Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

המלצה למכונת קפה אמיתית


TheOne23
שימו לב! השרשור הזה בן 770 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

ונושא בתי הקפה:

image.thumb.png.69a4404f19288f97fd2b9aebad4131d2.png

  • מבאס 1

למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) ושום דבר לא השתנה סביבי , עדיין רואה נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת בכל נסיעה . עכשיו גם הכל מתועד מלפנים ומאחור ואפשר לשחזר ולהתעצבן שוב ושוב :twisted:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 20.2.2022 בשעה 10:17, GTאי כתב:

אחלה מכונה. הייתי איתה כמה שנים וגם קניתי מאמזון צרפת.

שים לב להעביר את הטחינה לגודל הקטן ביותר כבר מההתחלה - עושים את זה באמצע מנה כשהמטחנה בפעולה.

 

היו לך תקלות עם המליטה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 20.2.2022 בשעה 11:09, zaf כתב:

ונושא בתי הקפה:

(צילום מכתבה)

הנייר סובל הכול.

מי שמרים את הראש מהנייר/מסך ומביט מסביב על בתי הקפה רואה מקומות *מלאים* עד קצה הקיבולת.

ברור שנסגרו בתי קפה במהלך הקורונה, כאילו דה. יצוצו שוב כמו פטריות, אחרי הגשם.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה שנסגרו סניפים של רשתות מסוימות או זה שרשתות נעלמות - זה לא דבר רע בפני עצמו בהכרח. היו ויש רשתות שמוכרות מוצרים ברמה מאוד נמוכה יחסית. ויכול להיות שגם אין לזה ביקוש. אני מניח שגם הצרכן הישראלי הממוצע עבר איזה שינוי. אולי אני לא בכיוון, אבל יותר ויותר אנשים שאני מכיר או יוצא לי לדבר איתם קונים מכונות ביתיות ומתעניינים יותר בקפה. סביר שאנשים כאלו יתרחקו אחר כך מרשתות לא כל כך טובות.

 

אישית הייתי רוצה לראות יותר מקומות שמתמקדמים באמת אך ורק בקפה, ולמרות שכרגע זה מרגיש כמו חלק מהפלצנות התל אביבית (למרות שגם בירושלים כנראה יש מקומות מעולים) - אני מקווה שזה פשוט יתפשט גם למקומות אחרים ונראה עסקים כאלו בכל הארץ.

 

 

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתור אחד שגר בצפון אני באמת מרגיש שבתי הקפה לא מספקים חוויה איכותית מספיק..

לא יודע לשים את הנקודה לפעמים המכונה לא מספיק טובה/בריסטה לא מספיק מיומן/ מזלזל בהכנה..

 

לפעמים אני נכנס לקונדטוריות נורא מתלהב מהקינוחים והמאפים ומתבאס מהקפה.

הישראלים באמת התחילו להבין יותר ויותר בקפה..

כמות המכונות הידניות תוספות תאוצה בשנים האחרונות

  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא צריך שיהיו מומחים בגל השלישי של הקפה או משהו, רק שהרמה הממוצעת תהיה מספיק גבוהה כדי שתוכל להיכנס לבית קפה רנדומלי ולדעת שהקפה יהיה טוב. הישראלים ש"מבינים בקפה" פשוט מכינים לעצמם קפה בלינאה מיני שלהם בבית...

  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 שעות, levy כתב:

היו לך תקלות עם המליטה?

פעם אחת נשבר חלק ביחידת החליטה (הצריך החלפה של החלק).

כל השאר עבר חלק, מה שכן עשיתי תחזוקה לפני ההנחיות שלהם

לפני 5 שעות, יבגניפ כתב:

אישית הייתי רוצה לראות יותר מקומות שמתמקדמים באמת אך ורק בקפה, ולמרות שכרגע זה מרגיש כמו חלק מהפלצנות התל אביבית (למרות שגם בירושלים כנראה יש מקומות מעולים) - אני מקווה שזה פשוט יתפשט גם למקומות אחרים ונראה עסקים כאלו בכל הארץ.

 

הסיבה שאין הרבה מקומות כאלה היא שאין הרבה רווח במכירה של כוס קפה.

בעל עסק צריך שמי שיושב אצלו יוציא 60-70 ש"ח בשביל להרוויח. ב"רק קפה" זה לא קורה.

 

זכות הקיום של "רק קפה" היא:

1. אתה גם בית קליה, ומכירת פולים זה העיקר

2. אתה ממש, אבל ממש תותח ובשביל זה באים - יש מקומות ספורים כאלו בארץ

לפני 4 שעות, nadavd4 כתב:

לא צריך שיהיו מומחים בגל השלישי של הקפה או משהו, רק שהרמה הממוצעת תהיה מספיק גבוהה כדי שתוכל להיכנס לבית קפה רנדומלי ולדעת שהקפה יהיה טוב. הישראלים ש"מבינים בקפה" פשוט מכינים לעצמם קפה בלינאה מיני שלהם בבית...

לא רואה את זה קורה. בסוף ה"מבינים בקפה" זה אחוז קטן, הם לא שווים את ההשקעה של הרשתות

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, GTאי כתב:

פעם אחת נשבר חלק ביחידת החליטה (הצריך החלפה של החלק).

כל השאר עבר חלק, מה שכן עשיתי תחזוקה לפני ההנחיות שלהם

 

הסיבה שאין הרבה מקומות כאלה היא שאין הרבה רווח במכירה של כוס קפה.

בעל עסק צריך שמי שיושב אצלו יוציא 60-70 ש"ח בשביל להרוויח. ב"רק קפה" זה לא קורה.

 

זכות הקיום של "רק קפה" היא:

1. אתה גם בית קליה, ומכירת פולים זה העיקר

2. אתה ממש, אבל ממש תותח ובשביל זה באים - יש מקומות ספורים כאלו בארץ

לא רואה את זה קורה. בסוף ה"מבינים בקפה" זה אחוז קטן, הם לא שווים את ההשקעה של הרשתות

איזה חלק נישבר? איפה תיקנת?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, GTאי כתב:

לא רואה את זה קורה. בסוף ה"מבינים בקפה" זה אחוז קטן, הם לא שווים את ההשקעה של הרשתות

מסכים איתך, אפילו שברוב המקרים השיפור באיכות הקפה לא יעלה לבית הקפה עוד כסף (חוץ מעוד כמה כוסות שייזרקו בבוקר כשמכיילים את המכונה) - הציוד הוא לרוב יקר מאוד וגם חומר הגלם הוא טוב, אלא מדובר במעט יותר הקפדה על הכנה נכונה.
אגב, בבתי הקלייה שביקרתי בהם, הגישו לי כוס אספרסו עוד לפני שבכלל בחרתי מה אני רוצה לקנות, כולל כאלה שהם גם בית קפה. אז כנראה שזה משתלם להם.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 17 שעות, levy כתב:

איזה חלק נישבר? איפה תיקנת?

 

איזה חלקיק פלסטיק קטן בגלגל שיניים.

תיקנתי בקדמה ברמת ישי (שליח לאיסוף והחזרה)

 

לפני 15 שעות, nadavd4 כתב:

מסכים איתך, אפילו שברוב המקרים השיפור באיכות הקפה לא יעלה לבית הקפה עוד כסף (חוץ מעוד כמה כוסות שייזרקו בבוקר כשמכיילים את המכונה) - הציוד הוא לרוב יקר מאוד וגם חומר הגלם הוא טוב, אלא מדובר במעט יותר הקפדה על הכנה נכונה.
אגב, בבתי הקלייה שביקרתי בהם, הגישו לי כוס אספרסו עוד לפני שבכלל בחרתי מה אני רוצה לקנות, כולל כאלה שהם גם בית קפה. אז כנראה שזה משתלם להם.

 

אני חולק עליך - זה יעלה יותר מכיוון שצריך:

1. צריכים לשים כמות יותר גדולה של קפה

2. בחלק נכבד מהרשתות הפולים פשוט לא מספיק טובים, צריך פולים טובים יותר - שעולים יותר.

3. הכשרות של בריסטות עולות כסף לרשתות, יש תחלופה גבוהה של עובדים, בריסה שהוא לא שפיץ יעבוד יותר לאט בשביל להוציא קפה טוב.

 

בתי קליה - זה מקדם מכירות ועלות אפסית, בערך כמו שתציע לאורח כוס מים 

 

 

 

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 26 דקות, GTאי כתב:

אני חולק עליך - זה יעלה יותר מכיוון שצריך:

1. צריכים לשים כמות יותר גדולה של קפה

2. בחלק נכבד מהרשתות הפולים פשוט לא מספיק טובים, צריך פולים טובים יותר - שעולים יותר.

3. הכשרות של בריסטות עולות כסף לרשתות, יש תחלופה גבוהה של עובדים, בריסה שהוא לא שפיץ יעבוד יותר לאט בשביל להוציא קפה טוב.

 

בתי קליה - זה מקדם מכירות ועלות אפסית, בערך כמו שתציע לאורח כוס מים 

 

 

1. אתה בטוח בזה? לרוב ממה שאני מכיר הם ממלאים את הסלסלה לפי העין , מיישרים ודוחסים. לרוב זה אמור להיות הכמות שהסלסלה תוכננה אליה (פחות או יותר). עריכה - הכוונה, ממלאים עד שהסלסלה מלאה ומסלקים את העודף. זה אמור לספק חזרתיות ולהיות קרוב מספיק לכמות המתאימה לסלסלה הספציפית.

2. אני לא יודע, באמת. כנראה צריך לקנות מידי פעם פולים של בית קפה כזה או אחר ולהכין "כמו שצריך" כדי לראות מה מוציאים מהקפה הזה.

3. למיטב הבנתי כרגע אי אפשר לקרוא למה שיש "הכשרה". אבל להשקיע שעה אחת או שתיים עבור עובד שיהיה שם כמה חודשים - עדיין בטל בשישים.

אני חושב שהקפה הוא לא הדגש ברוב בתי הקפה (וגם לא המוצר הכי רווחי), ולכן לא משקיעים בו.

 

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1. יש סלסלות בגדלים שונים, כמות הקפה היא נגזרת של סוג הסלסלה.

בפועל אין לך מושג מה המשקל של הקפה שהם שמים שם וכמה הם ממלאים (לא ממלאים עד הסוף בשום מצב {עריכה: גם לא אמורים למלא עד הסוף ולכן מרחוק קשה לדעת אם שמו כמות נכונה}).

יש כאלו ששמים כמות הגיונית, יש מקומות שגם אם תבקש דאבל שוט זה עדיין יצא חלש.

 

2. תנסה להכין קפה של ארומה בבית, אחר כך של בית קליה איכותי ותחווה דעה לעצמך.

 

3. ברשתות הגדולות עושים הכשרה, היא יותר מ"משעה - שעתיים". לפחות הם מנסים.

 

 

עריכה אחרונה על ידי GTאי
  • מעניין 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 דקות, GTאי כתב:

בפועל אין לך מושג מה המשקל של הקפה שהם שמים ששם וכמה הם ממלאים (לא ממלאים עד הסוף בשום מצב).

יש כאלו ששמים כמות הגיונית, יש מקומות שגם אם תבקש דאבל שוט זה עדיין יצא חלש.

 

הא, וואללה? עכשיו ברור לי למה כל פעם שקניתי קפה בארומה הוא יצא בחוזק שונה (אפילו שאני תמיד מבקש חזק).

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

×
×
  • תוכן חדש...