Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1406 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר במזדה CX 5 אוטומט מנוע 2.5 4x4 שנת 2018 (KF) עם 40,000 ק״מ בלבד.יד ראשונה 

אם הגיר מעביר הילוכים בלי עומס (לחיצה קלה על הגז)  העברה מרגישה כמו זריקת קלאץ פראית בגיר ידני וזה מורגש בכל הרכב, ברגע שנותנים יותר גז הכל עובר חלק. 

בהתחברות למחשב אין הודעות שגיעה בTCM ובכללי. 

בתוכנה שיש לי יש רק אפשרות ל TCM reset ולא למחיקת הגיר adaption, הreset לא שינה כלום. 

כמוכן בדקתי שאין התחממות של שמן הגיר בזמן נסיעה ואני עומד גם לבצע בדיקה גובה השמן בגיר. 

מישהוא התנסה בבעיה זהה? 

פורסם
לפני 3 שעות, yairw כתב:

התחיל לאחרונה? תמיד היה כך?

אם אין עדכון תוכנה לגיר, אולי התושבות שלו התבלו מהר במיוחד?

התחיל לפני כמה חודשים והתגבר עם הזמן 

פורסם
לפני 23 דקות, איילצבי כתב:

לאיזה מחשב התחברת ? במוסך מורשה מאזדה ? נתקלתי במקרים שמחשב רגיל לא מזהה ורק מחשב החברה זיהה . 

יש לי את הFORSCAN, עובד על פורד ועל מזדה, במזדה הוא רואה את המודול TCM אבל מאפשר רק לאתחל אותו ולראות הודעות שגיאה. 
הלימוד מחדש לא נתמך ע״י FORSCAN על מזדה, בפורד זה עובד. 

ברור שבתוכנה במוסך כל האופציות נתמכות, אבל גם שם לא ראו תקלה רשומה. 

אני כנראה יתחיל מהקל לכבד, אני יבקש עידכון תוכנה של הTCM ולימוד מחדש פלוס בדיקת תושבות מנוע אחרי זה נעבור לדברים יותר יקרים כמו שטיפת הגיר והחלפת שמן. 

פורסם (נערך)

כנל לאבא שלי עם CX5 דגם 2017 (טרום מתיחת הפנים)

לימוד גיר פתר את זה. או לכל היותר כבר לא מורגש כמו שהיה לפני.

עריכה אחרונה על ידי CarloAbarth

2018 Mazda 3 2.0 Hatchback Premium.

פורסם
לפני שעתיים, mitsugli כתב:

תנסה לבדוק אופציה של לימוד גיר במוסך מורשה, קרה לאבא שלי בעבר. לימוד גיר פתר את זה.

מקס

כן , זה הכיוון כרגע כי קשה לי להאמין שגיר או חלקים בגיר כמו הסלונואידים יכולים ללכת ב40000 קילומטר.

בכל אופן זה מעצבן כי כמו רוב הבעיות שהמוסכניק נוהג ברכב זה לא קורה לכן אני לא יבקש איבחון תקלה אלה שיעדכנו תוכנה ויעשו לימוד מחדש 

פורסם

תודה לעוזרים, נעשה עידכון תוכנה לTCM בלבד וקליברציה, הרכב עובד חלק בצורה מדהימה, כנראה ההתדרדרות הייתה איטית במשך שנה כי השינוי דרמטי וכנראה שזה מתדרדר לאט מתרגלים. 

• אהבתי 2
פורסם

תודה על העדכון, טוב לשמוע.

הגישה של "מהקל לכבד" הוכיחה את עצמה.

טוב שנגמר בעידכון תוכנה ולא בחומרה יקרה.

כלומר לא נגרם בלאי לחלקים ברכב חדש יחסית, עם קילומטרז' לא גבוה.

פורסם

נראה שגירי skyactiv שיוצאים מכיול הם דבר די שכיח. כשנתתי פעם אחת במאזדה 3 שהיתה ברשותי (נכון לאותו זמן עם פחות מ 10K קילומטרים, דנדשה) קיק דאון בכביש מהיר, הרגשתי חבטה איומה שזיעזעה את כל הרכב. לאחר מכן פעולת הגיר בשוטף הרגישה פחות חלקה ובהעברת הילוך מראשון לשני לעיתים היתה מורגשת הססנות מעצבנת שטילטלה את כל הרכב. אני די משוכנע שאם הייתי הולך לכייל את הגיר זה היה מסתדר ; התופעה המשיכה איתי עד למכירת הרכב עם 39K ק"מ.

• תוכן חדש...