Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Dyson V8 - מה יש לנו בבית הסוללות?

dani666
שימו לב! השרשור הזה בן 794 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון

לא מזמן החלפתי בדייסון V8 שלי את בית הסוללות (המכשיר נקנה יד שניה, כך שגילו לא ידוע, והסוללות היו מתפרקות די מהר מעצמן וגם מיד אחרי טעינה לא החזיקו הרבה זמן).

רכשתי בית סוללות חלופי בדוד עלי, והלכתי לזרוק את המקורי, כשהחלטתי - למה לא לפרק?

אז מה יש בפנים?

6 סוללות  DYSON INR-20700A (וגם הכיתוב 0842HA3006. מניח שהמק'ט).

הנחתי שאחת הסוללות או יותר לא תקינה ואולי יש כמה תקינות.  שווה לבדוק. 

יש לי מטען סוללות מכובד - Vapcell S4+.  העברתי בו לבדיקה מהירה את כל הסוללות.  כולן הראו טעינה של כ 84% (בעוד שכשהמערכת היתה מחוברת לשואב, דלקה רק נורה אחת והשאיבה היתה ישר מפסיקה).  לכולן המטען מראה התנגדות פנימית נמוכה כ 55מילי אוהם.

מוזר.  כי על פניו כל הסוללות תקינות.  אז מדוע כמכלול בית הסוללות לא תפקד?  עוד יתברר שדייסון הכניסו למעגל מונה זמן שאחרי X זמן מהייצור או X זמן של שמוש מורידג את שמישות בית הסוללות ....  אופציה מעניינת.

כרגע יש לי שתי סוללות במוד של "בדיקת קיבולת" (טעינה עד הסוף, פריקה עד הסוף, וטעינה עד הסוף.  תכולת הסוללה נקבעת לפי הפריקה שלה).  מכיוון שהמטען מתחמם בזמן הפריקה, לא בודק יותר מ 2 בו זמנית.  מעניין מה יהיו התוצאות.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צריך אולי לעשות בדיקה עם פריקה מהירה (וחימום המטען), יכול להיות שבפריקה איטית הבטריות איכשהוא יעבדו בקיבולת טובה, אבל בפריקה מהירה יהיה להם קשה.

--------------------------

Škoda Fabia mk2 TSI&DSG

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גרמת לי לבדוק. היה לי את הבטריה של דייסון V6 שהחלפתי מזמן אבל נשארה בצד.

פתחתי עם קצת מאמץ, בפנים יש 6 סוללות 18650 עם קיבולת 1280mah ניסיתי לטעון 3 מתוכן והמטען הפסיק אחרי דקה ואמר שהן טעונות.

פרקתי סוללה אחת התחלתי בזרם 1a, המטען הקטין את הזרם במשך הזמן, כנראה ככה הוא עובד. ולפי המטען הקיבולת בסביבות 1050mha.

זה יותר טוב מסוללות 18650 אחרות שכרגע יש לי בפנסים.

--------------------------

Škoda Fabia mk2 TSI&DSG

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 9 דקות, car_me כתב:

גרמת לי לבדוק. היה לי את הבטריה של דייסון V6 שהחלפתי מזמן אבל נשארה בצד.

פתחתי עם קצת מאמץ, בפנים יש 6 סוללות 18650 עם קיבולת 1280mah ניסיתי לטעון 3 מתוכן והמטען הפסיק אחרי דקה ואמר שהן טעונות.

פרקתי סוללה אחת התחלתי בזרם 1a, המטען הקטין את הזרם במשך הזמן, כנראה ככה הוא עובד. ולפי המטען הקיבולת בסביבות 1050mha.

זה יותר טוב מסוללות 18650 אחרות שכרגע יש לי בפנסים.

מעניין, הוצאתי מהV6 שלי סוללות 2100mah של LG, דגם LG18650HD2. אחרי שנתיים שימוש אחת מהשש מתה אבל בכל השאר נשארה קיבולת של בערך 1700-1800mah.

עכשיו הן משמשות אותי כגיבוי לפנסים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

2 הסוללות האחרונות בטעינה (ובדיקה).

עד כה - 4 סוללות תקינות.  בדיקת הפריקה שלהן (2 ב 0.5A ו 2 ב 1A) הראתה קיבולת של כ 2,500mAh.  לא רע אחרי כל השאיבות שעברו.  עברו לשמש בפנס שעבד עד היום על 18650.

כשהיו חדשות, לפי המפרט, הקיבולת היא 3000mAh, זרם טעינה של 3A, וזרם פריקה מקסימלי רציף של 35A (!).

אם גם השתיים שעכשיו בטעינה יהיו תקינות, אז למה בדיוק בשואב הן לא עבדו?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מניח שלסוללות מחובר מעגל טעינה והגנה. יש מצב שהוא נדפק.

שיפצתי כמה מברגות מהמיחזזורית. לחלקן היו תאים תקינים ומעגל טעינה / הגנה דפוק.

• רעיון טוב! 1
:turn-l:
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...