Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1608 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

זה לא חדש. יש כבר תקדים משפטי בנושא. זה רק נכנס לספר החוקים.

לגבי השאלות שלך:

1. היא לא. המגבלה היחידה היא מגבלת התשתית הביתית שלך.

2. בגדול כן. מותר לעשות את זה תוך התחשבות בשאר הדיירים. בדיוק כמו שאם מחר צריכים להעביר לך סיבים אופטיים לבית או לחדש את תשתית המים שלך או סתם אתה צריך לתקוע מנוף מול הכניסה לבניין להעברת חפצים ל/מהדירה שלך, מותר לך לעשות את זה תוך התחשבות והודעה מראש גם אם זה אומר פגיעה זמנית במרחב הציבורי ,מותר לך לעשות את זה גם לצורך העברת תשתית לרכב חשמלי. בקיצור תשתית לרכב חשמלי הופכת להיות דומה לכל תשתית אחרת בבניין.  

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם
לפני 7 דקות, Uri-G כתב:

2. בגדול כן. מותר לעשות את זה תוך התחשבות בשאר הדיירים. בדיוק כמו שאם מחר צריכים להעביר לך סיבים אופטיים לבית או לחדש את תשתית המים שלך או סתם אתה צריך לתקוע מנוף מול הכניסה לבניין להעברת חפצים ל/מהדירה שלך, מותר לך לעשות את זה תוך התחשבות והודעה מראש גם אם זה אומר פגיעה זמנית במרחב הציבורי ,מותר לך לעשות את זה גם לצורך העברת תשתית לרכב חשמלי. בקיצור תשתית לרכב חשמלי הופכת להיות דומה לכל תשתית אחרת בבניין.  

זה בדיוק העניין, לשיפוץ הדירה הפרטית אתה לא צריך שום אישור מאף אחד. 

לפעולות בינוי בחניה המשותפת ובחדר המדרגות? אני לא בטוח.

מנוף וסיב אופטי, הן פעולות שמשלימים בלי קונגו בחדר המדרגות, בלי הרמת מרצפות בחניה המשותפת..

המקרים בהם פעולות כאלה לא דרושות כבר מכוסים בחוק ובפסיקות תקדימיות.

ב"ה, לי יש שכנים זהב. אנשים חיוביים ומפרגנים. אנו יוצאים מגידרנו להקל אחד על השני. ממש כך.

אבל אני (וגם אתה) יודע שלפעמים מגיעים ליחסי שכנות כה גרועים, שאם קיימת אפשרות להרע ולחבל אחד בשני, הם לא יפספו אותה.

הדרך בה אני מבין את החוק הזה, הוא שהמדינה אומרת שעם כל הכבוד, היא לא תיתן לסכסוכי שכנים לחבל באסטרטגיית המעבר לחשמל.

כיום: סקודה קודיאק 1.5, פיג'ו 108 1.2
לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
פורסם

לא מכיר התקנות כבל חשמל שדורשות קונגו בחדר מדרגות. המקסימום שצריך זה קידוח יהלום בחדר מדרגות(וגם זה נדיר) והוא לא שונה מקידוח יהלום שדרוש לצורך העברת תשתית אופטית חדשה והרמת אקרשטיין והחזרתו אפשר לעשות ביום אחד ולא שונה מחסימת מנוף בחניה של הבניין.

לפני 17 דקות, ליפיגו כתב:

הדרך בה אני מבין את החוק הזה, הוא שהמדינה אומרת שעם כל הכבוד, היא לא תיתן לסכסוכי שכנים לחבל באסטרטגיית המעבר לחשמל

בדיוק.

בגדול, החוק היום מאפשר שימוש סביר(ככה זה מוגדר בחוק ופתוח לפרשנות .בית משפט) במרחב הציבורי של הבניין כל עוד הוא לא מהווה סכנה או פגיעה לטווח ארוך במרחב הציבורי. מה שהחוק החדש עושה, שהוא קובע שהעברת תשתית לרכב חשמלי נחשב לשימוש סביר ללא צורך בפרשנות משפטית וכמו שכבר כתבתי שהקביעה הזאת כבר התקבלה כתקדים בבית משפט עוד לפני החוק המדובר.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, Uri-G כתב:

לא מכיר התקנות כבל חשמל שדורשות קונגו בחדר מדרגות

אני כן.. שכן הפך את החניה שלו למחסן\משרד\זולה. 

רצה שם מזגן, טלביזיה, אינטרנט וכו...

הוא משך קו מהארון שלו, ועשה ביג בלגאן - לא תמיד אפשר לרדת דוך.

זרמנו איתו כי הוא בן אדם חיובי, והוא צבע את כל חדר המדרגות כמו בונבוניירה.

לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
פורסם (נערך)

חקרתי את הנושא בעבר כי אצלנו השכנים זבל תת-אנושי - 

1. שימוש סביר ברכוש המשותף (למשל להעברת תשתיות) לא צריך אישור מאף אחד. נכון להיום חוק המקרקעין לא מתייחס ספציפית לעמדת טעינה כפי שמתייחסים לדברים אחרים שנוספו לנסח החוק במהלך השנים.

2. יש פסיקה של פיקוח על הבתים המשותפים על בניין באשדוד ששופט קבע שזהו שימוש סביר ברכוש המשותף. מתייחסים לזה כפסיקה תקדימית וזה לא נכון (על פי עו״ד). רק אם הייתה פסיקה מרחבית.

3. ברוח התקופה והצעת החוק הזאת שעל הפרק ביצענו את העבודה בלי לשאול. כמובן ששמענו על זה אחר כך מהשכנים. אם רוצים שיתבעו אותנו.

לכן אני שמח שזה ממשיך להתקדם.

* אין כאן שום המלצה משפטית ואם יש לכם שכנים טובים עדיף לנהוג אחרת.

עריכה אחרונה על ידי galbh
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 13 שעות, galbh כתב:

3. ברוח התקופה והצעת החוק הזאת שעל הפרק ביצענו את העבודה בלי לשאול. כמובן ששמענו על זה אחר כך מהשכנים. אם רוצים שיתבעו אותנו.

הכוונה לחיבור ללוח החשמל הפרטי או של הבניין + התקנת מונה? 

פורסם
לפני שעתיים, ליפיגו כתב:

הכוונה לחיבור ללוח החשמל הפרטי או של הבניין + התקנת מונה? 

לוח חשמל פרטי, חניה פרטית. שכנים מיץ של זבל

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...