Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצה למכונת קפה אמיתית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1548 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

^

כי המטחנה שלי הייתה טוחנת ישירות לכוסית.

*"הייתה" כי נמסרה לשכן חביב עם מעבר הדירה לפני שבועיים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

למה זה טוב? גם ככה הכמות אף פעם לא תצא אחידה. 

זה גם יותר נח אם אתה רוצה להכין כמה כוסות, אתה טוחן פעם אחת לכולם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אלא אם הטיימר של המטחנה מבוסס משקל ולא זמן (שזה מאוד נדיר), זה אף פעם לא יצא אחיד. הסטייה בין מנה למנה אולי יכולה לקטון ככל שהמטחנה יותר איכותית ומהונדסת יותר טוב (למרות שאני בספק), אבל זה אף פעם לא יהיה בדיוק אותה כמות.

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בגלל זה אין טעם לטחון לסלסלה, אתה טוחן בערך כמה שנראה לך, שם בסלסלה ואם יש עודפים לא נורא. ואם חסר טוחן עוד קצת.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מקפיץ.

יש לי מכונה של SAECO MINUTO כבר כמה שנים.

לדעתי, בשנה האחרונה נחלשה מאוד - כלומר הקפה יוצא נורא חלש. שותים רק קפוצינו - מקציף בנפרד.

יוצא חלש כי מרגישים בטעם, וגם הצבע ממש בהיר.

מתוחזקת טוב - ניקוי אבנית וגם גרופו בשוטף. כולל ניקוי הפילטר (רציתי להחליף אבל לא מצאתי איפה קונים). רמת הטחינה הכי חזקה. 

בקיצור, רוצה מכונה חדשה, אבל חבל לי לזרוק כי זאת עובדת. וחשבתי לעצמי, אם יהיה טרייד אין, אלך על זה.

ואז פתאום הגיע פירסום של טרייד אין באמיגו, בקניית מכונות של דלנוגי:

https://www.coffeeman.co.il/items~21~17.htm

עברתי על כל השירשור ולא מצאתי חוות דעת אחת על המכונות האלו.

מה אתם אומרים על דלונגי? יש גם אחריות עד בית הלקוח לשנתיים.

תודה,

ליאור.

פורסם

אם הכל עובד, שווה להתייעץ עם טכנאי - אולי יש בעיה עם הטחינה והיא תחזור לעצמה אחרי טיפול.

מכונות של דלונגי סבבה, לא משהו מיוחד אבל עושה את העבודה. 

אישית במחירים האלו הייתי קונה מליטה, ואם אתה חסיד של אמזון אז אתה יכול להביא אפילו בהנחה רצינית לעומת מה שיש בארץ.

אם אתה אוהב קפה חזק - שווה לקנות מכונה שיודעת לטחון לפחות 10 גרם (נראה שדלונדגי הם עד 14, שווה לאמת את זה).

הטרייד אין מופיע בהרבה אתרים, בכללי אמיגו אחלה רשת.

פורסם

הספשיאליטה (החצי אוטומטית, מופיעה בערך בסוף העמוד) 9335 הוא דגם שנמצא בסוף חייו ויש דגם חדש יותר שמגיע ממש בקרוב, אז אם זה הכיוון (שלך או של כל מי שקורא בשרשור הזה) עדיף לחכות

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

אם אתה כבר שנים עם אותה מכונה, אתה תהנה ממכונה חדשה. לי יש דלונגי כבר שלוש שנים, אני מרוצה סה"כ, אבל זו מכונה אוטומטית שטוחנת לבד פולים - אין הרבה התעסקות. שלי עלתה  200 דולר בדיוטי פרי 

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 9 שעות, bjlb כתב:

מקפיץ.

יש לי מכונה של SAECO MINUTO כבר כמה שנים.

לדעתי, בשנה האחרונה נחלשה מאוד - כלומר הקפה יוצא נורא חלש. שותים רק קפוצינו - מקציף בנפרד.

יוצא חלש כי מרגישים בטעם, וגם הצבע ממש בהיר.

מתוחזקת טוב - ניקוי אבנית וגם גרופו בשוטף. כולל ניקוי הפילטר (רציתי להחליף אבל לא מצאתי איפה קונים). רמת הטחינה הכי חזקה. 

בקיצור, רוצה מכונה חדשה, אבל חבל לי לזרוק כי זאת עובדת. וחשבתי לעצמי, אם יהיה טרייד אין, אלך על זה.

אתה צריך להוציא את המנגנון הפנימי של המכונה, לפרק, לנקות, ולשמן עם חומר סיכה שמיועד למוצרי מזון.

בנוסף להחליף סט אטמי גומי במנגנון. המכונה תחזור להיות כמו חדשה.

האתר שלי: long.co.il

פורסם

כמו שכתבתי, מנקה את הגרופו כל עשרה ימים ככה וגם דואג לשימון שלו.

הגומיות נראות לי תקינות ולא יבשות.

לדעתי הבעיה בטחינה. פירקתי את המכונה ובסכינים לא ראיתי משהו שמפריע. אולי פשוט כבר עשו את שלהם, בכל זאת יש לזה בלאי והמכונה כב רארבע או חמש שנים אצלי.

פורסם

טוב זה לא לגמרי קשור למכונות קפה אמיתיות... אבל אני מחפש המלצה למקינטה קטנה ל2-4 כוסות, לא מחפש להשקיע יותר מדי.

פורסם
לפני 21 דקות, BloodFist כתב:

טוב זה לא לגמרי קשור למכונות קפה אמיתיות... אבל אני מחפש המלצה למקינטה קטנה ל2-4 כוסות, לא מחפש להשקיע יותר מדי.

ביאלטי הרגילה או בריקה, ומטחנה ידנית/חשמלית בסיסית יעשו את העבודה. סד"ג של 300-400 ש"ח להכל.
בריקה מוציאה קפה מרוכז וחזק יותר, ולא צריך לחמם את המים מראש. חייתי עם זה שנתיים עד שהחלטתי שאני רוצה גם אספרסו בבית.

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 19 שעות, bjlb כתב:

ואז פתאום הגיע פירסום של טרייד אין באמיגו, בקניית מכונות של דלנוגי:

https://www.coffeeman.co.il/items~21~17.htm

תתארגן על חבר שיש לו מועדון הוט, יש להם את המבצע טרייד אין +מתנה בשווי 490 שח (2 קג קפה+כוסות+מיכל לאחסון פולים+כד הקצפה) וזה בסניפי טרקלין חשמל

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
בתאריך 23.3.2022 בשעה 11:59, BloodFist כתב:

ביאלטי חמשלית זה אחלה. יותר קל ונח מהרגילות, כי זה לא דורש תנור או גזיה. הייתי לי כזו גם בעבר, עד שיום אחד שכחתי אותה מחוברת לחשמל וכל החלקים שלה הולחמו ביחד 😅 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...