Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1766 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

אני לפני רכישת רכב בלובינסקי, קיה סיד סטיישן דיזל 2018. מה דעתכם על היסטורית הטיפולים המצורפת? משהו חסר/חשוד? (בשורות האחרונות יש טעות במד הק"מ - זה 67817 ק"מ.)

ובכלל אשמח לטיפים לפני רכישת הרכב הזה.

תודה רבה

WhatsApp Image 2021-08-16 at 11.14.16.jpeg

עריכה אחרונה על ידי Avi888
פורסם

קודם כל לא ידוע מה בוצע בכל טיפול.  ככה גם אי אפשר לדעת למה טיפול 60000 בוצע פעמים בהפרש של 9 ימים...
אבל בדגם הזה לא אמורים להיות טיפולים כל 15,000 ק"מ?  נראה לי אאל"ט שדילגו על טיפולים

• אהבתי 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

מפריע לי שהאוטו עשה טיפול רק אחת ל- 30 אלף ק"מ. אני לא יודע מה דרישת היצרן בקיה, אבל ברוב המכוניות בהן נוהג מרווח טיפולים ארוך כל כך בסופו של דבר נגרמים נזקים בטווח הארוך. כמו כן הטיפולים בוצעו במוסך של פיג'ו סיטרואן ולא של קיה, לכן חשוב לבדוק האם השתמשו במסנן שמן מקורי, שמן בתקן הראוי וכו'.

ללא קשר, נראה שהאוטו עבר חיים מאוד לא קלים. כמות התקרים והחלפות הצמיגים בשל נזק היא הזויה ומראה כי כנראה שהרכב נסע הרבה בכבישים לא אידאליים ואולי אף בדרכי עפר או בשטח.

שי

• מעניין 1

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

בטיפול אחד השתמשו בשמן של רכבי פיג'ו סיטרואן. יכול להיות שיש לו תקן גם עבור קיה, אבל צריך לבדוק מול יבואן קיה מה התקן הנדרש והאם קיים תקן כזה עבור אותו שמן. בטיפול הנוסף אי אפשר בכלל להתחקות אחר סוג השמן. 

מסנן שמן אחד היה מקורי, לגבי השני לא ברור. נראה שמוטב לחפש רכב שטופל וזכה ליחס טוב יותר.

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

תודה רבה על התגובות, אבל מבדיקה באינטרנט הבנתי שגרסת הדיזל מאפשרת טיפול כל 30 אלף ק"מ או כל שנה. הבנאדם פשוט טיפל לפי ק"מ ולא לפי תקופה (או לפי ההתרעה של הרכב ללכת לטיפול). 

שמן המנוע של פג'ו-סיטרואן תואם לקיה בודאות, ולגבי מסנן השמן זה נראה מקורי לפי המק"ט (ההבדל היחידי זה האות K בסוף). בכל אופן כתוב בפירוט דגם של קיה/יונדאי שאליו זה מיועד.

מה שמדאיג זה אולי כמות הפנצ'רים שכנראה מרמזת על נסיעה בשטח. 

הרכב כרגע בתהליך השבחה ואפילו לא ראיתי אותו, אבל כן שריינתי אותו בתשלום מקדמה. כשבאמת אראה ואסע עליו אבין מה מצבו. 

רק מה הזכויות שלי מול לובינסקי? מגיע לי שהם יעשו לו בדיקה לפני קניה על חשבונם? ומה לגבי אחריות? מה אני יכול לבקש מהם? 

פורסם

לא הייתי רוכש רכב,שדילגו בו על טיפולים.

רכב מליסינג /השכרה וטיפולים רק אחרי 30,000 ק"מ ? השתמשו בשמן לא מתאים לרכב/לא בתקן ? שלא נדע מצרות עתידיות.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

הרכב נראה בסדר גמור,השתמשו בחלפים מקוריים ושמן איכותי {גם אם הוא לא 100% מתאים},מה שכן קצת מוזר זה כמות הפנצרים,צריך לוודא שאין מכות או לחיצות ברצפת הרכב.

פורסם
לפני 22 דקות, ronrcz כתב:

הרכב נראה בסדר גמור,השתמשו בחלפים מקוריים ושמן איכותי {גם אם הוא לא 100% מתאים},מה שכן קצת מוזר זה כמות הפנצרים,צריך לוודא שאין מכות או לחיצות ברצפת הרכב.

בסדר גמור שעשו טיפולים פעם בשנתיים ,כל 30,000 ק"מ ? 

בסדר ? לא חושב.. 

גמור ?  יותר בכיוון שעוד 30-40,000 ק"מ מקסימום אם הוא ירכוש מאת הרכב יתחילו הצרות.

מה לעשות,שאין חכם כבעל ניסיון-אני שילמתי מחיר בגלל רכב בן שנתיים שנקנה עם 31,000 ק"מ והוזנח בתחילת דרכו דבר שעלה בכמה כניסות הזויות למוסך ברכב יחסית חדיש בגלל ענייני בוצה במנוע ומערכת קירור.

אני ממליץ לחפש רכב אחר,שטיפלו בו כל 15,000 ק"מ או שנה.

פורסם

אני די בטוח שמרווח הטיפולים נורמלי לדגם הזה (שוב, זה דיזל, אבל מי שבאמת מבין מוזמן לתקן אותי בכיף), והשמן ששמו מתאים לאחר בדיקה שעשיתי באינטרנט (היצרן של השמן אמנם ממליץ על פג'ו-סיטרואן אבל קיה בעצמם ממליצים עליו לפי מה שקראתי). אבדוק באמת את מצב הרכב מלמטה ומכות/שריטות בפח כי זה מה שהכי הדאיג אותי - כמות הפאנצ'רים שמרמזת על נסיעה לא זהירה.

פורסם
לפני 7 דקות, Avi888 כתב:

אני די בטוח שמרווח הטיפולים נורמלי לדגם הזה (שוב, זה דיזל, אבל מי שבאמת מבין מוזמן לתקן אותי בכיף), והשמן ששמו מתאים לאחר בדיקה שעשיתי באינטרנט (היצרן של השמן אמנם ממליץ על פג'ו-סיטרואן אבל קיה בעצמם ממליצים עליו לפי מה שקראתי). אבדוק באמת את מצב הרכב מלמטה ומכות/שריטות בפח כי זה מה שהכי הדאיג אותי - כמות הפאנצ'רים שמרמזת על נסיעה לא זהירה.

כמות פנצ'רים- הרכב כנראה נסע הרבה בשטח- נסיעה בתנאים קשים והחלפת שמן כל 30,000 ק"מ או שנתיים לא הולכים ביחד.

אומר בצורה זהירה אבל,רוב הסיכויים שאם תקח אעת הרכב לבדיקה יגלו בוצה במנוע (אבל את זה אפשר לבדוק עוד לפני שתזרוק 500 ש"ח לפחות- פשוט לפתוח פקק מילוי שמן להציץ ולראות אם בכלל שווה בדיקה והמשך התעסקות).

אישית- לא הייתי נוגע.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

היי, 

מעדכן שהייתי אצל לובינסקי היום ועשיתי נסיעת מבחן. סך הכל הרכב נראה ומרגיש בסדר גמור. רק מה שמחשיד אותי אישית זה שבדו"ח בדיקה שהראו לי- כמעט הכל תקין. כן ציינו את הבעיות הקוסמטיות הקטנות, אבל מכנית אין שום בעיה. עד כמה אפשר לסמוך על דו"ח בדיקה של סוכנות רכב כמו לובינסקי? כדאי לי לבדוק בעצמי, על חשבוני? 

אם כן על איזה מקום אתם ממליצים באיזור ראשון לציון וכמה אני אמור לשלם על זה? 

פורסם

דו"חות בדיקה של סוכנויות רכב כמעט תמיד נראים כך (אם לא - סימן שיש בעיות גדולות).

תמיד מומלץ לבדוק בעצמך.

התשלום הוא כ-500 שח ככל הזכור לי. לא מכיר מקומות לבדיקה שם...

• אהבתי 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

• תוכן חדש...