Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צביעת דירה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1453 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לך כבר קומפרסור?

אם לא, תוסיף למחיר ותשקול שוב כדאיות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לא רלוונטי לצביעת דירה בודדת.

זו הוצאה, וצריך ללמוד לעבוד עם זה כדי שיצא טוב.

קודם צריך להבין באיזה סוג צבע אתה רוצה, סיד פשוט או אקרילי. וצריך גם להבין מה יש כרגע בדירה, כי לצבוע סוג אחד על סוג שני דורש התאמות.

• אהבתי 1
פורסם

יש כאלו חשמליים, שניתן פשוט לקנות ולעבוד. 

עשיתי את זה פעם אחת עם מכשיר של האנטר.

קח בחשבון שזה סוג של מכשיר חד פעמי,  ללא טיפול וניקוי יסודי המכשיר לא ישרוד יותר מצביעת דירה אחת, ובנוסף יש לו עקומת למידה. 

מודה ומתוודה שכשקניתי את שלי לא השכלתי ללמוד מראש איך עובדים איתו והתוצאות היו בהתאם...

האם מקל על ההליך? כן, כשיודעים איך לעבוד איתו. יותר זריז, יותר נוח, פחות צריך להפעיל כח. כן מצריך הכנה יותר יסודית (כיסוי כל מה שאתה לא רוצה שייצבע). 

מקווה שעזרתי. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 8 דקות, ברווז כתב:

מודה ומתוודה שכשקניתי את שלי לא השכלתי ללמוד מראש איך עובדים איתו והתוצאות היו בהתאם..

איך כדאי ללמוד את זה מראש?

יום טוב גם לך

פורסם

אני אהמר שלא חסרים סרטונים ברשת שמדריכים ונותנים טיפים, אבל שגם אין תחליף לתרגול וכנראה שכדאי לבחור קיר נסתר יחסית בתור הניסוי הראשון.

פורסם
לפני שעה, Be roo כתב:

לא רלוונטי לצביעת דירה בודדת.

זו הוצאה, וצריך ללמוד לעבוד עם זה כדי שיצא טוב.

קודם צריך להבין באיזה סוג צבע אתה רוצה, סיד פשוט או אקרילי. וצריך גם להבין מה יש כרגע בדירה, כי לצבוע סוג אחד על סוג שני דורש התאמות.

איזה צבע אני רוצה? הכי זול

מה יש בדירה? אין לי מושג

מה שכן יש לי מושג שבסלון חצי גובה קיר הוא בצבע אפור אני צריך לצבוע הכל בצבע לבן. שאני חושב על זה יש לי בעיה

פורסם

סיד זול יותר (לא השוותי מחירים לאחרונה). זה צבע פשוט (״שותה״ נוזלים, לא ניתן לנקות בניגוב עם סמרטוט לח).

איך בודקים? אם שפשוף על הקיר עם סמרטורלח משאיר על הבד צבע לבן והקיר נראה ספוג ברטיבות - זהו סיד. אם הסמרטוט נשאר נקי והקיר יבש, זה אקרילי.

אם בדירה יש סיד, פשוט צובעים מעל. עבור השטח האפור תצטרך לעבור עם יותר שכבות, אבל המצאות הצבע האפור מרמזת שאולי זה צבע אקרילי (לפחות החלק הזה, אבל אולי הכל (התקרה לרוב סיד)).

אם קיים אקרילי, זו בעיה ל״חזור חזרה״ לסיד.

פורסם
לפני שעתיים, Igalz כתב:

איך כדאי ללמוד את זה מראש?

כמו שהוא כתב:

לפני שעה, Be roo כתב:

אני אהמר שלא חסרים סרטונים ברשת שמדריכים ונותנים טיפים

לא גיגלתי את זה אפילו, וכמובן שלא בדקתי את הוראות השימוש כי "מה? אני מומחה הרי לכלי עבודה, מה זה החארטה הזה" (נא לקרוא כ"אני אדיוט שחושב מעצמו"). 

למדתי כמה לקחים מאז הסיפור הזה :lol:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

פיסטולט עם כוס זה לא מכשיר לצבוע איתו קירות, אתה צריך אירלס ששואב ישירות מדלי צבע

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם
לפני כשעה, Be roo כתב:

אם בדירה יש סיד, פשוט צובעים מעל. עבור השטח האפור תצטרך לעבור עם יותר שכבות, אבל המצאות הצבע האפור מרמזת שאולי זה צבע אקרילי (לפחות החלק הזה, אבל אולי הכל (התקרה לרוב סיד)).

אם קיים אקרילי, זו בעיה ל״חזור חזרה״ לסיד

הגיוני. הצבע האפור אישתי הוסיפה

זה אומר שעדיף לקנות אקרילי?

בגלל זה חשבתי לקנות את המכשיר שיעזור ויחסוך לי זמן

פורסם (נערך)

צבע אקרילי עמיד יותר וקל יותר לתחזוקה. סיד זול יותר.

אם אתה עובר מסיד לאקרילי תצטרך קודם שכבה מקשרת של חומר שנקרא בונדרול.

עושה רושם שאין לך נסיון כלל בתחום, כך שלדעתי עדיף לא להתחיל עם מכשירים מורכבים.

תחליט איזה צבע, תמדוד את אורך הקירות כדי לדעת כמה לקנות (ייעצו לך בחנות על בסיס המדידה), צפה בסרטונים שמסבירים איך לצבוע, ותתחיל מהקיר הכי פחות בולט בבית.

טיפים  שלי:

1. כדי לשמור על הרצפה, לקחת כמה קרטונים גדולים ולפרוס אותם. להזיז אותם ככל שאתה מתקדם. הרבה יותר קל ונוח מלהדביק ניילון או עיתונים.
  2. להכין סמרטוט לח לניגוב נזילות על פאנלים וכו׳.
  3. אם אתה עובד עם אקרילי (אין לי נסיון עם סיד):
    1. לדלל עם מעט מים (בהדרגה), לא קל לעבוד עם הצבע הסמיך כמו שהוא במקור.
    2. לעבוד עם פדים לצביעה (ולא מברשת או רולר), לחובבים קל ללמוד איך לעבוד איתם.
עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

מכיוון שאני צריך למסור את הדירה בחזרה אין לי זמן לעקומת למידה. 

עם החדרים אני יכול להסתדר, צבעתי בעבר דירות. 

האתגר שלי הוא הסלון שהוא חצי קיר תחתון אפור (אני משער אקרילי) וחצי עליון לבן (אני משער סיד) רואים ברור שיש שינוי "במרקם"

השאלה איך אני מתגבר על הסלון?

לקנות סיד ועם המכשיר לצבוע  או אולי לקנות לסלון צבע אקרילי עם בונדרול או אולי בכלל לנסות לקלף את הצבע האפור ולצבוע בסיד?

• תוכן חדש...