Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 115
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

אני לא מבין, באתר Car and Driver כתוב שמודל 2025 עולה 31,400$.

https://www.caranddriver.com/honda/civic-si

מה אני מפספס? למה להסתכל על משומשת בכזה סכום ולא על חדשה?

6 שנים ומאה אלף קילומטר, וכל הירידה במחירון זה 40 אלף שקל???

בתור מכונית נשמע כמו רכב מאוד מגניב! ידנית עם תיבה טובה, 200 כ"ס

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם (נערך)
לפני שעה, פריג'י כתב:

אני לא מבין, באתר Car and Driver כתוב שמודל 2025 עולה 31,400$.

https://www.caranddriver.com/honda/civic-si

מה אני מפספס? למה להסתכל על משומשת בכזה סכום ולא על חדשה?

6 שנים ומאה אלף קילומטר, וכל הירידה במחירון זה 40 אלף שקל???

בתור מכונית נשמע כמו רכב מאוד מגניב! ידנית עם תיבה טובה, 200 כ"ס

בגלל זה לקחתי חדש. 

הירידות מחיר פה לא ברורות לי. 

ההפרש בין רכב חדש לבת שנתיים שלוש בגולף גיטיאיי שקניתי היא לא משמעותית, 

חדשה עם כל התוספות שיוצאות מהמפעל בגרמניה אחרי מיסים בהמרה לשח יוצא ~120 אלף. 

בת 2-3? תוריד 12 אשח. 

אין היגיון. 

עריכה אחרונה על ידי Stangg
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

לא מזחזל חס וחלילה!

רק מנסה להבין אם אכן ההפרש הוא כזה. כי צריך לחשוב שתמורת המחיר הגבוה יותר אתה מקבל:

1. חדש. בכל המובנים, בעיקר בלאי במנוע ובגיר שם מדובר על כשליש חיים, וברכב כזה מצמד, משולשים ובולמים כנראה מחזיקים 150 אלף מקסימום.

2. אחריות יצרן.

3. שדרוגים של הדגם.

4. התרחקות מתקלות של תחילת החיים של הדגם ככה שסביר שיתוקנו במסגרת האחריות ובפחות זמן למידה של המוסכים.

בישראל ירידת ערך כזו מגיעה אחרי שנתיים שלוש, ולא בכדי. 

לעיתים גם שנה על הכביש תניב חיסכון מאוד משמעותי.

עכשיו, כמובן בלי להיכנס ספציפית לארנק של פות"ש, אני משתדל לדבר רק על הנושא המוטורי, הבנתי ששווה בארה"ב לקחת הלוואה ולשלם איתה חלק מהסכום כדי לשפר את דירוג האשראי. גם שיקול.

מקווה שלא ביאסתי 😐

להשוואה,

השבוע רכשתי רכב 2019 בכ-60 אלף.

המחיר של חדש כשיצא היה כ-130 אלף.

הדגם התחלף, המחיר של מודל 2025 היה עולה 160 אלף, הוא כמובן יותר מאובזר וחזק אז בוא נניח שהיה עולה 140 אלף למשהו דומה, אבל אין ולכן זו לא השוואה קבילה. מדובר על ירידת מחיר תיאורטית של 54%.

כשאני מסתכל על המחירים היום למשהו דומה אני בכלל חושב שקניתי בירידת מחיר של 65-70% לעומת חדש כי בשביל רכב חדש הייתי צריך לשלם פי 3 או להתפשר על סגמנט.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

כמוני כמוך 100%.

קונה רק בכסף שיש.

לא מבין הלוואות בלון בסביבת ריבית של היום.

השאלה שלי באה מהפער ה"זניח" בין חדש למשומש שנסע, כשהמילה זניח במרכאות ברגע שמשקללים את מה שכתבתי קודם.

לגבי דירוג אשראי אם אתה מתחזק דירוג מעולה זה מה שחשוב. הדרך להגיע לשם זה עניין אישי לגמרי.

• רעיון טוב! 2
פורסם

הענין נגע פחות במחיר הכסף, הרבה יותר ובצדק ביתרונות המסיביים של רכב חדש מול משומש, ודאי כזה שהאחריות עליו איננה עוד או שנשאר ממנה זמן קצר. תקלה מעט מג'ורית ברכב ללא אחריות והופ הלך ההפרש, זה מבלי להזכיר את העובדה שהסיכוי לתקלה ברכב חדש ממילא קטן משמעותית, חווית הנסיעה טובה יותר, הרכב לרוב מתקדם ומשוכלל יותר. אז נכון, שיפשוף או מכה ברכב חדש עושה סריטה עמוקה יותר בלב של בעליו, אבל למעט אנשים רגשניים במיוחד, אין בדבר הזה כמעט כלום מול היתרונות שהוזכרו.

• רעיון טוב! 1
פורסם

תראה, זה תלוי ביכולות כלכליות וסדרי עדיפות.

אישית אנ מעדיף לרכוש רכב חדש ולנהוג בט הרבה שנים. הרכב הנוכחי שלי בן 9, אין בי שמץֶשל מחשבה על החלפה שלו. ואת השריטה הראשונה הוא קיבל בגיל פחות מ-10 ימים, לא טרחתי לתקן (היא לא חדרה את צבע היסוד).

אבל הרבה שנים נהגתי במשומשות, חלקן מעולות וחלקן קיני צרעות ניידים, כי זה מה שיכולתי לממן. באיזה שלב המצב השתפר ואיתו השתנתה הגישה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הכל נכון בהנחה שיש לך את הכסף זמין, ללא מימון, בטח לא בריביות שמסופר כאן (6-8 אחוז) .

אבל הפרט המעניין שעולה כמעט בכל דיון על משומש לעומת חדש זה הפחד הקמאי ממה יהיה אם חו״ח תקרה תקלה ״משמעותית״ (במתכוון במרכאות) של מצמדים, משאבת מיים או כל דבר שקורה במסגרת בלאי משימוש. (לא מדבר על פיורטק).

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 49 דקות, zaf כתב:

הפחד הקמאי ממה יהיה אם חו״ח תקרה תקלה ״משמעותית״ (במתכוון במרכאות) של מצמדים, משאבת מיים או כל דבר שקורה במסגרת בלאי משימוש.

למה פחד?

זה אכן בלאי סביר, ויש לו עלות כספית. צריך לשקלל אותה, זה הכל.

לדעתי ההפרש במחיר בארה"ב כפי שמצטייר לעומת חדש לא לוקח בחשבון את הבלאי, בטח לא ברכב ספורטיבי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מדובר בארה"ב, שם נוסעים יותר קילומטרים בשנה בבמוצע (לפי גי'פיטי) והמכוניות זולות יותר.

רכב חדש עולה בערך 30 אלף דולר, והשכר השנתי הממוצע הוא יותר מפי2 מזה.

לעומת זאת בארצנו רכב חדש עולה בערך 170 אלף שקל, והשכר הממוצע הוא 12 אלף, כלומר יותר משכר של שנה שלמה.

ברור שעדיף להנות מהיתרונות של רכב חדש בתנאים האלה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...