Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1353 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

חשבתי בקרוב להחליף את הרכב, אני מסתכל על מחירי יד 2 ולא מבין מה קורה שם אולי מישהו יוכל להסביר ?

לדוגמא מאזדה CX5 (סתם לדוגמא כנ"ל לטוסון, פורסטר וכו) חדש שאין בעיה לרכוש מייד ואין בעיית אספקה עולה סביב 170K אז מדוע אנשים מבקשים על מודל 2018  120K ?? זה הכל לירידת ערך לרכב חדש של 10K בשנה שנסע 100K ?

בעבר רכב כזה בעבר לדגם של 3 שנים על הכביש המחיר היה 100K מקס'.

האם הפכנו לפסיכים שלא מעניין אותנו המחיר וקונים כאילו אין מחר ?

אם למישהו יש הסבר אשמח לשמוע

פורסם

שיש הזדמנות לעשות רווח גבוה יותר אז אנשים עושים את זה 

לאור חוסר ברכבים ואם יש אנשים לחוצים אז הם מוכנים לשלם הרבה מעבר למחירון 

בסופו של יום אם אנשים לא ישלמו את מה שאנשים מבקשים המחירים יחזרו להיות שפויים אבל כל עוד משלמים מחירים מופרזים זה ימשיך

זה יצר מצב שבגלל שיד 2  יקר ממש אנשים מעדיפים לרכוש רכב חדש! הזוי

פורסם

"זה יצר מצב שבגלל שיד 2  יקר ממש אנשים מעדיפים לרכוש רכב חדש! הזוי" - אתה צודק בשביל ירידת ערך של 10K בשנה ברור שעדיף חדש לפי טעמך (ואפשר לשלם בתשלומים) 

אבל האם יש עוד בכלל בעיית אספקה לרכבים חדשים ? סתם בררתי בסובארו, מאזדה, סקודה, פיג'ו קיה ויונדאי וממש אין בעיית אספקה (לדעתי גם בטויוטה אין פרט לכמה דגמים)

נ.ב. חברים בארה"ב אמרו לי שיש שם ממש צניחה במחירים של המשומשות

פורסם
לפני 10 דקות, Aריגו כתב:

"זה יצר מצב שבגלל שיד 2  יקר ממש אנשים מעדיפים לרכוש רכב חדש! הזוי" - אתה צודק בשביל ירידת ערך של 10K בשנה ברור שעדיף חדש לפי טעמך (ואפשר לשלם בתשלומים) 

אבל האם יש עוד בכלל בעיית אספקה לרכבים חדשים ? סתם בררתי בסובארו, מאזדה, סקודה, פיג'ו קיה ויונדאי וממש אין בעיית אספקה (לדעתי גם בטויוטה אין פרט לכמה דגמים)

נ.ב. חברים בארה"ב אמרו לי שיש שם ממש צניחה במחירים של המשומשות

לא יודע על איזה דגמים ביררת

לסקודה, יונדאי וטויוטה בעיות מלאים לא קטנות.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

מצד שני יש רכבים שעומדים חודשים בלוחות ולא זזים. חלקם מתחת למחירון אפילו. למשל SUV ישנים שהמוכר עוד חושב עליו כעשוי יהלומים, הקונה רואה לנגד עיניו את עלויות האחזקה המופרעות (כי גם החלפים יקרים מאי פעם). טרופרים תשושים שהקיפו את כדור הארץ 10 פעמים, 3 מהם על החלפת מנוע מרכב תשוש אחר (אבל "מיבוא!")... מיניואנים מיואשים שמקווים לסחוט מהם עוד סיבוב אחד לפני הגריטה... אני התעניינתי בטוארג בגלל מחיר נמוך ואז ראיתי תדפיס מוסך כמה הוא הוציא עליו בשנתיים על תקלות שגרתיות ברכב ישן, כמעט 50% משווי הרכב! -- שלא לדבר על טיפולים יקרים ושתיינות מופרזת. תפרנים קונים רכב 8 בוכנות כי הוא עולה כמו פיקנטו 10, וחוטפים 5,000 ש"ח טיפול וזה לפני שיפוץ גיר... זה הקאץ'. הרבה מהשוק קפוא, לא רלוונטי עבור הקונה הסביר. 

העובדה שמבקשים לא אומרת שמקבלים. בלוח הפורום מפורסמת מאזדה 6 בפי 2.5 מהמחירון, מה יקרה לפני מה -- הרכב ימכר, או תקום ממשלה יציבה בישראל?

בלוח הפורום מפורסמת אינפיניטי 2017 (לא ממש ישן אבל כבר לא רכב חדש),  במחיר מחירון מאז אפריל, ולא מוצאת קונה. למה?

מה שבעיקר זז מהר הן המכוניות הסטנדרטיות האמינות יחסית, והתופעה החדשה -- הכמעט-חדשות ביוקר. לאנשים אין כסף או חשק להרפתקאות. 

עריכה אחרונה על ידי Jack457

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

ליונדאי דווקא יש בעיות רציניות של אספקה.

התעניינתי לגבי IONIQ 5 ואי אפשר אפילו להזמין כרגע כי כל המלאי עד אפריל נמכר.

יונדאי I10 גם בעייתית כרגע כי האספקה במרץ-אפריל.

יש בעיה רצינית של אספקה, אז מי שרוצה רכב באופן מיידי, צריך לקנות משומש.

בגלל זה המחירים קפצו.

פורסם (נערך)

חשמליות זה נישה שונה  למרות שטסלה חותכת יופי מחירים בסין !!!

בהסתכלות על הכלל ולא על החריגים תחושה שלי משהו מוזר מתרחש כאן . כי כל אדם בעל הגיון שיש בירידת ערך של "בקושי" 10K לשנה למכונית של 170K שהם עד 3 שנים על הכביש, אני רץ לקנות חדש ובכלל לא מסתכל על משומש (למה לי לבדוק היסטוריה תיקונים טכנולוגיה יותר ישנה וכו וגם מקבל מימון) !

אני חושב שההגיון מוזר מתקיים כיום בשוק המשומשות כמו שלא ראיתי אף פעם. בנוסף מחיר היין היפני ירד בשנה האחרונה ב 30% מול השקל והיורו ירד כמעט 20% וזה ממש לא מתבטא במחירים של הרכבבים שמיובאים מיפן ומאירופה (נ.ב. גם מרבית הסחורות ומחירי השילוח ירדו חזק).

נראה שפשוט נעלמה התחרות בשוק ייבוא הרכב והפכנו לפראיירים הגדולים בהיסטוריה ...   ימים יגידו...

עריכה אחרונה על ידי Aריגו
עדכון
פורסם (נערך)

אבל אם אתה קונה חדש אתה צריך לחכות.

זה כל העניין פה, שאנשים לא רוצים לחכות.

חוץ מזה שגם החדשות עלו כי יש מחסור עולמי.

זו לא בעיה ישראלית אלא גלובאלית.

עריכה אחרונה על ידי יוסי פרנקוס
  • תוכן חדש...