Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1665 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים יקרים, אשמח ליעוץ מכל אחד מכם.

אני מחפש לקנות רכב שישמש בעיקר את בת הזוג - נסיעות יומיומיות ברמת הכמה ק"מ בודדים (באר שבע - עומר ונסיעה בתוך הערים), עם דרישה לתיבת הילוכים אוטומטית (לא משנה רובוטי רציף וכו').

דברים שחשובים - בטיחות הגיונית, שקט יחסי, כוח סביר, ואם יש מערכת מולטימדיה כחלק מהאיבזור הרי שזה מבורך.

בין הדגמים שנקלתי בהם שתואמים את הדרישות היו שברולט ספארק 16, ניסן מיקרה, קליו 15-16 ועוד.

מכיוון וזאת רכישה ראשונה שלי אני אשמח להתייעץ עם בעלי ניסיון וידע טרם הרכישה כאן.

המלצות על רכבים בקטגוריה שציינתי או בקטגוריות אחרות גם יתקבלו בברכה.

תודה רבה על העזרה! 

פורסם

הספארק אופציה טובה ותהיה הזריזה, כדאי לחפש ברמת אבזור lt+ או ltz.

יונדאי i10 עם מנוע 1.2 תהיה לדעתי נוחה יותר עם מושבים תומכים יותר אך פחות זריזה וחסכונית.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, dorban5 כתב:

תקציב?

חסכוני בדלק?

התקציב הוא עד 40 אלף שקלים. העדיפות כמובן הוא לרכב חסכוני.

לפני כשעה, yulianx כתב:

הספארק אופציה טובה ותהיה הזריזה, כדאי לחפש ברמת אבזור lt+ או ltz.

יונדאי i10 עם מנוע 1.2 תהיה לדעתי נוחה יותר עם מושבים תומכים יותר אך פחות זריזה וחסכונית.

הבדל משמעותי בין דגמי מנוע 1.0 לבין ה1.2? 

ותודה רבה על המידע לגבי נוחות המושבים, לי אישית זה חשוב.

נקודה חשובה ששכחתי לציין בפוסט המקורי ולא ניתן לערוך (לא יודע למה..)

הרכב מיועד להיות מוחזק למשך של כשנתיים - לאחרם נמכור אותו וננצל הטבת מס שיש לבת הזוג שלי לרכישת רכב חדש מהחברה, נכון להיום אין לנו את התקציב לזה.

בכל אופן, אשמח לדעת האם כדאי להסתכל גם על דגמים טיפה יותר גדולים או שאני אלך כאן אחורה בעקבות זה?

האם רנו קליו בסדרה של שנת 15/16 הוא באמת דגם בעייתי כמו שאומרים?

האם פיגו 208 באמת רואה מוסך כמו שמספרים?

עריכה אחרונה על ידי DorShi
פורסם

אפשרות נוספת סוזוקי סוויפט ומאזדה 2 שילוב טוב של הגיר-מנוע ומראות אמינות טובה. יכול להיות שהם טיפה פחות חסכוניות בדלק.

פורסם

בעיר פחות, אך באופן כללי אתה תרגיש הבדל.

קליאו אוטומטית פחות אמינה בגלל הגיר והמנוע, לגבי הפיגו 208 אוטומטית אפשר לבדוק את מנוע ה 1.6.

מנועי ה 1.2 טורבו חזקים יותר, אך יכולים לצרוך שמן, או בעיה במשאבת שמן יקרה כמו שקרה לאחד מחברי הפורום.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 16 דקות, dorban5 כתב:

אפשרות נוספת סוזוקי סוויפט ומאזדה 2 שילוב טוב של הגיר-מנוע ומראות אמינות טובה. יכול להיות שהם טיפה פחות חסכוניות בדלק.

לא כל כך מכיר את הרכבים, אשמח לדעת אם יש דגמים מומלצים או לחילופין דגמים שכדאי להימנע מהם, בסגנון הקליו 1.2 טורבו.

לפני 17 דקות, yulianx כתב:

בעיר פחות, אך באופן כללי אתה תרגיש הבדל.

קליאו אוטומטית פחות אמינה בגלל הגיר והמנוע, לגבי הפיגו 208 אוטומטית אפשר לבדוק את מנוע ה 1.6.

מנועי ה 1.2 טורבו חזקים יותר, אך יכולים לצרוך שמן, או בעיה במשאבת שמן יקרה כמו שקרה לאחד מחברי הפורום.

טוב לדעת, המטרה שלי היא בעיקר למצוא רכב שלא ידרוש ממני כניסות דחופות למוסך, במיוחד בידיעה שאני לא מתכוון להחזיק אותו למשך יותר משנתיים.

פורסם

אם כך לדעתי הספארק/i10 וכמו שהוצעו הסוויפט לצד המזדה יהיו אופציות טורבו כאשר המזדה הזריזה בחבורה.

פורסם
לפני 3 שעות, yulianx כתב:

אם כך לדעתי הספארק/i10 וכמו שהוצעו הסוויפט לצד המזדה יהיו אופציות טורבו כאשר המזדה הזריזה בחבורה.

מה דעתך בנוגע למיקרה? ואיפה ההית ממקמם אותה בין הספארק i10 סוויפט ומזדה 2

פורסם

המיקרה הוא בין מיני לסופר מיני, היתרוןמשלה לעומת רכב מיני הוא בתא המטען והיא חסכונית.

אבל הספארק חזקה יותר ושקטה יותר, מנוע 4 צילנדרים לעומת 3 כל שאין רעידות.

המייקרה הןא המתחרה של הספייס סטאר, הספייס חסכונית מעט יותר וזריזה מעט יותר, אמינה וחסכונית.

פורסם
לפני 5 דקות, yulianx כתב:

המיקרה הוא בין מיני לסופר מיני, היתרוןמשלה לעומת רכב מיני הוא בתא המטען והיא חסכונית.

אבל הספארק חזקה יותר ושקטה יותר, מנוע 4 צילנדרים לעומת 3 כל שאין רעידות.

המייקרה הןא המתחרה של הספייס סטאר, הספייס חסכונית מעט יותר וזריזה מעט יותר, אמינה וחסכונית.

ומבחינת מבחני בטיחות? לא נופלת מהשאר?

פורסם

לזמנה הייתה טובה.

פורסם

שלום.

כבעל ניסיון והתעניינות בענף הרכב זה 40 שנה, ממליץ לך כך:

1. לגבי רכב צרפתי: בתגובות אין כמעט המלצות לרכב צרפתי, מדבר בעד עצמו, להתרחק ותחסוך לעצמך עגמת נפש (מכל הבחינות...).

2. לגבי סוג גיר אוטומטי: להתרחק מגיר רובוטי במיוחד מחד מצמדי ה"מטלטל". בכלל, מציע להתרחק מגיר רובוטי, בוודאי לא בתקציב שלך (רכב באחריות עם גיר רובוטי דו מצמדי, עוד ניסבל).

3. המלצתי לפי סדר עדיפות  מהגבוה לנמוך:

- יונדאי i10 1.2 (במפורש לא 1.0, חלש משמעותית). יש לידיד שלי, מאוד מרוצה.

- מיצובישי ספייס סטאר (יש לי במשפחה כ-5 שנים, אמין וחסכוני מאוד, פחות מרווח ביחס ליונדאי i10).

- מאזדה 2 (יקרה יותר)

- ניסן מייקרה

- שברולט ספארק (יש לידיד שלי, סביר מבחינת אמינות).

אם נדרש רכב יותר גדול, יונדאי i30 מומלץ (לא רובוטי!), יש לנו במשפחה משנת 2008, סוס עבודה.

בהצלחה, בזהירות ולא להיחפז.

פורסם

קורסה אוטומטית גם אפשרות לא רעה אבל פחות סחירה והמחירון יורד מהר. יש לי קורסה. היא מאוד נוחה לנהיגה יותר מהפולו ומהאיביזה וגם מהמזדה 2 שנסעתי בהם. הקורסה רגישה להזנחה ולקילומטראז' גבוהה.

המאזדה 2 תהיה יותר סחירה, קצת יותר כח ותשמור על הערך שלה, גם הסוזוקי.

• תוכן חדש...