Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1554 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פונה לחברי הפורום לדעת מה ניתן לעשות .....

נדלקה נורה צהובה של מנוע ב2011 SMAX שלי ....והוא קצת גמגם

קבעתי אם המוסך שלי להגיע לבדיקה חיבר מחשב ואמר שהבעיה בצילינדר 2 

החליף פלג + קויל אחרי שחכתי יומיים עד שהקויל הגיע

ואז אמר שהמחשב הצתה לא תקין תיקון של 2500 שח.....הסכמתי 

מה שלקח עוד כמה ימים עד שחזר מהתיקון ....ואז אמר לי שזה צמת ההצתה וזה

כבר תיקון מאוד יקר והוא לא מוכן לתקן ובדרך זה פרק את המצבר כך 

שהרכב לא יכול להניע בכלל ....אמר לי בוא קח מפתח ואל תשלם לי כלום

בקיצור הגעתי עם רכב נוסע ונורית תקלה ועכשיו הרכב לא מניע ולא זז

יש אפשרות לתבוע את המוסך? 

מאוד מתוסכל מה עושים במקרה כזה???

פורסם (נערך)

נתחיל מלהפריד את ענין פריקת המצבר מהתקלה.

בכל תחום טכני, יש תקלות שקשה לאתרן, ולכן מתחילים לתקן מהקל אל הכבד. (היתה לי בעיה דומה לשלך, אפילו באותו צילנדר, ושני מוסכים אמרו אותו דבר, מתחילים מלהחליף פלגים וקוילים וממשיכים משם). זה לא מעיד על מוסך לא מקצועי. אולי רק העובדה שהוא לא הסביר לך מראש מה עלול לקרות.

לא ברור לי למה הוא לא מוכן לתקן את הצמה, יתכן שזה תיקון מורכב שהוא לא מתעסק בו, חפש מי כן.

פריקת המצבר לא קשורה. הרכב כנראה היה עם מצבר חלש, עמד זמן רכב עם התנעות מרובות לצורך התיקון. זו לא תקלה שהמוסך גרם לה והיא ודאי לא קשורה לבעיה המקורית או לתיקונים שבוצעו.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם (נערך)

הרכב הגיע מניע עם נורת תקלה וכך הוא צריך לצאת. האחריות לנושא ועל תיעוד מצב הרכב בכניסה למוסך היא על המוסכניק ולא עליך. או שיתקן או שתתבע אותו על עלות ההחזרה למצב בכניסה למוסך.

עריכה אחרונה על ידי mcaspi
פורסם

תבקש מחברת שירותי הדרך לכתוב בקבלה (אם מדובר על החלפת מצבר) או לשלוח אליך בכתב את מקום ומהות האירוע. גם למוסכניק נייד כמו איש שירותי הדרך ישנה כתובת (מקום האירוע) כמו למוסך סטנדרטי. אז תתבע בבית המשפט לתביעות קטנות או בעזרת עו"ד את העלות. גם צילום של השרשור הזה הוא ראיה. בקיצור אתה צריך להוכיח לשופט את מה קרה. המוסכניק, לדעתי, צריך להחתים אותך על כרטיס עבודה שמתאר, בין היתר, את מהות התקלה בכניסה למוסך, ולתת לך העתק. מהמסמכים/חוסר המסמכים/הקלטות שופט יתרשם מה קרה ויחליט. לדעתי, מצבר שלך חלש הוא היה צריך להטעין או להשתמש במצבר שלו לניסיונות התיקון, כך שטענה שלו של מצבר שלך חלש לא תופסת.

פורסם

גם פלאג וגם קויל ניתן לבדוק את תקינותם, לפעמים הנזק ויזואלי ולפעמים יש צורך במודד, אך ללא ספק ניתן לבדוק האם הם תקינים או לא, בכדי לא סתם להחליף,

והנה, החליפו לך חלקים וזה לא פתר את הבעיה, יש לך את החלקים הישנים? כבדי שנוכל לבדוק אותם ולהוכיח שהוחלפו סתם

• אהבתי 1

כבר חתמתי...

פורסם

לא אין לי את החלקים הישנים

זה היה עוד בשלב שסמכתי על המוסך ולא ממש חשבתי 

שאגיע למצב שבו הרכב לא זז 

האם יש למישהו ניסיון בתביעות קטנות

מול מוסך כלשהוא שיכול לשתף אותי בהן

תודה מראש

פורסם

יש לך מידע ברשת איך להגיש תביעה קטנה. אתה תובע עלות תיקון ועוגמת נפש שהרכב לא מתניע עם הוכחות לכך ( עלות החלפת מצבר או תיקון אחר, הגעת חברת שירותי דרך למוסך וכדומה), והמוסכניק מגיב לתביעה. אם הוא טוען שהרכב הגיע כשהוא לא מתניע ולכן הוא לא אחראי לזה, הוא צריך להוכיח זאת על מסמך שאתה חתמת עליו ומה ביקשת בדיוק לתקן. אם אין לו מסמך כזה, אז הוא בבעיה, לדעתי. זה מגיע גם מחוק הגנת הצרכן שאומר:

2.    (א)  לא יעשה עוסק דבר – במעשה או במחדל, בכתב או בעל פה או בכל דרך אחרת לרבות לאחר מועד ההתקשרות בעסקה – העלול להטעות צרכן בכל ענין מהותי בעסקה (להלן – הטעיה); בלי לגרוע מכלליות האמור יראו ענינים אלה כמהותיים בעסקה:

(1)   הטיב, המהות, הכמות והסוג של נכס או שירות;

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...