Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1159 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני זוכר שלא היה שלט כזה והוספתי בדיקה בגוגל מפות וראיתי שלפני מספר שנים לא היה תמרור כזה. מדובר במתחם של מספר בניינים והתמרור הוצב על ידי הרשות המקומית. הייתכן הדבר?

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מיקום? צילום?

בהחלט דבר מוכר, בד"כ מקושר לתווי חניה איזוריים של העיריה. מקומות חביבים על הפקחים, אחד הבנים שלי קיבל דוח על חניה במקום כזה בליל שבת ב-2 בלילה. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מיקום לא משנה כרגע.

לא מדובר על תווי חניה שונים כי גם מי שגר בסמוך לא יכול להיכנס אם הוא לא גר ממש שם וכאן הקושי.

אולי זה קשור לבעלות על השטח? כי אם הרשות המקומית כן מפנה משם זבל אז המקום אמור להיות ציבורי. זכור לי הטרוניות כלפי ווייז שהפנתה רכבים לכבישים קטנים ושקטים והדיירים התלוננו אבל לא יכלו לעשות שום דבר כי הכביש שטח ציבורי. מדוע כאן זה שונה? הרי חייב להיות סעיף שמאפשר את זה אחרת מדובר בפעולה לא חוקית

פורסם

יתכן שהשטח פרטי.

יתכן שמדובר באיזור עם מצוקת חניה, והעיריה החליטה לשריין אותה לתושבים בלבד.

אני מכיר רחובות כאלה בחיפה, ויותר מזה - רחוב שהכניסה אליו (ולא רק החניה בו) מותרת לתושבים בלבד.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא יודע על איזו עיר אתה מדבר, אבל זה נפוץ מאוד בראשון לציון(ובעוד שורה של ערים במרכז הארץ) כבר הרבה שנים.

יש אפילו קטע חנייה במרכז העיר של ארבעה רכבים שמספרי הרישוי מצויינים בתמרור(לא נכים)

פורסם
לפני 24 דקות, sperial כתב:

רחוב שהכניסה אליו (ולא רק החניה בו) מותרת לתושבים בלבד

מה???

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

חנייה לדיירי הרחוב בלבד זה משהו מאוד מוכר. 

יש גם לכל עירייה את הקריטריונים שלה איך להכיל את זה.

צריכה לבוא דרישה מהדיירים ברחוב ואז נעשות כל מיני פעולות (בראשון לדוגמא זה משאל דיירים). 

לגבי רחובות שהכניסה אליהם עם כלי רכב מוגבלת - זה הרבה פעמים יוזמה מקומית של דיירים של רחוב ללא מוצא לשים שער והעירייה לא מבצעת אכיפה אקטיבית.

פורסם

רחוב מגידו בחיפה:

image.thumb.png.cd79c5721be7a6786be9224c7b108e8d.png

(שם אחד הבנים שלי קובל דו"ח בלילש בת בשעה 02:00)

רחוב מיכ"ל בחיפה:

image.thumb.png.5fbaf622a2f0e126860a011d7afa46f5.png

מדובר בסימטה צרה - בקושי מקום למעבר של רכב בודד (בנוסף לשורת החונים) שבסופו הכניסה הרגלית לבית חולים כרמל. אילו היה מותר לעבור בו הוא היה בפשטות נסתם לחלוטין, לא לבלוע ולא להקיא.

• אהבתי 1

פורסם (נערך)

גם יש מקרים של שכונות שחסמו פיזית את המעבר דרכן כדי למנוע מנהגים לקצר דרכן את הנסיעה או לחסוך פקקים.

מוכרת לי שכונה אחת שמצד אחד סגורה בגלל שכונת יוקרה שרצתה שקט, ומצד שני בגלל שכונה ששייכת לרשות אחרת. מדובר על עמודי חסימה פיזית שמונעים מעבר כלי רכב. להולכי רגל יש מעבר חופשי.

לפני 19 שעות, anonport כתב:

מדוע כאן זה שונה?

זה שונה, כי אין דין מעבר כדין חניה. הזכות לעבור בשטח ציבורי היא זכות אחת, והזכות לאחסן בו את המכונית שלך היא זכות אחרת, ונמצאת תחת שיקולי הרשות, כמו איסור חניה כולל, או הגבלת שעות, הגבלה לרכבים מסוג מסויים, כך גם היא מתעדפת חניה לתושבים במקרים מסויימים.

למה אתה דווקא מתלונן על הסדר של דיירי רחוב מסויים? איך זה שונה מהסדר של תו איזורי? חניה לאופנועים בלבד? או פטור גורף לתושבים מתשלום?

רוצה לטעון שזה לא סביר? כל עוד יש בגץ אתה יכול לפנות אליו.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • אהבתי 1
פורסם
בתאריך 25.3.2023 בשעה 21:13, sperial כתב:

אני מכיר רחובות כאלה בחיפה, ויותר מזה - רחוב שהכניסה אליו (ולא רק החניה בו) מותרת לתושבים בלבד.

נרגעתי.

ברגל מותר להכנס. עם הרכב לא. נו נו

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
בתאריך 25.3.2023 בשעה 23:56, Nakamichi כתב:

צריכה לבוא דרישה מהדיירים ברחוב ואז נעשות כל מיני פעולות (בראשון לדוגמא זה משאל דיירים). 

לפני 10 שעות, Be roo כתב:

זה שונה, כי אין דין מעבר כדין חניה. הזכות לעבור בשטח ציבורי היא זכות אחת, והזכות לאחסן בו את המכונית שלך היא זכות אחרת, ונמצאת תחת שיקולי הרשות, כמו איסור חניה כולל, או הגבלת שעות, הגבלה לרכבים מסוג מסויים, כך גם היא מתעדפת חניה לתושבים במקרים מסויימים.

תו איזורי תקף לכולם בלי מיוחסים. על סמך מה קובעים למי מותר או אסור לחנות ברחוב מתוקצב מהקופה הציבורית? יש פרוטוקול, תקנה או נוהל אחיד? אם יש רחוב שבסופו הוא הופך לדרך ללא מוצא - מדוע החניה שם מותרת רק למיוחסים? הרי מותר להם לחנות בכל מקום שירצו כולל בסמוך אז מדוע הם פריבלגים?

אגב -הגבלת שעות/רכבים וכו' תקפים לכולם ואילו חניה "פרטית" על שטח ציבורי מהווה אפליה פסולה (להוציא נכים). לא ככה?

בתאריך 25.3.2023 בשעה 23:56, Nakamichi כתב:

יש גם לכל עירייה את הקריטריונים שלה איך להכיל את זה.

יש לכך סימוכין? מעניין למה ואיך הנוהל המשונה הזה מתנהל.

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, anonport כתב:

תו איזורי תקף לכולם בלי מיוחסים

ֿתו איזורי לא תקף לכולם, הוא תקף למי שגר באיזור וקיבל תו. העובדה שזו קבוצה גדולה יותר מדיירי רחוב ספיציפי לא משנה את העבודה שעקרונית זה אותו דבר, קבוצה של אנשים מקבלת תעדוף בחניה באיזור מגוריהם.

הגבלת שעות לא תמיד תקפה לכולם, יש מקומות שבהם בשעות מסויימות מותר רק לבעלי תו או רק לרכבים מסויימים.

לא הבנתי מה הקשר לחניה פרטית או חניה נכים, לא מדובר בהצמדה של חניה לרכב מסויים.

האם יש נוהל? אין לי מושג, סביר להניח שכל מקרה נשקל לגופו בהתאם לתנאים הספציפים שלו.

המקרים שמוכרים לי הם כאלה של רחוב שבו יש מוסד ציבורי (מתנ״ס, קניון, אוניברסיטה) כלשהו וכולם רוצים לחנות בחינם וקרוב, ואז לדיירי הרחוב אין שום סיכוי למצוא חניה ליד ביתם.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אני מעוניין לתקן את התשובה שלי. 

שאמרתי חנייה לדיירי הרחוב היא חנייה לבעלי תו אזורי. כלומר כל הרחובות ליד שממוספרים באותו צבע תו.

פורסם (נערך)
בתאריך 25.3.2023 בשעה 20:12, anonport כתב:

מיקום לא משנה כרגע.

לא מדובר על תווי חניה שונים כי גם מי שגר בסמוך לא יכול להיכנס אם הוא לא גר ממש שם וכאן הקושי.

אולי זה קשור לבעלות על השטח? כי אם הרשות המקומית כן מפנה משם זבל אז המקום אמור להיות ציבורי. זכור לי הטרוניות כלפי ווייז שהפנתה רכבים לכבישים קטנים ושקטים והדיירים התלוננו אבל לא יכלו לעשות שום דבר כי הכביש שטח ציבורי. מדוע כאן זה שונה? הרי חייב להיות סעיף שמאפשר את זה אחרת מדובר בפעולה לא חוקית

הערה צדדית קטנה: העובדה שרשות מקומית מפנה זבל ממקום מסויים לא מעידה על היותו ציבורי.

יש הרבה מאוד בניינים שיש בהם פח או פחים בתוך השטח הפרטי ולעיתים אפילו בתוך המבנה (במתכונת של חדר זבל, היכן שקיים), והעיריה מפנה משם זבל.

עריכה אחרונה על ידי harhanegev

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

• תוכן חדש...