Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1691 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בס"ד

שלום לחברי הפורום היקרים,

לאחר חיפוש רב בפורום אודות מידע החלטתי פשוט לשאול כאן.

לפני כשלושה חודשים לערך רכשתי מאזדה 3 מנוע 2 ליטרים.

באופן מוזר וקבוע אני מרגיש חוסר סחיבה יוצאת דופן ממנוע שאמור להיות די חזק, ניסיתי מס פתרונות ללא שינוי, החלפת פלאגים, שמן ופילטר שמן, פילטר אוויר חדש. אין מנורת מנוע דולקת.

הרכב גמע 80 אלף קילומטרים. 

לאחר בדיקה במוסך מאזדה ודיאגנוסטיקה אין שום קודים כלל.

(חשוב לציין שביום יום אני נוהג ברכב מוגדש. מדגם סיאט ארונה מנוע 1 ליטר טורבו) אני תמיד תוהה לעצמי אם אני פשוט רגיל לכוח המתפרץ בטורים הנמוכים או שמא למאזדה ישנה באמת בעיית סחיבה. אשמח לעצות ואו למוסכים שיוכלו באמת לעלות על התקלה במידה ויש. אשמח לעזרה וסליחה על החפירה!

פורסם

קאליפר דבוק? אינגקטורים סתומים?

כנראה שאתה רגיל לכוח מתפרץ, הרכב האישי שלי הוא פיאסטה עם מנוע 1.4 אטמוספרי וביום יום אני נוהג בi20 1.0 טורבו, פתאום הרכב שלי התחיל להרגיש עגלה כי בi20 הכוח מתפרץ לעומת רק בבניית סלד בפיאסטה, זה מורגש הרבה יותר במהירויות גבוהות כי הפיאסטה שלי  עם יחסי תמסורת יחסית נמוכים ובלי מזגן מזנקת מהמקום די יפה.

פורסם

לא לא זה ברמה מוזרה זה חוסר כוח גם בתוך העיר בעליות קטנות, שמחיבות אותי לתת קיק כדי שאתחיל לזוז. עיקר הבעיה היא בטורים הנמוכים

לא בדקתי את האינג'קטורים האמת.

השאלה לאן כדי להכניס את הרכב לבדיקה מעמיקה. מאזדה חושבים שכל עוד אין נורת מנוע דולקת הכל בסדר. וזו בעיה ממש מוזרה, יש מצב שיש קשר לגיר בסיפור כזה? ואו לשרשרת טיימינג נאמר?

פורסם

נסה תוסף דלק בשביל לנקות את האינגקטורים (מקסימום בזבוז של 30-40 שקל).

בדוק את עניין הקאליפרים תפוסים לא קשה להבחין לבד.

לא נראה לי שטיימינג קשור אלא אם כן הוא קפץ שן (לא סביר)

פורסם
Just now, Shab00 כתב:

נסה תוסף דלק בשביל לנקות את האינגקטורים (מקסימום בזבוז של 30-40 שקל).

בדוק את עניין הקאליפרים תפוסים לא קשה להבחין לבד.

לא נראה לי שטיימינג קשור אלא אם כן הוא קפץ שן (לא סביר)

סליחה, נזכרתי שהוספתי תוסף דלק למעשה שרכשתי אז במאזדה.. ללא שינוי, אני אנסה לבדוק את הקליפרים באמת. אשמח אם עלה לך עוד משהו בראש תעדכן אותי.

פורסם (נערך)

לדאבוני ומנסיון עם אותו הרכב, כל מה שאתה מתאר הוא פשוט... אופייני, בייחוד החלק הזה -

לפני 17 דקות, Ori1938 כתב:

זה חוסר כוח גם בתוך העיר בעליות קטנות, שמחיבות אותי לתת קיק כדי שאתחיל לזוז.

בכל שיפוע נתון, נראה שצריך לתת מהלך של חצי דוושה לפחות בכדי שהגיר יבין שנדרש הילוך אחד פחות ותוכל להתחיל לזוז בצורה סבירה ; זה פשוט לא רכב חזק, לפחות לא בהשוואה לרכבי TSI עממיים. ה 165 סוסים שלו מרגישים כמו 110 לכל היותר. האצות ביניים מביכות שמלוות בעיקר בהרבה רעש... שום ריגוש, אפילו לא טורק סטירינג.
אני סקרן לדעת כיצד מרגישים בעלי גירסת ה 1.5 ליטרים, כי מה 2 ליטרים ציפיתי ליותר.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

לא שזה ממש קשור אבל תן מבט על המפלסי נוזלים של האוטו, שמן, נוזל קירור, נוזל ברקסים (אולי מישהו מילא יותר מדי והוא לוחץ על הברקס) והגה כוח.

אם האוטו נוסע רק רגוע ובעיר כל הזמן תעשה את השיטה האילקית סע לכביש ריק ותרביץ איתו שיתאמץ וינקה את עצמו.

אם אתה נוסע בכבישים מהירים/מאמץ אותו הרבה ברגיל אין טעם כל כך.

פורסם

המלצה שלי, לפני שאתה מתחיל לבדוק כל פינה ברכב תנסה לעשות סיבוב על רכב זהה במידה ומתאפשר לך. יתכן ומדובר באופי של הרכב ולא בהכרח בבעיה כלשהי.

• רעיון טוב! 2

Isuzu Pickup 4X4 1993 2.0l ->Suzuki Jimny 2008 1.3l->Mazda 2 2015 1.5l

פורסם
לפני 6 שעות, ALÞћÃ כתב:

לדאבוני ומנסיון עם אותו הרכב, כל מה שאתה מתאר הוא פשוט... אופייני, בייחוד החלק הזה -

בכל שיפוע נתון, נראה שצריך לתת מהלך של חצי דוושה לפחות בכדי שהגיר יבין שנדרש הילוך אחד פחות ותוכל להתחיל לזוז בצורה סבירה ; זה פשוט לא רכב חזק, לפחות לא בהשוואה לרכבי TSI עממיים. ה 165 סוסים שלו מרגישים כמו 110 לכל היותר. האצות ביניים מביכות שמלוות בעיקר בהרבה רעש... שום ריגוש, אפילו לא טורק סטירינג.
אני סקרן לדעת כיצד מרגישים בעלי גירסת ה 1.5 ליטרים, כי מה 2 ליטרים ציפיתי ליותר.

לא כל כך מסכים איתך,אני נוסע במהירות שהשתיקה באמת יפה להם(ולא.לא 130,יותר לטווח השני של הסקאלה כי כל הנסיעות שלי זה בלילות)

הרכב מפרפר ביציאה מהמקום בטעות,וגם מפרפר ב30-40 קמש אם אתה רוצה. 

ממש אין חוסר כח. 

מציע לבדוק מה הבעיה ברכב שנהגת אליו. 

כי מאזדה 3 2.0 משאירה אבק בקלות לאיביזה 110 כח. 

היא מרגישה כמו אוקטביה 1.4. 

נכון זה לא לאון 2.0 אבל גם ממש לא עגלה. 

ב3.5+ סלד הרכב מושך יפה. 

פורסם (נערך)

אם הוא מפרפר בטעות ביציאה, או שהקדמיים/בולמים דורשים החלפה או שאנחנו לא נוהגים על אותו הרכב. הרכב הזה יפרפר מהמקום רק על כתם שמן או כביש רטוב. מה גם שה 2 ליטר שלי איתי מהניילונים ומהיום הראשון שסיימתי איתה את ההרצה הבנתי שמדובר בנבלה (באופן יחסי, כן? כמובן שספייסטאר או אלטו איטיות ממנה).

פורסם

מעניין אותי מה שאתם אומרים, חבל ואני לא מכיר בעל רכב זהה לשלי ויכלתי לנהוג בו ולהחליט.

כמה קילומטר עברה המאזדה ובאיזה שנה מדובר?

פורסם

צמיגי פלקן 310 בני שנה שעברו 15 אלף קמ גג,ממש לא שחוקים. 

אולי זה בגלל שמיומה הראשון היא ננהגה חזק? 

הרכב עם 100 אלף קמ. 

פורסם (נערך)

הרכב שלי סה"כ עם 35K ק"מ ממרץ 2019 כשעלה על הכביש, גם כן עם רביעיית 310.

אני ממרכז ת"א, אם גם אתם והייתם רוצים להפגש להשוואת ביצועים, בכיף. מבחינתי הביצועים בפועל ממש לא תואמים את המחמאות שהרכב הזה קוטף, לפחות בגזרת הביצועים.

• תוכן חדש...