Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה עשו אמאזון שאיביי לא

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1559 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אגב, בזמן האחרון יש המון טעויות בחישוב המיסים מאמזון (כולל עם הטריק של הוספת מוצר זול) וגם ההחזרים בסוף זעומים. משהו השתבש שם.

פורסם

מבחינתי היתרון העיקרי של אמאזון, כמו שכבר הוזכר כאן, זה ה-FBA.

מוצרי FBA (שזה 99% מהם) תמיד מגיעים עד הבית. באיביי מוצרים במשלוח "כולל מעקב וטיפול מכס" שמגיעים עד הבית הם מיעוט, והמשלוח שלהם בד"כ יקר יותר.

בנוסף, ב-FBA מאגדים לך את הקניות במספר מצומצם בחבילות. אתה יכול להזמין כמה דברים בהזמנה אחת, וזה יגיע אליך בחבילה או שתיים, מה שחוסך לך התעסקות עם שליחים/דואר על כל פיפס קטן. זה גם חוסך הרבה פעמים בעלויות משלוח.

כמובן עכשיו יש גם את המשלוח חינם מעל $49, אבל העדפתי את אמאזון על איביי עוד לפני שהם התחילו עם זה.

לגבי כל מה שקשור לטיפול בבעיות, אני לא חושב שיש לאמאזון יתרון משמעותי על איביי. איביי זה פייפאל, ואף אחד לא רוצה צרות מפייפאל. אם תפתח קייס בפייפאל, תקבל את מה שמגיע לך.

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם

לאחרונה גם אני התחלתי לקנות הרבה מאמזון בעיקר מוצרי פארם לחברה ומוצרי דיטיילינג לרכב. שבאופן משמעותי זולים יותר מחנויות בארץ,יש פער משמעותי בין המוצרים שאני קונה באמזון לעומת הארץ.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

מה שאני מעדיף באמזון על פני איביי, זה כמה דברים: דיוק ויכולת מעקב אחר המשלוח, ידיעה וודאית מה הסכום הכולל על המוצר כולל משלוח ומסים, הגעת המוצר עד הבית.

• אהבתי 2

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

כתבו לפניי שאיביי זה שוק ואמזון זה סופרמרקט וזה מדוייק.
איביי זו רק פלטפורמה שמחברת בין מוכר וקונה, בסוף איזה וואנג באינדונזיה שם לך מוצר באיזה קרטון ושולח אותו בדואר הקרוב איך שמתחשק לו - ואת זה עלי אקספרס עושים היום יותר טוב, עם איחוד חבילות ומשלוחים מהירים.

באמאזון יש סטנדרטיזציה של התהליך על ידי אמאזון עצמה, הוא הרבה יותר מובנה, מדוייק ואמין.

• רעיון טוב! 2

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

מה שאני אוהב באמזון:
1. למוצרים פופולריים תמיד יהיו ביקורות אינפורמטיביות ותמונות, ולפי הידוע לי כל הביקורות שם עוברות בדיקה לפני הפרסום.
2. ה-FAQ שסוגר לך את הפינה ועוזר לך להבין האם המוצר מתאים לך.

פורסם

כן, כמובן; שכחתי לגמרי מהביקורות. במקום לחפור ולחפש ביקורות על כל מוצר ומוצר, יש לך שם הכל במקום אחד.

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם
לפני 8 שעות, yd b-4 כתב:

באמת שניסיתי להבין ולבדוק. מה זה FBA ? @Trilandian

Fulflled by amazon. המשמעות היא שהמוצר נשלח על ידי אמאזון - בתהליך הקניה אתה מקבל את כל המידעף והמחיר שתקבל הוא סופי כול דמי משלוח ומיסים - מרגע ששילמת אין הפתעות, ואם יש טעות היא תהיה על חשבון אמאזון. מעבר לכך - המקור הוא אמין מאד, לא איזה סוחר מפוקפק שבא ונעלם אחרי שרימה3 קונים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 22.2.2022 בשעה 13:55, lolmit כתב:

היי חבר'ה,

בשנים האחרונות רואים את העליונות של אמאזון על פני איביי(במיוחד עכשיו עם המשלוח חינם מ49$)לפחות לשוק הישראלי.

מי שזוכר פעם היה פחות משתלם להזמין מאמאזון ואיביי היו יותר רלוונטים (שוב פעם לפחות לשוק הישראלי) והיום אני אישית משתמש באיביי פעם באף פעם ורק הזמנות של דברים קטנים יותר בכיוון של עליאקספרס.

רציתי לדעת מה עשו נכון אמאזון שאיביי לא השכילו לעשות?

אין שום קשר בין החברות, מעבר לזה שבשתיהן אתה קונה מוצר.

איביי זו זירת מסחר לאנשים פרטיים ועסקים. אמאזון היא קמעונאית אונליין שגם יש לה פעילות שדומה לזירת מסחר לעסקים, אבל יש לה פעילות לוגיסטית, פיסית, ניכרת.

לאיביי אין.

איביי התחילה כזירת מסחר לאנשים פרטיים, שמבוססת על מכירה פומבית (משחק) שנתמכה ע"י פייפאל (בהתחלה כשירות חיצוני). אמאזון מראש פעלה להיות קמעונאית אונליין. הבחירה בספרים כבסיס לפעילות באה מכך שמדובר היה בשוק גדול, פעיל, עם מוצר שקל לתאר ובעיקר - לשנע. 

היתרון התחרותי העיקרי של אמאזון הוא יכולותיה הלוגיסטיות (פיסית וניהולית)

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

FBA זה לא רק שהמוצר נשלח ע"י אמזון, אלא שאמזון (תמורת עמלה כמובן) אחראית לכל התהליך הלוגיסטי מהתחלה ועד הסוף כולל ניהול מלאי.

זה אומר שאותו מוצר נמצא במחסן כלשהו של אמזון, שמתופעל ע"י אמזון, וכשאתה מזמין אותו, אז עובד (או רובוט) של אמזון אוסף את המוצרים מהמדף במחסן, אורז אותם לתוך חבילה, ומוציא אותם לחברת שילוח שעובדת עם אמזון ומוזמנת ע"י אמזון, לקחת את המוצר נניח מהמחסן בארה"ב ועד לבית שלך בישראל.

כלומר מבחינתך כלקוח, ברגע שאתה רואה מוצר, שנמצא במלאי, ומזמין אותו מאמזון, הם אחראים מהרגע הזה ועד שהחבילה אצלך ביד, וגם לאחר מכן.

• אהבתי 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

גם אני קניתי המון באיביי פעם ונטשתי אותם לחלוטין כמעט (כמו שנאמר לחלקי רכב משומשים עדיין אין פתרון עדיף).

הסיבה שאני נטשתי היא ״שירות לקוחות״ שדואג העיקר לאינטרסים של המוכרים שם.

אגב להוא שאמר שברגע שעלי התחילו לקבל פייפל הוא עבר לשם. למה?!

למה שתרצה להשתמש בפייפל בעלי?! 

אני עם פייפל סיימתי בערך שסיימתי עם איביי.

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
  • רעיון טוב! 2
פורסם

מעדיף מספר כרטיס האשראי שלי ישכב בכמה שפחות מקומות, ותהליך הרכישה באמצעות פייפאל הרבה יותר פשוט מאשר להתחיל להקליד בכל פעם מחדש את פרטי האשראי בעליאקספרס, כמו שנהגתי לעשות לפני שהם הצטרפו לפייפאל (וחיסלו את עליפיי, אם כי מעולם לא השתמשתי בשירות  הזה). 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...