Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1876 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למשל הרכב האחרון שלי היה קיה פורטה (אני יד ראשונה) וחוץ מטיפול שנתי, לא עשה שום בעיה במשך 10 שנים. לצערי הוא נגנב אחרת הייתי נשאר איתו עוד כמה שנים טובות.  

השאלה אם כל הרכבים החדשים הם כאלה. 

שאלה שניה - שווה לקנות רכב יד שניה בסוכנויות רכב כמו "קל אוטו" או "אוטו סנטר" שנותנים שנה אחריות על הרכב? או שעדיף לקנות מאדם פרטי? 

פורסם

קיה פורטה מהשנים שתיארת היא רכב סופר בסיסי ופשוט, אין דבר שיכול להתקלקל בה.
היו לי 2 כאלה והייתי מבסוט מהן חבל על הזמן.

היום כבר קצת התקדמנו, גירים רובוטים, מנועי טורבו, מערכות היברידיות, פינוקים בתוך הרכב ומערכות בטיחות.

כל זה כמובן עלול ליצור תקלות.

אתה יכול לחפש לך רכב מודרני אבל בשילוב מנוע - גיר מיושן כמו הפורטה.
יש דגמי יונדאי וקיה מסוימים שירגישו לך בדיוק כמו הפורטה, גם באחזקה - יונדאי אלנטרה למשל.

רכישה מאוטו סנטר אני ממליץ, קניתי מהם 3 רכבים. סה''כ חברה אמינה.
כמובן כל רכב צריך לבדוק ב4 עיניים עם ביצוע בדיקה, וידוא היסטוריית טיפולים וכו'

Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

יש רכבים שמחלות מתגלות לאחר כמה שנים בודדות.

למשל הרצועה במנועי פיורטק של פיגו/סיטרואן.

אכילת שמן ומח גיר ברנו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני שעה, yulianx כתב:

יש רכבים שמחלות מתגלות לאחר כמה שנים בודדות.

למשל הרצועה במנועי פיורטק של פיגו/סיטרואן.

אכילת שמן ומח גיר ברנו.

אז היה לי מזל עם הקיה פורטה? 

אז איך אפשר לדעת מראש? יש יצרנים או דגמים שידועים כיותר בעייתיים מאחרים? 

פורסם

למשך כמה שנים אתה מתכוון?

כל רכב חדש מגיע עם אחריות יצרן לשנתיים, שלוש ולפעמים עד חמש.

Today is a great day!

Just like every day...

פורסם
לפני 36 דקות, אופיר36 כתב:

אז היה לי מזל עם הקיה פורטה? 

אז איך אפשר לדעת מראש? יש יצרנים או דגמים שידועים כיותר בעייתיים מאחרים? 

אם מדובר על דגם חדש שמגיע עם מערכת הנעה החדשה אי אפשר לדעת.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 5 שעות, GR8Day כתב:

למשך כמה שנים אתה מתכוון?

כל רכב חדש מגיע עם אחריות יצרן לשנתיים, שלוש ולפעמים עד חמש.

נתתי דוגמא את הקיה פורטה שהייתה לי.  10 שנים בלי תקלות.  

לפני 5 שעות, yulianx כתב:

אם מדובר על דגם חדש שמגיע עם מערכת הנעה החדשה אי אפשר לדעת.

מה זאת מערכת ההנעה החדשה? 

פורסם

למשל דגם חדש עם גיר חדש או מנוע.

פורסם

קודם כל, יש מה שנקרא "רכב לימון", זה רכב שיצא פשוט לא טוב מ המפעל ו מי שנופל עליו שיהיה לו בהצלחה, שמעתי על כמה מקרים כאלה, אגב, זה יכול לקרות עם כל דבר, טלוויזיות, מחשבים, שם בשנות ה88/90, לא זוכר כבר, פעם ראשונה שאבא שלי קנה מחשב, הוא וחבר שלו הלכו ביחיד לאותה חנות, באותה שניה, הזמינו בדיוק את אותו מחשב, של החבר יצא סבבה, של אבא שלי היו בעיות עד הודעה חדשה עד ש בסוף הביאו לו 1 חדש.

בחזרה לרכבים, כל עוד יש הרבה יותר מערכות ברכב, יותר "קל" שמשהו יתקלקל תכלס, אבל זה לא אומר שמשהו יקרא.

אם אתה מפחד לקנות רכב כי משהו "יכול להתקלקל"...חפש עוד רכב כמו שהיה לך פשוט חח

Enviado desde mi SM-G975F mediante Tapatalk

• אהבתי 1

פורסם
לפני 8 שעות, kurko1992 כתב:

קודם כל, יש מה שנקרא "רכב לימון", זה רכב שיצא פשוט לא טוב מ המפעל ו מי שנופל עליו שיהיה לו בהצלחה, שמעתי על כמה מקרים כאלה, אגב, זה יכול לקרות עם כל דבר, טלוויזיות, מחשבים, שם בשנות ה88/90, לא זוכר כבר, פעם ראשונה שאבא שלי קנה מחשב, הוא וחבר שלו הלכו ביחיד לאותה חנות, באותה שניה, הזמינו בדיוק את אותו מחשב, של החבר יצא סבבה, של אבא שלי היו בעיות עד הודעה חדשה עד ש בסוף הביאו לו 1 חדש.

בחזרה לרכבים, כל עוד יש הרבה יותר מערכות ברכב, יותר "קל" שמשהו יתקלקל תכלס, אבל זה לא אומר שמשהו יקרא.

אם אתה מפחד לקנות רכב כי משהו "יכול להתקלקל"...חפש עוד רכב כמו שהיה לך פשוט חח

Enviado desde mi SM-G975F mediante Tapatalk

כן שמעתי על רכבים כאלה, אבל לא לזה התכוונתי, כי בכל זאת זה יחסית מקרים נדירים נראה לי.  

הרכב שלי היה "פשוט" - אני מניח משתי סיבות - גם בגלל היצרן והדגם וגם בגלל שנת הייצור. כבר לא מייצרים קיה פורטה 2021 אבל אני מניח שקיה פורטה 2011 היא לא אותה קיה פורטה של שנת 2018 (שנת הייצור האחרונה), ועדיין ברור שלא יהיה פער רציני, בכל זאת זה עדיין קיה. 

אבל בעיני זה לא "פשוט" - בעיני זה אמין.  10 שנים, כמעט 170,000 ק"מ, אפס תקלות - אני לא צריך יותר מזה.  חשבתי שזה אולי ככה בכל רכב חדש - כנראה שלא.  חבל.  

פורסם

הרכבים שיש היום הרבה יותר מורכבים ויש להם יותר מה שיתקלקל מאשר רכבים מלפני עשור.

• אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 3 שעות, אופיר36 כתב:

.  חשבתי שזה אולי ככה בכל רכב חדש - כנראה שלא.  חבל. 

פעם אם היית קונה מיקרוגל, מקרר או מכונת כביסה, הכלי היה משרת אותך עשרות שנים.

היום כל דבר מכיל חלקים שמתקלקלים תוך שנים ספורות.

אחת הסיבות היא איכות הייצור שירדה עם השנים (משתמשים ברכיבים זולים ברמת גימור לא טובה). סיבה אחרת היא שכמות רכיבי האלקטרוניקה גדלה משמעותית.

אותו הדבר קרה בעולם הרכב וזו התפתחות לא טובה לאנשים שמחפשים אמינות.

פורסם

לא רק זה בזמן האחרון יש יותר ויותר דרישה ליעילות ומזעור של רכיבים מבחינת המידות והמשקל שלהן. מה שביחס ישיר גורר ירידה באורך החיים ובעמידות.

אם למשל בתחום הpcb לפני 10 שנים היו מייצרים לוחות עם עובי קו של 100-150 מיקרון היום הדרישה ירדה ל20-30 מיקרון כי זה חוסך בחשמל וגודל אך הקווים הדקים יותר פשוט פחות עמידים לכל סוג של בלאי

• תוכן חדש...