Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1523 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

נדלקה לי הנורה של חוסר שמן במנוע

לא ידעתי איזה שמן לקנות אז רכשתי

לפי המלצה 5W30

עכשיו הבנתי שאני צריך לשים 0W20

חיפשתי ברשת ותאמת יש תתי דגמים

אשמח אם תוכלו לתת לי לינק לרכישה בארץ או בחול ואם אפשר את הדגם ההכי מדוייק וטוב בבקשה..

ועוד שאלה

אם שמתי 5W30 שמתי 2 כוסות פלסטיק

עד כמה זה נורא?

תודה!

פורסם (נערך)

מחיפוש בגוגל

SUBARU IMPREZA 2015 ENGINE OIL

התקבלו תשובות שאחת מהן כדלקמן

Can I use 5W-30 instead of 0W20 in Subaru Impreza?

Yes. Switching to Subaru Synthetic 5W-30 Motor Oil doesn't require any special steps or engine preparation. In an emergency situation, you can mix the two types of oil. However, it is best to not mix them, and the oil should be changed once you are out of this emergency situation.

ב2 כוסות יש 0.3-0.4 ליטר
מתור 5 ליטר שיש בקרטר זה זניח
אין צורך לעשות דבר

בטיפול הבא החלף בהתאם להוראות היצרן  בתקן המתאים  בצמיגות 0W20

עריכה אחרונה על ידי nit_zan
פורסם

כל יצרן רכב מפרסם טבלת צמיגויות לרכב שלו. אין דבר כזה שמותר להשתמש רק בצמיגות אחת, תמיד יש כמה אפשרויות

זה נכון שבהמון רכבים של סובארו העדיפות היא לצמיגות 0-20. אך גם 5-30 מאושר לשימוש. אפשר לראות את זה בספר הרכב (גם לי יש אימפרזה)

אגב צמיגות זה לא הכל. יש גם תקנים שהשמן צריך לעמוד בהם. עדיף שיהיה סינטטי מלא וכמובן החברה שמייצרת את השמן- זה הכי חשוב. אחרת אם זו חברה עלומת שם, אי אפשר לסמוך על שום נתון שהם כותבים על השמן

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעה, lior134 כתב:

בחול משתמשים ב0-20 בארץ ב5-30 לפי ההמלצה של היצרן בארץ
צריך בתקן SN

למה הרכב יודע באיזה ארץ הוא נמצא?

ועכשיו ברצינות

5-30 יותר "בטוח" בהגנה על המכלולים מבחינת עובי וחוזק הפילם

הסיבה לשימוש בצמיגות 0-20 היא בעיקר לחיסכון בדלק והורדת זיהום האויר אבל הוא פחות "בטוח" מבחינת הגנה

היבואן בארץ העדיף ללכת על הקו השמרני למרות שלא הייתי מהסס להשתמש ב0-20 ע"פ הוראות היצרן כמובן סינטטי מלא איכותי על פי התקן כי המנוע תוכנן לזה וחשיבות האקלים לשמן סינטטי פחותה

להזכירכם שפעם השתמשו בשמני 20-50 ו 10-40

פורסם

אתה סתם מטעה, זה ששמן צמיגי יותר לא הופך אותו למגן יותר, חוזק פילם לא קשור לצמיגות ועובי יכול להיות לטובה או לרעה לפי איך שהמנוע עוצב ולא רק לפי הצמיגות.

אם תשים 20w-50 במנוע שתוכנן ל0w-20 תהיה בטוח שהשמן פחות מגן מהסיבה הפשוטה שהוא כל כך צמיגי שהוא זורם פחות טוב וגורם ללחץ הרבה יותר גבוה ממה שתוכנן ולא מגיע לכל המקומות במהירות של השמן ה"דליל". אותו הגיון חל במקרה הזה. שלא לדבר על זה שיש מערכות טיימינג וכל מיני פלאי טכנולוגיה שבונים על צמיגות מסוימת כדי לעבוד באופן תקין.

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, Shab00 כתב:

אתה סתם מטעה, זה ששמן צמיגי יותר לא הופך אותו למגן יותר, חוזק פילם לא קשור לצמיגות ועובי יכול להיות לטובה או לרעה לפי איך שהמנוע עוצב ולא רק לפי הצמיגות.

אם תשים 20w-50 במנוע שתוכנן ל0w-20 תהיה בטוח שהשמן פחות מגן מהסיבה הפשוטה שהוא כל כך צמיגי שהוא זורם פחות טוב וגורם ללחץ הרבה יותר גבוה ממה שתוכנן ולא מגיע לכל המקומות במהירות של השמן ה"דליל". אותו הגיון חל במקרה הזה. שלא לדבר על זה שיש מערכות טיימינג וכל מיני פלאי טכנולוגיה שבונים על צמיגות מסוימת כדי לעבוד באופן תקין.

חוזק ועובי פילם קשור לצמיגות ככל ששמן צמיגי יותר הוא נשאר זמן ארוך יותר על המכלול  ויש פחות סיכוי "שיעלם"תבדוק נתוני שמנים

תבדוק מאמרי שמנים מתחילת שנות ה2000 שכתבתי כאן

20-50 זה שמן שעד שנות ה80 90 היה נפוץ והתאים למנועים אז

10- 40 נכנס בתחילת שנות ה 2000 "חצי סינטטי"(בעצם 20 אחוז סינטטי אולי)

כאשר נכנסו שמנים סינטטיים יציבים יותר ניתן היה להוריד את הצמיגות והמנועים תוכננו לכך

לכן אני בדיעה עדיין שניתן להשתמש ב0-20 כי אלו הוראות היצרן אבל גם 5-30 יעשה את העבודה אם כי יהיה פחות חסכוני מבחינת צריכת דלק

עריכה אחרונה על ידי nit_zan
פורסם
בתאריך 5.4.2022 בשעה 23:13, nit_zan כתב:

למה הרכב יודע באיזה ארץ הוא נמצא?

ועכשיו ברצינות

5-30 יותר "בטוח" בהגנה על המכלולים מבחינת עובי וחוזק הפילם

הסיבה לשימוש בצמיגות 0-20 היא בעיקר לחיסכון בדלק והורדת זיהום האויר אבל הוא פחות "בטוח" מבחינת הגנה

היבואן בארץ העדיף ללכת על הקו השמרני למרות שלא הייתי מהסס להשתמש ב0-20 ע"פ הוראות היצרן כמובן סינטטי מלא איכותי על פי התקן כי המנוע תוכנן לזה וחשיבות האקלים לשמן סינטטי פחותה

להזכירכם שפעם השתמשו בשמני 20-50 ו 10-40

אם זה מה שקבעו בארץ וזה עובד למה להתווכח איתם יש אלפי סובארו שמטופלות עם השמן הזה 

בתאריך 6.4.2022 בשעה 08:51, nit_zan כתב:

חוזק ועובי פילם קשור לצמיגות ככל ששמן צמיגי יותר הוא נשאר זמן ארוך יותר על המכלול  ויש פחות סיכוי "שיעלם"תבדוק נתוני שמנים

תבדוק מאמרי שמנים מתחילת שנות ה2000 שכתבתי כאן

20-50 זה שמן שעד שנות ה80 90 היה נפוץ והתאים למנועים אז

10- 40 נכנס בתחילת שנות ה 2000 "חצי סינטטי"(בעצם 20 אחוז סינטטי אולי)

כאשר נכנסו שמנים סינטטיים יציבים יותר ניתן היה להוריד את הצמיגות והמנועים תוכננו לכך

לכן אני בדיעה עדיין שניתן להשתמש ב0-20 כי אלו הוראות היצרן אבל גם 5-30 יעשה את העבודה אם כי יהיה פחות חסכוני מבחינת צריכת דלק

אתה מוזמן לעבור לשמן יותר דק ונבדוק כמה חיסכון בדלק תקבל לא מאמין שיהיה הבדל של יותר מאחוז

פורסם
לפני 9 שעות, lior134 כתב:

אם זה מה שקבעו בארץ וזה עובד למה להתווכח איתם יש אלפי סובארו שמטופלות עם השמן הזה 

אתה מוזמן לעבור לשמן יותר דק ונבדוק כמה חיסכון בדלק תקבל לא מאמין שיהיה הבדל של יותר מאחוז

בכללי לא כדאי להתווכח עם המלצות היבואן והייתי לגמרי זורם עם זה ולו רק גלל נושא האחריות 

למשל קיצור מרווחי טיפולים ע"י היבואן ברנו היבואן ממליץ להחליף פילטרים בתדירות כפולה כמעט מאשר המלצת היצרן(סולר בK30 במקום K60 אויר כל שנתיים או K40 במקום כל 4 שנים למשל)

אם היה שימוש לאורך חיי הרכב בצמיגות מסוימת לא מומלץ לשנות לאחר מספר שנים

לדעתי 5-30 זה גם מה ששמים גם במוסכי היבואן של סוברו ובכלל 

פורסם

רכבי סובארו מגיעים מהמפעל עם שמן 0W20, וסובלים מצריכת שמן מוגברת.

כבר בטיפול הראשון מחליפים ל 5w30 C2 שמתאים יותר לאקלים הישראלי החם.

• אהבתי 1

Mazda CX5

Škoda FABIA

• תוכן חדש...