Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1556 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

ברצוני לבצע החלפה חלקית של שמן גיר עקב תקלה בחיישן לחץ גיר שהופיעה לאחר ניתוק מצבר  ונעלמה אחרי מחיקת התקלה ועדיין לא חזרה שוב (עבר שבוע כבר) ההילוכים עוברים יחסית בסדר אין דפיקות או רעשים, הרכב עומד על 270 אלף ק"מ 

האם כדאי לבצע את ההחלפה או שיכול לגרום לנזק ?

הרכב אצלי 7 שנים ולא הוחלף שמן גיר.

עריכה אחרונה על ידי Avishay88

סיאט איביזה 98 1600 סמ"ק גיר ידני

פורסם

אין קשר בין החיישן לשמן גיר. אם הוא לא תקין שום שמן לא יתקן אותו.

אתה יכול לרענן את השמן 3-4 ליטר. עדיף שמן גיר מקורי.

או חלופי של מוטול Motul Multi ATF

אני השתמשי בו גם במאזדה 3 שעשתה 230 אלף ק''מ ובחיים לא הוחלף.

הגיר עובד יותר טוב מרכב חדש בלי לפתוח פה.

יצא לי 3 ליטר. ואחרי חודש החלפתי עוד ליטר. זה חלקי יש עוד שמן בגיר עצמו. רציתי לרענן.

פורסם

אחרי קילומטרז כזה לא ממליץ להחליף... הנזק של לא להחליף אחרי כל כך הרבה קילומטרים נעשה ואם תחליף אולי הגיר יתחיל להחליק לך כי הדבר היחיד שמחזיק את הגיר מהלהחליק מהשחיקה שהוא קיבל עד עכשיו.

תצלם את מצב השמן הנוכחי (דגימה קטנה על נייר טואלט ונגיד לך.

• רעיון גרוע 1
פורסם

תודה על המענה,

ABSULUT לפי מה שאתה אומר אצלך במאזדה ההחלפה עשתה יותר טוב ולא נגרם נזק, אני מתכנן לבצע החלפה חלקית (שמן קסטרול בתקן M-V).

Shab השמן בצבע חום/שחרחר יותר

מאוחר אעלה תמונה

לפי דעתך עדיף שלא לגעת ?

פורסם
לפני 9 שעות, Shab00 כתב:

אחרי קילומטרז כזה לא ממליץ להחליף... הנזק של לא להחליף אחרי כל כך הרבה קילומטרים נעשה ואם תחליף אולי הגיר יתחיל להחליק לך כי הדבר היחיד שמחזיק את הגיר מהלהחליק מהשחיקה שהוא קיבל עד עכשיו.

תצלם את מצב השמן הנוכחי (דגימה קטנה על נייר טואלט ונגיד לך.

20220303_201734.jpg

פורסם
לפני 10 שעות, Avishay88 כתב:

תודה על המענה,

ABSULUT לפי מה שאתה אומר אצלך במאזדה ההחלפה עשתה יותר טוב ולא נגרם נזק, אני מתכנן לבצע החלפה חלקית (שמן קסטרול בתקן M-V).

Shab השמן בצבע חום/שחרחר יותר

מאוחר אעלה תמונה

לפי דעתך עדיף שלא לגעת ?

הגיר עבד טוב לפני. וגם עובד טוב אחרי. לא רואה בעיה או משהו. מעביר נקי בלי מכות החלקות. הרבה מאזדות בן ראשון לשני יש מכה. אצלי אין. 

אצלי גם השמן היה שחור.

החלפתי גם שמן הגה. מסתבר שהמשאבה הייתה קצת מרעישה. חשבתי שזה ככה צריך להיות. ופתאום אחרי ההחלפה שקט מוחלט. השתמשתי באותו שמן.

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 4.3.2022 בשעה 12:22, Shab00 כתב:

כבר שחור מאוד, לא חושב שהייתי מחליף כבר בשלב הזה זה מאוחר מדי.

יותר נראה כמו גוון חום, אז לקחת בחשבון שיש פה סיכון של 50-50 להחלקות אחרי החלפה

• תוכן חדש...