Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהיגה אחרי שתיית אלכוהול

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1771 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מנסה להבין קצת סדר גודל מבחינת החוק מתי מותר לי לנהוג (עם מרווח ביטחון, לא משהו גבולי) אחרי שתיית אלכוהול.

חבר אמר לי השבוע שהיום גם על שליש בירה צריך לחכות שעה, זה נכון?

ואשמח לקבל חוות דעת על דוגמא כזאת - נגיד מישהו שותה במהלך שעה ציי'סר וודקה ו2 כוסות וודקה (ערבוב אקסל ווטאבר.) כמה זמן (בsafe zone) אחרי הוא יוכל לנהוג?

אני כמובן לא מדבר על ההרגשה האישית שזה כל אחד צריך להבין על עצמו אלא על מבחינת החוק וינשופון וכ'ו.

לא מעוניין חלילה לנהוג שיכור או חצי שיכור או משהו רק רוצה להבין בערך איפה העניין הזה עומד.

תודה מראש

פורסם (נערך)

האם אתה נהג חדש? כי אם כן, הכלל פשוט: אי לשתות או לנהוג. נהיגה בשכרות, ואפילו בהשפעת אלכוהול, היא עבירה חמורה, ובצדק מוחלט, וגבול ריכוז האלכוהול המותר באויר נשוף (50 מק"ג לליטר) לנהג חדש נמוך מאד, משקה בודד יכול להביא אותך אל מעבר לסף, וההמשך ברור - פסילת רשיון,  הזמנה לדין, הארכת הנהג החדש בשנתיים (אחרי אמצעי תיקון) ו-10 נקודות באדיבות משרד הרישוי. אם אינך נהג חדש ולא מדובר ברכב ציבורי הגבול יותר גבוה (240 מק"ג לליטר אויר נשוף, נאכף מעל 290), אבל, לטובת בטיחותך ובטיחות הסובבים אותך, אל תנסה את זה.

הסיסמה "אם שותים לא נוהגים" אינה סיסמה נבובה, היא שומרת על חייך.

דרך אגב, המחוקק הישראלי הוא בין הרחמנים. יש מדינות בהן העבירה הזו מזכה אותך בלילה בבית המעצר כדי להתפכח, וכמובן שבהמשך העמדה לדין.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 36 דקות, sperial כתב:

האם אתה נהג חדש? כי אם כן, הכלל פשוט: אי לשתות או לנהוג. נהיגה בשכרות, ואפילו בהשפעת אלכוהול, היא עבירה חמורה, ובצדק מוחלט, וגבול ריכוז האלכוהול המותר באויר נשוף (50 מק"ג לליטר) לנהג חדש נמוך מאד, משקה בודד יכול להביא אותך אל מעבר לסף, וההמשך ברור - פסילת רשיון,  הזמנה לדין, הארכת הנהג החדש בשנתיים (אחרי אמצעי תיקון) ו-10 נקודות באדיבות משרד הרישוי. אם אינך נהג חדש ולא מדובר ברכב ציבורי הגבול יותר גבוה (240 מק"ג לליטר אויר נשוף, נאכף מעל 290), אבל, לטובת בטיחותך ובטיחות הסובבים אותך, אל תנסה את זה.

הסיסמה "אם שותים לא נוהגים" אינה סיסמה נבובה, היא שומרת על חייך.

דרך אגב, המחוקק הישראלי הוא בין הרחמנים. יש מדינות בהן העבירה הזו מזכה אותך בלילה בבית המעצר כדי להתפכח, וכמובן שבהמשך העמדה לדין.

אני לא נהג חדש ואני לא מתכוון לנהוג בשכרות. אני מנסה להבין בפועל איך הגבול מתבטא מבחינת משקאות אחרי כמה זמן.

לדוגמא אשמח לדעת אחרי כמה זמן מהדוגמא שהבאתי (צייסר ו2 כוסות ערבוב) ניתן לנהוג

פורסם (נערך)

רק תיקון קטן בירה מגיעה לרוב ב4.5-5% אלהוכול(לא מתייחס כרגע לבירות מחוזקות).

אם לפי החוק הכלל הוא שמותר שליש וההגבלה היא ל240מקג אז אני מניח שכמות של שליש בירה 5% יתן לך כ240 מקג.

מכאן אפשר לעשות המרה למשקאות אחרים, כמו למשל לכוס יין (כ100 מל+-)שפחות או יותר מקביל לשליש בירה בכמות אלכוהול.

יין לרוב האחוז נע בין 13-15%.

לפני 9 דקות, nhhbhdv כתב:

אני לא נהג חדש ואני לא מתכוון לנהוג בשכרות. אני מנסה להבין בפועל איך הגבול מתבטא מבחינת משקאות אחרי כמה זמן.

לדוגמא אשמח לדעת אחרי כמה זמן מהדוגמא שהבאתי (צייסר ו2 כוסות ערבוב) ניתן לנהוג

נחכה אם יש מישהו שמבין טוב יותר את הזמן לדעיכה של האלכוהול(או יותר נכון ירידה של האחוז בדם)- זה גם קשור למה וכמה אכלת לפני כן.

לשאלה הייתי מחכה לפחות כ4-5 שעות מהכוס האחרונה בשביל להיות על הSAFE SIDE.

זה גם הסיבה שכדאי ללכת לישון(אפילו ברכב) לכמה שעות זו דרך טובה להעביר את הזמן הזה.

כל זה כאמור מגיל 24 כאשר החוק מאפשר את השליש בירה הזאת, מתחת ל24 האיסור הוא מוחלט- הכמות ה"מותרת" היא בשביל לא להגיד 0 ולמשל להכשיל מישהו שבמקרה אכל כמה סוכריות שוקולד עם איזה ליקר, או משהו בסגנון.

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

מצאתי לך את המחשבון הזה ואת זה שמחשב ריכוז בדם. תביא בחשבון שבירה היא בממוצע 5% אלכובול (יש גם יותר מרוכזות), יין 12% ויותר, משקה חריף סביב 40% (יש גם יותר מרוכזים). לעתים ריכוז האלכוהול מסומן ביחידת יחידת proof שסימונה עיגול קטן (דומה לסמל של מעלות), והיא שווה לחצי אחוז. אז משקה של 40%  אלכוהול יסומן 80°.

אם תחפש החנות של גוגל (ואני מניח שגם של אפל) תמצא אפליקציות עם מחשבונים דומים

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אין זמן קבוע שלוקח לגוף לפרק את האלכוהול ששתית.  זה מושפע מגורמים אינדוידואליים -> לכל אחד יש קצב אחר בו הגוף מפרק את האלכוהול.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 8 שעות, nhhbhdv כתב:

אני מנסה להבין קצת סדר גודל מבחינת החוק מתי מותר לי לנהוג (עם מרווח ביטחון, לא משהו גבולי) אחרי שתיית אלכוהול.

מה לא הבנת במשפט "אם שותים לא נוהגים"?

• רעיון טוב! 1

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם (נערך)

כמו שכבר כתבו אין ממש דרך לדעת מה יהיה ריכוז האלכוהול בדם עם שתית X משקאות וחיכית Y זמן. אפשר לקנות ינשופון אישי אבל זה מכשיר פחות מדויק מבדיקת דם.

עריכה אחרונה על ידי eladts
  • תוכן חדש...