Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1159 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 17 שעות, harhanegev כתב:

יש הרבה מאוד בניינים שיש בהם פח או פחים בתוך השטח הפרטי ולעיתים אפילו בתוך המבנה (במתכונת של חדר זבל, היכן שקיים), והעיריה מפנה משם זבל.

בסדר בלי דקויות בבקשה. הכוונה שהדיירים לא יכולים לעשות מה שבא להם למשל לבנות חומה עם שער. השטח לא שלהם

בתאריך 27.3.2023 בשעה 09:36, Be roo כתב:

האם יש נוהל? אין לי מושג, סביר להניח שכל מקרה נשקל לגופו בהתאם לתנאים הספציפים שלו.

המקרים שמוכרים לי הם כאלה של רחוב שבו יש מוסד ציבורי (מתנ״ס, קניון, אוניברסיטה) כלשהו וכולם רוצים לחנות בחינם וקרוב, ואז לדיירי הרחוב אין שום סיכוי למצוא חניה ליד ביתם.

עדיין מאוד בעייתי להפלות קבוצה ובטח כשהסיבה לא ברורה, כי אם היתה סיבה כבר הייתם רושמים אותה בלי היסוס. אני מכיר מקרים בתוך שכונה פרברית (בלי מוסדות) שעושים את זה ולא ברור למה.

אני אמשיך לברר מחוץ לפורום ואם תהיה לי תשובה אעדכן פה. זה יכול להיות בעוד מספר ימים או שבועות

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אז אתה מסכים שהאפליה הזו קיימת מזמן בדמות תווים אזוריים. וזה לא הפריע לך. כנראה כי נראה לך לגיטימי שעיריה תפלה את תושביה ותדאג שתהיה להם חניה קרובה לבית.

אז עכשיו מפריע לך שהסיבה לא ברורה. כפי שציינתי יש מקרים שסיבתם ידועה וברורה.

והם עומדים בקנה אחד עם אותו הסבר שמצדיק את קיומם של התווים האיזוריים, כלומר הבטחת חניה במרחק סביר לתושבים, במקרים שבהם התו האיזורי אינו מספיק כי מדובר ברחוב עם מקרה ייחודי.

אז אולי לך הסיבה לא ברורה, זה לא אומר שהיא לא קיימת. אתה יכול לפנות לרשות ולשאול.

פורסם
לפני כשעה, anonport כתב:

בסדר בלי דקויות בבקשה. הכוונה שהדיירים לא יכולים לעשות מה שבא להם למשל לבנות חומה עם שער. השטח לא שלהם

עדיין מאוד בעייתי להפלות קבוצה ובטח כשהסיבה לא ברורה, כי אם היתה סיבה כבר הייתם רושמים אותה בלי היסוס. אני מכיר מקרים בתוך שכונה פרברית (בלי מוסדות) שעושים את זה ולא ברור למה.

אני אמשיך לברר מחוץ לפורום ואם תהיה לי תשובה אעדכן פה. זה יכול להיות בעוד מספר ימים או שבועות

אתה באמת לא מודע לכך שבניה בתוך שטח פרטי של אדם כרוכה ברוב המקרים באישור מהוועדה המקומית של העיריה ?

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם

לגיטימי בעיני שהרשות המקומית תאסור חנייה למי שאינו תושב המקום, אם הסיבה היא מצוקת חנייה, כל עוד הפעולה חוקית, כמובן.

לגבי איסור נסיעה - בעייתי, ווייז גילה דרכים חדשות במדינה ושינה פני רחובות רבים. מי יכול להגביל את חירותי לעבור ברחוב מסוים כל עוד אינני עובר על החוק?

לגבי איסור כניסה (ברגל) - למיטב ידיעתי אסור לפי פסיקת בג"ץ (בשכונת ארסוף קדם כמדומני, אשמח אם מישהו ישלח כאן קישור לפס"ד ההוא).

• אהבתי 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

לפני די הרבה שנים שכונת דניה בחיפה ניסתה לארגן מחסומים בכניסה לשכונה עם שומרים בשעות הלילה. הדבר נעשה בשל ריבוי פריצות בשכונה. הדברים האלה סולקו מהר מאוד, איני זוכר האם הביטול נעשה בהוראת העירייה או בית המשפט, אבל, עד כמה שאני זוכר, שרידים של הבודקע'ס נשארו במקום עוד הרבה שנים, לפחות בכניסה העליונה (רחוב שבדיה):

image.thumb.png.a5233506b4bfda2fd62229c3ae8fba74.png

זה מבט בכיוון היציאה מהשכונה, אבל הפרינציפ ברור.

וזה בכניסה לרחוב דניה:image.thumb.png.7b395840f9bab9ded970845665ada128.png

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, tinoki כתב:

מי יכול להגביל את חירותי לעבור ברחוב מסוים כל עוד אינני עובר על החוק?

אם הגבילו את המעבר כחוק, אז זה לא חוקי. כמו שאוסרים על רכב כבד לעבור בכבישים מסויימים או בשעות מסויימות.

אפשר להתווכח אם זה מוצדק להגביל כניסה לרחוב שקט כדי לשמור על האופי שלו. לרוב יסבירו את ההגבלה בצורך בטיחותי, וזה לא חסר בסיס. כאשר רחובות קטנים פתאום צריכים להתמודד עם נפח תנועה גדול כי הקימו איזור תעשיה ליד ומעבר בשכונה מקצר פקקים, יש לזה ללא ספק השלכה גם על בטיחות הולכי הרגל באיזור.

יש מקומות שבהם האיסור הוא פיזי, הציבו עמודי חסימה. אבל זה אומר שהמעבר חסום לכולם. זה כנראה פחות צורם כאשר מציבים תמרור שמתיר מעבר רק לקבוצה מסויימת, אבל יש מקרים בהם זו הדרך היחידה כי חסימה פיזית בלתי אפשרית או יוצרת בעיות אחרות.

פורסם

כאן באילת, לפני שנים היה מלון שהחליט שהחוף הציבורי הסמוך אליו הוא "חוף פרטי שלו", והקים שער והציב שומר כדי למנוע מבני אדם את המעבר לאורך חוף הים.

העיריה הרסה את השער העברייני ודאגה שלא יהיה שם שומר.

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם
בתאריך 28.3.2023 בשעה 18:03, sperial כתב:

לפני די הרבה שנים שכונת דניה בחיפה ניסתה לארגן מחסומים בכניסה לשכונה עם שומרים בשעות הלילה

לא רלוונטי.

זה חוקי לגמרי (לעניין עיכוב המעבר, לא לעניין הבודקה וזהות הגורם הבודק)

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

• חברי המעגל הראשון
פורסם

-- ^ --

????

ממתי מותר לאדם אקראי לחסום כניסה לכביש ציבורי ולבדוק את הנוסעים בו?

פורסם

בעשרות ישובים בארץ מוקם מחסום בכניסה.

לפעמים עם שומר, לפעמים בלי.

אין לי מושג מה דינם, אבל המצב הזה לא חדש.

פורסם

השאלה היא האם השטח ציבורי או פרטי, והאם ההיתר ניתן כחוק, למשל בשל שיקולי ביטחון.

בדניה היה מדובר ביוזמה מקומית, כנראה ללא אישור הרשויות, ובכבישים ציבוריים (אם כי המעבר לתוך השכונה בלבד,  מבחינה זו שקולה לרחוב ללא מוצא.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הכל מוסדר בתקנות התעבורה ראו תקנה 18בכלל ותקנה 18 (א )(4) בפרט

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ישה, לא ברור לי איך זה קשור, מלבד ההיתר הכללי לרשות מקומית לקבוע הסדרים והגבלות בתחומה.

תמרור 404 נוגע למחסום מסילת ברזל, תמרורים 435/6 מדברים על הגבלת כניסה לרכב כבד.

הוזכרו כאן כבר הגבלות מסוג זה, כדוגמה להיתרים והגבלות שקיימים היום, הם כמובן לא זהים למקרה הספציפי שפות״ש מתרעם עליו אבל פועלים על עקרון דומה.

פורסם

דבורה לא מתאים לך לקרוא רק חצי משפט

תמרור 439 מוכר לך

אז הוא קובע לפי הכיתוב שבו רק לדיירי הרחוב ובא שלום על ארץ

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...