Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1970 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

דרישות ופרטים:

- אמינות 

- שיהיה יחסית זריז (לא מחפש מכונית ספורט או משהו כזה, אבל שלא ירגיש שהאוטו "לא סוחב")

- מערכות בטיחות אקטיביות (בעיקר בקרת שיוט אדפטיבית והתראת שטח מת)

- אופי נסיעות: יותר בינעירוני מאשר עירוני (ביחס של 60:40 בערך לטובת הבינעירוני)

- ממוצע נסועה 15,000 ק"מ בשנה

- עיצוב

- שיתאים לזוג בלי ילדים (ושאולי בהמשך יהיה אפשר להסתדר עם ילד אחד, גם אם זה לא יהיה מושלם)

- כניסה והנעה ללא מפתח

חשבתי על מאזדה 3 האצ'בק ספיריט אבל המחיר (150K) פשוט מטורף. 

140K זה גבול עליון קשיח מבחינתי (ראיתי שיש מאזדה 3 באפס ק"מ אבל אין שם את הצבע שאני רוצה אם אני הולך על הרכב הזה).

איזה אופציות יש לי?

מה דעתכם על המאזדה 3 בעיקרון?

מישהו הצליח לקבל במאזדה את ההנחות של ארגון "חבר" מבלי להיות חבר בו?

פחות מתלהב מגי'פונים, יותר נוח לי ברכבים הנמוכים, אבל אני שומר על ראש פתוח.

עריכה אחרונה על ידי shyb
פורסם

יש את היונדאי קונה פרסטיג׳ (רמת גימור אמצעית).
מחירון 135.
אין לה בקרת שיוט אדפטיבית. כל השאר עומד בקריטריונים
אה, הגיר הוא רובוטי כפול (DCT) אבל לא מכיר בעיות אמינות איתו, בעיקר עבור נסיעה בעיקר בינעירונית

• רעיון טוב! 1
פורסם

שמירת ערך זה חשוב, אבל לא קריטי. 

כלומר, אני לא רוצה לתת לשיקול הזה משקל גבוה מדי כשאני קונה רכב חדש. יותר חשוב לי שהרכב יתאים לי ושאהנה ממנו.

פורסם

המאזדה 3 מנסה להיות מעל הקטגוריה של המשפחתיות הרגילות, אפשר להגיד שהיא אפילו יוקרתית, הנהיגה היא ספורטיבית ותנוחת ישיבה נמוכה, עקב מתלים קשיחים יחסית הנוחות בעיר קצת נפגעת. היא לא התמורה הכי טובה למחיר שלה.

כמה אופציות טובות:

פורד פוקוס st line או x line תלוי איזה מרכב תרצה, לא שמעתי על האקובוסט החדש המון תלונות, פה ושם דברים חריגים שקורים פעם ב.. 

מנוע 1.5 ליטר 3 צילינדרים 182 כ"ס, תיבה אוטומטית רגילה, לא כמו הרובוטית המקוללת שהייתה אז, הרכב נוסע נהדר, מאובזר מאוד ולטעמי נראה מצויין.

סיאט לאון, פחות מאובזרת מהפורד וגם יותר חלשה, מנוע 1.5 ל' 4 צילינדרים 150 כ"ס, הdsg המוכר, אומרים שהאמינות שלו השתפרה וגם הנסיעות שלך הן יותר בינעירוניות.

טויטה קורולה היברידית, תהיה הכי חסכונית ואמינה, היא מאובזרת מספיק אבל לא כמו האחרות וגם חלשה יותר מהן . שים לב שהיא עולה 900 שקלים מעל התקציב שלך אבל אני מניח שב0 ק"מ תוכל לקחת ביותר זול.

כמובן שיש גם את כל הג'יפונים

סקודה קאמיק הליטר סוחב בסדר גמור אבל יש גם את הליטר וחצי שיותר חזקה, היא מאובזרת יפה מאוד בכל הגרסאות.

פיג'ו 2008, לפי דעתי נראה מדהים, המנוע הותיק והאמין של הקונצרן 1.2 טורבו עם גיר פלנטרי, שים לב שברמת הגימור הבסיסית אקטיב אין בקרת שיוט אדפטיבית והיא מרמת הגימור פרמיום שגם נכנסת בתקציב.

רנו קפצ'ור ברמת גימור אקסלוסיב, גם פה הצרפתים שיחקו אותה עם העיצוב. לרכב מנוע מעולה, 1.3 מוגדש שגם מרצדס משתמשת בו, הוא מאובזר מאוד ומבחינת בטיחות יש בו הכל.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אני בתור אחד שיש לו פוקוס ST-LINE, ולאחי יש את המאזדה 3 ספיריט שקבל בדיוק חודש לפני,

ה3 הרבה יותר כדאית, נכון שיש פער רציני במחיר של כ20K, אך אם יש את האפשרות אפילו בלחץ, עדיף להוסיף את המחיר וללכת על ה3 ללא כל ספק, כי מדובר ברכב הרבה יותר איכותי ושלם, כולל נסיעה חלק כל הזמן, והגה הרבה יותר טוב ולא אנמי,

לא ידוע לגבי האיוניק, סע לסוכנויות ובדוק בעצמך, הכי טוב.

נסה גם לנסוע למאזדה ותנסה להתמקח איתם על המחיר, לפעמים מורידים כמה אלפים, ה3 מאוד מומלצת.

• רעיון טוב! 1
פורסם

עוד אופציה: בקרוב אמורה להגיע יונדאי i30 מחודשת עם מנוע 1.5 טורבו. 

מניסיון עם הדור הנוכחי (2019) הוא מעולה, למרות שלא ממש הצליח בארץ (בגלל תחרות מצד איוניק ההיברידית והג'יפונים), 

• רעיון טוב! 2
פורסם

סיאט לאון החדשה תהיה המתאימה ביותר לצרכים שלך בתקציב הזה. 

• אהבתי 2

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם (נערך)

תודה על התשובות וההתייחסות.

האמת שאחרי שפתחתי את השרשור הזה חשבתי על זה לעומק ונראה שבאמת כבר עברתי על כל האפשרויות. אם להיות כן (כנה) נראה שננעלתי על המאזדה ואני רק נרתע קצת מהמחיר וה- value for money.

אני מודה שיש מצב שבעצם כבר החלטתי על המאזדה ואני רק מחפש חיזוקים עכשיו...

אגב, לא ציינתי שיצא לי לנהוג על המאזדה (חצי שעה) וסה"כ נהנתי.

אם נשים את המחיר בצד לרגע - מה שאני אוהב זה שהיא הוכיחה אמינות טובה עד עכשיו. בין היתר אני אוהב את הפשטות של הגיר, את המראה החיצוני ואת תנוחת הישיבה. 

קראתי שהרבה טוענים שמבחינת כוח היא חלשה. אמנם המחסור בטורבו מורגש, אבל סה"כ לא נראה לי שהרגשתי שחסר לה כוח (שוב, אולי בגלל שאני כבר מוטה קצת).

ואם נחזור לאופציות האחרות שעלו כאן:

יונדאי קונה - המחסור בבקרת שיוט אדפטיבית זה דיל ברייקר בשבילי.

וואגיות - לא מעוניין בגיר DSG (גם כי פוטנציאלית אחרי הקורונה יהיו לי הרבה נסיעות בפקקים, וכן, גם הסטיגמה שיש על הגיר, בין אם היום זה עדיין מוצדק או לא).

צרפתיות (+ הפורד פוקוס) - כנ"ל, אני מרגיש שעדיין יש סיכון מסוים מבחינת האמינות שלא בא לי לקחת (שוב - בין אם זה מוצדק או לא. זה לא באמת חשוב כי אלה התחושות שלי ואין מה לעשות).

איוניק - כמו שהוזכר, חסר לה קצת ריגוש. אני גם לא נוסע המון אז החיסכון של המנוע ההיברידי יהיה יחסית זניח.

לפני 39 דקות, Alif2 כתב:

עוד אופציה: בקרוב אמורה להגיע יונדאי i30 מחודשת עם מנוע 1.5 טורבו. 

כן, ראיתי. אם לא אקנה רכב עד שהיא תגיע אבדוק את האופציה.

לפני 5 שעות, wildlands2019 כתב:

אני בתור אחד שיש לו פוקוס ST-LINE, ולאחי יש את המאזדה 3 ספיריט שקבל בדיוק חודש לפני,

ה3 הרבה יותר כדאית, נכון שיש פער רציני במחיר של כ20K, אך אם יש את האפשרות אפילו בלחץ, עדיף להוסיף את המחיר וללכת על ה3 ללא כל ספק, כי מדובר ברכב הרבה יותר איכותי ושלם, כולל נסיעה חלק כל הזמן, והגה הרבה יותר טוב ולא אנמי,

לא ידוע לגבי האיוניק, סע לסוכנויות ובדוק בעצמך, הכי טוב.

נסה גם לנסוע למאזדה ותנסה להתמקח איתם על המחיר, לפעמים מורידים כמה אלפים, ה3 מאוד מומלצת.

תודה לך. 

יש לך מושג מה צריכת הדלק של המאזדה של אחיך?

מה הוא אומר מבחינת הכוח שלה והמחסור בטורבו?

עריכה אחרונה על ידי shyb
פורסם (נערך)

המאזדה באמת אחלה של רכב, אז נכון שהיא לא מאוד חזקה ושמבחינה טכנולוגית היא כבר לא שיא הקדמה מבחינת המנוע והגיר, אבל הם אמינים ועושים עבודתם טוב.

האיכות חומרים והרכבה בהחלט בחלק העליון של הסקאלה מבין העממיות.

לגבי מערכות הבטיחות אני האמת פחות מתמצא אבל אם נשים אותם רגע בצד הייתי מציע אולי לבדוק מאזדה 3 יד שניה לפני המתיחת פנים, ולקחת את הדגם הכי מאובזר ושמור שתמצא- מבחינה טכנולוגית לא תרד ברמה(פרט לאבזור בטיחות אבל שם צריך לבדוק את ההבדלים אני לא סגור עליהם) וישאר לך גם עודף.

למיטב זכרוני אחרי המתיחת פנים הם הלכו קצת אחורה ברמה של המתלים(בסרן האחורי).

אופציות נוספות כמו שהוצאו הפוקוס- כנראה אחת החבילות המשתלמות כיום בטווח מחירים הזה(התנהגות וכוח הם לגמרי החוזקות שלה).

לאון אופציה מעניינת מאוד אבל DSG

308 גם כן אחלה בחירה אבל בקרוב אמורה לצאת המחליפה להבנתי.

קורולה אופציה בהחלט לא רעה בכלל אבל פחות מרגשת מהקודמות.

עריכה אחרונה על ידי ik3
  • אהבתי 1

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

אני לא רוצה להתעלם מעניין המחיר של מאזדה. ההפרש הזה בינה לבין רכבים אחרים שהוזכרו כאן ( איוניק, I30, לאון, קונה ) כנראה יישמר גם כאשר כולם כבר יהיו בני 3-4.
זה מה שהיה לפחות עד עכשיו.

• אהבתי 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 8 דקות, ik3 כתב:

לגבי מערכות הבטיחות אני האמת פחות מתמצא אבל אם נשים אותם רגע בצד הייתי מציע אולי לבדוק מאזדה 3 יד שניה לפני המתיחת פנים, ולקחת את הדגם הכי מאובזר ושמור שתמצא- מבחינה טכנולוגית לא תרד ברמה(פרט לאבזור בטיחות אבל שם צריך לבדוק את ההבדלים אני לא סגור עליהם) וישאר לך גם עודף.

חשבתי על זה אבל אם אני הולך על המאזדה אז רק הדור החדש, בעיקר בגלל העיצוב החיצוני והסלון.

לפני 10 דקות, ik3 כתב:

למיטב זכרוני אחרי המתיחת פנים הם הלכו קצת אחורה ברמה של המתלים(בסרן האחורי).

זה נכון.

לפני 5 דקות, vladclar כתב:

אני לא רוצה להתעלם מעניין המחיר של מאזדה. ההפרש הזה בינה לבין רכבים אחרים שהוזכרו כאן ( איוניק, I30, לאון, קונה ) כנראה יישמר גם כאשר כולם כבר יהיו בני 3-4.
זה מה שהיה לפחות עד עכשיו.

לא בטוח שהבנתי עד הסוף מה הנקודה כאן או מה אתה מנסה לומר.

פורסם

אתה עכשיו משלם 10k יותר על מאזדה, בעוד 3-4 שנים תקבל גם יותר במכירה. זה רכב עם שמירת ערך בין הטובות. גם קורולה, אגב.

• אהבתי 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני שעתיים, shyb כתב:

תודה על התשובות וההתייחסות.

האמת שאחרי שפתחתי את השרשור הזה חשבתי על זה לעומק ונראה שבאמת כבר עברתי על כל האפשרויות. אם להיות כן (כנה) נראה שננעלתי על המאזדה ואני רק נרתע קצת מהמחיר וה- value for money.

אני מודה שיש מצב שבעצם כבר החלטתי על המאזדה ואני רק מחפש חיזוקים עכשיו...

אגב, לא ציינתי שיצא לי לנהוג על המאזדה (חצי שעה) וסה"כ נהנתי.

אם נשים את המחיר בצד לרגע - מה שאני אוהב זה שהיא הוכיחה אמינות טובה עד עכשיו. בין היתר אני אוהב את הפשטות של הגיר, את המראה החיצוני ואת תנוחת הישיבה. 

קראתי שהרבה טוענים שמבחינת כוח היא חלשה. אמנם המחסור בטורבו מורגש, אבל סה"כ לא נראה לי שהרגשתי שחסר לה כוח (שוב, אולי בגלל שאני כבר מוטה קצת).

ואם נחזור לאופציות האחרות שעלו כאן:

יונדאי קונה - המחסור בבקרת שיוט אדפטיבית זה דיל ברייקר בשבילי.

וואגיות - לא מעוניין בגיר DSG (גם כי פוטנציאלית אחרי הקורונה יהיו לי הרבה נסיעות בפקקים, וכן, גם הסטיגמה שיש על הגיר, בין אם היום זה עדיין מוצדק או לא).

צרפתיות (+ הפורד פוקוס) - כנ"ל, אני מרגיש שעדיין יש סיכון מסוים מבחינת האמינות שלא בא לי לקחת (שוב - בין אם זה מוצדק או לא. זה לא באמת חשוב כי אלה התחושות שלי ואין מה לעשות).

איוניק - כמו שהוזכר, חסר לה קצת ריגוש. אני גם לא נוסע המון אז החיסכון של המנוע ההיברידי יהיה יחסית זניח.

כן, ראיתי. אם לא אקנה רכב עד שהיא תגיע אבדוק את האופציה.

תודה לך. 

יש לך מושג מה צריכת הדלק של המאזדה של אחיך?

מה הוא אומר מבחינת הכוח שלה והמחסור בטורבו?

לא חסר כח בכלל,

צריכת הדלק עם אח שלי היא לא דוגמא, הוא כבד על הגז ועם כל העליות של חיפה מסתכם בכ10 ק"מ לליטר, אני למשל עם ספיריט ישנה יותר 2014 עם אותו מנוע הצריכה אצלי היתה בין 13-14 ק"מ לליטר, אני נהג די רגוע.

• תוכן חדש...