Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1914 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום החלפתי סט צמיגים. 

הצמיגים שירדו Good Year Efficient grip performance במידה 205/65R15 היו על האוטו כשנתיים וחצי ועשו 93.000 ק"מ. 

הם לא היו יבשים יותר על המידה והוחלפו מסיבה טריוויאלית, נשחקו עד לאינדיקטור שחיקה. 

20210322_114647_HDR.thumb.jpg.b5756c78061d9ba3b02e141b12628aac.jpg

בכל ארבעת הצמיגים אותה שחיקה, עשיתי החלפה קדימה-אחורה במהלך השימוש. 

מה שמוזר זה שעומק החריצים הנותר במרכז הסולוה קטן הרבה יותר מעומק החריצים החיצוניים יותר. בכל ארבעת הצמיגים יש מעין שקע במרכז הסוליה. 

20210322_114844.thumb.jpg.dce1cc5318d770be6ebd27dbc524aa55.jpg

עומק  החריצים החיצוניים. 

20210322_115503.thumb.jpg.ae1014d33d2d9662aa10f0e174c79089.jpg

עוצק החריצים במרכז, שם הם הגיעו לאינדיקטור שחיקה. 

20210322_115505.thumb.jpg.34a14b74ace4e2e4f72572f54fc3f560.jpg

תמיד מקפיד על לחץ אוויר לפי הוראות היצרן, ולכן לא מובן למה הם נשחקו בצורה כזאת. 

יש למישהו הסבר? 

פורסם

במרכז הצמיג נובע בד"כ מלחץ אוויר גבוה מדי.

אבל רשמת שאתה ממלא לפי הוראות היצרן, אז תנאים אחרים שיכולים לגרום לשחיקה כזו:

בהאצות חזקות ומרובות מרמזורים, במיוחד בתנאים עירוניים.

נסיעות במהירות גבוה.

אבל אולי כדאי לשאול את @CheckUp

OM654 - 140 kW(190PS: 188hp) b47 - 140 kW (190 PS; 188 hp)

פורסם

זה אוטו כבד ואיטי (ברלינגו) שלא מסוגל להאצות חזקות ורוב הנסיעה הייתה בינעירונית במהירות חוקית פחות או יותר.

פורסם

לברלינגו (דיזל) יש מומנט בריא שבהחלט מאפשר סבסוב גלגלים במקום.

לכן יכול להיות שילוב של רכב עמוס וגז בריא ביציאה מרמזורים.

או מילוי אוויר לפי עומס מקסימלי ברכב, אבל עם מטען יחסית קל?

OM654 - 140 kW(190PS: 188hp) b47 - 140 kW (190 PS; 188 hp)

פורסם

לא מפרפר ביציאה מהמקום, אף פעם. ולא נותן גז מעבר למה שנדרש כדי לעמוד בקצב התנועה ביציאה מהרמזורים. נוסע עמוס בעומס מלא אולי פעם בכמה חודשים. בדרך כלל לא עמוס. 

ולא מנפח לפי עומס מקסימלי כשאין עומס מקסימלי. 

🙂

פורסם

מילוי אוויר תלוי נורא בהעמסת הרכב,
מה שגם תלוי עם המידה מקורית
ולא תמיד נתוני היצרן הם הטובים ביוצר

Sent from my Redmi 8A using Tapatalk

JDM its my life,Subaru b3 Sport

פורסם

יתכן ונתוני היצרן מתאימים למשקל אחר.
בכל מקרה זה סממן של לחץ יתר.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני 3 דקות, shellcase כתב:

יתכן ונתוני היצרן מתאימים למשקל אחר

זו המדבקה המקורית שיש באוטו, למה שהיא תתאים למשקל אחר? איזה סיבה? 

פורסם

משהו דפוק כנראה בצמיגים - תתפלא לשמוע שזה לא דבר נדיר.
מעניין היה לראות אם כאשר הם מותקנים על הרכב ונושאים את משקלו, האם יש סימן לשקע הזה...

אני החלפתי לפני שבוע צמיגים בברלינגו שלי.
היתה לי רביעיית דאנלופ שמהיום הראשון עשתה בעיות של משיכה בהגה (הוצלבו גלגלים קדמיים וזה בערך נפתר).

הצמיגים היו על הרכב קרוב ל-4 שנים וגמעו קרוב ל 80K ק"מ.
הקדמיים יצאו במצב זוועה עם סימני שחיקה במקומות מוזרים שלא קשורים לחיים (הרכב נסע ישר והפרונט מכוון).
האחוריים יצאו במצב דיי טוב אבל לאחד מהם קרה תקר בדופן כמה ימים טרם ההחלפה, וזה היה הטריגר להחלפה.

anyway,
רוב הפנצ'רמעכרים מסתכלים עליי בפליאה שאני אומר להם כמה אויר אני שם בגלגלים (משתמש בנתוני היצרן לגרסה המסחרית ולא הפרטית, למרות שהרכב שלי "פרטי"). כ 50PSI מאחורה ו-40PSI מקדימה.

למרות שחלק שחושבים שזה מוגזם, הצמיגים האחוריים ירדו מהרכב ללא *שום* שחיקה מוזרה. לא באמצע ולא בכתפיים.
לכן אני לא חושב שאצלך מדובר בצמיגים שמולאו יתר על המידה.

החלפתי את הדאנלופים ברביעיית Continental Eco Contact 5 XL במידה 175/70 R14 (ה-XL זה Extra Load = משמע צמיגים מחוזקים) ואין מאושר ממני. 

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 45 דקות, איציק נ. כתב:

משהו דפוק כנראה בצמיגים - תתפלא לשמוע שזה לא דבר נדיר.
מעניין היה לראות אם כאשר הם מותקנים על הרכב ונושאים את משקלו, האם יש סימן לשקע הזה...

כל ארבעת הצמיגים דפוקים עם אותו פגם בדיוק? קשה להאמין. 

כשהם היו מותקנים על הרכב גם היו רואים את זה. זה לא עיוות של הצמיג אלא ממש שחיקה.

תסתכל פה, הפס המרכזי חלק לגמרי, לא רואים עליו חריצים בכלל. בפס שמימינו רואים טוב, בפש שמשמאלו רואים קצת. במצב חדש היו אותם חריצים בכולם. 

המרכזי נשחק יותר, הוא נמוך יותר והגיע לאיפה שכבר אין חריצים. 

20210322_114844.jpg

לפני 42 דקות, yossiaviel כתב:

מקווה שהחלפת לרבעיית צמיגים מחברה שונה, מזה שהיה מורכב  ברכב.

דווקא החלפתי לאותו דגם בדיוק כי חוץ מהעניין הנ"ל מרוצה מהם. 

פורסם

נתקלתי בתופעה הנ"ל בכמה רכבים עם צמיגים של גודייר פרפורמנס.  אם כי המצב היה פחות בולט לעין כי הצמיגים היו שחוקים יותר.

מנסה להיכר אם נתקלתי במקרים דומים בצמיגים של מישלין או קונטי, בהחלט יכול להיות כשהם שחוקים ברמה קיצונית.

מבנה הצמיג אולי? הכתף של הצמיגים מחוזק יותר?

פורסם
לפני 1 דקה, Adamm כתב:

מבנה הצמיג אולי? הכתף של הצמיגים מחוזק יותר?

זה הדבר ההגיוני היחיד שגם אני חשבתי עליו, אולי הגומי במרכז רך יותר ובכתפיים קשה יותר. 

פורסם

מהו לחץ האוויר בצמיגים? 

לפני 1 דקה, Buki כתב:

זה הדבר ההגיוני היחיד שגם אני חשבתי עליו, אולי הגומי במרכז רך יותר ובכתפיים קשה יותר. 

מה ההיגיון בזה? (שואל בשביל לדעת)

מעולם האופנועים אני מכיר שהגומי במרכז קשה יותר ובצדדים רך יותר בשביל להעניק אורך חיים מרבי בנסיעה יומיומית ואחיזה טובה על הצד.

פורסם

לחץ אוויר 35PSI קדימה, 38PSI אחורה שזו המלצת היצרן לעומס חלקי. וכן אני יודע שבודקים בצמיג קר. 

אם זה רלוונטי, קוד עומס של הצמיגים הוא לפי דרישת היצרן 94 וקוד מהירות גבוה יותר מדרישת היצרן V במקום  H. 

לגבי הרכב הגומי שונה באיזורים שונים בצמיג אני גם הייתי שמח לדעת, בשביל זה פתחתי את השירשור. 

• תוכן חדש...