Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1252 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נרשמתי להגרלה לפני שנתיים

ובמשך הזמן הזה כבר קניתי דירה.
עכשיו הודיעו לי שזכיתי ושצריך לבוא לבחור דירה, העניין הוא שאני כבר לא זכאי.
יש דרך כלשהי שבה אוכל לרכוש את הדירה בכל זאת במקום הנוכחית?
אולי בתור משפר דיור?(ההגרלה עצמה היא רק למחוסרי דיור)

פורסם

יש להגרלה תנאים ואתה כבר לא עומד בהם.

וותר. גם אם תרצה לרמות נדלן זה דבר שרשום וידוע. 

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 5 דקות, Night Driver כתב:

גם אם תרצה לרמות נדלן זה דבר שרשום וידוע. 

לא מדבר על לרמות. 
בודק אם יש דרך חוקית לעשות את זה

פורסם
לפני שעה, Yuri Abaev כתב:

הצלחת לקנות דירה- אשריך. בלי שמץ של ציניות.

בהנחה ולא קנית דירה בישוב קטן מרוחק וזכית במשתכן בצנטרום של תל אביב, אני מניח שהדירה שקנית עדיפה על הדירה שהיית קונה במשתכן.

תסתכל קדימה, על מה שהצלחת, ולא על מה ש"הפסדת".

אם ממש בא לך, אתה יכול לנסות למכור את זכותך בהגרלה למישהו ולהצליח לראות מזה כמה לירות.

מאחל לך בהצלחה ובשעה טובה.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני שעתיים, Yuri Abaev כתב:

בדוק מול עו"ד מתמחה.

כבר נתקלתי במקרים כמו שלך שאנשים נרשמו, זכו, מכרו דירה קיימת ועברו לדירה שזכו בה (באופן חוקי כמובן).

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

היי, 

הייתי מתייעץ עם עו"ד המבין בתחום. 

לרכוש את הדירה כשאתה בעל דירה אחרת לא תוכל מן הסתם. 

אולי יש אפשרות למכור ולנצל זכאות, אבל שים לב שבהגרלה שהייתה עכשיו אף פרוייקט עוד לא קיבל אישור אפילו, אז זה ייקח שנים. לכן תתכונן שתהיה כמה שנים בלי דירה באמת. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 11 שעות, שביט כתב:

אם ממש בא לך, אתה יכול לנסות למכור את זכותך בהגרלה למישהו ולהצליח לראות מזה כמה לירות.

אין אפשרות למכור זכייה במחיר למשתכן, נרשם על שמך או עובר להבא בתור.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

מה המקום שלך בתור, מתוך כמה דירות בפרוייקט? מה הסיכוי שתוכל לבחור דירה כלבבך? 

לא ציינת היכן קנית, היכן זכית ומה צרכיך. אם אכן מדובר בדירה שאפילו לא הגיעה לשלב "על הנייר" חשוב כמה שכ"ד תצטרך לשלם עד הכניסה אליה (מינוס השכ"ד עד הכניסה לדירה שכבר רכשת). מן הסתם זה עניין של כמה שנים, כפול כמה אלפי שקלים בחודש, מסתכם במאות אלפי שקלים. וכמובן שצריך לבדוק כמה תצטרך להשקיע בכל דירה כדי להתאימה לצרכיך.

וכמובן, התעלמתי מכל הצד המשפטי - האם בכלל מותר לך לרכוש דירה במסגרת מחיר למשתכן, וללוח הזמנים הלחוץ לבחירת דירה וחתימה על חוזה הרכישה, שכמעט לא מאפשר בדיקה מסודרת של ה"ממכר" ותנאי העסקה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

להתגרש, להעביר את הזכויות על הדירה לאישה, וועדת חריגים במחיר למשתכן, קומבינה אחרת בסגנון.

פורסם

לא מכיר דרך לעשות זאת, אבל תתעודד זה לא רק אתה (צרת רבים וזה...😄).

בזמנו, לאחר השתתפות בלא מעט הגרלות, התייאשתי וקניתי בשוק החופשי. כמובן שחודשים בודדים לאחר מכן "זכיתי".

אני גר בדירה שלי כבר חמש וחצי שנים ורק לאחרונה הפרויקט שבו "זכיתי" אוכלס.

למרות שהזכיה שלי היתה במיקום מצוין (גם גיאוגרפית וגם בתור לבחירה), לא מרגיש שהפסדתי הרבה, אם בכלל. הרבה מההנחה היה נאכל על ידי דמי שכירות + הצמדה למדד. על זה יש להוסיף את יתרונות המגורים בדירה משלך בכל התקופה הזו (במיוחד עם ילדים), ואת חוסר הנוחות הצפוי למי שנכנס עכשיו לאותו פרויקט בשכונה שכולה עדיין בבניה.

• אהבתי 1
פורסם

לפני 59 דקות, D_D כתב:

להתגרש, להעביר את הזכויות על הדירה לאישה, וועדת חריגים במחיר למשתכן, קומבינה אחרת בסגנון.

אגב, בהנחיות של מחיר למשתכן כתוב שאם אי-פעם הייתה רשומה דירה על שמך לא תוכל להשתתף ולנצל זכיה, כדי להתגבר על כל מיני קומבינות ישראליות. 

לכן המלצתי לפנות לעו"ד שאולי מכיר קומבינה כשרה. רצוי אחד שמתמחה בתחום הזה ומכיר את כל הפרטים של התכנית. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
בתאריך 24.1.2023 בשעה 18:53, Yuri Abaev כתב:

להתייעץ עם @Transporter מהפורום, הוא מת על מקרי "ביטוח לאומי" כאלה.

• אהבתי 1
  • מצחיק 2

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
לפני 20 שעות, ניקו פ. כתב:

אגב, בהנחיות של מחיר למשתכן כתוב שאם אי-פעם הייתה רשומה דירה על שמך לא תוכל להשתתף ולנצל זכיה, כדי להתגבר על כל מיני קומבינות ישראליות. 

לא בדיוק.

יש הגדרה מסודרת לחסרי דיור:

מי זכאי בתוכניות "דירה בהנחה"? | משרד הבינוי והשיכון (www.gov.il)

• כאלה שאין ולא היו בבעלותם דירה או חלק בדירה (יותר משליש דירה, במצטבר) בדירה ב-3 השנים האחרונות

יש הגדרה נוספת למשפרי דיור אבל זה תלוי מה היה הסטטוס שלו בזמן ההגרלה והאם ההגרלה הייתה רלוונטית למשפרים או רק למחוסרים.

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...