Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

המלצה למכונת קפה אמיתית


TheOne23
שימו לב! השרשור הזה בן 769 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

לפני 56 דקות, boy23 כתב:

הכוונה האם גם הם יסכימו שהמכונות האלו מגיעות לרמה של בית קפה?

 

סתם דוגמא יש אנשים שלא יבדילו בין קפה נספרסו לבית קפה בוטיק ויגידו שמכונה של רוקט מצויינת

אפשר להכין אספרסו טעים יותר מרוב בתי הקפה גם עם בריסטה אקספרס.

הכנת אספרסו זה הרבה יותר מרק המכונה. זה המים, פולי הקפה, טחינת הפולים, יחס מים לקפה, הכנה של הקפה הטחון בתוך הportafilter, הפרופיל בו לחץ המים נבנה וזורם דרך הקפה, טמפרטורה וגם הטעם האישי. כל אלו ועוד הרבה אחרים משפיעים על הטעם של הקפה.

כלומר מכונת קפה היא רק פרמטר אחד, אם נניח המפעיל שלה לא יודע מה הוא עושה נקבל קפה גרוע.

לאחרונה ביקרתי בבית קפה בתל אביב, הזמנתי אספרסו והצלחתי להציץ על הבריסטה. אאל"ט המכונה היתה לה-מרזוקו. הקפה הגיע על גבול המר-שרוף. הסתכלתי עליו לראות איך הוא מכין. אחרי שהוא הוציא את ה-puck ("עוגיית הקפה") הוא לא שטף את הראש ולא ניקה את ה-portafilter. לא התפלאתי שהקפה יצא בינוני מאוד, למרות המכונה המרשימה.

 

מכונות קפה זה כמו בלא מעט תחומים תלוי בתקציב, בשימושים, בצרכים וברצונות.

 

  • אהבתי 4
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, boy23 כתב:

הכוונה האם גם הם יסכימו שהמכונות האלו מגיעות לרמה של בית קפה?

 

סתם דוגמא יש אנשים שלא יבדילו בין קפה נספרסו לבית קפה בוטיק ויגידו שמכונה של רוקט מצויינת

כן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • חברי המעגל הראשון
לפני 7 שעות, Gosser1860 כתב:

הסתכלתי עליו לראות איך הוא מכין. אחרי שהוא הוציא את ה-puck ("עוגיית הקפה") הוא לא שטף את הראש ולא ניקה את ה-portafilter. לא התפלאתי שהקפה יצא בינוני מאוד, למרות המכונה המרשימה

פעם ראיתי במסעדה מישהו מכין כוס אספרסו, ואחרי זה עוד כוס אם אותו ראש שכבר במכונה...

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 18 דקות, SlowRide כתב:

פעם ראיתי במסעדה מישהו מכין כוס אספרסו, ואחרי זה עוד כוס אם אותו ראש שכבר במכונה...

 

זה קטע כזה שמבקשים נטול קפאין/הפוך חלש אז משתמשים באותו ראש

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בקיצור, קפה בדיינר/מסעדה או בית קפה רגיל/רשת (יעני לא בית קפה בוטיק של היפסטרים או אניני טעם) זה מוצר פס יצור והאיכות בהתאם. מי שמוכן להשקיע בנושא משאבים יכול לקבל קפה הרבה יותר טוב בבית בלי לשפוך עשרות אלפי שקלים או לעבור קורס בריסטות.

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למכונות היקרות יותר יש גם לפעמים יכולות שונות (כמו יכולת להקציף חלב בזמן או מיד אחרי הכנת האספרסו, בלי הצורך להמתין).

המכונה היחידה שאני באמת לא מבין את המחיר שלה, מאלו שמוכרים כמעט בכל חנות, זה הלה מרזוקו לינאה מיני, שעולה בין 18 ל-20 אלף.

 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם הקפה בבתי קפה סטייל ארקפה שאני שותה בהם כשאני מגיע למשרד לא היה מדהים. לרוב הוא מיימי יותר מאספרסו "פרופר" כמו זה שגלעד מנגרו מגיש למי שמגיע אליו, למשל.
הקפה במשרד גם מיימי וגם מגעיל, אז עדיף כבר בית קפה.
 

לחובבי הקפה המיימי יותר (זה לא דבר רע בהכרח) - תקנו מקינטה או נספרסו. חבל על הכסף.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • חברי המעגל הראשון

הבעיה הגדולה של נספרסו זה טעם לוואי של מתכת. צריך לתת את זה בבתי חולים למי שחסר לו ברזל.

 

  • מצחיק 3

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 10 שעות, יבגניפ כתב:

למכונות היקרות יותר יש גם לפעמים יכולות שונות (כמו יכולת להקציף חלב בזמן או מיד אחרי הכנת האספרסו, בלי הצורך להמתין).

המכונה היחידה שאני באמת לא מבין את המחיר שלה, מאלו שמוכרים כמעט בכל חנות, זה הלה מרזוקו לינאה מיני, שעולה בין 18 ל-20 אלף.

 

 

הם נותנים יציבות מלאה וחזרתיות מושלמת (ככל שאפשר), וכן - הם עושים את זה יותר טוב ממכונות של 10,000 ש"ח. תוסיף על זה את ה"מותג" והגעת למחיר.

 

להגיד שזה שווה את כסף?  כל מקרה לגופו.

  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם כסף הוא לא שיקול:

la marzocco gs3 espresso machine

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • חברי המעגל הראשון

בשביל זה צריך תקציב לא רק בשביל המכונה אלא גם לכל האוכל שתזמין ממסעדות כי לא יהיה לך מקום לבשל במטבח.

  • מצחיק 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 21 שעות, levy כתב:

אני הזמנתי אתמול את ה melitta solo מאמזון צרפת כולל משלוח 1350 שקל

אחלה מכונה. הייתי איתה כמה שנים וגם קניתי מאמזון צרפת.

שים לב להעביר את הטחינה לגודל הקטן ביותר כבר מההתחלה - עושים את זה באמצע מנה כשהמטחנה בפעולה.

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

×
×
  • תוכן חדש...