Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1941 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, 

כרגע אני מחזיק ב 3008 פרימיום 2018, לצערי הרב בגלל מעבר לעבודה חדשה ורחוקה, אני נאלץ לוותר עליו.

היום הייתי במגרש רכבים, לגבי קניית רכב חדש, רציתי קיה נירו EX היברידי, אבל איך שהבנתי (מכמה מקומות) שהוא חסר במלאי בכלל.

הם המליצו לי שם על הנירו פלאג אין, אמרו שזה בדיוק אותו דבר כמו ה EX רק שיש לו עוד מנוע חשמלי נוסף (לי יש בעיה רצינית בלהטעין רכב, אין כוח לזה וזה לוקח המון זמן).

זאת אומרת, שיש את מנוע הדלק, מנוע היברידי, ומנוע חשמלי נוסף, כך שאם אני לא רוצה להטעין אותו, אני עדיין אסע על רכב היברידי. האם דבר כזה קיים בכלל?
כל הקטע שלי זה החסכון בדלק, יש לי יותר מ 180קמ נסיעה ביום.

האם יש רכבים מומלצים בסגנון? (גיפון), ועד מחיר 155 אלף אולי.

בבקשה עזרה, תודה.

פורסם

נירו פלאג אין הוא כמו נירו רגיל רק עם סוללה גדולה יותר בבגאז' שמקטינה את הגודל שלו ב80 ליטר ומוסיפה למשקל הרכב עוד 100 קילו.

אם אתה לא הולך להטעין את הסוללה הזאת אז חבל לקחת פלאג אין זה יקטין את תא המטען שגם ככה קטן. תבדוק מול מגרשים וסוכנויות אם הרגיל במלאי. 

תנסה לבדוק גם את הטיוטה chr, היא קצת צפופה מבפנים, לי אישית הרגישה קלאוסטרופובית, תנסה בעצמך.

יונדאי קונה היברידית, למרות שבארץ היא משווקת בגרסה שלפני מתיחת הפנים שהגיע לגרסת הבנזין לפני שבועיים. לא ידוע למה ההיברידי לא התעדכנה...

אם רוב הנסיעה שלך היא לא עירונית אז עדיף אולי דיזל, להחליף את ה3008 שלך לאחת עם מנוע דיזל ואז לא תצטרך לוותר עליו או גם לאחיו מבית סיטרואן הc5 איירקרוס, גם עם מנוע דיזל.

פורסם

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 24 דקות, The Greek Freak כתב:

נירו פלאג אין הוא כמו נירו רגיל רק עם סוללה גדולה יותר בבגאז' שמקטינה את הגודל שלו ב80 ליטר ומוסיפה למשקל הרכב עוד 100 קילו.

אם אתה לא הולך להטעין את הסוללה הזאת אז חבל לקחת פלאג אין זה יקטין את תא המטען שגם ככה קטן. תבדוק מול מגרשים וסוכנויות אם הרגיל במלאי. 

תנסה לבדוק גם את הטיוטה chr, היא קצת צפופה מבפנים, לי אישית הרגישה קלאוסטרופובית, תנסה בעצמך.

יונדאי קונה היברידית, למרות שבארץ היא משווקת בגרסה שלפני מתיחת הפנים שהגיע לגרסת הבנזין לפני שבועיים. לא ידוע למה ההיברידי לא התעדכנה...

אם רוב הנסיעה שלך היא לא עירונית אז עדיף אולי דיזל, להחליף את ה3008 שלך לאחת עם מנוע דיזל ואז לא תצטרך לוותר עליו או גם לאחיו מבית סיטרואן הc5 איירקרוס, גם עם מנוע דיזל.

כן שמתי לב שזה מקטין את תא המטען שפגעת בול, בכל מקרה קטן.

אבל למה למרחקים גדולים עדיף דיזל ולא היברידי?

לפני 15 דקות, Michazzz כתב:

אפשר להרחיב קצת? למה עדיף דיזל על היברידי למרחקים גדולים?
היברידי לא יותר חסכוני?

פורסם
לפני 5 דקות, Violex כתב:

אבל למה למרחקים גדולים עדיף דיזל ולא היברידי?

אפשר להרחיב קצת? למה עדיף דיזל על היברידי למרחקים גדולים?
היברידי לא יותר חסכוני?

ברכב היברידי המנוע החשמלי עובד בנסיעה איטית, נסיעה עירונית בדרך כלל עד 20 קמ"ש פלוס מינוס, זאת או שבנסיעות עירוניות רכב היברידי יצרוך פחות דלק ופלאג אין יכול גם לא לצרוך דלק בכלל.

כשאתה נוסע למרחקים גדולים לרוב אתה  במהירויות מעל 50. ברכב היברידי מנוע הבנזין נכנס לפעולה והמנוע החשמלי כלל לא עובד. זאת אומרת שהרכב הוא רכב בנזין לכל דבר. 

מכאן נגיע להשוואה של דיזל לבנזין. מנוע דיזל עובד בסל"ד נמוך יותר ביחס למנוע בנזין. ותערובת הסולר נשרפת לאט יותר ביחס לבנזין, כמו אנרגיה, ליטר של מנוע דיזל מכיל יותר "אנרגיה" של בעירה מליטר מנוע בנזין, מה שמוביל לצריכת דלק יותר טובה.

עכשיו בגלל שאנחנו חיים במדינה עם מיסוי נהדר, מחיר הסולר עולה כמעט פי 1.5 יותר מהבנזין ככה שהחיסכון בדלק לא ממש רלוונטי.

למשל פיג'ו 3008 עם מנוע 1.6 טורבו בנזין שצורך בממוצע 14.4 ק/ל  ו1.5 טורבו דיזל שצורך בממוצע 18.8 קמ/ל

נסיעה של 20,000 קילומטר תעלה בבנזין 8472.2 שקל ובמנוע הדיזל תעלה 9680.85 שקל. 

בקיצור דיזל לא שווה😅

פורסם
לפני 7 שעות, The Greek Freak כתב:

ברכב היברידי המנוע החשמלי עובד בנסיעה איטית, נסיעה עירונית בדרך כלל עד 20 קמ"ש פלוס מינוס, זאת או שבנסיעות עירוניות רכב היברידי יצרוך פחות דלק ופלאג אין יכול גם לא לצרוך דלק בכלל.

כשאתה נוסע למרחקים גדולים לרוב אתה  במהירויות מעל 50. ברכב היברידי מנוע הבנזין נכנס לפעולה והמנוע החשמלי כלל לא עובד. זאת אומרת שהרכב הוא רכב בנזין לכל דבר. 

מכאן נגיע להשוואה של דיזל לבנזין. מנוע דיזל עובד בסל"ד נמוך יותר ביחס למנוע בנזין. ותערובת הסולר נשרפת לאט יותר ביחס לבנזין, כמו אנרגיה, ליטר של מנוע דיזל מכיל יותר "אנרגיה" של בעירה מליטר מנוע בנזין, מה שמוביל לצריכת דלק יותר טובה.

עכשיו בגלל שאנחנו חיים במדינה עם מיסוי נהדר, מחיר הסולר עולה כמעט פי 1.5 יותר מהבנזין ככה שהחיסכון בדלק לא ממש רלוונטי.

למשל פיג'ו 3008 עם מנוע 1.6 טורבו בנזין שצורך בממוצע 14.4 ק/ל  ו1.5 טורבו דיזל שצורך בממוצע 18.8 קמ/ל

נסיעה של 20,000 קילומטר תעלה בבנזין 8472.2 שקל ובמנוע הדיזל תעלה 9680.85 שקל. 

בקיצור דיזל לא שווה😅

אתה ממש לא מדייק, בנירו פלאג אין אתה יכול לנסוע על חשמל טהור כמעט 50 ק"מ ללא הזדקקות כלל למנוע הבנזין, גם בפלאג אין הרגיל אתה יכול לנסוע ב100 קמ"ש בשקט מופתי עם מנוע חשמלי,

בגדול בנסיעה של 90% בין עירוני אני מוציא 1/19 מהנירו ובנסיעה חסכונית אףך נתונים יותר טובים, כך שהנתונים דומים מאוד לדיזל.

ואם יש לבחור במקום עבודתו עמדת הטענה בפלאג אין הוא יוכל לנסוע כל יום יותר מ50% מהמרחק על חשמל בלבד (חסכוני מאוד) ולהגיע לצריכה ממוצעת של 1/28++ ללא בעיה.

פורסם
לפני 7 שעות, אליהו שבת כתב:

מאיפה הבאת את זה?

מחיר הסולר בפועל זהה לבנזין עם תנודות מעל ומתחת מאוד תלוי איזה תחנה, בטח שיוצא משמעותית יותר זול.

נכון לכרגע מחיר הבנזין הוא זול כמעט פי 1.5 מהסולר. זה משתנה ויש פעמים שהסולר אפילו יותר זול מהבנזין.

אני מדבר על המחירים היום.

לפני 52 דקות, llaavvii כתב:

אתה ממש לא מדייק, בנירו פלאג אין אתה יכול לנסוע על חשמל טהור כמעט 50 ק"מ ללא הזדקקות כלל למנוע הבנזין, גם בפלאג אין הרגיל אתה יכול לנסוע ב100 קמ"ש בשקט מופתי עם מנוע חשמלי,

בגדול בנסיעה של 90% בין עירוני אני מוציא 1/19 מהנירו ובנסיעה חסכונית אףך נתונים יותר טובים, כך שהנתונים דומים מאוד לדיזל.

ואם יש לבחור במקום עבודתו עמדת הטענה בפלאג אין הוא יוכל לנסוע כל יום יותר מ50% מהמרחק על חשמל בלבד (חסכוני מאוד) ולהגיע לצריכה ממוצעת של 1/28++ ללא בעיה.

דיברתי על נירו היברידי רגיל... פ"ש ציין כי אין לו אפשרות וזמן להטעין את הפלאג אין. הסוללה בנירו ההיברידי הרגיל לא תוכל לנסוע ב100 קמ"ש בשקט מופתי על חשמל...

פורסם
לפני 11 שעות, Violex כתב:

לי יש בעיה רצינית בלהטעין רכב, אין כוח לזה וזה לוקח המון זמן).

אם תטעין בלילה - תקבל 50 ק"מ ללא זיהום ובמחיר זול. אם אתה לא יכול/לא רוצה להטעין - אין לך מה לקנות רכב פלאג אין. מנועי דיזל נועדו לנסיעות ארוכות, בנזין יותר בזבזני בנסיעות ארוכות. לא ראיתי שציינת תקציב וגם לא את המסלול היומי (פקוק, ריק)

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 58 דקות, The Greek Freak כתב:

נכון לכרגע מחיר הבנזין הוא זול כמעט פי 1.5 מהסולר. זה משתנה ויש פעמים שהסולר אפילו יותר זול מהבנזין.

דיברתי על נירו היברידי רגיל... פ"ש ציין כי אין לו אפשרות וזמן להטעין את הפלאג אין. הסוללה בנירו ההיברידי הרגיל לא תוכל לנסוע ב100 קמ"ש בשקט מופתי על חשמל...

מחיר הסולר על הנייר זה לא מה שבפועל נמכר

בפועל נמכר במחיר כמעט זהה, פשוט תחפש תחנה אחרת

אני מתדלק סולר 

פורסם

אין ספק שאתה צריך מנוע סולר, בנסיעה כזאת הוא יהיה הכי אמין וחסכוני כמובן.

לא בדיוק הבנתי אם ה3008 שיש לך כרגע הוא מהעבודה או שאתה בעצם מחליף אותו?

בכל מקרה ספורטאז' דיזל יהיה לך אחלה, אם אתה אוהב את ה3008 אז גם 3008 דיזל אחלה רכב.

לגבי ה3 מנועים הכוונה שלהם כנראה לכך שיש 2 מנועים חשמליים(אחד לגלגלים הקדמיים ואחד לאחוריים) - זה לא נכון, בנירו זה לא קיים אבל בהרבה רכבי PLUGIN אחרים זה קיים, זה מאפשר לרכב להיות 4X4 בלי צורך בהמון חלקים מכאניים

פורסם
לפני שעתיים, The Greek Freak כתב:

שוב מנסיון ארוך אכן כן מצליחה לנסוע לא מעט בכביש מהיר על חשמל נטו.

לפני 33 דקות, masterlfs כתב:

בכל מקרה ספורטאז' דיזל יהיה לך אחלה, אם אתה אוהב את ה3008 אז גם 3008 דיזל אחלה רכב.

לגבי ה3 מנועים הכוונה שלהם כנראה לכך שיש 2 מנועים חשמליים(אחד לגלגלים הקדמיים ואחד לאחוריים) - זה לא נכון, בנירו זה לא קיים אבל בהרבה רכבי PLUGIN אחרים זה קיים, זה מאפשר לרכב להיות 4X4 בלי צורך בהמון חלקים מכאניים

לא רואה יתרון אמינות למנועי דיזל מודרנים (מטוורבטים) על פני מנועים היברדים עם נסיון לא קטן בשוק.

פורסם
לפני 13 שעות, Michazzz כתב:

אם תטעין בלילה - תקבל 50 ק"מ ללא זיהום ובמחיר זול. אם אתה לא יכול/לא רוצה להטעין - אין לך מה לקנות רכב פלאג אין. מנועי דיזל נועדו לנסיעות ארוכות, בנזין יותר בזבזני בנסיעות ארוכות. לא ראיתי שציינת תקציב וגם לא את המסלול היומי (פקוק, ריק)

אפשר להגיד ששליש מהמסלול פקוק.

תקציב ציינתי, בסביבות ה 150 אלף.

אני חושב שאני כן אטעין סוללה בסוף(פלאגאין) אבל ירדתי מהנירו, תא המטען שלו קטן מדי.

מה לגבי ה MG היבריד-פלאגין? כדאי? או להתרחק?

לפני 12 שעות, masterlfs כתב:

ה 3008 דיזל יחסוך לי באמת? אני חושב שהוא נוסע 1/17 לא יותר.... (קראתי פעם).

פורסם

עד כמה יש בכלל כדאיות למכור את ה3008 ברגע זה?

הרי רכב חדש זה ירידת ערך חדשה והיא לא קטנה. הנסועה תהייה גבוהה וככה לרכב יהיה ק"מ גבוהה ויהיה קשה לאחר מכן למכור אותו בטח שזה יהיה מתחת למחירון. 

עד כה כמה נסעת על ה3008? אם הק"מ בפיג'ו לא כזו גבוה ואף נמוכה אולי כדאי לנסוע עוד מעט עם ה3008 ככה לאזן את הק"מ למצב "סטנדרטי" ורק אז למכור? 

עד כמה הפרש צריכת הדלק כל כך משפיע כך שמצדיק קניית רכב חדש? מה שאר חברי הפורום אומרים?

• תוכן חדש...