Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מעבר בנק - איך זה עובד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1756 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני פתחתי חשבון בנק ראשון בגיל 18 לפני גיוס, ועד גילי המופלג (37) נשארתי באותו בנק. הבנק הוא בנק איגוד לצורך העניין, ובזמנו בחרתי בו רק בגלל שהיה שם התור הכי קצר.

אני לקוח מסוג transactor - אחד ששומר על איזון בין הוצאות להכנסות, לא נכנס לחובות, תמיד משלם בזמן, לא נכנס להלוואות ענק (היו לי הלוואות שכיסיתי לפני כמה שנים, מאז כלום), אבל גם לא מכניס סכומים גדולים.

כן חשבתי על לעבור, וקיבלתי כל מיני הצעות מפתות (כולל מענק של 1500 שקל מאחד הבנקים), אבל איך שחשבתי על כל הטופסיאדה הדרושה, וכל הצרות מסביב, ויתרתי על התענוג.

עכשיו לפני כחודש התקשר אליי נציג של מזרחי טפחות, והודיע לי חגיגית שבנק איגוד נסגר, ואני עובר להיות לקוח של מזרחי טפחות. כבר שלחו לי את כל הערכה כולל צ׳קים וכרטיס דביט, רק מחכה לשיחה מהנציג שלהם לעשות אקטיבציה.

אין לי הלוואות. יש לי כרטיס אשראי אחד חוץ בנקאי, בנוסף יש לי צ׳קים של שכר דירה, שיורדים בראשון לחודש כל חודש. אני שכיר, אם זה חשוב, והמשכורת מהמעסיק נכנסת לאותו החשבון בנק.

עכשיו הם אמרו לי שכל הכסף שיש בעו"ש פלוס כמה פק"מים יעברו לחשבון החדש, והם גם יעשו "עקוב אחריי" לצ׳קים והוראות קבע. אמרו לי שרק אצטרך לתת למעסיק את פרטי החשבון החדש.

השאלה היא - עד כמה ה"עקוב אחריי" הזה אמין? האם מישהו התנסה ומכיר איך התהליך עובד?

כי ממש לא בא לי לקבל קנסות על צ׳קים חוזרים או פיגור בתשלום, או לגלות שהכספים בחשבון נעלמו לחור שחור כלשהו ואז לבלות שעות עם נציגים שעושים פינג פונג בין אחד לשני כדי לנסות לסדר את הדברים.

זאת הסיבה שנרתעתי מלעבור בנק מלכתחילה, אני מעדיף לקבל בעיטה בין הרגליים ולא לפנות למוקדים למיניהם.

תודה לעונים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

היות והמעבר הזה נכפה עליך, האחריות היא כולה של בנק טפחות.

מן הסתם, הם צריכים לעשות זאת עבור אלפי לקוחות, ויש להם נוהל מסודר.

ונניח ואם תהיה בעיה היא לא תשפיע רק עליך, ובכל מקרה אתה תהיה זכאי לפיצוי על כל נזק יגרם לך.

סכם את כל רכושך בבנק כולל סכומים ותאריכים (עו״ש, פקדונות, צ׳קים שיצאו, הוראות קבע...)

תן להם להעביר הכל, ודא ששמרו לך את התנאים וההטבות אם היו.

אם יש לך הוראות קבע, העבר אותן לכרטיס האשראי (זה ממילא יותר נוח אם תרצה לעבור בנק בעתיד)
בחודש הראשון תעקוב שהכל עובד כמו שצריך, וזהו.

פורסם

כפי שכתבה בי-רו, זה בעצם שינוי שם הבנק ומספר החשבון, אבל בתוך קהוצה אחת, כך שהמעבר אמור להיות שקוף.

המלצתי היא בכל זאת להדפיס לעצמך את כל הדוחות מאתר הבנק, כדי שלאחר השינוי תוכל לבדוק ולוודא שלא ארעה איזו תקלה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

הבנק שלי סגר לי על הראש איזה 3-4 סניפים בשנה(כל כמה חודשים הוזזתי לסניף אחר) - קרנבל של ממש, אני בחרתי בבנק שלי אגב בצורה שקולה ולאחר סקר שוק רחב ומקיף כי הוא הראשון שראיתי מהחלון של האוטובוס בדרך הביתה.

שים לב שהעקוב אחרי(לפחות איך שלי הסבירו בזמנו) עובד מדהים לכרטיסי אשראי/חיובים קיימים - באם תנסה לייצר חיוב חדש או לבקש העברת כספים למספר חשבון בנק הישן זה לא יעבוד, ככה גם הכרטיסי אשראי שלי סוחבים עליהם מספר חשבון בנק שכבר לא קיים, לכן חשוב להשתמש רק באפליקציה כדי להוציא את החשבון בנק העדכני.

העקוב אחרי כמה שאני מכיר(לפחות נכון ל3 שנים) הוא רק במעבר סניפים בתוך אותו הבנק, אולי בגלל שמזרחי קנו את איגוד הם יכולים לעשות את זה.

עריכה אחרונה על ידי noknok
  • מצחיק 1

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
לפני שעה, Be roo כתב:

שלילי. 

הבנק צריך לשאת באחריות לבעיות שעלולות לצוץ.

האחריות למנוע את הבעיות ולבדוק ב-7 עיניים היא עליך.

תוציא תדפיסים של כל מה שיש לך כרגע בבנק, כולל כמה חודשים אחורה.

אחרי המעבר, תבדוק שלא נעלם לך כלום ממה שיש לך, ואחת לשבועיים-חודש תעיף מבט לראות שהכל ממשיך לדפוק כמו שוויצרי.

ואגב, זו הזדמנות להחליט לעבור לבנק שיותר מוצא חן בעיניך מאחר ואתה בכל מקרה לפני ההליך ואתה ממש לא חייב להשתייך לאיפה שמחליטים עבורך.

כן, טרטור טרראם ובלגאן, אבל כמו בכל דבר- שווה לעשות מחקר שוק גם בזה. 

אני עם חשבון באותו הבנק מאז גיל 15 (או-טו-טו 41). אשתי עברה כמה בנקים שונים עד שנחתה באותו אחד שלי (כ-ל האחרים עשו יותר מדיי פאקים וטעויות).

לפני שעה, Be roo כתב:

סכם את כל רכושך בבנק כולל סכומים ותאריכים (עו״ש, פקדונות, צ׳קים שיצאו, הוראות קבע...)

תן להם להעביר הכל, ודא ששמרו לך את התנאים וההטבות אם היו.

אם יש לך הוראות קבע, העבר אותן לכרטיס האשראי (זה ממילא יותר נוח אם תרצה לעבור בנק בעתיד)

👍

• רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Be roo כתב:

מסכים עם כל מה שרשמת, חוץ מהמשפט הזה.

האשמה היא של בנק טפחות, האחריות עדיין עליי. זאת הסיבה שאני מתייעץ.

לפני 45 דקות, noknok כתב:

שים לב שהעקוב אחרי(לפחות איך שלי הסבירו בזמנו) עובד מדהים לכרטיסי אשראי/חיובים קיימים - באם תנסה לייצר חיוב חדש או לבקש העברת כספים למספר חשבון בנק הישן זה לא יעבוד, ככה גם הכרטיסי אשראי שלי סוחבים עליהם מספר חשבון בנק שכבר לא קיים, לכן חשוב להשתמש רק באפליקציה כדי להוציא את החשבון בנק העדכני.

ברור, העסקאות החדשות יהיו מול החשבון החדש, ואני גם ממעט לעשות הוראות קבע לחשבון בנק, נכוויתי מזה בעבר.

לפני שעתיים, Be roo כתב:

אבדוק בכל מקרה, ואם יש הוראת קבע סוררת, אעביר אותה לאשראי. חוץ מההוראת קבע של אשראי עצמו (חוץ בנקאי), שאותה לא אוכל להעביר לאשראי כי הם לא אוהבים רקורסיה 😄.

לפני שעה, sperial כתב:

המלצתי היא בכל זאת להדפיס לעצמך את כל הדוחות מאתר הבנק, כדי שלאחר השינוי תוכל לבדוק ולוודא שלא ארעה איזו תקלה.

זה בדיוק מה שאעשה, תודה

לפני 44 דקות, ברווז כתב:

אגב, זו הזדמנות להחליט לעבור לבנק שיותר מוצא חן בעיניך מאחר ואתה בכל מקרה לפני ההליך ואתה ממש לא חייב להשתייך לאיפה שמחליטים עבורך.

כן, טרטור טרראם ובלגאן, אבל כמו בכל דבר- שווה לעשות מחקר שוק גם בזה. 

לא מאמין שזה יהיה משמעותי עבורי. אין לי מחזור כספים/משכנתא/הלוואות/השקעות שמצדיקים את זה.

כמו שאמרתי, transactor.

מאותה סיבה, אני גם לא לקוח אטרקטיבי בשביל בנקים.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
לפני כשעה, ברווז כתב:

שלילי. 

על פי מה קבעת זאת?
אם יתברר שהיתה טעות והלקוח לא שם לב, הבנק לא צריך לתקן? אם נגרם מכך נזק בית משפט לא יפסוק פיצוי?

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

המקרה הקלאסי של להיות חכם ולא צודק. נכון, אחריותו של הבנק, וסביר שעובדים על האיחוד כבר זמן רב - אבל באגים קורים, ועדיף לזהות תקלה לפני שמגיע איזה מכתב מאיים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, Be roo כתב:

על פי מה קבעת זאת?
אם יתברר שהיתה טעות והלקוח לא שם לב, הבנק לא צריך לתקן? אם נגרם מכך נזק בית משפט לא יפסוק פיצוי?

מאד פשוט. 

נוצרת בעייה כלשהי בגלל המעבר- לא משנה מה. 

הספק חוסם את הלקוח\ הבנק מאיים בעיקול\ לא יודע מה. צעדים כלשהם ננקטים מצד כלשהו כלפי הלקוח.

אז כן, הבנק אמור לטפל בטעות שהוא יצר. 

ועד אז מה?

בינתיים הלקוח סובל- בין אם זה בטירטורים, בהוצאות משפטיות, בעיקולים או לא יודע מה. בעיות שיכולות ואמורות להימנע מראש, עם קצת השגחה- ולא ללכת לפי ה"יהיה בסדר" הקלאסי.

כן, הבנק אמור בסופו של דבר לטפל בכל הבעיות, אבל עד שזה יקרה הנשמה תצא. ועדיין לא מובטח שהבנק יטפל ב-100% בהכל. 

אז מה עדיף?

"יהיה בסדר אחינו סמוך"? 

או "תבדוק"?

פורסם
לפני 1 דקה, ברווז כתב:

מאד פשוט. 

נוצרת בעייה כלשהי בגלל המעבר- לא משנה מה. 

הספק חוסם את הלקוח\ הבנק מאיים בעיקול\ לא יודע מה. צעדים כלשהם ננקטים מצד כלשהו כלפי הלקוח.

אז כן, הבנק אמור לטפל בטעות שהוא יצר. 

ועד אז מה?

בינתיים הלקוח סובל- בין אם זה בטירטורים, בהוצאות משפטיות, בעיקולים או לא יודע מה. בעיות שיכולות ואמורות להימנע מראש, עם קצת השגחה- ולא ללכת לפי ה"יהיה בסדר" הקלאסי.

זה לא מה שכתבת, אתה פסלת את הקביעה שהאחריות היא על הבנק.

האחריות היא של הבנק, משפטית, פיננסית ובכל אופן אחר.

זה שאתה רוצה להמליץ לו לבדוק בעצמו כדי למנוע בעיות מראש זה נושא אחר, ולשיקול של כל אחד (אחר אולי יעדיפ לתת לבנק לעשות את שלו, להניח שהסיכוי לטעות קטן, ושאם תהיה טעות, להרוויח קצת פיצוי על עוגמת נפש).

פורסם

האחריות שלהם לעשות, האחריות שלי זה לבדוק שהכל נעשה, ולנקוט בצעדים כאלה ואחרים כולל צעדים משפטיים, במידה ולא.

אולי אני ישראלי מקולקל (יוצא חבר העמים בכ"ז), אבל אני מעדיף למנוע את העוגמת נפש מראש, מאשר לקבל את זה בבום, ואז לבכות שאכלו לי, שתו לי, תפצו אותי.

• רעיון טוב! 1

פורסם

"במדינת העיוורים, האיש בעל עין אחת הוא המלך". 

תרבות הסמוך שמושרשת פה בצורה עמוקה גורמת לכל כך הרבה בעיות שאפשר למנוע בכזו קלות שקשה להאמין.

אבל, במקום למנוע בעיות מראש, אנשים מעדיפים ללכת לבכות ולהתקרבן בפייסבוק "אכלו לי שתו לי את האוטו דפקו לי שרט אותי חתולי ודרך עליי שאולי".

גם את כל הנ"ל ניתן למנוע! 

אכלו לי שתו לי- שמת מנעול על האוכל שלך?

את האוטו דפקו לי- בטוח שלא דפקת אותו בעצמך? חנית בצורה טובה, צמוד למדרכה, קיפלת מראות?

שרט אותי חתולי- אתה רוצה ללטף חתולי רחוב ואז מתפלא?

דרך עליי שאולי- לא שמרת ריחוק חברתי של 2 מטר אדיוט? תגיד תודה שלא חטפת גם קורונה וכלבת על הדרך.

מהחתולי ששרט אותך. לא משאולי. 

למרות שהכל יכול להיות בימינו ולא אתפלא כבר על כלום.

• לא הבנתי... 1

פורסם

לפני כמה שנים פתחתי חשבון בנק pepper, הוא כרגע רדום ללא פעילות.

אין סניפים והכל מתבצע באפליקציה,

יש גם כרטיס אשראי.

במידה ואצטרך לעבור בנק אז זו ההמלצה שלי.

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם

השאיפה שלי היא לעבור לאופק ברגע שיהיה חשבון עו"ש.

כרגע תקוע בבנק הפועלים

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 3 שעות, Mr.Hybrid כתב:

לפני כמה שנים פתחתי חשבון בנק pepper, הוא כרגע רדום ללא פעילות.

אין סניפים והכל מתבצע באפליקציה,

יש גם כרטיס אשראי.

במידה ואצטרך לעבור בנק אז זו ההמלצה שלי.

ניסיתי פעם לפתוח חשבון שם. בסוף היו צריכים לחזור אליי כדי לאמת נתונים, ולא חזרו.

אז מבחינתי הם מחוקים.

למה? כי אם זה היחס ללקוח חדש, תארו לכם מה יהיה כשבאמת תצטרך מהם משהו (רמז: שום דבר טוב).

חוץ מזה, אתה עדיין צריך עוד חשבון בבנק אחר, אז זה לא אקטואלי מבחינתי - ה-adhd שלי לא מאפשר לי לעקוב אחרי חשבונות בנק וכרטיסי אשראי מרובים.

• תוכן חדש...