי שישלח קורות חיים ולא לינקדאין יפוטר מיידית.

ברצינות, לא נמאס מהפרובינציאליות הזו לפעמים, והיומרה להסביר לכולנו איך עושים דברים נכון במערב אירופה? לא מסבירים אצלכם בחברה באיזו הרצאה על diversity שבמקומות שונים בעולם תהליכים עובדים שונה? ובישראל יש משמעות עצומה לקשרים חברתיים, ולא רק לעמודי לינקדאין פורמליים?

• מצחיק 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
בתאריך 17.5.2023 בשעה 14:43, Liran3331 כתב:

אם אתה לוקח את המקרה שלי, אז הקורס היה בזבוז זמן כי בתכלס למדתי את הרוב עצמאית ולא מהמרצה, אבל הוא כן נתן הכוונה ראשונית.

וניסיון יש לי בעבודה על פרויקטים בצורה עצמאית ולא בחברה בתור שכיר. אחרי שקראתי על אנשים עם תואר במדעי המחשב שלא מוצאים תעסוקה החלטתי בכלל להפסיק לחפש... כנראה שהגישה של המעסיקים היא כמו שלך.

לא בקטע רע, זה לא מספיק. יש כמויות של אנשים שעושים את הקורס QA הזה שזה גם ככה משרה שהדרישה אליה יורדת עם השנים (כי ל-95% מהמקרים בדיקות ידניות זה מיותר ומיושן). אז היצע גובר פוגש ביקוש הולך ויורד.

לפני 12 שעות, Gavrik כתב:

לא מכיר שום מקום בעולם שבו לינקדים החליף קו"ח.

בחיפוש עבודה האחרון שלי אפילו לא כתבתי קו״ח, שלחתי לינק ללינקדין.

לפני 4 שעות, bobi כתב:

הבעיה למיטב הבנתי היא שלניקדאין דורשת תחזוקה מתמדת.

אם עכשיו תתחיל בבת אחת לעדכן, לעשות לייקים ולכתוב שם מאמרים על ניהול וקבלת החלטות, אז יראו שכתבת את את הכל עכשיו כי יש תאריך לצד כל פעולה. חלק מהרעיון הוא שרואים ציר זמן שעודכן בזמן אמת.

שטויות. אני לא מעלה כלום ללינקדין. חוץ מזה שעדכנתי את הניסיון כמו קו״ח.
כשיש מספיק ניסיון מגייסים פונים אליך.

• אהבתי 1

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

• תוכן חדש...