Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התייעצות לגבי אאודי A1 שנים 2014-2016

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1689 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתלבט לגבי רכישת אאודי A1 בשנים 2014-2016.

האם הרכב אמין ?

למה לשים לב ?

מה שעוד מטריד אותי זה עלות טיפולים שוטפים. בכמה כסף מדובר ?

תודה

פורסם

אהלן,

שאלות קצת כלליות אבל אנסה לענות, דבר ראשון בשנים האלה הרכב קיים בכמה גרסאות, איזה מנוע אתה מחפש? 1.4? 1.0? ידני או אוטומט? בגדול כל המנועים נחשבים אמינים אם טופלו כמו שצריך. 

על גיר הDSG נכתב כבר רבות, קח בחשבון שיתכן ותצטרך להשקיע כמה אלפים בתחזוקה שלו בתקופת הבעלות, אבל סביר שהטיפולים היקרים כבר בוצעו בגיל הרכב הזה. 

מה אתה מחפש ברכב? קח בחשבון שרבות מהA1 שהגיעו לארץ עירומות מאבזור, יש גם כאלה שלא אבל צריך לחפש. 

בנוגע לעלויות טיפולים, המנוע הגיר ורוב רכיבי הרכב משותפים לשאר רכבי הקונצרן, משמע העלויות לא אמורות להיות גבוהות יותר מפולקסווגן נגיד, כמובן במידה ותטפל במוסך מומכה ולא במוסך של צ׳מפיון, לדוגמה מוסך רון בת״א. 

מוזמן לעבור על השרשור שפתחתי עם פירוט של עלויות האחזקה של הA1 שלי. 

MINI Countryman SD F60 | Land Rover Discovery TD5
Lexus CT200h | Audi A1 1.4 TFSI Manual | Citroen C4 eHDI | VW Golf MK4 1.6 Manual

פורסם
לפני שעתיים, shakedi כתב:

אהלן,

שאלות קצת כלליות אבל אנסה לענות, דבר ראשון בשנים האלה הרכב קיים בכמה גרסאות, איזה מנוע אתה מחפש? 1.4? 1.0? ידני או אוטומט? בגדול כל המנועים נחשבים אמינים אם טופלו כמו שצריך. 

על גיר הDSG נכתב כבר רבות, קח בחשבון שיתכן ותצטרך להשקיע כמה אלפים בתחזוקה שלו בתקופת הבעלות, אבל סביר שהטיפולים היקרים כבר בוצעו בגיל הרכב הזה. 

מה אתה מחפש ברכב? קח בחשבון שרבות מהA1 שהגיעו לארץ עירומות מאבזור, יש גם כאלה שלא אבל צריך לחפש. 

בנוגע לעלויות טיפולים, המנוע הגיר ורוב רכיבי הרכב משותפים לשאר רכבי הקונצרן, משמע העלויות לא אמורות להיות גבוהות יותר מפולקסווגן נגיד, כמובן במידה ותטפל במוסך מומכה ולא במוסך של צ׳מפיון, לדוגמה מוסך רון בת״א. 

מוזמן לעבור על השרשור שפתחתי עם פירוט של עלויות האחזקה של הA1 שלי. 

תודה על התגובה 

1. איך אני מוצא את השירשור שפתחת לגבי העלויות ?

2. מה הבעיה עם הגיר ? על איזה טיפול מדובר ?

3. לגבי אבזור, אני לא ממש מוטרד, זה פחות מפריע לי ...

תודה

פורסם

מצרף לך לינק לשרשור - 

בנוגע לגיר ממליץ לך להריץ חיפוש בפורום בנוגע לDSG אם אתה מחפש רכב אוטומטי, אם ידני בא בחשבון אין שום בעיות מיוחדות. 
בגדול מתישהו במהלך חייו של הרכב כנראה תצטרך להחליף את הקלאצ'ים בDSG שעולים כמה אלפים (אני לא יודע בדיוק כמה) כמו גם תקלות במוח גיר שנותה למות בטרם עת בשנים המוקדמות יותר. כמו שציינתי סביר לבניח שבשלב הזה רוב הרכבים כבר עברו טיפולים והרכיבים שבהם הוחלפו לרוויזיות עדכניות. 

Lexus CT200h | Audi A1 1.4 TFSI Manual | Citroen C4 eHDI | VW Golf MK4 1.6 Manual

פורסם
לפני 4 שעות, shakedi כתב:

מצרף לך לינק לשרשור - 

בנוגע לגיר ממליץ לך להריץ חיפוש בפורום בנוגע לDSG אם אתה מחפש רכב אוטומטי, אם ידני בא בחשבון אין שום בעיות מיוחדות. 
בגדול מתישהו במהלך חייו של הרכב כנראה תצטרך להחליף את הקלאצ'ים בDSG שעולים כמה אלפים (אני לא יודע בדיוק כמה) כמו גם תקלות במוח גיר שנותה למות בטרם עת בשנים המוקדמות יותר. כמו שציינתי סביר לבניח שבשלב הזה רוב הרכבים כבר עברו טיפולים והרכיבים שבהם הוחלפו לרוויזיות עדכניות. 

אני מעוניין בדגם אוטומטי

תודה רבה על המידע. זה עוזר מאוד

פורסם
בתאריך 8.10.2021 בשעה 17:09, בנס כתב:

אני מעוניין בדגם אוטומטי

אם כך הייתי מוותר על התענוג.

מלבד הסמל, לא מצאתי סיבה לשלם על הרכב הזה יותר מעל פולו מקבילה לצורך העניין, תוסיף את עלויות האחזקה של DSG מזדקן ותקבל רכב שיקר מדי בשביל מה שתקבל.

פורסם
לפני שעתיים, o.r כתב:

אם כך הייתי מוותר על התענוג.

מלבד הסמל, לא מצאתי סיבה לשלם על הרכב הזה יותר מעל פולו מקבילה לצורך העניין, תוסיף את עלויות האחזקה של DSG מזדקן ותקבל רכב שיקר מדי בשביל מה שתקבל.

אחיזת כביש של אאודי A1 מקבילה לפולו ?

פורסם

היום אני עם מאזדה 2,  את האמת, תענוג גדול.

אבל החיסרון הגדול שלה שיש לה אחיזת כביש של קורקינט. אני חושב על אאודי A1 בהיבט הזה של מכונית גרמנית שנדבקת לכביש. והחשש כמובן מעלות האחזקה שלה

פורסם (נערך)

לא ברור מאיזה שנתון המאזדה שלך, אבל לדגם שנמכר כאן מסוף 2015 יש ניהוג חביב-פלוס ולא אמורה להיות בעיית אחיזה, אלא אם יש לך צמיגים שממש לא צריכים להיות שם.

ולגבי "...ההיבט של הזה של מכונית גרמנית שנדבקת לכביש..." - זה נחמד ברמת הקלישאה, ממש לא בטוח שזה מגובה בחיים האמיתיים, ומאוד בטוח שזה לא נתון לאומי\גיאוגרפי.

עריכה אחרונה על ידי X9500

The older you get, the better you used to be

פורסם

לA1 אחיזה לא רעה, מהמר שמעט טובה משל פולו מקבילה שכן היא מגיעה במקור עם צמיגים מעט רכבים יותר ואני מהמר שגם מתלים מעט נוקשים יותר. 

That being said אני מעולם לא נהגתי במאזדה 2 אז אני לא יודע להשוות, הA1 לא דבוקה לכביש, יש לה אחיזה לא רעה כאמור, אבל היא נוטה מעט לתת היגוי (כמו רוב רכבי VAG הלא ספורטיביים) והנהיגה בה כיפית אם כי ביחס למיני קופר לדוגמה היא פחות מהנה. 

אם זה השיקול העיקרי לא בטוח שהייתי מחליף את המאזדה. 

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שלום לכם,
לפני כחודשיים רכשתי A1 2013 אוט׳ 1.4.
יש לי טונות של שאלות על הרכב ועושה רושם שיש כאן שועלים מנוסים. @shakedi האם אני יכול לפנות אלייך באופן ישיר עם שאלות לאימייל או בואצאפ/טלפון?

(חוקי הפורום מחייבים פירסום 20 תגובות לפני שניתן לפנות באופן ישיר לחבר אחר, אז בינתיים אני מוגבל עם זה).

@בנס לקחתי טרמפ על השאלה שלך, אני מקווה שאתה סבבה עם זה.

יום טוב, נתי

• תוכן חדש...