Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1758 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אשמח מאוד לחוות דעתכם.

ברשותי קורולה 98, ואני מהסוג אנשים שקונה רכב שישרת אותי, ויקח אותי למקום עבודתי ולא הרבה מעבר. ואני פחות מתמקד בנוחות או יוקרה וכדומה, וזו הסיבה שלא היה איכפת לי לרכוש כזה אוטו ישן.

אבל זהו זה. לא מסוגל יותר. זה כבר ישן מידי. ואני לא יכול לחיות בחרדות שעוד שניה עפים לי הגלגלים מהמקום (זה ההרגשה שהרכב נותן לי לאחרונה).

אז אני רוצה לשדרג...

התקציב הוא עד 16000,

הדרישות הן:

אמינות, הכי חשוב שלי.

חסכונית,

תא מטען סביר.

יד 2 מקסימום, (במקרים חריגים אפשר גם יד 3).

תודה רבה רבה.

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

1. יונדאי חסכוני בדלק? זה חדש שלי.

2. מיצובישי וריו, מי מהם מתקרב יותר לטויוטה מבחינת אמינות?

3. ראיתי שיש יותר מכמה דגמים של לנסר, תוכל למקד אותי יותר?

4. יש גם מיצובישי אטרז', מה לגביו?

תודה על התשובה המאוד ממוקדת.

עריכה אחרונה על ידי shoam
פורסם (נערך)

כל הרכבים האלה שנתנו לך בתור האופציות,  יהיו קצת פחות חסכוניים מאשר קורולה 98 (  במצב תקין ). דווקא אטראז' רכב חסכוני מאוד, אבל בעקרון זה רכב גרוע ( נוחות, בטיחות, הרגשה של קופסת שימורים ).

לדעתי, במעבר לאטראז' לא תרגיש שום התקדמות. 

אם אתה מחפש סוג של סוס עבודה להרבה שנים, יונדאי I25/ אקסנט או קיה ריו,  רצוי עם מנועי 1.6,  במצב נורמלי יכול להיות פתרון  מוצלח. הבעיה שלך זה תקציב נמוך, בו נמכרים המון רכבים "שבורים".

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 3 דקות, vladclar כתב:

אם אתה מחפש סוג של סוס עבודה להרבה שנים, יונדאי I25/ אקסנט או קיה ריו,  רצוי עם מנועי 1.6,  במצב נורמלי יכול להיות פתרון  מוצלח. הבעיה שלך זה תקציב נמוך, בו נמכרים המון רכבים "שבורים".

אתה צודק לחלוטין, אבל בא אני יסביר את עצמי,

אני לא רוצה להשקיע יותר מידי כסף על אוטו שהוא לא חדש, גם כי אני חולם שאוכל לקנות רכב חדש לגמרי, וגם כי בשלב מסויים בחיים ארצה לקנות רכב משפחתי,

אז מה? אשקיע עכשיו 50 אלף ברכב קטן? ואח"כ אמכור אותו בפחות כסף ואקנה משפחתי? ולקנות עכשיו משפחתי גם לא פרקטי בגלל הגודל והמחיר.

לכן אני אומר לעצמי אני יקנה משהו פשוט יחסית.

ולפעמים הם לא רכבים שבורים, יש הרבה שמוכרים בגלל שהם קנו רכב חדש ורוצים להיפטר מהישן, אבל אדרבה, אני מוכן לשמוע עוד דעות,

איזה סכום כדאי/צריך להשקיע כדי לקבל 'סוס עבודה' שבא לעבוד ולא בא לעשות טובות.

פורסם

יונדאי i25/ קיה ריו מבחינת הגודל יכולים לשמש משפחה של 4 נפשות בלי התפשרות/ צפיפות.

אני לא יודע להצביע על סכום מדוייק לרכב במצב שמור.

יכול להיות שתמצא משהו ב 20-25 אלף, יכול להיות שיזדמן לך משהו שווה ביותר ב 30 אלף, ואז כדאי לשלם יותר בקניה ולא בתיקונים לאחר הרכישה.

תצטרך לא מעט סבלנות עד שתמצא רכב ראוי ולא "צרות של אחרים". נדרשת גם הבנה וידע ( שלך או של בעל מקצוע ) כדי לבדוק את מצב הרכב כמו שצריך,  ולא להסתמך על מודעת מכירה/ סיפורי המוכרים.

יש כאן בפורום לוח מכירה, אולי תמצא משהו שמור מחבר הפורום, אולי מישהו שאתה מכיר מתכוון למכור רכב ראוי.

אל תלך למגרשי סוחרים,  זה רק צרות. ותזהר מסוחרים מתחזים בלוח יד 2 ( יש שם המון כאלה )  שמנסים למכור רכבים גמורים ברמת המחירים הזאת.

• רעיון טוב! 2

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

@vladclar וואו! כל הכבוד על התגובה המנומקת.

קודם כל ביד 2 אני אף פעם לא קונה מסוכנויות וכדומה אלא רק ממוכרים פרטיים.

וגם כמובן אני ישלח את הרכב לבדיקה לפני הקנייה.

ולגבי היונדאי והריו, שתי שאלות לי אליך.

1. מה לגבי חיסכון בדלק, פעם הוצאתי יונדאי i25 מחברת השכרה, וזה שתה לי דלק ברמות שאני לא מכיר בכלל.

2. מי מבין שניהם מתקרב לרמת אמינות של טויוטה?

3. רכב אמין ומשרת, אני יהיה מוכן לשלם 25 אלף.

פורסם (נערך)

גם מאחורי מודעות פרטיות הרבה פעמים מסתתר סוחר שלא מציג את עצמו בתור סוחר אלא חבר/ בן דוד / גיס של המוכר.

קורולה 98 שלך רכב חסכוני מאוד. כבר כתבתי שיונדאי/ קיה רכבים פחות חסכוניים. אבל לא רק - גם קורולה 2009-2010 ( אחרי ששוב חזרו לגיר אוטומטי אחרי 2008 הרובוטית ) פחות חסכונית מקורולה שלך. אני כבר לא מדבר על מאזדה 3, סובארו אימפרזה, מיצובישי לנסר - לכולם צריכת דלק גבוהה יותר.

I25/ריו רכבים אמינים. נקודה חלשה דווקא ממערכת היגוי - צריך לבדוק שהכל תקין. מנועים / גירים אמינים מאוד, מזגן טוב. היתרון של קיה/ יונדאי - שנתון יותר גבוה מאשר קורולה / מאזדה 3.

רכב יפני יחסית זול לרכישה - מיצובישי לנסר "הדור החדש". הדגם המוצלח עם מנוע 1.6 מודל 2012-2013. כאן תראה רכבים עם צבע מטלי  דהו. הצבעים של מיצובישי (חוץ מלבן ) לא מספיק עמידים בשמן שלנו. 

ראיתי משהו מעניין בלוח ( בתנאי שהקילומטראז' אמיתי , הרכב כבר עבר כמה ידיים), למרות הצבע האפור, נראה שמור מאוד.

https://www.yad2.co.il/s/c/z5yhqwa8

ככה שיש לך ממה לבחור, רק לא ב 16 אלף₪.

אגב, גם קורולה 2009-2010 אופציה. שים לב שב 2009 היו גם רובוטיות.וגם אוטומטיות.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

פורסם
לפני 9 דקות, vladclar כתב:

צריכת דלק גבוהה יותר

השאלה בכמה הצריכה שלהם גבוהה מהקורולה.

לפי הממוצע שאני עשיתי לעצמי, הקורולה שלי שותה בערך 1 ל 8-9 בנסיעה עירונית, ובינעירונית 1 ל 12-13

פורסם

מה הנסועה שלך שצריכת הדלק מטרידה אותך? 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 7 דקות, sperial כתב:

מה הנסועה שלך שצריכת הדלק מטרידה אותך? 

זה לא באמת משנה, אני טיפוס שמאוד קשה לו עם הקטע הזה שכל נסיעה עולה לי יותר מידי כסף, וגם אם זה רק תל אביב-ירושלים פעם בשבוע.

פורסם

גישה שגויה. אתה צריך להסתכל על העלות הכוללת של השימוש ברכב. קנה גרוטאה חסכונית ובביקור הראשון במוסך תשלם את הפרש הוצאות הדלק של שנתיים. 

עדיף לחפש רכב שמור ומטופל, יש סיכוי שהוא יהיה החסכוני גם אם שורף עוד שלושה ליטר דלק לנסיעה. ואל תשכח שהזמן שבו אתה מלווה את הרכב למוסך הוא זמן שעליו לא תקבל משכורת.

• רעיון טוב! 2

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 שעות, shoam כתב:

יד 2 מקסימום, (במקרים חריגים אפשר גם יד 3).

למה ?
במחיר הזה תצטרך ממילא להתפשר במשהו אז מה רע ביד 4 ?

---------------------
הזמן הכי טוב לשתול עץ היה לפני 20 שנים.
הזמן הבא הכי טוב הוא עכשיו ...
פורסם

אני לא מחפש גרוטאה על פני שמור.

אלא מבין השמורים אני מחפש את הכי חסכוני.

לפני 2 דקות, M H כתב:

במחיר הזה תצטרך ממילא להתפשר במשהו אז מה רע ביד 4 ?

כבר הבנתי שאני צריך לעלות ל 25 אל"ש.

פורסם

תראה, יש עוד שיקולים לא פחות חשובים, כמו נותות, ציוני בטיחות וכו'. 

יש לחסרי הניסיון איזו נטיה לחפש את צריכת הדלק כפרמטר מרכזי, גם כאשר הוא כמעט חסר משמעות. אם, לדוגמה, אתה נוסע 15,000 ק"מ בשנה ההפרש בעלות הדלק לשנה בין 12 קמ"ל ל-15 קמ"ל מסתכם ב-1500 ש"ח (250 ליטר). האם לא עדיף להוציא סכום כזה כל שנה תמורת רכב יותר בטיחותי ויותר נוח? התשובה שלי ברורה. מציע לך לחשוב על זה.

וכל זאת לפי צריכת דלק תאורטית, כי המעשית אינדיווידואלית לחלוטין, ותלויה בתנאי הנהיגה, בסגנון הנהיגה וגם במצב הרכב.

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...