Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1399 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכב שברולט סוניק כמו בחתימה.

גיליתי הבוקר נזילה קטנה מתחת לאוטו, הנזילה מאחד החיבורים של הצינורות לרדיאטור.

הוחלף במוסך הצינור בצינור חדש בעלות של כמה עשרות שקלים ועל הדרך בוצע ריקון של נוזל קירור.

צריך למלא נוזל חדש בכל המערכת, למוסך אין נוזל קירור ייעודי שברולט בתקן DEXCOOL של שברולט.

יש לו במלאי נוזל קירור של מוטול, פרסטון הצהוב ועוד חברה שאני לא מכיר אלפין. המוסכניק טוען שזה לא משמעותי ולשים מוטול (רשום עליו COMPITABLE WITH ALL COOLING FLUIDS).

עד כמה זה קריטי או להתעקש על DEXCOOL מה שיצריך ממני נסיעה ברכב השני מחוץ לעיר לקנות נוזל קירור.

פורסם

מומלץ לזרום עם היצרן.

מאוחר קצת אבל לא רואה צורך למלא נוזל חדש. לדעתי, המוסכניק היה צריך לאסוף את הנוזל שלך, ולהחזיר אותו. באת אליו להחליף צינור. לא נוזל.

פורסם (נערך)

רק DEXCOOL

אל תערבב נוזלי קירור אחרים עם החומר הזה, זה מתכון לתקלות, הנוזל הופך לסמיך ומוזר כמו ג'ל כשמערבבים אותו עם נוזלים אחרים או מים.

רק DEXCOOL!

יותר מזה שעל האריזה שלהם כתוב בבירור, DO NOT ADD WATER ועוד אזהרה לא לערבב עם נוזלים אחרים.

עריכה אחרונה על ידי liav12

Opel Adam S 2017

פורסם (נערך)

ההחלפה בקשה יזומה שלי כי לא יודע מתי הנוזל הוחלף ורציתי לרענן.

לא ערבבנו נוזלים עשה ניקוז מלא למערכת קירור.

כרגע שמתי את המוטול כי רציתי להוציא את הרכב מהמוסך, אני בהזמדנות הקרובה אקנה נוזל בתקן מתאים ואחליף בבית.

עריכה אחרונה על ידי TZR84

פורסם (נערך)

התקשרתי למוסכניק שלי שאני מאוד סומך על המקצועיות שלו ומנהל מוסך די גדול ומוכר באזורנו שאלתי אם אוכל להביא את האוטו בצהריים שיחליף לי את הנוזל חזרה לDEXCOOL והוא הצליח לערער אותי. (עוד לא קניתי את הDEXCOOL).

אמר שאם אחליט שכן להחליף לא יגבה ממני תשלום על ההחלפה אבל הוא ממליץ שאשאיר את הנוזל קירור של MOTUL הכללי בצבע אדום (יש לו תקן תואם GM6277M). הוא טוען שהנוזל של הDEXCOOL המקורי בעל מלחים שונים גורם לאכילת אטמים (ובאמת הוחלף באוטו פעמיים אטם ראש מנוע ב-3 שנים האחרונות) ובחיפוש שהרצתי בגוגל באמת נתקלתי בתלונות בדיוק כאלה בפורומים של שברולט בחו"ל על תופעות דומות מה-DEXCOOL.

גם נרשם שם שאין בעיה להחליף את הנוזל כל עוד מבצעים ריקון יסודי למערכת.

בקיצור יצאתי מאוד מבולבול.

מה דעתכם?

עריכה אחרונה על ידי TZR84

פורסם (נערך)

כאשר מערבבים DEXCOOL עם מים או משלימים נוזלים בין טיפולים ככל הנראה גורם לריאקציות שונות, יש נטיה גדולה מאוד למוסכניקים "לחפף" ולעשות את זה בטיפולים, אז לזה זה גורם. 

בגלל זה אומרים לא לערבב את הנוזל קירור הנ"ל, ובמוסכים, אוהבים להוסיף מים למיכלים.

אגב החלפת אטם ראש מנוע יכולה לנבוע מכמה וכמה מקרים, הראשונה מביניהן זו עבודה לא מוצלחת בד"כ.

עריכה אחרונה על ידי liav12

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...