Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1320 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם,

אשמח לעזרתכם לעשות קצת סדר עם האשראים שלי והמועדונים. אני טיפוס די שמרני ומעדיף לא להתפזר עם האשראי אבל אני מרגיש שאני מאבד שליטה מכל המועדונים שיש סביבי.

מצב נתון כרגע:

1. ויזה לאומי - לא משתמש למעט גישה לעמדה בבנק כשצריך להפקיד או למשוך.

2. ישראכרט חבר - רוב השימושים שלי כולל ההוראות קבע של החשבונות, מעוניין לבטל אותו עוד 3 חודשים שאסיים לשלם את הלייזר של אשתי (ב 14 תשלומים 🤐)

3. ישראכרט קורפורייט/הייטקזון/מצ"ר תקראו לו איך שתרצו - עתיד להחליף את החבר ככרטיס הראשי שלי, עשיתי כי איתו מקבלים את המתנות בחגים.

4. כאל של שופרסל - קונה רק בשופרסל אז עשיתי אותו כדי למקסם את ההנחות וההחזרים שאפשר לסחוט מהם.

איזה עוד כרטיסים יש באופק:

5. לייף סטייל של אשתי מלפני שהתחתנו, צריך להעביר אותו לחשבון שלי שהוא הראשי שלנו, אשתי טוענת בגלל שתכף יהיה תינוק שחייב אותו לסופר פארם ואי אפשר בלעדיו, אני פה פחות מבין אבל אוהב שלום בית.

6. מקס של בהצדעה, כל החברים שלי איתו והמועדון נראה אחלה, הכרטיס גם ללא דמי כרטיס, לקחת? נראה שיש משהו כמו כרטיס דיגיטלי, רק לא הבנתי אם זה מהווה תחילף.

מרגיש שאני במצב מבולגן למרות שבסה"כ הכל מסתכם ב2 אפליקציות שעושות סדר בעיניים אבל אשמח לשמוע מכם מה כדאי ומה לא מניסיונכם האישי.

אנחנו כרגע אחרי כמה שנים של רשלנות כלכלית, חטפנו כאפה ועכשיו חוזרים לדרך הישרה והמאוזנת, ההוצעות שלנו כולל הכל לא עוברות את ה8-9 אז אנחנו לא עם הוצאות ענקיות.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

הכלל שלי - כמה שיותר - יותר טוב. אבל זה מחייב שני תנאים

1.שליטה עצמית  - כלומר לא לחגוג על האשראי אלא רק לנצל הטבות. אם אתה או זוגתך מתקשים בכך - להתחיל סבב ביטולים. 

2.לרשום בגוגל קיפ (או יומן כלשהו) את תאריכי התפוגה של ההטבות על הכרטיסים עם תזכורת מספר שבועות לפני כן להתקשר כדי להאריך.

דרך אגב - המלצתי לא לבטל את החבר. תמשיך לקבל את ההטבות שלו. אחד הבנים שלי השתחרר מקבע לפני שנתיים, יש לו כל מיני כרטיסים של הייטקיסטים, ועם זאת ממשיך להחזיק את החבר וימשיך להחזיק בו כל עוד לא יבטלו לו את ההטבה.

ודרך אגב שני - הלייפסטייל נותן איזו הנחה קטנה בתחנות פז, במיוחד למי שלא מתדלק עצמית. סיבה מספיק טובה לאנשים מסויימים להחזיק בו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני מציע לעשות סקר שוק לפני שקונים בסופר פארם דברים לתינוק שהם לא "נתקענו בלי וממש חייב".

תפתח פה שרשור אני בטוח שתקבל עצות טובות,יש אתרים מתחרים להם עם מחירים טובות.

יש לי אשראי הייטקזון,מידי פעם משתמש בהטבות במועדון שלהם,עמלות המרה טובות בחול וזהו בערך.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

פוטייטו - בתור בוגר טכניון אני מחזיק כרטיס שנקרא MAX UNIQ. יש לו כל מיני שטויות, אבל אם אין לך כרטיס עם הנחה משמעותית בעמלת המרה הוא יעשה זאת עם 1.2%. מוצמד אליו איה "גיפט קארד" נטען שנותן הנחה של 15% בכל מיני רשתות, התברר לי כפחות שימושי מכפי שחשבתי כשהזמנתי אותו.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לטעמי, הנחה שכ"א כזה או אחר נותנים, בדר"כ בטל בשישים בסה"כ הוצאות.

אני מחזיק כ"א ראשי של מקס להטבות 1+1, כ"א נוסף של מועדון הוט להטבות ספציפיות + נסיעות לחו"ל (הכ"א מחייב ביורו מחשבון יורו, מה שהמקס לא עושה).

תבדוק גם אפשרות לאחד מועדונים לכ"א אחד, לפעמים ניתן.

לגבי שופרסל הייתי בודק סופרים זולים יותר, מה גם שלדעתי רוב ההטבות שמקבלים זה לחברי המועדון ולאו דווקא חייבים כ"א.

סופר פארם זה בדר"כ מקום יקר יותר מחנויות ייעודיות לדברים שהם לא אוכל לתינוקות וחיתולים - זה בעיקר מה שאנחנו רוכשים שם, איני מכיר מבצעים ייעודים לכ"א ולכן לא יכול להעיד מעבר לכך.

פורסם
לפני 15 דקות, sperial כתב:

פוטייטו - בתור בוגר טכניון אני מחזיק כרטיס שנקרא MAX UNIQ. יש לו כל מיני שטויות, אבל אם אין לך כרטיס עם הנחה משמעותית בעמלת המרה הוא יעשה זאת עם 1.2%. מוצמד אליו איה "גיפט קארד" נטען שנותן הנחה של 15% בכל מיני רשתות, התברר לי כפחות שימושי מכפי שחשבתי כשהזמנתי אותו.

כל ההוצאות שלי זה:

800-600 דלק

1500 רמי לוי

1000 שכר לימוד

2000 כל השאר.

אין לי איפה לחסוך עם אשראי...כל ההוצאות דיי נמוכות.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם (נערך)

ההנחה בכרטיס שופרסל טיפה טריקי: אתה צובר "מטבעות" שמומרים לכסף - נותן לך זיכוי של 1% על מועדון, 2% על שימוש בכרטיס האשראי ו-3% על שימוש באפליקציית paybox (דומני שזה עומד לרדת ל-2% בזמן הקרוב). אצל מי שמרבה לקנות בשופרסל זה מצטבר בקלות לכמה עשרות שקלים בחודש. המימוש באותה אפליקציה. אשתי מחזיקה גם כרטיס של רמי לוי ומשתמשת באפליקציית ה"ארנק" המוזרה שלו, טוענת לחסכון משמעותי.

@phpclubההטבות האלה הן קטנות אך מצטברות. ולגבי חשבון האירו - בדוק את עמלת ההמרה בבנק מול זו של כרטיסי האשראי. סביר, אך לא לא מובטח, שהבנק עדיף - אבל זה תלוי בתנאי החשבון האישי שלך. ולגבי מטבעות שאינם אירו או דולר ארה"ב בודאי עדיף כרטיס אשראי עם עמלת המרה משופרת על פני נמרה כפולה מחשבון מט"ח בבנק.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
לפני 53 דקות, Potato כתב:

כל ההוצאות שלי זה:

800-600 דלק

1500 רמי לוי

1000 שכר לימוד

2000 כל השאר.

אין לי איפה לחסוך עם אשראי...כל ההוצאות דיי נמוכות.

זה בערך מה שמוציאים אצלנו על חוגים, מורים פרטיים וארטיקים בחודש... אשריך!

פורסם (נערך)

1. לגבי ויזה לאומי, אם זה כרטיס שאתה משלם עליו דמי מנוי, תבטל. הוצאת מזומן ניתן לבצע ללא כרטיס, כמו כן שימוש בעמדות מידע אינו מחייב כרטיס פיזי.

2. כרטיס חבר, אם ההטבות של חבר עדיין בתוקף, לא הייתי מבטל, הם עדיין נותנים את ההנחות הטובות ביותר לאטרקציות(יהיה רלוונטי עם בוא הילד/ים).

3.הייטקזון בחינם כך שאין מה להתלבט(בהנחה שאתם לא אנשים שאם יש לכם מסגרת אתה "חייבים" להשתמש בה). לפני כמה שנים הוא היה בהחלט כרטיס שווה, היום הרבה פחות.

4. תעשה בדיקה האם דמי המנוי שווים או קטנים להנחות שאתה מקבל, אם כן, תשאיר.

5. יש לנו לייף סטייל, בקושי בשימוש, כי אחרי השנה-שנתיים הראשונות עם ילדים אתה מבין שהם הכי יקרים, בפער גדול. לעיתים יש מבצעים שווים, תתחיל לעשות את הקניות לתינוק במקומות אחרים, בתור sos הם כן אופציה טובה. בכל מקרה כשתתקשר לבטל יציעו לך שנה-שנתיים בחינם. אם יש לך כוח לזה, פשוט תאריך את ביטול דמי המנוי, בשבילי זה מייאש אבל אשתי עושה זאת בכל מקרה.

6. בהצדעה אמור להיות כרטיס לא רע, ראה סעיף 3-4.

אם אתם אנשים שקולים, זה לא משנה כמה כרטיסים יש בארנק. ניתן למקסם את ההנחות בשימוש נכון.

עריכה אחרונה על ידי aviaviavi
פורסם

לגבי הליייפסטייל - שלי כמעט לא יוצא מהארנק. לעומת זאת אשתי משתמשת בו כמעט כל שבוע למבצעים, ולה יש הרבה מודעות למחירים.

@GABIUBOGIהיכן עובדת אשתך? אולי גם לה אפשרויות כדאיות.

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

לגבי הליייפסטייל - שלי כמעט לא יוצא מהארנק. לעומת זאת אשתי משתמשת בו כמעט כל שבוע למבצעים, ולה יש הרבה מודעות למחירים.

@GABIUBOGIהיכן עובדת אשתך? אולי גם לה אפשרויות כדאיות.

אשתי כרגע לא עובדת אבל אחרי הלידה צפויה לחזור לעבוד במקצוע של כגננת אז כנראה גם כרטיס אשמורת יצטרף לחבורה. 

אני אשיב לכל שאר השאלות גם-

חבר בעטו אותי מהאתר כי השתחררתי ואני לא פנסיונר אז אין בהם פואנטה. אכן הם היו המועדון הכי שווה.

אני מבין שכל עוד אין דמי ניהול על כרטיסים אתם מעדיפים להחזיק ולהשתמש במקרים ספציפיים. הבעיה שיש פה כמה חברות - ישראכרט,כאל,מקס אתם מסתכלים כל הזמן בשלושת האפליקציות? לא מתיש?

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

לכל חברה יתרונות וחסרונות.

ישראכרט (ואמריקן אקספרס) מעדכנות ב-SMS על כל פרוטה שיוצאת מהחשבון. מאפשר זיהוי מוקדם של הונאות.

כאל ומקס מעדכנות ב-SMS רק מעל סכום מוגדר - אבל יש להן יתרון אחר: חידוש מידי של הכרטיס בגוגל פיי במקרה אובדן או גניבה, כך שאם הטלפון בידך לא תשאר בלי אמצעי תשלום. בישראכרט צריך לחכות לקבלת הכרטיס הפיזי.

מבלינת מעקב - עם הכניסה לאפליקציה בטביעת אצבע כמעט אין סירבול.

פורסם
לפני כשעה, GABIUBOGI כתב:

אתם מסתכלים כל הזמן בשלושת האפליקציות? לא מתיש?

אפשר לקשר את כל הכרטיסים, כולל החוץ בנקאיים, לאפליקציה של הבנק.

לא תראה פירוט עסקאות מדויק, אבל כן תראה באפליקציה אחת את הסכום חיובים הכולל עד כה ובחלוקה לפי כרטיסים.

בסוף החודש נותנים מבט על החיוב החודשי בכל כרטיס לראות שאין שום דבר שנראה חריג, וזהו. לא כזה בלגן.

כל עוד אין ניצול מסגרת כפייתי, אין בעיה בעיניי להחזיק כמה כרטיסי אשראי כל עוד לא משלמים עליהם עמלה או דמי מועדון. במיוחד היום כשהכל בגוגל/אפל פיי ואפילו לא צריך להסתובב עם כולם בארנק.

פורסם

אני חושב שכל עוד אתה זוכר כל מיני הטבות בחלק מהכרטיסים זה לא משנה כמה יש. החוק היחידי הוא שעל אף אחד מהם אני לא משלם דמי מנוי.

כרגע יש לי את הכרטיס של וואן זירו - 0% עמלת המרה עד 60 אלף ש״ח בשנה.

כרטיסים של קורפורייט עם 1% עמלת המרה וחיוב מטח של שוטף פלוס בלי ריבית.

חבר עם הנחות במקומות ספציפיים בגיהוץ כמו שופרסל.

פעם היה לי מפתח דיסקונט והייתי משתמש בו בעיקר להטבות שהוא נתן כמו חניה בחינם עד שהם התחילו לגבות לי דמי מנוי וביטלתי.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

• תוכן חדש...