Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1296 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם חברי פורום יקרים,

כ"כ הרבה מידע ועזרה קיבלתי פה, ואני רוצה סוג של להחזיר.

ב-3 שנים האחרונות אני נוהג על סיאט איביזה 2019, מנוע 1 ליטר המכובד מאוד, והייתי רוצה לשתף בטיפים ולקחים שלמדתי על בשרי (ובעיקר כיסיי), כדי שאנשים פה יוכלו לקחת מזה מידע, וגם לשתף אולי בעצמם.

מה לא לעשות - 

-לא לצרוב תוכנה למנוע או לגיר אצל "בעלי מקצוע" שבעיקר יבלבלו לכם את המוח, ובמיוחד לא לפני שביררתם של איזה מותג או חברה התוכנה.

-לא להתקין בוקסות משופרות למשולשים של POWERFLEX, שגם הדגם הכי פחות קשיח שלהם יהרסו לכם את חוויית הנהיגה ועל הדרך יהרסו לכם עוד כמה חלקים מהפרונט.

-לא להתקין תוכנה לגיר - אין בזה צורך למנוע כזה קטן וגיר כזה עדין.

-לא לשלם על ליפים חצאיות וכל הפלסטיקים האלה מחירים מופקעים, כי מתישהו אתם תגרדו אותם צמוד למדרכות וחבל על הכסף.

-לא להתעקש בכוח על ג'נט 18 למנוע קטן יחסית של 1.0, למרות שכל הביקורות וכל האנשים שהתייעצתם איתם אומרים לכם שחוץ מקצת פוזה זה לא יוסיף, ורק יפגע לכם בביצועים (תאוצה, צריכת דלק ונוחות נסיעה).

-לא לעשות טיפולים יקרים מיותרים במוסך צ'מפיון "מרכזי" ורשמי, ולא לדאוג מההפחדות שלהם שאם לא תטפלו שם אז לא תקבלו אחריות.

-לא להתפתתות להחליף ג'נט מקורי גרמני שמיטב המוחות הגרמניים של סיאט תיכננו אותם לכל חלק ברכב שיתאים בצורה כזו שתהיה לכם תמורה מלאה לרכב שלכם.

-לא לעשות "פתיחות" ולשחוט את הגיר, כי מהר מאוד יילכו לכם קלאצ'ים וגלגל תנופה. 

-

מה כן לעשות  (הכל בגדר המלצה כמובן ואני לא לוקח אחריות) - 

-תוכנת ניהול למנוע של חברה מוכרת ומוכחת, שתוציא לכם עוד כמה סוסים מהמנוע ותעלה קצת את הקג"מ, מבלי לפגוע בו מכנית.

-טיפול כל 7 אלף ק"מ או חצי שנה, ולא כל 15 או שנה.

-אם כבר עשיתם טיפול בצ'מפיון, תתעקשו על שמן שאתם מביאים (מוטול, יורול, קסטרול, AMSOIL)

-פילטר אינבוקס לגיטימי לגמרי להרכיב, תקבלו קצת יותר סחיבה ותגובה יותר טובה של דוושת הגז, הייתי ממליץ לנקות אותו פעם ב-3 חודשים, בגלל מזג האוויר המאובק פה.

-הנמכה לרכב. התקנתי קוילאוברים של KW, אני יכול להגיד שהתאוצה השתפרה, הבלימה השתפרה, וכמובן גם האחיזה. וזה נראה הרבה הרבה יותר טוב.

*בטוח יש עוד כמה דברים, אם אזכר בהמשך אערוך את הנושא.

IMG_20211112_185716.jpg

WhatsApp Image 2022-12-20 at 23.21.39.jpeg

• אהבתי 8
פורסם

נפלא! רלוונטי לעוד מספר רכבים של הקונצרן שחולקים את אותם המכלולים.

תוכל להרחיב על החוויה שלך עם צריבת התוכנה? אילו ניסית, האם השיפור מורגש, האם היה שינוי באחזקת הרכב וכו'.

תודה על השיתוף.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, hondacivic02es כתב:

התקנתי קוילאוברים של KW, אני יכול להגיד שהתאוצה השתפרה

שאלת בור:

איך הם מועילים לתאוצה?

• אהבתי 3
  • מעניין 1

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם

לגבי תוכנה לרכב, לדעתי, לעשות רק על דיינו מכנה סיבות.

א. כל רכב הוא מעט שונה וישנם הרבה גורמים שאפשר לקסטם

ב. אפשר לראות את השינוי לפני ואחרי מול העיניים ולא להתספק במספר שנזרק לאוויר 

ג. ההפרש הכספי בין תוכנת מדף לתוכנה על דיינו לא כזה משמעותי כשמשקללים את כל היתרונות

• אהבתי 2

😈Seat Leon Cupra 280😈

פורסם
לפני 8 שעות, carbugger כתב:

נפלא! רלוונטי לעוד מספר רכבים של הקונצרן שחולקים את אותם המכלולים.

תוכל להרחיב על החוויה שלך עם צריבת התוכנה? אילו ניסית, האם השיפור מורגש, האם היה שינוי באחזקת הרכב וכו'.

תודה על השיתוף.

כן בכיף.

ופה אני גם אסביר למלה התכוונתי שרשמתי שלא להתפתות לעשות תוכנה לא ידועה ובלי שם ובלי שום הוכחות מאחוריה, אצל מישהו שיודע לדבר הרבה ולהסביר ולענות על כל מיני שאלות. אני בתמימותי עשיתי אצל בחור שבאמת ענה על כל שאלה, הסביר לי בטלפון במשך שעה שעתיים כמעט על כל דבר שקשור ברכב במנוע ובתוכנה, ו-וואלה בגלל שהייתי יחסית חדש בכל העניין של שיפורים לרכב, ובטענה שהוא יעשה לי מחיר טוב על "חבילה" של תוכנה למנוע +תוכנה לגיר - התפתתי לעשות אצלו.

בתכלס, התוכנה שהוא צרב לי נתנה לי אולי תוספת של 15 כ"ס, אני רק בדיעבד גיליתי את זה אחרי שהתייעצתי עם אנשים והסברתי להם שאני לא ממש מרגיש שיפור והבדל לעומת מצב סטוק.

התוכנה כנראה הייתה איזשהו זבל שהוא קנה ב-20 דולר וצרב לי אותה ושיחק אותה כאילו הוא מינימום עבד עם מהנדסים של פולסוואגן בגרמניה.

אז אני לא יודע להגיד לכם מאיזה תוכנה להתרחק, אבל כן יכול להגיד שתלכו על המותגים המוכרים שזה PCP, SLS, ושמעתי גם דברים טובים על STM,  אבל אין לי ניסיון איתה או חוות דעת עליה.

התוכנה שצרבתי לבסוף הייתה PCP, ומיד הרגשתי בהבדל. התגובה של הגז הרבה יותר חדה, הרכב סוחב הרבה יותר טוב ומרגיש הרבה יותר זריז.

בלחיצות חזקות הרכב זוללי יותר דלק, בנסיעה רגועה הוא יותר חסכוני ממצב סטוק.

מבחינת עלויות אחזקת הרכב, אני יכול להגיד שהחלפתי ב-65K קלאצ'ים וגלגל תנופה. חלק מהאנשים ששמעו על זה אמרו לי שזה בגלל התוכנה, אבל לדעתי גם בלי התוכנה הייתי צריך להחליף את החלקים האלה בגלל אופי הנהיגה שלי, אני אוהב להרגיש את הרכב ואת הכביש.

לפני 7 שעות, Froyne כתב:

שאלת בור:

איך הם מועילים לתאוצה?

הרכב נמוך יותר, פחות התנגדות, יותר קרוב לכביש. אני בהחלט הרגשתי שיפור בדברים האלה אחרי ההנמכה.

לפני 46 דקות, Stav132 כתב:

לגבי תוכנה לרכב, לדעתי, לעשות רק על דיינו מכנה סיבות.

א. כל רכב הוא מעט שונה וישנם הרבה גורמים שאפשר לקסטם

ב. אפשר לראות את השינוי לפני ואחרי מול העיניים ולא להתספק במספר שנזרק לאוויר 

ג. ההפרש הכספי בין תוכנת מדף לתוכנה על דיינו לא כזה משמעותי כשמשקללים את כל היתרונות

מה דעתך על STM? יצא לך לשמוע\לנסות?

• אהבתי 1
פורסם
לפני 10 שעות, Froyne כתב:

שאלת בור:

איך הם מועילים לתאוצה?

גם לי זה נשמע מוזר, בטח ברכב חלש (אולי הרכב פחות נשען לאחור בתאוצה ולכן מצליח להוריד את הכח יותר טוב).

לדעתי עניין פסיכולוגי.

פורסם

פשר לסכם את כל ה"לא תעשה", ולטעמי גם חלק נכבד מה"עשה", במשפט קצר:

היצרן יודע יותר טוב ממך איך לבנות מכוניות

• אהבתי 6
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)

מצטער אם אני מבאס

אז למעשה לקחת רכב יחסית חלש, יחסית (לא ספורטיבי) התקנת תוכנה לניהול מנוע ואתה ממליץ להכנס למוסך כל חצי שנה.

לי זה נשמע כמו יותר אל תעשה...

עריכה אחרונה על ידי CarloAbarth
  • אהבתי 2

2018 Mazda 3 2.0 Hatchback Premium.

פורסם
לפני 3 דקות, CarloAbarth כתב:

אז למעשה לקחת רכב יחסית חלש, יחסית (לא ספורטיבי) התקנת תוכנה לניהול מנוע ואתה ממליץ להכנס למוסך כל חצי שנה.

זה סיפורם של חצי מרכבי וואג בישראל.

רק חשוב לחדד, אתה תגיע למוסך כל כמה חודשים אם תרצה ולא.

• אהבתי 4
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 13 שעות, hondacivic02es כתב:

שלום לכם חברי פורום יקרים,

כ"כ הרבה מידע ועזרה קיבלתי פה, ואני רוצה סוג של להחזיר.

ב-3 שנים האחרונות אני נוהג על סיאט איביזה 2019, מנוע 1 ליטר המכובד מאוד, והייתי רוצה לשתף בטיפים ולקחים שלמדתי על בשרי (ובעיקר כיסיי), כדי שאנשים פה יוכלו לקחת מזה מידע, וגם לשתף אולי בעצמם.

מה לא לעשות - 

-לא לצרוב תוכנה למנוע או לגיר אצל "בעלי מקצוע" שבעיקר יבלבלו לכם את המוח, ובמיוחד לא לפני שביררתם של איזה מותג או חברה התוכנה.

-לא להתקין בוקסות משופרות למשולשים של POWERFLEX, שגם הדגם הכי פחות קשיח שלהם יהרסו לכם את חוויית הנהיגה ועל הדרך יהרסו לכם עוד כמה חלקים מהפרונט.

-לא להתקין תוכנה לגיר - אין בזה צורך למנוע כזה קטן וגיר כזה עדין.

-לא לשלם על ליפים חצאיות וכל הפלסטיקים האלה מחירים מופקעים, כי מתישהו אתם תגרדו אותם צמוד למדרכות וחבל על הכסף.

-לא להתעקש בכוח על ג'נט 18 למנוע קטן יחסית של 1.0, למרות שכל הביקורות וכל האנשים שהתייעצתם איתם אומרים לכם שחוץ מקצת פוזה זה לא יוסיף, ורק יפגע לכם בביצועים (תאוצה, צריכת דלק ונוחות נסיעה).

-לא לעשות טיפולים יקרים מיותרים במוסך צ'מפיון "מרכזי" ורשמי, ולא לדאוג מההפחדות שלהם שאם לא תטפלו שם אז לא תקבלו אחריות.

-לא להתפתתות להחליף ג'נט מקורי גרמני שמיטב המוחות הגרמניים של סיאט תיכננו אותם לכל חלק ברכב שיתאים בצורה כזו שתהיה לכם תמורה מלאה לרכב שלכם.

-לא לעשות "פתיחות" ולשחוט את הגיר, כי מהר מאוד יילכו לכם קלאצ'ים וגלגל תנופה. 

-

מה כן לעשות  (הכל בגדר המלצה כמובן ואני לא לוקח אחריות) - 

-תוכנת ניהול למנוע של חברה מוכרת ומוכחת, שתוציא לכם עוד כמה סוסים מהמנוע ותעלה קצת את הקג"מ, מבלי לפגוע בו מכנית.

-טיפול כל 7 אלף ק"מ או חצי שנה, ולא כל 15 או שנה.

-אם כבר עשיתם טיפול בצ'מפיון, תתעקשו על שמן שאתם מביאים (מוטול, יורול, קסטרול, AMSOIL)

-פילטר אינבוקס לגיטימי לגמרי להרכיב, תקבלו קצת יותר סחיבה ותגובה יותר טובה של דוושת הגז, הייתי ממליץ לנקות אותו פעם ב-3 חודשים, בגלל מזג האוויר המאובק פה.

-הנמכה לרכב. התקנתי קוילאוברים של KW, אני יכול להגיד שהתאוצה השתפרה, הבלימה השתפרה, וכמובן גם האחיזה. וזה נראה הרבה הרבה יותר טוב.

*בטוח יש עוד כמה דברים, אם אזכר בהמשך אערוך את הנושא.

IMG_20211112_185716.jpg

WhatsApp Image 2022-12-20 at 23.21.39.jpeg

תודה רבה על ההחכמה והשיתוף שנתת לנו!

ישך' רכב חתיך, מברוק!

לפני 12 דקות, avargel כתב:

זה נכון מאד!

אבל לפעמים כן אפשר להוסיף ולשפר.

כמו שהוא כתב שהוא הרקיב קויליאוברים וזה נתן לו חיוך יותר גדול בגלל השינוי.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 7 דקות, o.r כתב:

רק חשוב לחדד, אתה תגיע למוסך כל כמה חודשים אם תרצה ולא.

לא אתה לא.

רכבי ואג נמכרים בכמויות מטורפות ורוב האנשים חיים איתם בסבבה בלי לבקר כל שני וחמישי.

פורסם
לפני 38 דקות, יובל .מ. כתב:

לא אתה לא.

רכבי ואג נמכרים בכמויות מטורפות ורוב האנשים חיים איתם בסבבה בלי לבקר כל שני וחמישי.

זה נכתב בהקשר של רכבים ששופרו

פורסם

אני גם לא הייתי פוסל את כל המוסכים המורשים של היבואן.

בארונה שהייתה לי טיפלתי במוסך סיידון בהוד השרון שסיפק שירות מצוין והמחירים שלו היו סבירים מאוד.

• אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, o.r כתב:

גם לי זה נשמע מוזר, בטח ברכב חלש (אולי הרכב פחות נשען לאחור בתאוצה ולכן מצליח להוריד את הכח יותר טוב).

לדעתי עניין פסיכולוגי.

אלא אם לפני ההנמכה היה לו קאמבר/טואו לא תקינים אני לא רואה איך תהיה יותר אחיזה/פחות התנגדות לגלגול. אבל העברת משקל בתאוצה/בלימה תהיה מיידית יותר (ככה גם אני הרגשתי אחרי החלפת הסט בולם/קפיץ לקשיח יותר) ולכן ההרגשה שהוא מתאר. 
כמובן שפות"ש מוזמן למדוד זמני תאוצה ולשתף, בהנחה והוא מדד לפני התקנת הקוילאוברים אבל אחרי התוכנה.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
פורסם
לפני שעתיים, CarloAbarth כתב:

מצטער אם אני מבאס

לי זה נשמע כמו יותר אל תעשה...

אתה בכלל לא מבאס.

אני חושב שפשוט הבנת לא נכון, ההמלצה להיכנס למוסך כל חצי שנה זה לטיפול קטן של החלפת שמן  ופילטר שמן. גם בגלל התוכנה, וגם בגלל שההמלצה הזו של היצרן לטיפול כל 15K או שנה סתם יכולה לגרור חיובים שאפשר לחסוך אותם בעזרת טיפול קטן של 200-300 שקל. הרכב שלך יחזיר לך תמורה

לפני שעתיים, avargel כתב:

בגדול כן, אבל למשל, כל האנשים שהתייעצתי איתם לגבי האם כדאי להרכיב קוילאובר על מנוע ליטר, אמרו לי במפורש לא(!!!!) לעשות את זה, אבל כן עשיתי ואני מבסוט בכל הזדמנות מהשדרוג הזה. נכון שהיה עדיף לקחת ליאון קופרה או גולף GTI ולשדרג אותה בזה, אבל שוב יש עניין של תקציב ומגבלות.

לפני שעתיים, o.r כתב:

לדעתי עניין פסיכולוגי.

מה שאני ואתם יודעים בדיעבד יש אנשים כאן שלא יודעים. שאולי עוד כמה חודשים או שנים יכתבו פה בפורום וימצאו את הפוסט הזה כדי "לרדת" מחלק מהרצונות שלהם לשיפורים. חלק מהדברים כן היו ידועים אבל הסקרנות גברה ורציתי לנסות בעצמי, שוב המטרה כאן היא לעזור לאנשים בעתיד.

אגב, כשקניתי את האיביזה הייתי חסר מושג לחלוטין בקשר לטיפול ברכב, שיפורים וכו'. גם כעת אני לא חושב שאני מבין גדול, אבל כן צברתי ניסיון לצערי חלק מהמקרים ניסיון לא הכי טוב אבל ככה למדתי. ואם אפשר לתרום מהידע הזה,  אז למה לא.

אם היה לי תקציב ברור שהייתי לוקח רכב ספורטיבי עם בסיס יותר טוב לשיפורים ושהייתי נהנה ממנו הרבה יותר, זה ברור, אבל התקציב היה אז למשהו סביב ה-100 אלף ש"ח, והאמת שזו אחלה תמורה מה שקיבלתי עד עכשיו.

לפני 11 דקות, nadavd4 כתב:

אלא אם לפני ההנמכה היה לו קאמבר/טואו לא תקינים אני לא רואה איך תהיה יותר אחיזה/פחות התנגדות לגלגול. אבל העברת משקל בתאוצה/בלימה תהיה מיידית יותר (ככה גם אני הרגשתי אחרי החלפת הסט בולם/קפיץ לקשיח יותר) ולכן ההרגשה שהוא מתאר. 
כמובן שפות"ש מוזמן למדוד זמני תאוצה ולשתף, בהנחה והוא מדד לפני התקנת הקוילאוברים אבל אחרי התוכנה.

לצערי לא מדדתי, אבל השיפור הורגש מיד. הרכב יותר יציב, מאיץ יותר טוב ובולם יותר טוב, זה כל העניין של הקוילאובר, שהרכב יתנועע פחות למעלה למטה בנסיעה ספורטיבית או בכביש משובש. ובדוק מרגישים את זה, העניין הפסיכולוגי לא מהווה כאן משקל.

לפני כשעה, dorsht כתב:

אני גם לא הייתי פוסל את כל המוסכים המורשים של היבואן.

בארונה שהייתה לי טיפלתי במוסך סיידון בהוד השרון שסיפק שירות מצוין והמחירים שלו היו סבירים מאוד.

לגמרי מחזק. טיפלתי אצלו בשנתיים הראשונות עם הרכב, ובשנה האחרונה אני מטפל אצל רון ואני מבסוט משניהם מאוד. 

לפני שעתיים, cohen motor 377 כתב:

תודה רבה על ההחכמה והשיתוף שנתת לנו!

ישך' רכב חתיך, מברוק!

זה נכון מאד!

אבל לפעמים כן אפשר להוסיף ולשפר.

כמו שהוא כתב שהוא הרקיב קויליאוברים וזה נתן לו חיוך יותר גדול בגלל השינוי.

תודה רבה :)

וכן , זה הוסיף המון. במקרים בודדים ביותר אני מקלל את הרגע, אבל זה יותר בגלל הכבישים המוזנחים :).

לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

לא אתה לא.

כי הם נוסעים בצורה יותר רגועה ולא נהנים מהרכב. המטרה שלהם היא כנראה להגיע מנקודה A לנקודה B בלי יותר מידי ריגוש.

• אהבתי 2
  • תוכן חדש...