Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גולף GTI MK6

nadav20
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1115 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום לכולם.

אחרי שנה וחצי עם השלוש ספיריט זהו נמאס מהשעמום ומחפש משהו יותר מעניין

בא  לי  גולף GTI

היה לי פיזו 208 GTI ומאז יש לי טראומה בנושא האמינות.

אז דברו אלי באמינות, מה לבדוק? מה לא לבדוק?(-:

כל השאר פחות רלוונטי אבל אם יש משהו חשוב לדעת אז מעולה.

ומבחינת מחיר?  הבנתי שהולכות מעל מחירון?

מה עדיף ידני או אוטומט?

תודה רבה

פורסם

הגולף GTI דור 6 משעממת בעיני כרכב ספורטיבי. בהשוואה ישירה ל-208 GTi, הפיג'ו הרבה יותר מערבת ומהנה. לגולף תא נוסעים הרבה יותר איכותי. 

אני החזקתי פיג'ו 4.5 שנים ועברתי איתה כ-3 ימי מסלול כל שנה וטיולי נהיגה ואצלי היו רק טיפולים שוטפים. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

איני מומחה בנושא, אבל אולי שווה לך לחשוב לכיוון TYPE R?
ממה שקראתי על הרכב ממחשבה שאולי אקנה  אחד בעתיד בעצמי זה שהוא מאוד אמין ונשמע שיתאים לך. יש כמה בעיות ידועות אבל לא משהו רציני

• ספונסר פורום
פורסם

כפי שכתבו כאן מעלי - הגולף GTI איננה הרכב הכי ספורטיבי בהגדרה בשוק, אבל היא רכב שיודע להיות מאד מהנה בזכות שילוב מאד מאוזן

בין ביצועים מצויינים, התנהגות כביש מאד בטוחה (גם אם פחות מערבת) בטיחות גבוהה ופרקטיות בחיי היומיום.

נקודות תורפה בדור 6 (ולא רק):

• חפש רכב שלא עבר התעללות - זה אולי הכי חשוב ברכב, שהרבה פעמים ננהג בידי ילדים חמומי-אגזוז שלא ממש ידעו איך לשמור עליו מכנית.
  • גיר DSG - אמנם מסוג DQ250 עם מצמדים רטובים - אבל זה לא אומר שחף מתקלות במכטרוניק (מח) ומבלאי גבוה במצמדים - הוצאה רצינית, לכן מומלץ לבדוק רכב כזה במוסך שמכיר את הסחורה, ולא בסתם מכון בדיקה/כס"תח שרק יכתוב שאין אחריות על תיבת הילוכים.
  • מנוע - כנ"ל: לוודא שאין נזילות/אכילות שמן מהטורבו או רעשי טיימינג שמחייבים התייחסות, משאבת מים נוטה ללכת אחרי שנים ספורות.
  • היסטוריית טיפולים גלויה ונכונה - חשובה כאן כפליים. זה רכב שאינו מגיב טוב להזנחה או טיפול שלא בהתאם להנחיות יצרן.
  • אכן - דורשים מעל מחירון עבור GTI - אבל העצה שלי (תמיד) היא שעבור תוספת מעל מחירון צריך לחשוב היטב, והרכב חייב להצדיק אותה ולהיות במצב טוב מאד, ולא רק עם שלט GTI מאחור ! 

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם
לפני 9 שעות, nadav20 כתב:

type R אין למצוא ,יש כמה יחידות,הרוב במצב גרוע ועל הטובות רוצים הון

יש ביד 2 4 רכבים מהדור שיוצא עכשיו ועוד איזה 5 מהדור שלפניו, קשה לי להאמין שכולם במצב פח אשפה

פורסם (נערך)
לפני 21 שעות, nadav20 כתב:

שבת שלום לכולם.

אחרי שנה וחצי עם השלוש ספיריט זהו נמאס מהשעמום ומחפש משהו יותר מעניין

בא  לי  גולף GTI

היה לי פיזו 208 GTI ומאז יש לי טראומה בנושא האמינות.

אז דברו אלי באמינות, מה לבדוק? מה לא לבדוק?(-:

כל השאר פחות רלוונטי אבל אם יש משהו חשוב לדעת אז מעולה.

ומבחינת מחיר?  הבנתי שהולכות מעל מחירון?

מה עדיף ידני או אוטומט?

תודה רבה

נשים אמינות של הרכב בצד,

אתה זוכר שגולף GTI MK6 הכי "צעירה" שתוכל לקנות היא בת 11?

לרכב ספורטיבי בגיל כזה יכולים להיות לא מעט ריג'קטים, גם אם נשמר בצמר גפן.

לגבי בעיות ידועות, בבקשה:

1. שרשרת טיימינג ומותחן מקוריים - צריך להחליף לרביזיה חדשה אחרת יש סטיית מעלות וטיימינג יכול לקפוץ (מעל סטייה של 3-4 מעלות - סכנה).

2. מנוע - בגלל האופי שלו ובין היתר בגלל אופי הזרקה ישירה, יכול להיות שסביב הרינגים (ולא רק...) הצטבר המון פיח ועל כן המנוע עלול לאכול שמן, ראיתי שבלא מעט CCZ קיימת הבעיה הזו.

3. משאבת דלק קדמית עלולה ללכת.

4. משאבת מים עלולה ללכת.

5. מחזיר שמן אחורי יכול ללכת.

6. ריפוד גג מתקלף .

7. גיר, אם ידני מדהים, אם אוטומט "DSG DQ250" - קלאצ'ים כתלות בבלאי, ומח גיר יכול ללכת ומדובר בהוצאה מאוד יקרה (מח גיר עלה לי בזמנו חדש כ- 11,000 ש"ח כולל הכל).

8. כהלים מקוריים הולכים, מומלץ לשים כהלים R8 אדומים.

וכמובן שזה ממה שאני זוכר, בכל זאת עבר קצת זמן מאז שהייתה לי אחת.

סה"כ לדעתי מדובר ברכב הכי אמין שהם ייצרו, הכי איכותי, הכי כיפי ועדיין חשוב לזכור שזה רכב ספורטיבי זקן כבר ולכן הוא לא פטור מתקלות.

אם אתה מחפש אמינות, תשקול לקנות רכב ספורט חדיש יותר, או שתחפש MK6 GTI שטופלה כמו שעון, וכל הריג'קטים לעיל טופלו.

לדעתי יהיה קשה עד כמעט לא אפשרי למצוא היום דבר שכזה.

חשוב לזכור גם שמחירון חלפים של וואגיות הוא לא זול במיוחד בארץ, ככה שגם זה נתון שחשוב לקחת בחשבון לפני רכישה של וואגית ספורטיבית.

עריכה אחרונה על ידי ProMeR
  • אהבתי 4

עומר :-)

פורסם

תודה רבה עזרתם לי מאוד,וכן לוקח בחשבון בלאי סביר ,פשוט לא רוצה להגיע למצב של בור ללא תחתית ואני אקח כמובן לבדיקה יסודית.

מה שמטריד זה עניין הטיימינג,אכילת השמן ןהעניין של הגיר במיוחד.

פורסם
לפני 27 דקות, nadav20 כתב:

תודה רבה עזרתם לי מאוד,וכן לוקח בחשבון בלאי סביר ,פשוט לא רוצה להגיע למצב של בור ללא תחתית ואני אקח כמובן לבדיקה יסודית.

מה שמטריד זה עניין הטיימינג,אכילת השמן ןהעניין של הגיר במיוחד.

טיימינג לא בעיה לבדוק. מתחברים עם מחשב לרכב.

נכנסים ל- ECM ---> Camshaft adjustment adaptation ---> Phase position bank 1 intake

אכילת שמן רק בנסיעה לרוב תדע (מדידה של כמה מאות ק"מ).

אפשר גם לבדוק על ידי בדיקת המדיד: אם הוא לא ב- FULL, ופחות מחצי גם, סביר להניח שזה מהסיבה שהמנוע אוכל שמן.

ויש חשיבות גם מתי הרכב עבר טיפול... אם עבר טיפול בסמוך, לא תקין. אם עבר זמן מהטיפול וחסר קצת שמן - תקין.

גיר - זה כבר בעיה לבדוק וגם למומחה יהיה קשה.

על מנת לבדוק קלאצ'ים בגיר, תיסע בהילוך 4 או 5 במהירות נמוכה, תלחץ פול גז (ללא קיק!!! כלומר בלי הורדת הילוך), ותראה שההאצה לינארית ואין קפיצת סל"ד מוזרה.

על מנת לבדוק מח גיר פה זה כבר בעיה ולא מדע מדויק.

תוודא שאם אתה בעמידה, ואתה משלב מ- P ל- D, אין כמו טיק מוזר בגיר. אם יש - זה עדיין לא אומר בהכרח כלום, זה ידוע ומוכר ב- MK6 אבל יכול להעיד על מח עייף.

תוודא שבתחילת נסיעה ההילוך משתלב יפה ונעים, כמו שצריך להיות.

תוודא שהגיר מחליף הילוכים יפה ובריא, גם במצב ידני, גם באוטומט, גם בנסיעה רגועה וגם בנסיעה חזקה.

בנוסף חשוב לוודא הכל כשהרכב חם. יכול להיות מצב שתבדוק הכל שהוא קר וזה יהיה תקין, ואז כשחם לא יהיה תקין (ואז זה גם יכול להעיד על מח גיר מת).

לדעתי תדרוש היסטוריית טיפולים, אם אין כזו תתרחק.

אם הרכב טופל כמו שצריך ובאהבה רבה, אז כנראה שיהיה בסדר ויהיה לך ראש שקט יחסית לרכב בן 11+...

ויכול להיות שכבר עשו טיפול לטיימינג, גיר וכיו"ב. הרכב כבר בגיל שהיה צריך לעבור דברים כאלה אצל בעלים קודמים...

קח בחשבון שאם תיקנו את המח גיר במקום להחליפו לחדש, סיכוי גבוה שזה לא יחזיק מים.

בניגוד ל- DSG-7 DQ200 שניתן לתקן בו מוח גיר,

ב- DSG-6 DQ250 מאוד קשה עד כדי לא כדאי אפילו.

עומר :-)

פורסם
לפני שעתיים, ProMeR כתב:

נשים אמינות של הרכב בצד,

אתה זוכר שגולף GTI MK6 הכי "צעירה" שתוכל לקנות היא בת 11?

לרכב ספורטיבי בגיל כזה יכולים להיות לא מעט ריג'קטים, גם אם נשמר בצמר גפן.

לגבי בעיות ידועות, בבקשה:

1. שרשרת טיימינג ומותחן מקוריים - צריך להחליף לרביזיה חדשה אחרת יש סטיית מעלות וטיימינג יכול לקפוץ (מעל סטייה של 3-4 מעלות - סכנה).

2. מנוע - בגלל האופי שלו ובין היתר בגלל אופי הזרקה ישירה, יכול להיות שסביב הרינגים (ולא רק...) הצטבר המון פיח ועל כן המנוע עלול לאכול שמן, ראיתי שבלא מעט CCZ קיימת הבעיה הזו.

3. משאבת דלק קדמית עלולה ללכת.

4. משאבת מים עלולה ללכת.

5. מחזיר שמן אחורי יכול ללכת.

6. ריפוד גג מתקלף .

7. גיר, אם ידני מדהים, אם אוטומט "DSG DQ250" - קלאצ'ים כתלות בבלאי, ומח גיר יכול ללכת ומדובר בהוצאה מאוד יקרה (מח גיר עלה לי בזמנו חדש כ- 11,000 ש"ח כולל הכל).

8. כהלים מקוריים הולכים, מומלץ לשים כהלים R8 אדומים.

וכמובן שזה ממה שאני זוכר, בכל זאת עבר קצת זמן מאז שהייתה לי אחת.

סה"כ לדעתי מדובר ברכב הכי אמין שהם ייצרו, הכי איכותי, הכי כיפי ועדיין חשוב לזכור שזה רכב ספורטיבי זקן כבר ולכן הוא לא פטור מתקלות.

אם אתה מחפש אמינות, תשקול לקנות רכב ספורט חדיש יותר, או שתחפש MK6 GTI שטופלה כמו שעון, וכל הריג'קטים לעיל טופלו.

לדעתי יהיה קשה עד כמעט לא אפשרי למצוא היום דבר שכזה.

חשוב לזכור גם שמחירון חלפים של וואגיות הוא לא זול במיוחד בארץ, ככה שגם זה נתון שחשוב לקחת בחשבון לפני רכישה של וואגית ספורטיבית.

תשובה מצויינת.

מוסיף (מניסיון) אם היא משופרת וידנית רוב הסיכויים שתצטרך קלאץ מחוזק, מקורי יחליק.

זה יכול לפגום בנוחות אם לא תשקיע.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...