Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1138 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי חברים 

לאחרונה מחפש רכב משומש באיזור 50 לנסועה בין עירונית גבוהה של כ42K - 45K חודשי.
חבר העלה לי אתמול עוד אופציה שכשהתחלתי לברר הבנתי שהיא ריאלית , ורציתי להבין אם אני מפספס משהו:
יש לי חבר , ויש לי אפשרות (היום יום אחרון למבצע) לקחת BYD בתנאים הבאים:
קודם כל הנחת חבר מ163500 ל157500 סכום הרכב, מדובר על דגם ATTO3. , הנחה של 6000 ש"ח.

המימון יכול להתבצע באמצעות חבר ליס בתנאים הבאים:
שמים כ30K מקדמה

משלמים כ1775 חודשי במשך 3 שנים

בסוף התקופה אפשר לשלם את יתרת הסכום כ78K ב60 תשלומים או תמכור את הרכב ולעבור לעיסקה הבאה מאותו סוג.

העיסקה בנויה ככה שבשקלול , בהנחה שיש 13% ירידת ערך שנתית בערך , בסוף שלוש שנים הרכב עמור להיות שווה כ107K , אני מניח שבגלל הנסועה הגבוהה שלי אצטרך להוריד.
בכל מקרה בניכוי מה שצריך להחזיר זה משאיר בערך את הסכום ההתחלתי של המקדמה שאפשר לגלגל לעיסקה הבאה.

מה הרציונל שלי:
אם אני הולך על רכב משומש, אני צריך עדין לקחת הלוואה על כ25K לכמה שנים מה שישים אותי להחזיר כמה מאות שקלים בחודש.
מוסיף לזה עלות דלק משוערת של איזור 2100-2300 ש"ח ביחס לרכבים שאני מחפש. 
זה הוצאה חודשית נתונה שאני צריך להוציא בכל מקרה.
מול זה אני שם :
1800 עלות חודשית BYD.

כ500 שקל חשמל חודשי לנסועה שלי (ואני כבר יודע שככה עולה כי כבר היתה לי ג'ילי שנה , ג'ילי טיפה יותר יעילה בצריכה אבל זה לא מאד משמעותי).

על פניו נשמע טירוף ללכת על יד שניה כשאני יכול להוציא את אותם סכומים ולקנות רכב חדש באחריות, נכון?

הנעלמים:
1- מה יקרה מבחינת מיסוי רכב חשמלי , ברור שהתנאים לא יהיו כמו היום , כמה הם יורעו , קשה לדעת , עדין המדינה תתעדף רכב חשמלי מטעמי זיהום אוויר.

2- מה יהיה שווי רכבים משומשים בעוד כמה שנים כשיהיה היצע רציני בשוק , יתפתח שוק שמצריך בדיקת סוללה משומשת ועוד ענינים נלווים שלא ברורים כעת ומהווים סיכון מסוים.

היום צריך לקבל החלטה אחרת אני מאבד את ההנחה.
אשמח לדיעות 

Just now, shlomiyan4 כתב:

הי חברים 

חבר העלה לי אתמול עוד אופציה שכשהתחלתי לברר הבנתי שהיא ריאלית , ורציתי להבין אם אני מפספס משהו:
קודם כל הנחת חבר מ163500 ל157500 סכום הרכב, מדובר על דגם ATTO3. , הנחה של 6000 ש"ח.

שמים כ30K מקדמה

בסוף התקופה אפשר לשלם את יתרת הסכום כ78K ב60 תשלומים או תמכור את הרכב ולעבור לעיסקה הבאה מאותו סוג.

העיסקה בנויה ככה שבשקלול , בהנחה שיש 13% ירידת ערך שנתית בערך , בסוף שלוש שנים הרכב עמור להיות שווה כ107K , אני מניח שבגלל הנסועה הגבוהה שלי אצטרך להוריד.
בכל מקרה בניכוי מה שצריך להחזיר זה משאיר בערך את הסכום ההתחלתי של המקדמה שאפשר לגלגל לעיסקה הבאה.

מה הרציונל שלי:
אם אני הולך על רכב משומש, אני צריך עדין לקחת הלוואה על כ25K לכמה שנים מה שישים אותי להחזיר כמה מאות שקלים בחודש.
מול זה אני שם :
1800 עלות חודשית BYD.

כ500 שקל חשמל חודשי לנסועה שלי (ואני כבר יודע שככה עולה כי כבר היתה לי ג'ילי שנה , ג'ילי טיפה יותר יעילה בצריכה אבל זה לא מאד משמעותי).

על פניו נשמע טירוף ללכת על יד שניה כשאני יכול להוציא את אותם סכומים ולקנות רכב חדש באחריות, נכון?

הנעלמים:
1- מה יקרה מבחינת מיסוי רכב חשמלי , ברור שהתנאים לא יהיו כמו היום , כמה הם יורעו , קשה לדעת , עדין המדינה תתעדף רכב חשמלי מטעמי זיהום אוויר.

2- מה יהיה שווי רכבים משומשים בעוד כמה שנים כשיהיה היצע רציני בשוק , יתפתח שוק שמצריך בדיקת סוללה משומשת ועוד ענינים נלווים שלא ברורים כעת ומהווים סיכון מסוים.

אשמח לדיעות 

תוספת קטנה לתנאי העיסקה:

יתרונות נוספים ל"חבר" ליס:

• בתכנית "חבר" ליס הרכב הינו בבעלותו הפרטית של העמית (ומשועבד לבנק המממן), וזאת בניגוד לעסקאות הליסינג הפרטי בהם הרכב הינו בבעלות חברת הליסינג – המשמעות, שבתום תקופת עסקת הליסינג, מכירת הרכב לצד ג' עשויה להוביל להפחתות נוספות שנעות סביב כ- 10% ממחירון הרכב בשל הבעלות המקורית של חברת הליסינג.
  • בהנחה כי רכב חדש מאבד בממוצע כ- 13% מערכו בשנה, בתום 3 שנים עתיד הרכב לאבד כ- 34% ממחירו כחדש. המשמעות היא, שבעסקאות לדוגמא שלעיל, העודף שיוותר בידי המוכר לאחר סילוק יתרת ההלוואה עם מכירת הרכב כמשומש יהיה דומה למקדמה ששולמה בתחילה, ושבאמצעותו ניתן יהיה להתקדם לרכב החדש הבא.
  • עסקת המימון הייחודית מגלמת הטבות משמעותיות לעמיתים, שאינן נהוגות כיום במערכת הבנקאית, המבוססת על ריבית הפריים פחות 0.4% לשנה (במקרה של עמית המועדון המנהל חשבון בבינלאומי -אוצר החייל. נכון ליום 1.3.2018, הריבית המגולמת בעסקה עומדת על 1.20% נומינלית לשנה), והנחה משמעותית בגובה דמי הטיפול לבנק המממן.
  • היות ומדובר בהלוואה בנקאית (ולא עסקת ליסינג), לעמית ניתנת גמישות רבה יחסית בכל הקשור למועד סילוקה, כך שבאפשרותו להפסי
פורסם

כמה שאלות:

42k קמ בשנה או חודשי?

בכל מקרה זה הרבה מאוד. האם מדובר על מסלולים קבועים שבהם יהיו לך עמדות טעינה פרטיות או שתצטרך להסתמך על עמדות ציבוריות?

פורסם

42 חודשי.

יש בית פרטי ותשתית שנשארה עוד מהליסינג שהיה לי על גילי.

כשסיימתי לעבוד בחברה החזרתי את הגילי, ולקחו את המכשיר טעינה עצמו. עכשיו רק צריך לרכוש אותו בלבד. תשתית כבר יש.

הבית מלכתחילה נבנה עם תל פאזי בחניה מתוכנן לטעינה חשמלית ויש קולטים סולארים על הגג.

פורסם

לא הבנתי את החישוב שלך. 42,000 חודשי כפול 36 חודש זה מיליון וחצי קילומטר. האוטו כנראה יהפוך לאבק אחרי שנה וחצי ובטח לא יהיה שווה כלום.

אתה בטוח שאתה מדבר על חודשי? זה כמעט 1,500 קמ ביום. הלוך חזור לאילת פעמיים ביום.

• מצחיק 1
פורסם (נערך)

42000 קמ חודשי, זה אומר נסיעה של 1400 קמ כל יום???  מעל חצי מליון קילומטר לשנה?

זה  14 שעות נסיעה ביום בממוצע.

Byd לא תתאים הטווחים שלה קצרים מידיי. אפילו טסלה lr תצטרך לפחות 2 טעינות חיצוניות כל יום, כלומר חצי מהטעינות שלך יהיו ציבוריות, זה ייקר את האחזקה.

ברמה החשמלית לדעתי תצטרך לבדוק מסלולים ועמדות טעינה האם טסלה lr תתאים, רק תעשה חישוב שבקילומטראגז' כזה תצטרך להחליף סוללה בערך כל שנה ואפילו פחות.

אם תוכל להסתפק בטסלה sr , מבחינת טווחים ועמדות, זה עדיף בגלל שהסוולה שרידה יותר. היא אמורה לשרוד יותר מכפול בקילומטרז', כלומר החלפה כל שנתיים והסוללה גם זולה משמעותית מהסוללה של ה lr.

תצטרך לבדוק אם זה כלכלי.סביר להניח שכן כי רכבי בנזין גם לא יצליחו להחזיק כל כך הרבה.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם

רק בשביל ההסבר איך אתה עושה 42K בחודש אני עוקב אחרי השרשור.

תבדוק באותיות הקטנות שאין בעסקה שלך הגבלת ק"מ, יש לי תחושה שאתה עובר אותה בשבוע.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אין רכב חשמלי שיכול לענות על הצרכים שלך, הייתי קונה רכב דיזל כלשהו ומושך עד שימות, וחוזר חלילה.

שוב, כמו שכתבו 42-45 חודשי, זו כמות כמעט בלתי ניתנת להשגה, זה אומר נסיעה רצופה של 17-18 שעות, רכב חשמלי יעכב אותך לשעתיים ביום(3 טעינות) בהנחה שיום בשבוע אתה לא נוסע ככה.

נראה לי שטעית במה שכתבת, נסיעה של 45 חודשי תוביל לעלות דלק חודשית של כ-20 אלף שקל. ואתה דיברת על 2000 שקלים בחודש.

פורסם
לפני שעה, shlomiyan4 כתב:

42 חודשי.

יש בית פרטי ותשתית שנשארה עוד מהליסינג שהיה לי על גילי.

כשסיימתי לעבוד בחברה החזרתי את הגילי, ולקחו את המכשיר טעינה עצמו. עכשיו רק צריך לרכוש אותו בלבד. תשתית כבר יש.

הבית מלכתחילה נבנה עם תל פאזי בחניה מתוכנן לטעינה חשמלית ויש קולטים סולארים על הגג.

אוף מה עובר עלי , 42 שנתי כמובן.

140-150יומי 5 ימים בשבוע.

סופ"ש עוד קצת.

יוצא בערך 42-45 שנתי.

סליחה על ההטעיה.

לפני 48 דקות, aviaviavi כתב:

אין רכב חשמלי שיכול לענות על הצרכים שלך, הייתי קונה רכב דיזל כלשהו ומושך עד שימות, וחוזר חלילה.

שוב, כמו שכתבו 42-45 חודשי, זו כמות כמעט בלתי ניתנת להשגה, זה אומר נסיעה רצופה של 17-18 שעות, רכב חשמלי יעכב אותך לשעתיים ביום(3 טעינות) בהנחה שיום בשבוע אתה לא נוסע ככה.

נראה לי שטעית במה שכתבת, נסיעה של 45 חודשי תוביל לעלות דלק חודשית של כ-20 אלף שקל. ואתה דיברת על 2000 שקלים בחודש.

צודק צודקים.

פורסם
לפני 3 שעות, shlomiyan4 כתב:

הנעלמים:

1. אין שום תוכניות לטווח הקרוב ואף הרחוק לשנות את המיסוי. יהיה קשה מאוד לאשר מס נסועה בגלל התנגדות של גורמים רבים במשק, כך שלא בטוח בכלל שזה יקרה. כל עוד אתה יכול להרוויח על הרכב החשמלי הרבה כסף, וזה יקרה לפחות עוד 4-3 שנים, אז תנצל את זה.

2. קשה לחזות את העתיד אבל רוב הסיכוי שמחירי הרכבים החשמליים המשומשים יעלו ורכבי בעירה פנימית ירדו משמעותית. הסיבה לכך היא שבשנת 2035 יש איסור על מכירת רכבי בעירה פנימית באירופה, ועוד ב-2030 יהיו הגבלות מאוד משמעותיות על סוג הרכבים הזה, כך שיהיו רבים שירצו להיפטר מהרכבים האלה ולמכור אותם, מה שיוריד את המחיר שלהם לרצפה.

כבר היום ניתן להחליף תא או מספר תאים פגומים בסוללה ובצורה זו להחזיר את הקיבולת המקורית שלה. כמובן שזה רק ילך ויתגבר ויהיו לך מגוון של מוסכים  שיכלו לתת שירות כזה. גם מחירי הסוללות יורדים בעיקביות וכל הזמן נכנסות טכנולוגיות חדשות ומשופרות בתחום הזה.

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, shlomiyan4 כתב:

הי חברים 

שמים כ30K מקדמה

מה הרציונל שלי:
מול זה אני שם :
1800 עלות חודשית BYD.

הנעלמים:

אשמח לדיעות 

תוספת קטנה לתנאי העיסקה:

יתרונות נוספים ל"חבר" ליס:

• בתכנית "חבר" ליס הרכב הינו בבעלותו הפרטית של העמית (ומשועבד לבנק המממן), וזאת בניגוד לעסקאות הליסינג הפרטי בהם הרכב הינו בבעלות חברת הליסינג – המשמעות, שבתום תקופת עסקת הליסינג, מכירת הרכב לצד ג' עשויה להוביל להפחתות נוספות שנעות סביב כ- 10% ממחירון הרכב בשל הבעלות המקורית של חברת הליסינג.
  • בהנחה כי רכב חדש מאבד בממוצע כ- 13% מערכו בשנה, בתום 3 שנים עתיד הרכב לאבד כ- 34% ממחירו כחדש. המשמעות היא, שבעסקאות לדוגמא שלעיל, העודף שיוותר בידי המוכר לאחר סילוק יתרת ההלוואה עם מכירת הרכב כמשומש יהיה דומה למקדמה ששולמה בתחילה, ושבאמצעותו ניתן יהיה להתקדם לרכב החדש הבא.
  • עסקת המימון הייחודית מגלמת הטבות משמעותיות לעמיתים, שאינן נהוגות כיום במערכת הבנקאית, המבוססת על ריבית הפריים פחות 0.4% לשנה (במקרה של עמית המועדון המנהל חשבון בבינלאומי -אוצר החייל. נכון ליום 1.3.2018, הריבית המגולמת בעסקה עומדת על 1.20% נומינלית לשנה), והנחה משמעותית בגובה דמי הטיפול לבנק המממן.
  • היות ומדובר בהלוואה בנקאית (ולא עסקת ליסינג), לעמית ניתנת גמישות רבה יחסית בכל הקשור למועד סילוקה, כך שבאפשרותו להפסי

הערה צדדית קטנה:

ציינת כ"יתרון" שהרכב בבעלותך ומשועבד, ולא בבעלות חברת ליסינג.

אבל האמת היא שבימינו כמעט כל עיסקת מימון רכב (גם במיתוג "ליסינג פרטי" וגם בכל מיתוג אחר), היא באופן הזה שהרכב בבעלותך ומשועבד לגורם שהלווה לך כסף.

כלומר זה לא באמת יתרון של האופציה הזאת, אלא זהו המצב הרגיל.

עריכה אחרונה על ידי harhanegev

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

• תוכן חדש...