Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 19 דקות, פינדר כתב:

הצבא סובל משחיתות ונראה כמו שהוא נראה, כי הרבה ציוד נמכר בשוק השחור, התחזוקה לקויה והחיילים בעלי מוטיבציה נמוכה.

כן..

זה היה ככה בדיוק גם ב-1904-5. חיילים נשלח להלחם ביפנים בלי ציוד מינימלי, כי זה נמכר או מעולם לא נקנה והכסף נגנב.

וגם בשנות ה-90 העליזות ברוסיה, זה היה די ידוע שכנופיות פשע מאורגן התחמשו שם בזכות קניה של נשק ממחסני הצבא בסיטונאות. 

ולפני כל זה, כמו שכתבתי פה בעבר, אני לא כל כך יודע ממי מורכבות יחידות הקבע ושכירי החרב של הצבא הרוסי, אבל החומר האנושי בקרב חיילי החובה הוא לא ואו. תרבות ההתעללות בצעירים וסכסוכים אתניים בצבא הרוסי, ברמה שמזכירה בתי כלא, זו ירושה מברהמ שהולכת לפחות 30-40 שנה אחורה. בגלל זה גם קיצרו את השירות שם לשנה, שזה כנראה לא ממש מספיק להכשרה של לוחמים. וזה כנראה גם לא פתר את הבעיה. ואני מניח שגם היום כל מי שיכול או משלם או הולך ללמוד כדי להתחמק מהצבא.

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 54 דקות, יבגניפ כתב:

תרבות ההתעללות בצעירים וסכסוכים אתניים בצבא הרוסי, ברמה שמזכירה בתי כלא, זו ירושה מברהמ שהולכת לפחות 30-40 שנה אחורה.

הדברים האלו היו אחד המניעים המרכזיים של הורי לעליה לארץ. בשביל שהילדים לא ייתגייסו לצבא הסובייטי. אני הייתי כבר בגיל שעוד מעט מקבלים צו ראשון אז הם הזדרזו. זה היה לפני למעלה מ 30 שנה ואני מניח שהשורשים של התופעה הולכים עוד הרבה יותר רחוק אחורה בזמן. 

פורסם
לפני 1 דקה, Buki כתב:

הדברים האלו היו אחד המניעים המרכזיים של הורי לעליה לארץ. בשביל שהילדים לא ייתגייסו לצבא הסובייטי. אני הייתי כבר בגיל שעוד מעט מקבלים צו ראשון אז הם הזדרזו. זה היה לפני למעלה מ 30 שנה ואני מניח שהשורשים של התופעה הולכים עוד הרבה יותר רחוק אחורה בזמן. 

גם אצלי, למרות שזה היה רחוק מבחינת הגיל. בטח רבים חשבו על זה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

בסוף המלחמה תיגמר ויאשימו את זלנסקי במלחמה ויגידו היהודי הזה גרם לנו לאסון והנה האנטישמיות תעלה .

• מעניין 1

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם (נערך)

או שהוא בעצם היה בובה של פוטין ונתן להם לגיטימציה לפרז את אוקראינה ולהשאיר אותה בלי יכולת התנגדות לרוסיה ושהכל היה מתוכנן מהתחלה...

המדיה יכולה להאכיל כל מה שהיא רוצה לאנשים שהם במצוקה עם תחושת כעס ורצון לנקמה... מפחד שיפנו זאת ליהודים שם.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
לפני שעה, יבגניפ כתב:

זה היה ככה בדיוק גם ב-1904-5. 

הא... שלהי קיץ 1904... אני זוכר את זה כאילו זה היה רק אתמול, בדיוק מלאו לי 11 ויצאתי לשחק בכדור בחוץ על אף הגשם, שראיתי באייפון שלי שצפויה חזית קרירה וסערה שלחתי זאת מייד לסבתא אניגמה, רק היא ידעה לקרוא את הצופן משום מה. 

פורסם
לפני 3 שעות, יבגניפ כתב:

ראיון מעניין עם קצין אמריקאי בכיר במיל'. הוא מנתח את הטעויות הצבאיות שהוא חושב שהרוסים עשו. בגדול זה נשמע אולי מפתיע יחסית, אבל יכול להיות שהצבא הרוסי פשוט ממש גרוע. אולי זה היה פחות בולט לעין אם היו מביאים 500,000 חיילים לאוקראינה. בתכלס כנראה שהרוסים כן הביאו לשם את מי שלדעתם היה יכול להלחם בצורה טובה (כלומר לא טירונים) וזה לא עובד להם. 

ברור שהצבאי האוקראיני לצד השני הוא לא פיצי, יש לו ציוד כדי להלחם בחזרה וכו'. אבל עדיין. זה נראה יותר ויותר כמו עוד פיאסקו צבאי רוסי קלאסי. כמו ביפן לפני 115 שנה, או בפינלנד לפני מלחמת העולם השניה. וכנראה ברמה כלשהי גם כמו באפגניסטן. 

מעניין מה יהיה הלאה, כי פוטין כבר מחפש בוגדים ויש שמועות בתקשורת רוסית לא פורמלית על מעצרים של כל מיני גנרלים ממערכת הבטחון שלו. אולי זה עוד ילך לכיוון של מה שסטלין עשה אחרי המלחמה בפינלנד, עם הדחה והחלפה של חלק ניכר מהצמרת הצבאית. ואולי עוד יתפוצץ לו בפנים עם מיני מהפכה בסגנון של 1905.

השאלה היא איך הוא הדרדר כ"כ. ב2008 בגאורגיה הצבא הרוסי דווקא הראה מוכנות מרשימה נעזוב בצד רגע שגאורגיה זה לא יריב בכלל (קטנה פי 10 גם באוכלוסיה וגם בגודל הצבא יחסית לאוקראינה) אבל היא כוללת טוואי שטח הררי ומורכב שצריך הרבה הכנה לוגיסטית והנדסית.

פורסם
לפני 3 שעות, יבגניפ כתב:

עם הדחה והחלפה

חתכת מכבסת מילים דפקת כאן🤣

שחיטה זו המילה שחיפשת. 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני שעתיים, Buki כתב:

השורשים של זה בסוף שנות ה60, כאשר קיצרו אורך השירות מ3 שנים לשנתיים. אבל היו גם יחסי מרות עפ"י אזור מגורים. תלוי מנהגי היחידה בה משרתים.  בכל מקרה, כל מי שהלך ללמוד לימודים על תיכוניים היה פטור משירות צבאי סדיר ולכל היותר היה מבצע שירות מילואים קצר (לעיתים אפילו חד פעמי לצורכי רישום בלבד). אלא אם כן היית בעל בקצוע מבוקש כגון איש רפואה או נהג.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
לפני 7 שעות, פינדר כתב:

פוטין הוא דיקטטור. הוא מינה את עצמו לשליט היחיד. חיסל כל אפוזיציונר שאיים עליו. שדד את המדינה כדי להעשיר את עצמו ואת המקורבים אליו. מבחינתו רוסיה היא כלי שמשרת את פוטין ולא הפוך.

מזכיר מישהו בארץ...

כן, אני מבין שלעומת פוטין הוא ילדה בצופים, אבל עדיין קיימים קווי דימיון.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

זה פשוט קטע מטורף איך אתה צופה בראיונות עם נמצוב שחוסל ע״י פוטין ב2015, אבל נראה כאילו זה מהימים האחרונים…

סתם דוגמה. 

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 6.3.2022 בשעה 13:23, Giant_TA כתב:

לדעתי ארה''ב מיישמת שיטה מאוד מוצלחת, שלוקחת זמן מצד אחד, אבל לא עולה לה בחיי אדם בצד השני. חיסול איטי של רוסיה ע''י שיטה שדומה לבישול סרטן. אם אתה זורק סרטן לסיר חם הוא נלחם ומנסה לצאת, אם אתה מחמם אותו באופן הדרגתי הוא בסוף מתבשל.

לא הצליחו בגרוזיה, ינסו באוקראינה. לא יצליח באוקראינה יעברו למקום אחר, בסוף זה יעבוד..

בישלת פעם סרטנים?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, nitch כתב:

בישלת פעם סרטנים?

וואי, חזרת אחורה בזמן. כן. אם אתה מכניס סרטן חי לא מהראש, כדי שהוא ימות מהר, זה לא כיף…

עריכה אחרונה על ידי Giant_TA
פורסם

אני פשוט מרתיח סיר ממש ממש גדול וזורק אותם כשהוא מבעבע לגמרי. הם מתים תוך שניה.

• אהבתי 1

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם (נערך)
לפני 27 דקות, nitch כתב:

אני פשוט מרתיח סיר ממש ממש גדול וזורק אותם כשהוא מבעבע לגמרי. הם מתים תוך שניה.

זה תלוי איזה סרטן ומה גודל הסיר 😁.

תנסה לעשות את זה בשטח עם סרטן גדול ואמגזית ירגיש אחרת.

לסרטנים יש מערכת עצבים מאוד רגישה, אני חושב שעד היום לא ממש ברור עד כמה הם סובלים בזמן הבישול.

אבל תאכלס יותר התכוונתי לזה: 

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Boiling_frog

יותר בקטע של משל)

יכול להיות שאני סתם מכניס אותם מהראש בבישול ביתי? לא שיצא לי לעשות את זה יותר מידי…

עריכה אחרונה על ידי Giant_TA
  • תוכן חדש...