Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7718 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שתי שאלות הפעם:

1. האם באיזשהו שלב בהתנעה אמורה הנורה CHECK ENGINE להידלק לכמה שניות - כאינדיקציה שהנורה תקינה והכל בסדר, כמו למשל הנורה של כריות אוויר?

2. מה ההשלכות של גרמושקות קרועות במתלים בקידמיים (אלה שבתוך הקפיץ)?

פורסם

1) כן, (ברוב המכוניות) בעת סיבוב הסוויץ' למצב ON (מצב לפני התנעה) הנורית תדלק מספר שניות לצורך בדיקת תקינות.

2) גרמושקות קרועות יכולות לגרום לחדירת אבק,חול ושאר ירקות ויפגעו בפעולה התקינה של המתלים.

אמיר.

פורסם

מצרף לשאלת הנורית-צ'ק אנג'ן וכריות אוויר

(במקרה שלי מדובר בסופר בלאנו שנת 00')

בנסיעה נדלקת נורית צ'ק אנג'ן וגם תוך כדי מתכבה המנוע

למה זה?

והכריות אוויר למה נדלקות בנסיעה?

תודה לעונים

ערן

חלומות נועדו בשביל להגשים אותם . . . 8)

אסקורט דור1 רפליקת RS (היעד - 150כ"ס אטמוספרי חזק)

סיוויק Eg6 סדאן/האצ'בק (מנוע B18c5 + מגדש על 320כ"ס)

ER-edition. . .ויש כאלה שאומרים שיש לי הרבה חלומות :lol:

פורסם

1. נורת check engine צריכה להידלק בכל פעם שמעבירים את מתב ההצתה למצב On. הנורה צריכה לדלוק כמה שניות ואז להכבות. יש רכבים שהיא נכבית רק לאחר ההתנעה, או נדלקת לכמה שניות לאחר ההתנעה. בעת ההנעה המחשב עושה בדיקה של כל החיישנים והמערכות האלקטרוניות ברכב. במידה ויש תקלה הנורה נשארית דלוקה.

אם הנורה לא נדלקת בכלל:

הנורה נשרפה (פחות סביר)

הפיוז נשרף (יותר סביר)

יש תקלה \ קצר במערכת ויש לבדוק במוסך \ חשמלאי רכב.

2. לגבי הגומיות אבק של הבולם (לא ציריות!) ב 99 אחוז מהרכבים בני ה 5 ומעלה בישראל הגומיות האלה קרועות \ שחותות \ לא קיימות. ההשלכות של זה הן קיצור חיי הבולם מאחר ולכלוך נכנס לצילינדר הבוכנה ועלול לתקוע או להזיק לבולם.

עריכה:

לבחור ששאל על נורת כריות האוויר - יש לך תקלה במערכת כריות האוויר! אם הנורה נדלקת פעם כן ופעם לא - סביר שיש מגע רופף באחד החיבורים.

בכל מקרה, כריות אוויר הן עסק למוסך מורשה ומקצועי בלבד! התעסקות עם הכרית עלול לגרום לפתיחתה, או לאי פתיחתה במקרה תאונה.

איתמר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

האם יתכן שבדגם שלי - מאזדה לנטיס LX 1600 שנת 2000 הנורה של צ'ק אנג'ן לא קיימת בכלל.

בדקתי בספר רכב ושם רשום שאם הנורה נדלקת בזמן נסיעה אז משהו לא תקין ומסומן * ולמטה כתוב "בחלק מהדגמים".

יתכן שבדגם שלי היא בכלל לא פעילה???

פורסם

חברים, כמדומני פותח השרשור מודע לכך שברוב הרכבים הנורה דולקת לפני ההתנעה, אך הוא שאל במיוחד ע"מ לברר אם ברכבו הספציפי גם כך הדבר.

לצערי איני יכול לעזור, אני רק יכול להעיד שאצלנו בלאנטיס (96') הנורה לא דולקת ואני כמעט סבור שאין נורה כלל.

ערן, תיאורך מראה על תקלה במע' ניהול המנוע (מע' הזרקה, הצתה וכיו"ב).

כמו כן, תוספת כריות האויר יכולה להעיד גם על בעיות חשמל שגורמות ל'שיגוע' המחשב, או כמובן תקלה במע' כריות האויר.

גש למוסך בדחיפות לברר את העניין.

שבת שלום,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

בחלק מהלנטיסים אין נורית צ'ק אניג'ין

היתה אצלי היום אחת דגם שילדה (שתי אותיות מסך כל המס' והאותיות הארוך כמצויין ברשיונות רכב/בשילדה עצמה- היה BA אם אני זוכר נכון

דגם מנוע BP

כאמור לא הופיע בלוח השעונים נורית צ'ק אנג'ין , קורא תקלות (סקנר ממוחשב) תיקשר עם הרכב בקלות.

בברכה

דני.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

האם הסקנר הממוחשב מתחבר גם למזדה עם שלדה BG ומנוע B6?

למכירה : סט מזרקים דנסו בהספק 230CC במחיר שפויי , ניתן לפנות בה"פ.

• תוכן חדש...