Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ג'ילי גאומטרי - חוות דעת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1145 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

עברו כברו כ11 חודשים מאז שראשוני המזמינים קיבלו את הרכב.

אשמח מאוד לקבל חוות דעת ממי שיש לו את הגילי, איך הרכב מזדקן?

היה בעיות?

משהו לא תקין?

• רעיון טוב! 1

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לנו יש כזאת בעבודה לא אהבתי את הגשר בין שתי הכסאות לא נוח בכלל המצלמה 360 מעלות מגניבה לא יודע אם היא שימושית והטווח 350 קמ

נראה לי יורד מהר אבל זו תחושה רק סך הכל אוטו בסדר 

פורסם (נערך)

יש לי את הרכב, פרו 460 כבר קרוב לחודש. (הוזמן בשלהי חודש דצמבר 21)

אין בעיות. למה שיהיו? הבעיה היחידה שחווית המסירה הייתה סבירה מינוס והרכב היה מלוכלך חיצונית. מעצבן, אבל החוויה ברכב בהחלט מחפה על הכל.

הרכב מצוין, נוסע טוב, יציב, זריז מאוד, הטווח אמין ובכלל משרת אותי בצורה טובה מאוד. אני חולק על התגובה למעלה. הגשר נוח מאוד! נותן תחושה טובה לנהג כחלק מה"קוקפיט".

המולטימדיה לא מהמתקדמות ביותר אך המסך איכותי, מגיב מאוד טוב והוויז עובד חלק לחלוטין. הרמקולים מצוינים. כרגע לא מרגיש ממש בחוסר של האפלקאר פליי, אם כי הגעתי מרכב שזה היה קיים בו

אם יש לך שאלות יותר ספציפיות אני אשמח לענות.

מבחינתי, הדבר היחידי שמפריע לי, שהחל מ-130 קמ"ש רעשי הרוח מורגשים בהחלט.

הרכב נותן תמורה מעולה לכסף, ועלה על הציפיות שלי. יש לקחת בחשבון שבזמנו המחיר היה אחר, וקיבלתי את הטבות ההשקה שלא קיימות היום (כבל טעינה ציבורית, עמדת טעינה, 500 ש"ח לטעינה ציבורית וכו')

מצרף כמה תמונות של הכלה בלבן

InkedE97049C9-439E-46BD-83E1-E920B0D4C1E3.jpg

InkedIMG-9199.jpg

InkedIMG-9200.jpg

IMG-9198.jpg

עריכה אחרונה על ידי Ragnar
  • אהבתי 3
פורסם

יש לי אותה שבועיים ,דגם 460, קיבלתי מהעבודה, אז נותן פרספקטיבה שונה מלקוח פרטי ,אני לא מוטרד מעלות חשמל או שווי בעוד 10 שנים ונוסע בה כמו רכב 'רגיל', מקבל 380-400 ק"מ לטעינה בערך בנסיעה כזאת.

אני משווה להיצע דגמי הליסינג הרגילים שבדרך כלל רואים בכביש.

כרכב ליסינג מדובר בתמורה מעולה לכסף (שווי מס סביב 2400), העבודה התקינה על חשבונה עמדה אצלי ומשלמת את החשמל.

ביצועים טובים מרוב רכבי הליסינג בסגמנג של עד 160 אלף, צריך להיות עדין עם תאוצות חדות , היא מפרפרת בקלות.

מולטימידה - המערכת מגיבה טוב במגע, וויז עובד זריז , יש קצת דיליי ללחיצות על כפתורים פיזיים (כמו שינוי ווליום ,עוצמת מזגן).

בנוסף המולטמדיה לא ממש מתוכננת טוב ,הרדיו זה בדיחה ,אין אינדיקציה לתדר מחוץ לאפליקציה או שם תחנה בכלל,אין AF.

צריך לחפור במולטימדיה בשביל פונקציות שצריכות להיות כפתור פיזי אחד כמו שינוי רגנרציה ומצב נסיעה.

יש DVR מובנה לכל ה 4 מצלמות שזה מעולה וכולל בוידאו את כל המחוונים (מהירות,איתות,בלימה/האצה ועוד) , אבל איכות ההקלטה נמוכה ממה שרואים בזמן אמת במולטימדיה וחבל (ראיתי סרטונים מחו"ל ששם מקליט ברזולוציה גבוהה יותר , אולי יטופל בעתיד)

מזגן תמיד כבוי בהדלקה, מצד שני מקפיא ברגע ועובד מעולה ,יחסית לא רועש מידי.

יש פתחי מיזוג מאחורה.

מצפצפת ומתריאה מכל שטות באופן מוגזם ,קרבה לקו הפרדה , מהירות, רכב מלפנים ועוד.

שמירה על נתיב - או שלא עובד או שמתקן באופן מוגזם , עדיף לכבות וזהו.

הקונסולה בין המושבים מוגזמת בטירוף ולא ממש נוחה. בזמן נסיעה אין מקום נח לאחוז.

המשענת באמצע קשיחה ולא נוחה בעליל להשעין עליחה את היד ותא האכסון שלה קטן.

כסאות חשמליים עם 6 זכרונות ,בכיבוי הרכב המושב זז לאחור.

מצד שני יש רק שינוי גובה/מרחק וזווית גב , אבל אין כיוון גובה לחלק הקידמי ואחורי של המושב בנפרד ותנוחת הישיבה לא הכי נוחה לי.

בכסא הנוסע אין כיוון גובה רק גב ומרחק

חתך צמיגים נמוך וג'אנט מעט בולט מהצמיג , ייגמר בהרבה פציעות לג'אנט ממדרכות.

מושבי 'עור' לא ממש נוחים מרגיש זול, הבד מרגיש טוב יותר אבל מגיע רק בלבן (לא מתאים למי שיש ילדים קטנים)

ולמרות כל החסרונות , התמורה לכסף מצוינת לדעתי , אני מרוצה מהרכב וכשהאופציות היו זה או אלנטרה/מזדה 3/קורולה וכו. הבחירה הייתה לא קשה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם

נשמע שבתור רכב מליסינג זה בסדר

להשקיע וממש לרכוש אחד כזה  פחות

הסיפור של מורכבות תיפעול חוסר כפתורים פיזיים והרדיו בלי חיווי תחנות  זה דיל ברייקר מבחינתי

• אהבתי 1
פורסם

לסיכום, הסינים צריכים עוד השקעה בהנדסת אנוש. האמת שזה תחום בו הם תמיד היו חלשים וזה ניכר בכל הרכבים מסין. מצד שני, הם בהחלט כבר קרובים מאוד ליישור קו מלא עם תוצרת מערבית. 

פורסם
לפני 26 דקות, הלוחש למכוניות כתב:

אכן - הנדסת אנוש ברמה נמוכה, אבל בנוסף לזה גם הנדסת מתלים בינונית ומטה.

אני מודע לכך שמי שהולך על חשמלית סינית לא שם, מן הסתם, את התנהגות המתלים/הגה בראש מעייניו,

אבל ניתן למצא בביקורות יותר מקצועיות על רכבים רבים (כמו BYD הבסיסית) יותר משמץ ביקורת לגבי תת-היגוי מוגזם,

שמזכיר יותר סובארו DL מלפני 40 שנה מאשר רכב מודרני שאולי אינו מערב כל כך את הנהג, אבל אמור להיות 

בעל רמות אחיזה טובות ולא להפתיע את הנהג ביציאה מפניות.

אבל מבחינתי המבחן הגדול לסיניות הוא איכות הגימור והחומרים.

נכון שהם משתפרים כל הזמן בכל פרמטר (מי זוכר את ציוני 0-עד-2 כוכבי בטיחות שהיו נחלת הסיניות אך ב-2010 כשהחלו להיבחן ב-NCAP של אירופה), נכון שהמבנה של השילדה הפך למשהו שיותר מתאים לשים בו משפחה, אבל אני מעדיף להיות

דינוזאור שחושב שהסינים צריכים להוכיח לנו, הצרכנים, שהם יודעים לבנות רכבים אמינים, ואיכות החומרים וההרכבה 

אכן תיראה כחדשה גם אחרי 4-5 שנים.

כולנו כבר לוקחים איכות הרכבה כדבר מובן מאיליו בשנים האחרונות - ואני פשוט לא הייתי משקיע מכספי ברכב שהוא נעלם אחד גדול מבחינה זו בגלל שכל התעשייה החשמלית, כולל הסינית, פשוט עושה עכשיו את צעדיה הראשונים.

איכות ובטיחות סוללה? איכות הרכבה עם דגש על NVH? איכות חומרים בתא הנוסעים?  -  נעלם אחד גדול.

הסוף הוא כנראה בלתי נמנע - סין עומדת להוריד את העולם המערבי על ברכיו, לא רק בנושא האוטומוטיב.

אבל בינתיים - הייתי נוהג במשהו מוכר ומבוסס, וממתין לראות איך שלל הצעצועים הנוצצים (והלא זולים!) הללו מתנהגים

לאורך זמן.

מעניין אם המכירות ההיסטריות של חשמליות סיניות היו נראות אותו הדבר בארץ אלמלא המחסור בכל כך הרבה רכבים

אירופאים/יפניים/קוריאניים.  עדיין - מחסור ברכבים טובים הוא לא סיבה, בעיני, להוציא מעל 130K על סינית שעושה צעדים

ראשונים בכל העולם. אז מה אם ג'ילי קנו את וולוו? האם קנו גם התרבות הארגונית??

רכב זה לא אייפון - וכשזה נוגע למשפחתי לא הייתי מתייחס אליו ככזה.

אורי, נהגת על הגיאומטרי? או שמא דעתך משליכה באופן אוטומטי על כל רכב שמגיע מיצרן סיני כזה או אחר? אני עוקב אחר התגובות שלך ולא ראיתי פעם אחת בה הבעת דעה מבוססת ולא על סמך תיאוריות.

הנדסת האנוש מצוינת. יש כפתורים פיזיים חשובים וזמינים (מזגן, הפשרת אדים, עוצמת מיזוג ועוד) שאינם מצריכים נגיעה במולטימדיה, ונגישים על ידי פאנל נוח מול הנהג.

המתלים בגיאומטרי רכים ונעימים באופן יחסי ומנגד הרכב יציב. לא רוכן בפניות, ובטח שלא מסכן חיים. אין לי שום בעיה להיות בסיבוב ארוך על 120 קמ"ש ולהיות רחוק מתת-היגוי.

איכות החומרים מצוינת לרמות המחיר הללו. גימורי עור ובד רכים במקומות החשובים בהם נוצר מגע יומ-יומי. היכן שפחות - יש פלסטיקה זולה, בוודאי. ספר לי על רכב בגזרת ה-145 א' ש"ח ומטה שהמצב בו אחר.

ההרכבה והגימור לא נופלים ממותגים אירופיים. הכל יציב והדוק, ללא קרקושים. תאמין לי שניסיתי למצוא משהו מקרקש, לא מצאתי.

יש לרכב גם חסרונות, כמו לכל רכב ודבר. אשמח לגולל אותם במידה ותרצה.

חשוב להבהיר - אני לא יוצא להגנת הרכב שיש ברשותי, זה ממש לא מעניין אותי. מנגד, כן חשוב לי שהפורום יכיל תגובות אינפורמטיביות, מבוססות. לא תיאוריות על התרבות הסינית שאיני יודע מהיכן אתה מכיר ומשליך אותה על כל רכב של יצרן סיני.

אני לא יודע מה יהיה בעוד 4-5 שנים עם הרכב. אולי הכל יישאר מצוין כפי שהיה שנרכש, ואולי גם צמיג ישחרר במהלך נסיעה. אתה יודע? כנראה שלא, וגם אני לא.

• מצחיק 1
פורסם (נערך)

סקירה של כפיר קשריאן של הג'ילי גאומטרי C

חפירה מעמיקה על כל דבר אפשרי ברכב של לדעתי צוות בוחני הרכב הכי טובים וגם מהנים לצפיה בארץ:

להשוואה, סקירה מקיפה של הביד אטו 3 .

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם

נהגתי ארוכות על הרכב. מבחינתי יש לו שתי בעיות גדולות.

רעשי רוח חזקים החל מ 100 קמש ונדנוד מתלים (הרכב בעל מתלים רכים מידי).

חוץ מזה איכות החומרים תואמת את המחיר שלו... 

מערכת שמירת נתיב לא ממש טובה ביחס למכוניות אחרות שנהגתי.

זריז ובעל טווח מכובד ואמיתי.

במחיר שהושק היה קניה טובה

• ספונסר פורום
פורסם
לפני 6 שעות, Ragnar כתב:

אני לא יודע מה יהיה בעוד 4-5 שנים עם הרכב. אולי הכל יישאר מצוין כפי שהיה שנרכש, ואולי גם צמיג ישחרר במהלך נסיעה. אתה יודע? כנראה שלא, וגם אני לא.

זה כל ההבדל ביננו, בעצם.

אתה שייך לאלו שמוכנים לקחת צ'אנס ב-130,000 ש"ח על משהו לא ידוע - ואני שייך לאלו שלא.

אני מדגיש תמיד שזו דעתי האישית, אינני מנהיג של כת-אנטי-סינית.

באשר להיכרות שלי את התרבות הסינית - אכן מבוססת על למעלה מ-10 שנות עבודה כמנהל מכירות של 

חברה ישראלית שמכרה חומרי גלם (גם) בסין, ומנסיעותי הרבות שם יכולתי ללמוד לא מעט על התרבות העסקית

של מפעלים סיניים (חלקם היו שייכים לקונגלומרטים בי"ל ענקיים כגון ABB הגרמנית/שוויצרית ולגרנד הצרפתית),

ואת השיעור שהם לימדו אותי בנושא "עמידה בתקנים בי"ל " לא אשכח לעולם.

די אם נאמר שהפריזמה המערבית שאנו מסתכלים דרכה (אפילו כישראלים חשדנים) על הסינים כיצרנים - היא שונה בתכלית 

מזו שהם מסתכלים דרכה עלינו. כבוד קטן מאד למילה הכתובה, בין אם היא חוזה ובין אם תקן.

לפני 6 שעות, Ragnar כתב:

ההרכבה והגימור לא נופלים ממותגים אירופיים. הכל יציב והדוק, ללא קרקושים. תאמין לי שניסיתי למצוא משהו מקרקש, לא מצאתי.

איכות הרכבה, כמו הרתעה, מודדים לטווח ארוך.

הודיתי בהכנעה בעליונות הסינית העולמית, במהרה בימינו.

כאמור - כיום אני מאלו שמעדיפים להמתין ולראות האם איכות ההרכבה והגימור תישאר על מכונה בעוד כמה

שנים או שיש לנו (לפחות בחלק מהרכבים) עסק עם דלתא מלוכסנת.

בעולם שמשתנה במהירות מסחררת לנגד עיננו אני פשוט מעדיף גישה שמרנית במשהו כה חשוב כרכב.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם

השיח על דגם הזה אם היה גם היום עולה בסביבות 130-140 אש"ח...ניחה.

אבל היום משוכנעים ששווה גם 170-180 אש"ח, זאת הבדיחה.
נירו חשמלי (ומבחינת איכות הרכבה לא בר השוואה מול ג'ילי) לא היה שווה את זה, במיוחד אחרי שכלמוביל תמחרו כל כך טוב את איוניק 5, אבל למזלי בדיעבד הייתי חכם ולא צודק, כי הייתי נשאר בלי רכב חשמלי עוד הרבה זמן.
אני אומר כל אחד שיעשה עם הכסף שלו מה שרוצה, בתור רכב ליסינג מחברה אולי זה אחלה פתרון, אבל בתור בעלים פרטיים......... אני בתור עוסק בתחום רואה את התכל"ס בשטח, החוסר אונים של מוסכי רשת "שהתאסף" להם איזה צ'ינג צ'ונג ציאנג חדש שאין להם מושג אליו, החוסר שיתוף של יצרן סיני, בלי ציוד נורמלי/פרוטוקולים טכניים/TSB/TPI תדהירים, או רק מה שסופר בטיחותי....את הטעימה כבר קיבלתם בדיון אחר, צריך להגיע עד מנהל מוצר/מנהל ארצי טכני כדי לפתור בעיות פשוטות.

פורסם

שבוע טוב ומבורך ותודה רבה על התגובות.

את השרשור שצירף "קיורטוש אוטומוטיב" אני כתבתי...

אני מחזיק את הג'ילי 350 מחודש אפריל ועשיתי עליו מעל 18000 קמ.

הסיבה שפתחתי את השרשור הזה היא בעקבות מעשה שקרה איתי כדלהלן:

שבוע שעבר אני יוצא מהמשרד בו אני עובד בירושלים אחרי שטענתי את הסוללה ל100 אחוז.

המשרד ממוקם סביב גשר המיתרים ואני יצאתי לאזור המרכז, כך שתוך 2 דק בערך הייתי כבר על כביש 1 בירידות לכיוון מבשרת, זה חשוב המיקום בשביל ההמשך..

התחלתי את הירדיות עם כ99 אחוז בסוללה, אחרי דקה נסיעה בערך נדלק לי נורה עם ציור של צב בצבע צהוב שלמפרע התברר שזה מראה על הגבלת כח מנוע. חשבתי בגלל שזה נורה צהובה ולא אדומה שאני לא חייב לעצור מיידי ותכננתי להמשיך עוד כ5 דק בשביל לעצור במבשרת מאשר לעמוד בשוליים שהם די צרים..

אחרי 20 שניות בערך נדלקה לי נורה אדומה של מצבר ואז נורת מצבר נוספת עם סימן קריאה, פתאום אני שם לב שהמזגן על איורור, הסתכלתי למסך ואני רואה שהרכב כבוי והוא על ניוטרל.. ישר דרדרתי לשולים..

התקשרתי לג'ילי והם אמרו שזה נראה כשל בסוללה ושצריך לגרור למוסך.. הזמנתי גרר מהביטוח ובנתיים המתנתי, נסעתי להניע מס פעמים אך הרכב לא הניע..

סופו של סיפור, הגיע הגרר ולקח את הרכב לאחסנת לילה, אני יצאתי מהכביש עם חבר שהגיע לאסוף אותי.

למחרת על הבוקר מתקשרים אלי מהמוסך במודיעין שהרכב הגיע בגרירה ומה קרה לו. ביקשתי שלא יגעו ברכב עד שאגיע תוך כרבע שעה. 

הגעתי למוסך, ניסתי להניע והרכב מניע...

הם בדקו ולא מצאו שום בעיה... ואז אמרו לי שדיברו עם המנהל הטכני וזה קרה לעוד בן אדם אחד בכל הארץ והיה איזה באג במערכת בקרה של הסוללה שקלטה כאילו יש מתח יתר ולכן כיבתה את הרכב...

התקשרתי אישית למנהל הטכני בשביל לשמוע את זה ממנו, באמת בן אדם נחמד מאוד שעבד כ10 שנים בטויוטה והוא אכן הסביר לי את זה..

מה שכן, זה הכניס לי פחד אולי הרכב מתגלה כלא אמין ולכן פתחתי את השרשור לשמוע גם מאנשים אחרים.

סופו של יום הבנתי שזה סוג של מחלת ילדות, שקרה גם מס פעמים בטסלה בצורת אחרות (עם המזגן וכדו') שיכולה לקרות, ולא שווה לי לחזור לרכב בנזין ולשלם הרבה כסף על דלק בחזרה.

לדעתי ומהנסיון שלי עם הרכב, הרכב אכן מתגלה כאמין מאוד, נח, שימושי וודאי ששווה את המחיר.

בהצלחה לכולם.

הם מאוד משתדלים לשפר את השירות שלהם ואחרי מה שהיה לי עם התמרורים הם הוציאו עדכון לכל מי שיש לו את זה שיבוא לסדר.

אני ממליץ

• אהבתי 2
  • מבאס 2
  • מעניין 2

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם (נערך)

סיפור מאוד מוזר, כי בטכלס זו לא בדיוק תקלה. זו הייתה כמובן טעינת יתר של הסוללה. לא אמורים להטעין רכב חשמלי ל 100% לפני ירידה ארוכה, כמו במצפה רמון לפני הירידה לאילת, ירושלים, רמת הגולן וכו'. אם בטעות עשית את זה פשוט בטל טעינה רגנטיבית או תוריד אותה למינימום, זה כמובן אומר שתצטרך להשתמש יותר בבלמים.

מה שמוזר, שמחשב הרכב לא ידע להתמודד עם התופעה הזאת לבד (פשוט לבטל לך את הטעינה הרגנטיבית), או לפחות לתווך לך את המצב כדי שתפעל באופן ידני. 

גם לא ברור לי למה אתה טוען ל 100%,אם יש לך סוללת nmc (למיטב ידיעתי כן, אתה יכול לבדוק במוסך). לא מומלץ באופן קבוע לטעון אותה ל 100%, רק לפני נסיעות ארוכות שאתה צריך את הטווח. אם יש לך nmc ובמוסך אומרים לך שאתה יכול לטעון קבוע ל 100% תתעלם מהם וטען בין 80-90% ביומיום. חבל סתם לשחוק את הסוללה.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
  • רעיון גרוע 3
  • משעמם 1
  • רעיון טוב! 4

• תוכן חדש...