Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1214 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לטסלה יש הרבה יתרונות על הסנטה פה: תאוצה מדהימה וחווית נסיעה שקטה ונעימה, עדכונים מהאוויר באופן קבוע שמשפרים את הרכב, רשת רחבה בארץ של סופרצ'רג'רים, אין טיפולים בכלל, אגרת רישוי מופחתת, חסכון ענק על דלק ועוד...

בקיצור התשובה ניראת לי ברורה.

פורסם

טוב.  

ראשית ביצעתי הזמנה . אין טעם להמשיך לשבת על הגדר בלי לקבע את המחיר

(בארה"ב כבר התחילו להעלות שוב ) וגם לקבע מועד אספקה . לכל היותר הלכו אלף ש"ח . 

גילוי נאות,  הזמנתי לפני כשנה אוניק 5. כבר התקשרו אלי החודש ,  בהצעה לקבל לקצ'ורי., אבל התעקשתי על העלית שיגיע ככל הנראה תוך חודש חודשיים . בינתיים הפסדתי לא מעט כסף על שכירת רכבים ..  אבל בזכות זה עליתי על הטסלה ...

לוותר על היונדאי לא הגיוני כיון שאקבל אותו במחיר של 211K על הכביש כשמחירו הכולל  כעת מעל 250k

הסנטה פה  היה אמור להיות הרכב השני אבל כאמור הבחירה נוטה קשות לטסלה שיותר תתאים לי בנסיעה השבועית לאילת ( עבודה ) מגיב יותר טוב גם מהאיוניק לארועים בכביש ושגם תצליח לנסוע הלוך חזור על טעינה אחת ( מנסיון ) + 10 דקות טעינה מהירה.  מה שהאיוניק לא יכולה.  

אשתי אומרת ונראה שבצדק - לא שמים את כל הבצים בסל אחד , צריך שיהיה רכב דלקי . 

מהנסיון שלי ל 90% מהנסיעות ( מלבד זו לאילת וזה כבר אחריות שלי ) אם אתה מקפיד לשמור את הרכב טעון כל כמה לילות ( אני לא מתכוין להחזיק מעבר לאחריות,  כך שחיי סוללה לא רלוונטי לי )  אין שום בעיה לצאת ולחזור, ועוד יהיה לך עודף נאה בסוללה . 

יש כמובן טיולים לצפון ונסיעות חריגות אבל ראשית יש מטענים מהירים וזה רק ישתפר,  ושנית זה ממש נדיר . 

אז, מה נראה לכם ? כמה הסיכון/ חוסר נוחות גדול בלוותר לגמרי על רכב דלקי ? 

פורסם

מנסיון של כמעט שנתיים, אין שום בעיה בהחזקת רכב חשמלי בארצנו הקטנטונת ובמיוחד אם אתה קונה טסלה עם גישה לסופרצ'רג'רים. יש לנו בנזין קטנטן לנסיעות בתוך העיר אבל זה רק בגלל שעדיין אין רכב חשמלי קטן במחיר נורמלי בארץ.

פורסם
לפני 4 שעות, golansa כתב:

אז, מה נראה לכם ? כמה הסיכון/ חוסר נוחות גדול בלוותר לגמרי על רכב דלקי ? 

אין כזה בשבילי. מסתדר מצוין עם טעינה ביתית - קם בבוקר עם סוללה מלאה שמספיקה לרוב הגדול של המקרים (חוסר התלות בדלק הוא ממכר, זה לא שונה בהרבה מטעינת פלאפון). לנסיעות רחוקות יש את הסופרצ'ארג'רים המעולים, עצירה קצרה להתרעננות וממשיכים עם סוללה טעונה.

פורסם (נערך)

רדאר לשיפור ה fsd. לא רלוונטי לזמן הקרוב בארץ, לא מאמין שהרגולציה תתקדם בנושא ובכל מקרה ה fsd במחיר גבוה נכון להיום.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
  • מעניין 1
פורסם

טסלה כרגע תחת חקירות פליליות בגלל AP, שמעורב במות 19 בני אדם, וגם FSD (כי בו״ז יש להם עורכי דין שטוענים שזו רק מערכת SAE L2, ומצד שני הם שיווקו את המערכת, בין השאר בסרטון באתר שעכשיו הוכח כמזוייף, ככזו שמיועדת להיות SAE L5).
בקליפורניה הם בצרות רציניות, כי כל אדם שנהג ב-FSD Beta היה אמור להיות רשום לתוכנית הניסויים של משרד הרישוי של קליפורניה, כולל רקורד מלא שלו -- ואף אחד לא רשום).

יש כרגע ריקול רשמי ל-360000 טסלות שיבטל את כל ה-FSD עד שיעשו בו מספר שינויים משמעותיים (בעיקר, לא לעבור על החוק).

בתצהיר משפטי, ראש קבוצת הפיתוח של AP בטסלה אמר שאיננו יודע מה זה ״זמן תגובה״ (perception-reaction time), כן, אותו דבר שכולנו נשאלנו עליו במבחן התאוריה, ולא הכיר את המושג Operational Design Domain (ODD), המושג הסטנרטי בתחום לתאר את מעטפת התנאים שבהם נועדה מערכת אוטומטית לעבוד.
המושג האחרון מופיע הרבה מאד במסמכים של החברות שבאמת עושות עבודה רצינית, כמו WayMo של גוגל, Cruise Automation של GM, מרצדס ומובילאיי (אגב, לשתיים הרשיונות כבר יש רישיון להפעיל שירות מונית אוטונומית, בסן פרנסיסקו ופניקס.
למרצדס יש מערכת  L3 שמורשה בשימוש בגרמניה ונואדה, ובהמשך השנה בקליפורניה. להונדה יש מע׳ L3 מאושרת לשימוש ביפן.

אני הייתי מחכה כמה חודשים לראות מה יקרה עם החברה לפני שהייתי קונה מוצר שלהם.
הם במצב לא טוב באופן כללי -- מאסק צוטט מספר פעמים כאומר שלחברה אין שום ערך ללא נהיגה אוטונומית, והם האחרונים בתחום נכון להיום. אמנם הם העלו מכירות יפה מאד ב-2022 (בין השאר בגלל הורדת מחירים דרסטית), אבל נותרה הבעיה שאין להם דגמים מהגודל שרוב העולם קונה, C-segment וקטנים יותר. לפי רוב ההערכות נתח השוק שלהם בארה״ב צפוי לרדת משמעותית מתחת ל-50% ב-2024  -- יש הרבה דגמים מתחרים, בארה״ב מתחילים להיות זמינים דגמי טנדר ו-SUV חשמליים, והם צריכים למכור בכל העולם.

פורסם
לפני 12 דקות, PinkDolphin כתב:

טסלה כרגע תחת חקירות פליליות

גם בארץ טסלה די מצפצפת על חוקים ותקנות וכבר הוגשו נגדה מספר תביעות ייצוגיות, בין היתר בגלל אי עמידה בדרישות להספקת חלפים.

פורסם
לפני 52 דקות, Boltik כתב:

גם בארץ טסלה די מצפצפת על חוקים ותקנות וכבר הוגשו נגדה מספר תביעות ייצוגיות, בין היתר בגלל אי עמידה בדרישות להספקת חלפים.

אני יודע על תביעה עקב כך שחלק מהאנשים אנשים שהזמינו מודל 3 ממש כשנפתח האתר, ועשו זאת לפי המיפרט שהוצג שהיה של הדגם האמריקאי, קיבלו אח״כ את הדגם הסיני. טסלה עברה על החוק בכך שלא צירפה מיפרט כתוב לכל הזמנה, ולא ציינה את ארץ המוצא (החוק מחייב את שניהם).

יש גם יתרונות לדגם הסיני, אבל דבר עיקרי שהטריד את אותם לקוחות (לפי שיחה שהיתה לי עם עוה״ד שמנהל/ניהל את התביעה) היה שבסיני יש פחות כריות אויר, כתוצאה יש לו דירוג בטיחות נמוך יותר של משרד התחבורה .

פורסם (נערך)
בתאריך 24.2.2023 בשעה 19:21, PinkDolphin כתב:

בקליפורניה הם בצרות רציניות, כי כל אדם שנהג ב-FSD Beta היה אמור להיות רשום לתוכנית הניסויים של משרד הרישוי של קליפורניה, כולל רקורד מלא שלו -- ואף אחד לא רשום

לא בצרות. משרד המשפטים הקליפורני הסביר שכל מתרת החקירה היא לא לפגוע בטסלה אלא להכריח אותה להעביר הדרכות מסודרות על היכולות האמיתיות של מערכת ה fsd, בינתיים הם העבירו חוק שאוסר על טסלה לקרוא לזה fsd.

יש כרגע ריקול רשמי ל-360000 טסלות שיבטל את כל ה-FSD עד שיעשו בו מספר שינויים משמעותיים (בעיקר, לא לעבור על החוק

לא נכון. טסלה תעביר עדכון מהאוויר לכל בעלי ה fsd ,לא תבטל אותו. הדבר היחיד שיתבטל זה האפשרות להשכיר את שירות ה fsd על בסיס יומי למי שלא העביר עדכון.

העדכון מונע מה fsd לבצע עבירות תנועה. מאחר וה fsd של טסלה מנסה לחכות נהיגה של נהגים אמיתיים הוא מרשה לעצמו לעבור את המהירות המותרת, לעבור באור צהוב, לא להגיע לעצירה מלאה בעצור וכו'. 

בכל מקרה כל אלה לא רלוונטים עבורינו כי ה fsd אצלנו מצונזר מטעמי רגולציה(ובצדק).

Cruise Automation של GM, מרצדס ומובילאיי (אגב, לשתיים הרשיונות כבר יש רישיון להפעיל שירות מונית אוטונומית, בסן פרנסיסקו ופניקס

מרצדס רק לא מזמן קיבלה אישור בארה"ב ו g.m. כבר בחקירות בגלל תאונות.

הם במצב לא טוב באופן כללי -- מאסק צוטט מספר פעמים כאומר שלחברה אין שום ערך ללא נהיגה אוטונומית, והם האחרונים בתחום נכון להיום

טסלה במקום השלישי מבחינת יכולות, אחרי קאדילק ומרצדס .הציונים הנמוכים שקיבלה היו בגלל שהיא לא מנתרת עירנות נהג בנהיגה בצורה מספקת ומתירה שימוש באיזורים שלא נחשבים בטוחים לשימוש. 

וגם אז לא ממש ניתן להשוות אותה למרצדס וקדילאק כי להם מערכות שיכולות לעבוד רק באיזורים ממופים מראש, כלומר הם בחיים לא יוכלו להיות מערכות אוטונומיות לחלוטין כי כל שינוי או עבודות בכביש דורש מיפוי מחדש כדי למנוע בילבול. טסלה מנסה לבנות (ולא בהצלחה נכון להיום), ai אמיתי שמחכה נהגים אמיתיים וכך יוכל לעבוד בכל איזור אפשרי.

אבל נותרה הבעיה שאין להם דגמים מהגודל שרוב העולם קונה, C-segment וקטנים יותר

כבר יש תמונות מסין של ג'יפון קטן של טסלה בהסוואה.

לפי רוב ההערכות נתח השוק שלהם בארה״ב צפוי לרדת משמעותית מתחת ל-50% ב-

יכול להיות אבל מאחר והערכות שמכירות החשמליות יעלו במקביל זה לא אמור להיות משמעותי וברור לך שגם לשלוט בפחות מ 50% משוק החשמליות בשוק גדול כמו האמריקאי זה הצלחה לא מבוטלת..

אני הייתי מחכה כמה חודשים לראות מה יקרה עם החברה לפני שהייתי קונה מוצר שלהם

אתה רציני?!  Vag שהייתה בחקירה פלילית בפרשת דיזלגייט שהייתה הרבה יותר חמורה, גם כי לפי הערכות המומחים הייתה אחראית לאלפי מיתות בארה"ב ולעשרות אלפים של מחלות נשימה(בארהב, באירופה המספרים גבוהים יותר) וגם בגלל שלא רק הייתה הטעיה, אלא רמאות מכוונות של מבחני בדיקות זיהום, סיימה את הפרשה עם תשלום של פחות מ 15 מיליארד דולר בארה"ב , כולל פיצויים (נפסק קצת יותר אבל שילמה פחות), ונשארה על הרגליים למרות שמדובר בחברה בעלת חצי מהערך של טסלה והחובות הקודמים שלה היו גבוהים יותר מ 50% מהערך שלה בעוד החובות של טסלה הם אחוזים בודדים מהערך. בטסלה מדובר על עשרות בודדות של נפגעים ולפי החקירה של ה ntsha רוב התאונות  בטסלה נגרמו ע"י נהגים שלא היו מרוכזים בנהיגה ולפעמים אפילו אנשים לא היו מאחורי ההגה(ספורט לאומי של אמריקאים מטומטמים לעבור למושב האחורי בזמן שהרכב בנהיגה אוטונומית), דבר שאסור היה להם לעשות.

ממוצע הערך שנותנים אנליסטים משוק ההון לטסלה, נכון להיום, עומד על מעל 600 מיליארד דולר והם מעסיקים מיטב עו"ד, המתמטיקאים והכלכלנים שעוברים על כל תביעה וכל נתון שיש על טסלה ועדיין נותנים לה ערך גבוה מכל חברת רכב אחרת בשוק. יש לך יכולות יותר טובות מהם להעריך סיכויי תביעות או הערכת שווי שוק מהם?

בתאריך 24.2.2023 בשעה 19:37, Boltik כתב:

תביעה מוצדקת שסביר שתצליח (לא מחוויה אישית ,אבל מקבוצות הרכב מסיפורים על אנשים שעברו תאונה וחיכו לחלפים). מאוד יכול להיות שהמרכז שירות הגדול שהם בונים בנתניה נועד כדי לאפשר להם להחזיק מלאי חלפים נורמלי. נכון להיום הם פשוט מצפצפים על החוק.

בתאריך 24.2.2023 בשעה 20:42, PinkDolphin כתב:

אני יודע על תביעה עקב כך שחלק מהאנשים אנשים שהזמינו מודל 3 ממש כשנפתח האתר, ועשו זאת לפי המיפרט שהוצג שהיה של הדגם האמריקאי, קיבלו אח״כ את הדגם הסיני. טסלה עברה על החוק בכך שלא צירפה מיפרט כתוב לכל הזמנה, ולא ציינה את ארץ המוצא (החוק מחייב את שניהם).

יש גם יתרונות לדגם הסיני, אבל דבר עיקרי שהטריד את אותם לקוחות (לפי שיחה שהיתה לי עם עוה״ד שמנהל/ניהל את התביעה) היה שבסיני יש פחות כריות אויר, כתוצאה יש לו דירוג בטיחות נמוך יותר של משרד התחבורה .

תביעה שלא תצליח (או תסגר באיזה הסדר כספי מינימלי שייתן קצת כסף לעו"ד). 

גם כי הדגם האמריקאי הגיע עם 6 כריות 

https://wheel.co.il/הפתעה-גם-דגמי-טסלה-שהגיעו-מארהב-צוידו/

בגלל שמאז ומעולם הגירסה האירופית הייתה עם 6 כריות וכך גם היא נבחנה ביורונקאפ 

https://www.euroncap.com/en/results/tesla/model+3/37573

והמבחן הזה נתן לה את התואר הרכב הבטיחותי ביותר גם בקטגוריית המשפחתיות הגדולות, במקביל לבמוו סידרה 3, וגם בקטגוריית החשמליות, והמבחן הזה הרלוונטי לאיזורינו. (גם קיבלה ציון טוב בהגנה על ברכיים)

הרישום של 8 כריות הייתה טעות סופר של קופי-פייסט של הדגם האמריקאי,אבל זה לא רלוונטי למדינת המוצא והאמת גם לבטיחות. מחקר של ה iihs מ 2019 מראה תועלת שולית לכריות ברכיים ולעיתים הם אפילו יכולות לפגוע ולא לעזור.

ארץ המוצא הוא כבר יותר בעייתי,  אבל אין פיצוי ללא הוכחת נזק בחוק על הטעיה כזאת וקשה יהיה להוכיח נזק, אם כבר טסלה יכולה לדרוש פיצוי כי אנשים קיבלו סוללה עם פי 3 מחזורי טעינה ממה שהם היו אמורים לקבל.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם

תודה רבה. URI-G

דבר שצריך בדיקה- האם נסתדר עם שני רכבים על עמדת טעינה אחת בבית .  בסופו של דבר הבנאדם רוצה להגיע,  לחבר,  ולהיכנס הביתה.  ולא לגלות שהרכב של בן הזוג מחובר ל 5-7  שעות אל תוך הלילה .

לא שזה סיפור גדול אבל התקנה כפולה מצריכה הערכות . 

מישהו מבעלי הטסלה שהגיבו יכול לומר לי איך מסתדרים בקיץ עם גג הזכוכית , למי שלא מעוניין להתקין סוכך צד שלישי ? 

האם הפתרון של הפעלת מזגן דרך האפליקציה ופתיחה קלה של החלונות עשר דקות לפני היציאה -  עוזר?  

זה נראה ישים בכל מקרה רק ליציאה מהבית ולא בדרכים ... מזמין פריצות לא ? 

תודה 

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, golansa כתב:

מישהו מבעלי הטסלה שהגיבו יכול לומר לי איך מסתדרים בקיץ עם גג הזכוכית , למי שלא מעוניין להתקין סוכך צד שלישי ? 

האם הפתרון של הפעלת מזגן דרך האפליקציה ופתיחה קלה של החלונות עשר דקות לפני היציאה -  עוזר?  

אני מסתדר מצוין בלי סוכך. כמעט תמיד זוכר לקרר קצת את הרכב כמה דקות לםני שאני יוצא, אם כי אני לא חושב שזה כל-כך רלווונטי עשר דקות לתוך הנסיעה ביום קיץ מהביל.

בכל אופן, למרות שהייתי מעדיף סוכך (מקורי, לא משהו מעלי אקספרס שצריך להתעסק איתו), אני מסתדר בלי ולא סובל, אני זה אני.

עריכה אחרונה על ידי robertf
פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, golansa כתב:

זה נראה ישים בכל מקרה רק ליציאה מהבית ולא בדרכים ... מזמין פריצות לא ? 

פותחים את המזגן והאוטו קר ונעים. אפשר לפתוח כמה דקות לפני מהאפליקציה.

אין סיבה לפתוח את החלונות - המזגן עובד מעולה, כך שאין בעיה של פריצה.

עריכה אחרונה על ידי Gopher
פורסם

שרדתי חצי קיץ בלי כיסוי בהתחלה, זה נסבל אבל לא להיט.  אם הרכב בשמש ושכחת להפעיל מזגן מראש, את החום עוד אפשר לאוורר החוצה בנסיעה עם מזגן וחלונות פתוחים, אבל החום שנצבר במושבי עור היה בשבילי בלתי נסבל. ממליץ על כיסוי לגג, אני מתקין אותו ביוני ומוריד בספטמבר, כך שסה"כ מדובר על 3 חודשים. בעיה נוספת שבלי כיסוי המזגן עובד הרבה יותר קשה והטווח מתקצר.

אני מפעיל מזגן מרחוק לפני  ואת החלונות רק כאשר הרכב בטווח ראיה או במקום בטוח.

פורסם

כבעלים של טסלה 3 SR+ כשנה וחודשיים ועם 30000 ק"מ לא יכול לחשוב בכלל על חזרה אחורה לרכב בערה פנימית .
נסיעה כזו חלקה שקטה ונעימה.
הנהיגה בטסלה זו חוויה אחרת , גם מחשמליות אחרות (לאישתי שי גילי c350 ).
לנהוג היום בבנזין מרגיש כמו להתחבר לאינטרנט עם מודם (לזקנים שבחבורה :-) ).

בקשר לנושא ההתחממות בקיץ - חובה מגן שמש לגג , ותמיד יש אופציה לקרר את הרכב דרך האפליקציה מבעוד מועד. 
ואם יש לך סדר יום קבוע אז גם ניתן לתזמן את קירור \חימום הרכב  דרך האפליקציה (preconditioning )  - מאוד יעיל , אני משתמש בזה המון.

כמובן זה שיש לך כל בוקר רכב מתודלק מבלי להיכנס לתחנת דלק זה בכלל תענוג .
רשת הסופרצארגרים כבר פרוסה בצורה די נרחבת בישראל וגם התמחור שלה כרגע הכי זול ביחס לשאר העמדות הטעינה המהירות  - 1.25 שח ל קוו"ט לעומת 2 שח ובדרך כלל גם דמי התחברות של 5 שח לכל הטענה .

החסרון היחיד בטסלה הוא כרגע השירות וזמינות החלפים  רמת הגימור עוד לא שם , אני סובל מקרשוים וחריקות בפנים הרכב (לא סבלתי מבעיות מכניות כלל ) יכול להיות שאני קצת יותר רגיש מאחרים לרעשים.

רכבים נוכחיים :Geely 350 Pro   , Tesla Model 3 SR

רכבי עבר:Alfa romeo Guilia 1.3 TI 1970,Lancia Beta 1.6 1982

Lancia Beta coupe 2.0 1984,Lancia Thema Turbo 2.0 16v 1994

Citroen Xsara picaso 2.0 2009,Fiat Punto 1.4 auto 2009

• תוכן חדש...