Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1748 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ברשותי סובארו XV 1.6 שנת 2017, עשתה 42000 ק"מ.  הרכב  נרכש לאחרונה. עומד לעשות טיפול, יישור קו. יילקח למוסך סובארו.  ייתכן שדרוש טיפול בבלמים ( קדמיים ואחוריים)

. מה מחיר סביר להחלפת בלמים ?

האם צלחות בלימה , נשלחות לחריטה? האם שמים חדשות ? אם חדשות - מקוריות ? או שמספיק חליפי איכותי ? תודה רבה

בנוסף, אשמח לדעת הקהל: כאשר הרכב באחריות, מעדיפים לטפל במוסך מורשה היבואן? אני יודע שהחוק לא מחייב.

עריכה אחרונה על ידי amitbr
פורסם

היתרון בלטפל אצל היבואן הוא שאם יקרה משהו שידרוש השתתפות כלכלית מהם - יהיה לך קל יותר להתמודד איתם.
בעניין הבלמים: אין טעם לחרות צלחות ואל תסכים לזה, מחיר של צלחות חדשות ברכבים סטנדרטיים היום כלכך קרוב לעלות החריטה שזה בזבוז כסף. מה גם ש42K זה לא הרבה לצלחות אלא אם הרכב נוסע באיזור הררי. 
אם אין רעידות בבלימה, שיבדקו את העובי עם מיקרומטר ויראו כמה נשאר, כל הטווח שחיקה שלהן הוא מ"מ בודדים, אז אם נשאר יותר מ2 מ"מ מעל המינ' אין מה להחליף או לחרוט(שוב, בתנאי שאין רעידות בבלימה).
בעניין הרפידות - אם הנסועה השנתית שלך לא בשמיים ונשאר יותר מ40% גם לא הייתי ממהר להחליף (למרות שבמוסכים מתעקשים להחליף בפחות מ50%), המינ' הוא 2מ"מ ועובי חומר החיכוך ברפידה חדשה הוא משהו כמו 7 מ"מ.
לצלחות אין משמעות כלכך בבלימה ולכן הייתי קונה משהו זול ופשוט אבל משתדל לא לגעת בזבל מסין, יש חברות כמו HI-Q, FERODO, BREMBO, TRW, כולן מומלצת. ברפידות כן תשקיע, HI-Q או FERODO זה סבבה, TRW או BREMBO זה מצויין (אין דבר כזה מקורי בבלמים, זאת אומרת יש בלמים בקופסא שכתוב עליה סובארו, אבל - סובארו לא מייצרים בלמים, אם מציעים לך מקורי תפתח את הקופסא ותראה מה השם של היצרן שכתוב על הרפידה, אתה סתם משלם אקסטרה על העטיפה במקרה כזה).

מחירים: רפידות קדמיות עולות סביבות 150-200 בחנות, אחוריות 100-150, צלחות קדמיות זה משהו כמו 200 ש"ח, אחוריות 150.
*אלה מחירים בחנויות, תכפיל בערך ב1.5 ותקבל את המחיר במוסך, תוסיף לזה עבודה בין סדר גדול של 200 ש"ח להחלפת רפידות קדמיות למשהו כמו 800 ש"ח לחידוש מלא לבלמים.
בנוסף - אלא אם זה נעשה בשנה שעברה - תחליף נוזל בלם (ולא רק בכוסית למעלה כמו שאוהבים להתעצל במוסכים, אלא בכל המערכת כולל ניקוז אוויר מכל קאליפר), הנוזל עולה גרושים (60-70 ש"ח לליטר ויש פחות מזה באוטו), העבודה תעלה בטח עוד 200 ש"ח.
(שעתון של מוסך מורשה זה משהו כמו 400 שקל).

• אהבתי 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)

Ferodo פרימייר ברפידות זו הרמה הכי גבוהה במוצרים הסטנדרטיים (לא  ebc וכו'). כמה רמות מעל hiQ.

בטויוטה אני חושב שהן עדיפות על המקורי, פשוט כי המקורי מייצר המון אבק בלמים בהשוואה אליהן.

ההבדל ברוב הכמעט מוחלט בין ערך המינימום למקסימום (פסול מול חדש) בצלחות הוא 2 מילימטר. זה המון.

אני הייתי מבצע בדיקה עצמאית של מדידת הצלחת והרפידה ומחפש באינטרנט את העובי של צלחת חדשה. זה דיי פשוט, וככה תגיע מוכן למוסך.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם (נערך)

אני שמתי brembo במיקרה 2011 בהתחלה היה לעיתים רחוקות שריקה ועכשיו התדירות התגברה זה הגיע לשריקה שאם אני אם חלון פתוח אני מקבל צמרמורת.

לא בטוח שרפידות שלא שורקות אורך החיים שלהם ארוך יותר משורקות.

סובארו 2017, יש 5 שנים אחריות ולכן אני מניח שהרכב באחריות והיבואן שם את החלקים שלו.

עריכה אחרונה על ידי levy
פורסם

אני במקרה מוכר זוג צלחות קדמיות לרכב שלך, חדשות לחלוטין, אפילו לא הורכבו.

לי יש XV 2018 ובטעות קניתי צלחות שמתאימות לדגם הקודם..

BREMBO

עלו לי 380 ש"ח (+40 משלוח..)

גמיש במחיר

אם אתה מעוניין, תפנה בהודעה פרטית.

זאת המודעה שלי:

https://carsforum.co.il/topic/692650-צלחות-בלם-קדמיות-ברמבו-brembo-חדשות-באריזה-מתאים-לסובארו-וטויוטה/?tab=comments#comment-6223922

פורסם

אני די בטוח שזה לא רלבנטי לו כי הXV למיטב הבנתי עבר מתיחת פנים ב2017, אז נדמה לי ששלו ושלך זהים.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני 10 שעות, פריג'י כתב:

ההבדל ברוב הכמעט מוחלט בין ערך המינימום למקסימום (פסול מול חדש) בצלחות הוא 2 מילימטר. זה המון.

בדקתי את עצמי על הרכב שלי ואתה צודק לחלוטין (1.8 מ"מ במקרה של הפונטו).
במצב כזה ובנסועה סטנדרטית באיזור מישורי, הייתי מחליף כשנשאר פחות מ30% צלחת ו40% רפידה.

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...