Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1339 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 30.9.2022 בשעה 08:53, רועי5 כתב:

לא הייתי ממהר כל כך לפסול. מה שכן ראוי לעשות הוא להעביר את הרכב לבדיקת מוסך רציני, אומרים ש"גבע" בתל אביב הוא כזה, לקבל אבחון והצעת מחיר. ונכון שיש סיפורים אינסוף על מכללי הנעה של האוטו הזה, אבל יש כאן למשל חבר שקנה DS5 עם הנעה זהה לחלוטין ופרט כאן עד לא מזמן את כל מה שעובר על האוטו, לא זוכר מנועים שנשפכים אחת לשבוע או קטסטרופות דומות. מדובר ברכב מאוד פרקטי, מרווח ונעים לנסיעה ולנהיגה במחיר מצחיק וגם לא ישן מדי. 

זה שקנה את הDS עם יידע לטיפול עצמי לעילא.

וגם הוא לא זכה לשקט מי יודע מה ברכב שמראש היה מתוחזק היטב.

כאן אתה מדבר על רכב עם בעיות מראש....

פורסם

שהבעיות ידןעות מראש, ניתן לתקן אותן.

המזגן בדרך כלל דורש פירוק דשבורד ברכב הזה (דליפה מהמאייד). טורבו - מחליפים.

אבל אני בספק אם זה רק זה. צריך לשקלל גם את מצב הרכב חיצונית

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, Lior_Django כתב:

סבירה זה טובה בעיני, אבל תיקנתי.

אם הבנתי נכון רוב הבעיות נתנות לפתרון, בעזרת יישור קו ותחזוקה טובה.

נניח והוא צריך להשקיע אפילו 10,000 בתיקונים שייתנו לו שנה וחצי של נסועה, זה לא שווה את זה?

בגדול זה הדבר שהרבה חושבים שהוא נכון אבל זה לא ככה ברכבים האלה,כי גם שהם תקינים הם צריכים תחזוקה סופר מוקפדת ורכב שהוזנח יהיה בור בלי תחתית גם אם תחליף מנוע.

חוץ מזה שהטיפולים הם סופר יקרים ברכבים האלה והבלאי שלהם מאוד גבוה.

קשה לי להאמין שיש בעיה רק בטורבו,לדעתי הרכב הזה הוזנח מאוד,רק טורבו זה כמה אלפים בלי עבודה.

חוץ מזה שיש למנועים הללו כשל תכנוני.

כמה ק"מ הרכב עבר אם זה לא סוד?

עריכה אחרונה על ידי miatanc
פורסם (נערך)

ושימו לב לנקודה המצחיקה : גם אם יחליף מנוע, טורבו , טיימינג , מזגן ועוד כמה משאבות לא יגיע למחיר של אוטלנדר דומה. שוק מטורף . עכשיו אתם מבינים למה זה קורץ ?

מוסך טוב יוכל לתת הערכת מחיר לגבי יישור קו הרכב. התקלות קיימות וחוזרות אבל אפשר בהחלט להשמיש אותו שיסע 100000 קמ לפני שיתפוצץ לרסיסים. הכל עניין של כסף, סבלנות ומוסכניק טוב. וזה מניסיון אישי . 

עריכה אחרונה על ידי save
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 7 שעות, yd b-4 כתב:

זה שקנה את הDS עם יידע לטיפול עצמי לעילא.

וגם הוא לא זכה לשקט מי יודע מה ברכב שמראש היה מתוחזק היטב.

כאן אתה מדבר על רכב עם בעיות מראש....

ועדיין, די אם תעבור על רשימת התקלות שציין, מרביתן תוצאה של טיפול לא מספיק מדויק שלו, ואף לא תקלה אחת מז'ורית או רצינית במנוע ומדובר ברכב די זקן עם קילומטראז' הרבה מעל 100K לזכרוני. אפשר כמובן לכתוב שמדובר בזבל מכני, כמו שמתייחסים כאן למנוע 1.2 שהיצרן מתעקש להמשיך לצייד בו את מרבית הדגמים שהוא מייצר, מה שמצביע על האפשרות שהוא מכיר מציאות שונה, אפשר להיות ענייני. כל אחד ובחירתו.

פורסם (נערך)

אני הייתי שואל את עצמי 2 שאלות:

1. האם אני מספיק עשיר בכדי לקנות רכב ככ זול?

2. האם באמת אני רוצה לקנות צרור של צרות ממישהו אחר?

ותשובות חלקיות שאני הייתי עונה לעצמי:

1. גם למסנגרים בפיג'ו הזה ברור שהרכב הזה צריך השקעה של אלפי שקלים שלא יחזרו

ובהמשך תחזוקה אינטנסיבית, מוקפדת ויקרה, כלומר חתונה קתולית עם מוסך כזה או אחר,

ו(סוג של..) הוראת קבע בסכום בלתי ידוע מראש.

לפני כשנה העפתי אלמרה במצב נסיעה שדרשה השקעה של כמה אלפים בתור התחלה

ולפי מה שראיתי כשהעלו אותה על הליפט במוסך - בהחלט עוד לא מעט אלפים בהמשך.

אמרתי לה סלאמאת ביי ביי, הלכה לפירוק, וקניתי סובארו בהלוואת מימון שאני י-ו-ד-ע כמה אני משלם כל חודש.

שנה וחצי אחרי אני סופר-מרוצה מההחלטה ומהתוצאה בפועל.

2. לא תודה. יש לי מספיק משלי.

לא מוכן לקנות רכב שברור שיתקע אותי איפושהו מתישהו,

ומעבר להוצאות ישבש לי את שיגרת החיים

ויחייב אותי להתייחס אליו כאל חיית מחמד בעייתית במקרה הטוב,

או שיינשך אותי במקרה הפחות טוב.

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
פורסם

כן. בהחלט.

מבחינתי לא הגיוני לשים עשירייה על רכב ששווה חמישית מזה

ועדיין להישאר עם רכב שמיצה כבר את מכסת האמינות שלו

ובהמשך עלול (למה עלול? בטוח! רק שלא ידוע מתי) להכין לי עוד 'הפתעות'...

ו"בזבזתי" 46K בתשלום חודשי ידוע

על אחלה רכב שאני אוהב ומשרת אותי נאמנה.

ומצרף (שוב..) קישור לדוגמה קלאסית למקרה הפוך, מה שנקרא 'שכר לימוד' :

https://www.doogigim.co.il/k-איכס/

פורסם

אני יותר מסתכל על מה יותר כלכלי ריאלית.

אז זה לא כיף לשים 7,000 על רכב ששווה 5,000, אבל זה יכול לתת לך עוד 5 שנים בשקט.

לעומת,

לשים 46,000 על רכב חדש.

אגב, אני מאמין שיש גם פער בעלויות הביטוח.

מבחינה כלכלית ריאלית אין בזה היגיון.

מבחינת "אני עם הרכב הזה כבר שנים ונמאס לי ממנו" כן יש היגיון.

רכב הוא מכונה ומכונה צריך לתחזק. אין פה הפתעות.

ויש הבדל בין רכב שלך שאתה מכיר לבין קניית משומש שאתה לא מכיר.

פורסם (נערך)

בחישוב כלכלי צריך להכניס גם את עלות הזמן שתיקון לוקח,

את כל ההתעסקות עם להשיג חלפים זולים בארץ או בחו"ל

וגם את הגרירה ואת עלות הרכב החלופי.

וגם פרמטרים שאי אפשר להעריך כלכלית, כמו שקט נפשי כשאתה נוסע ברכב תקין וצעיר יחסית,

לעומת החרדה מהבלתי נודע כשאתה יוצא לדרך עם גרוטאה.

כמובן שאם אתה מכונאי שמכיר את הגרוטאה על בוריה ויודע לתקן בדרך מה שצריך,

וממילא יש לך רכב נוסף לגיבוי, ולגרוטאה יש ערך סנטימנטלי כלשהו - אז הכל נראה אחרת.

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
פורסם

אני מניח שפותח השרשור צריך רכב נוסע (אולי בעיקר לחופשות ושבתות), הדגם הזה ידוע בלא מעט תקלות (ללא קשר למנוע נטו),
כך שישנו סיכוי ממשי שהוא לא יוכל להשתמש בו כשהוא יצטרך,

יותר מזה אף אחד לא ערב שהוא יישר קו עכשיו ב(נניח) 10K ועוד חודש לא יוציא עוד 20K, חוסר הוודאות הזה יכול להרוס הרבה חופשות.

הרכב הזה בור ללא תחתית ואני מציע לא להכנס להרפתקאה - מה עוד שהוא יודע עכשיו שהרכב לא תקין (ולך תדע איזה הזנחה הייתה כאן עד עכשיו).

לקחת את הDS של לאנוס כדוגמא למנוע שנוסע זה לא רלוונטי, הבחור מחזיק את הרכבים בצורה קפדנית ופטנדית שלא מכיר הרבה אנשים שיכולים לעמוד בזה, ולא מעט מהתחזוקה היא שוטפת וסוג של מנע.

לפי איך שפותח השרשור שאל אני מניח שהוא לא שם.

פורסם
לפני 8 שעות, llaavvii כתב:

אני מניח שפותח השרשור צריך רכב נוסע (אולי בעיקר לחופשות ושבתות), הדגם הזה ידוע בלא מעט תקלות (ללא קשר למנוע נטו),
כך שישנו סיכוי ממשי שהוא לא יוכל להשתמש בו כשהוא יצטרך,

יותר מזה אף אחד לא ערב שהוא יישר קו עכשיו ב(נניח) 10K ועוד חודש לא יוציא עוד 20K, חוסר הוודאות הזה יכול להרוס הרבה חופשות.

הרכב הזה בור ללא תחתית ואני מציע לא להכנס להרפתקאה - מה עוד שהוא יודע עכשיו שהרכב לא תקין (ולך תדע איזה הזנחה הייתה כאן עד עכשיו).

לקחת את הDS של לאנוס כדוגמא למנוע שנוסע זה לא רלוונטי, הבחור מחזיק את הרכבים בצורה קפדנית ופטנדית שלא מכיר הרבה אנשים שיכולים לעמוד בזה, ולא מעט מהתחזוקה היא שוטפת וסוג של מנע.

לפי איך שפותח השרשור שאל אני מניח שהוא לא שם.

אז 30,000 ?

איזה תקלות יעלו 30,000 ?

היה לך את הרכב הנ''ל שעבר טיפולים ב 30,000 ?

נשמע מוזר.

פורסם

טורבו, גיר, נזילות שמן בעיות חשמל,
ישור קו בעשיריה ואח"כ הולך מנוע (במנוע הזה יכול להיות) יחד עם עבודה ועוד זוטות...
ואכן לפני אי אילו שנים החזקתי רכב שמבחינת אחזקה כנראה היה דומה לפיג'ו (סיטרואן BX) והוצאתי עליה הרבה אבל הרבה יותר מהשווי שלה וכל פעם אחרי השקעה של חמישיה שאמרתי זהו יישרנו קו היה מגיע עוד הוצאה...

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

רכב כמו מיצובישי אאוטלנדר שמשלמים עליו 70 אלף ₪ יימכר בהמשך לאחר ירידת ערך נמוכה של כמה אלפי ₪ לשנה (בהנחה שהשוק יחזור למצב רגיל של ירידת מחירים ולא כמו בשנים האחרונות בהן אין שום ירידת ערך אלא אפילו עליית ערך) .

על פיז'ו כזאת הוצאות האחזקה כנראה יהיו גבוהות יותר מכמה אלפי ₪ בשנה.

עריכה אחרונה על ידי evc
  • תוכן חדש...