Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מזדה 3 1500 סמק- האם כדאי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1219 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

נתקלתי בכמה מודעות על מזדה 3 מהשנתונים של העשור האחרון עם 1500 סמק ו120 כ"ס. אומרים בגדול שהוא טוב אבל ביצועי המנוע לא משהו, אך ללא פירוט מה זה אומר ועד כמה זה משמעותי.

אני עם מזדה ישנה בנפח 1600 עם 105 כוחות סוס והרכב נוסע יפה מאד, אז מה החיסרון במנוע 1500?

אני בדרך כלל נוסע לבד ולעתים עוד נוסע. לעתים רחוקות מעבר לכך.

פורסם

ה 1500 לא פחות חזקה מ 1600 הישנה, לדעתי אפילו טובה יותר במעט. המנוע מנוצל טוב יותר בזכות גיר 6 הילוכים ב 1500. 

אני חושב שאם אתה בסדר עם ה 1600 הביצועים של ה 1500 יספיקו לך. 

פורסם

המחיר הנמוך ל-1.5 הוא בגלל שבעבר היבואן מכר אותה במחיר זהה ל-2 ליטר, עד שהופסק השיווק של ה-1.5.

אם אתה רגיל ל-1.6 המיושן יותר, אז הביצועים במנוע החדש יהיו לך טובים יותר.

• אהבתי 1
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

11.5 שניות ל 100 זה לא בדיוק רכב לביצועים,לדעתי הוא חלש אבל הכל תלוי בצרכים שלך.

יש לי את ה 2.0 וגם היא דיי חלשה.

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, alexbb2811 כתב:

אומרים בגדול שהוא טוב אבל ביצועי המנוע לא משהו

כל החיסרון שלה הוא שקיימת גירסת 2 ליטר יותר מוצלחת מבחינת ביצועים, וגם חסכונית די באותה מידה.

באיזשהו שלב השיווק של 1.5 הופסק, והיום מוכרים רק 2 ליטר, גם לליסינג.

חיסרון נוסף - הרכב פחות מאובזר ופחות סחיר מגירסאות 2 ליטר (למרות שנראה לי שגם קיימת גרסת קומפורט 2.0).

תעשה נסיעת מבחן, אם לדעתך היא נוסעת בסדר, והרכב במצב טוב, ואין לך בעיה עם זה שהרכב יהיה פחות סחיר (למרות שזה עדיין מאזדה), לך על זה.

לפני כשעה, nadav20 כתב:

יש לי את ה 2.0 וגם היא דיי חלשה

תלוי מה הסטנדרטים שלך אני מניח.

הרכב לא בדיוק מדביק את האיברים שלך לגב של הכסא, אבל הרושם שלי זה שכל מה שהוא עושה הוא עושה בקלילות ובלי יותר מדי מאמץ.

רוצה לשייט על 160 - בכיף, איפה שזה מותר.

עליות - אין שום בעיה.

תאוצות ביניים - לך על זה.

גר בעפולה והחלטת שאתה עוד 5 דקות יורד לאילת - בכיף, האוטו רק ישמח לקחת אותך לשם, בלי לגרום לך לפשיטת רגל על דלק.

האם יש רכבים יותר חזקים - בהחלט. אבל אני בסדר עם עם מה שהמאזדה מציעה.

לי יש 2.0 יותר משנה, והאמת שאני עדיין מאוהב בה.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

היה לי לפני זה הונדה אקורד 2008 גם מנוע 2.0  שהייתה יותר טובה בהכל כנראה.

ואין בכלל מה להשוות,האקורד היתה הרבה יותר נמרצת.

דווקא בעליות רציניות עם מזגן המאזדה הרגישה מאוד חלשה יחסית.

חוץ מזה שצריך לסחוט את הדוושה עד הסוף ולהישאר במצב הידני כי ההילוך השישי ארוך מדי.

אני אישית די מאוכזב מהרכב לצערי,ציפיתי ליותר.

פורסם

לאשתו של אחי יש מאזדה 3 1.5 כבר 5 שנים, היא מאוד מרוצה ממנה, מספיק חזק וחסכוני בשבילה,

בקיצור לשימוש שגרתי אחלה רכב, בסופו של דבר מדובר ברכבים כבר בני 8 -10, לכן הכי חשוב זה מצב הרכב, איך תוחזק וכו....

• אהבתי 1
פורסם

זה שהרכב הוא בסך הכל טוב זה ברור, אבל לפעמים צריך לתמרן, לעקוף, או לנסוע בעלייה וכל זה+מזגן ועם עוד בן אדם-שניים. השאלה היא לגבי מקרים כאלה ולא השגרה כי אני מתכנן לרכוש לכמה שנים קדימה.

פורסם

יעשה את כל זה בלי בעיה, פשוט יותר לאט ועם יותר רעש מאשר המנוע 2000.

אני גם עם המנוע 2000 כבר חצי שנה ו11,000 קילומטר ונהנה מכל רגע.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

אם אתה לא גר באיזור הררי - תקנה בלי היסוס.

יש לי אחת קרוב לשנתיים שסוחבת אותנו לכל מקום בארץ בלי שום בעיה.

הרבה מתלוננים שהרכב עגלה - להלן ההסבר שלי..

כל דגמי מאזדה סקיי אקטיב מהשנים 2012 עד 2015 סובלים מניהול יחידת הנעה שמכוייל לחסכון.. הגיר מעלה הילוכים מהר ופשוט מסרב להוריד אותם - הרכב נתקע בהילוך שלישי באמצע עלייה גם אם המנוע ממש נחנק, עד שבועטים בדוושה או מורידים ידנית. הדבר השתפר בדגמים שמצויידים בלחצן ספורט.

הדבר נכון גם ל 6 ו ל CX5 לפני מתיחת פנים.

צריכת הדלק טובה יחסית. בשימוש סביר של אשתי מתקבלת צריכה שנעה בין 11 קמ/ל עד 16 קמ/ל בנהיגה משפחתית.

תעשה נסיעת מבחן ושים לב לתופעה שציינתי. ברגע שההילוך הנכון משולב הרכב נוסע ממש טוב.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם
לפני כשעה, LEGACY 1.8 כתב:

אם אתה לא גר באיזור הררי - תקנה בלי היסוס.

יש לי אחת קרוב לשנתיים שסוחבת אותנו לכל מקום בארץ בלי שום בעיה.

הרבה מתלוננים שהרכב עגלה - להלן ההסבר שלי..

כל דגמי מאזדה סקיי אקטיב מהשנים 2012 עד 2015 סובלים מניהול יחידת הנעה שמכוייל לחסכון.. הגיר מעלה הילוכים מהר ופשוט מסרב להוריד אותם - הרכב נתקע בהילוך שלישי באמצע עלייה גם אם המנוע ממש נחנק, עד שבועטים בדוושה או מורידים ידנית. הדבר השתפר בדגמים שמצויידים בלחצן ספורט.

הדבר נכון גם ל 6 ו ל CX5 לפני מתיחת פנים.

צריכת הדלק טובה יחסית. בשימוש סביר של אשתי מתקבלת צריכה שנעה בין 11 קמ/ל עד 16 קמ/ל בנהיגה משפחתית.

תעשה נסיעת מבחן ושים לב לתופעה שציינתי. ברגע שההילוך הנכון משולב הרכב נוסע ממש טוב.

לא הבנתי מה צריך לעשות אבל בכל מקרה מדובר ב2018

פורסם

צריך לתת קיק דאון או להוריד הילוך ידנית בעליה, כאשר הרכב לא סוחב טוב (מנוע נחנק ) בהילוך 3 ולא מוריד ל 2 אוטומטית .

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 8 דקות, vladclar כתב:

צריך לתת קיק דאון או להוריד הילוך ידנית בעליה, כאשר הרכב לא סוחב טוב (מנוע נחנק ) בהילוך 3 ולא מוריד ל 2 אוטומטית .

להוריד הילוך?

התיבה אוטומטית 

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, nadav20 כתב:

היה לי לפני זה הונדה אקורד 2008 גם מנוע 2.0  שהייתה יותר טובה בהכל כנראה.

ואין בכלל מה להשוות,האקורד היתה הרבה יותר נמרצת.

דווקא בעליות רציניות עם מזגן המאזדה הרגישה מאוד חלשה יחסית.

חוץ מזה שצריך לסחוט את הדוושה עד הסוף ולהישאר במצב הידני כי ההילוך השישי ארוך מדי.

אני אישית די מאוכזב מהרכב לצערי,ציפיתי ליותר.

מדובר ב2.0 סקייאקטיב? כי לפחות לפי היצרנים, אקורד איטית בשניה וחצי בערך מ0-100

יש לה גם יותר כ״ס ומומנט עדיף.

עריכה אחרונה על ידי shayco80
פורסם (נערך)

כן מדובר ב 2.0 ספיריט 15',נכון על הנייר היא יותר איטית וגם עם פחות כ"ס אבל משום מה הרכב מרגיש הרבה יותר נמרץ

עריכה אחרונה על ידי nadav20
  • תוכן חדש...