Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1972 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עבר זה לא תמיד רע. לפעמים זה בדוק ובטוח. מנועים אטמוספריים זה לא רק צריכת דלק, בחלק מהמקרים זה גם אמינות מוכחת בזמן מה שלא תמיד אפשר להגיד על גמדי טורבו עם הספקים גבוהים. זה גם עלויות תחזוקה אפסיות (יחסית) שחלק מהצעירים כבר לא מכיר. זה מכונאים שמסוגלים גם לתקן ולא רק להחליף מודול/בלוק שלם. אוברול מישהו זוכר?

• אהבתי 1
פורסם
לפני 7 שעות, mikyl כתב:

מי קבע מה זה חווית נהיגה? למישהו זה לנהוג ב-MX5, ומישהו אחר רוצה לשבת ברכב מרווח לא קלאוסטרופובי. אפשר להגיד "לשלם יותר על פחות" כאשר מדובר ברכבים באותה קבוצה וגם שם לפעמים קשה להגדיר. אים יש 2 אנשים, אז צריכים 2 כסאות וזהו? למישהו רכב יחסית מרווח, יחסית זריז עם התנחגות כביש יחסית טובה וסלון איכותי אדיף על רכב קטן עם "חווית נהיגה" יותר טובה. כמו שטופיק סטרטר אמר "להרגיש יותר אוטו".

מה נסגר? בסה"כ מציעים לפות"ש רכב שיכול לענות על הצרכים שלו כפי שהוא הגדיר אותם. הוא כמובן יכול לעשות עם ההצעה הזו מה שהוא רוצה, ואני לגמרי מבין למה מישהו יעדיף רכב מרווח יותר (ולא שזו אחת הנקודות החזקות של ה-3 דוקא, אבל מילא). לא צריך להקצין כל דבר.

לגבי "חווית נהיגה" - לא בטוח שה-3 עדיפה על הקורסה או ה-208 למשל, אבל זה כבר מאוד תלוי בהגדרה של חווית נהיגה.

לפני 35 דקות, mikyl כתב:

עבר זה לא תמיד רע. לפעמים זה בדוק ובטוח. מנועים אטמוספריים זה לא רק צריכת דלק, בחלק מהמקרים זה גם אמינות מוכחת בזמן מה שלא תמיד אפשר להגיד על גמדי טורבו עם הספקים גבוהים. זה גם עלויות תחזוקה אפסיות (יחסית) שחלק מהצעירים כבר לא מכיר. זה מכונאים שמסוגלים גם לתקן ולא רק להחליף מודול/בלוק שלם. אוברול מישהו זוכר?

עניין האמינות של מנוע אטמ' לעומת מוגדש כנראה נכון (אין לי נתונים) כשקונים רכב בן 10. השאלה אם זה מעניין (ואת מי) כשקונים רכב חדש. מעבר לזה, שום רכב מודרני הוא לא "פשוט", גם לא מאזדה, ואין שום קשר בין רמת המורכבות של רכב לרמת הירידה לפרטים של מכונאים. בוא נהיה קטנוניים לרגע - דלק מוטורס מייבאת גם את מאזדה וגם את פורד. אין שום הבדל בין המכונאים במוסכים המורשים שמטפלים בשני הרכבים, לא ברמת הידע שלהם ולא בביכולת שלהם לתקן או להחליף חלקים או לבצע אוברול.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

^

יש לי חבר מכונאי שמתקן פורד ומאזדה באותו מוסך בחיפה, ואמר לי בפירוש שפורד יותר מורכבת ויותר בעייתית, ומכונאים לא אוהבים להתעסק איתה אך לפעמים אין ברירה,

יש להם איש שירות ש"מומחה" לפורד שמעדיפים לזרוק כל פורד עליו, הוא עבר הדרכה מיוחדת, אך עדיין ההתעסקות איתם הרבה יותר מורכבת ממאזדה, כך הם טוענים, לא אני.

בנוסף טען שהתלונות מבעלי מאזדה כמעט אפסיות, לעומת פורד שמגיעים אליהם מידי פעם תלונות מוזרות על בעיות איכות, רעשים, רעידות וכו.. שאין במאזדה, לפחות זה זורקים על האיש שירות ולא נותנים למוסכניקים להתעסק איתם.

פורסם
לפני 14 דקות, pooh-bear כתב:

עניין האמינות של מנוע אטמ' לעומת מוגדש כנראה נכון (אין לי נתונים) כשקונים רכב בן 10. השאלה אם זה מעניין (ואת מי) כשקונים רכב חדש.

למה? לא מזמן לקרוב משפחה הלך מנוע בשברולט בן 4. הוחלט להחליף (לא זוכר מפירוק או מיובא). חודש אחרי הלך טורבו. בשתי המקרים תיקונים לא זולים. אחרי התיקון בחור הזדכה על הרכב (ליזינג פרטי) וקנה מאזדה 3 🙂 עכשיו נהנה מהאוטו. חוץ מזה פותח שרשור כתב "יש גם סיכוי לא רע שאחזיק את הרכב המון שנים קדימה". בזמן אחרון חיפשתי על אמינות של טיגואן והגעתי  לכאן. שים לב, כמעט 30% תקלות מנוע!

פורסם (נערך)
לפני כשעה, wildlands2019 כתב:

^

יש לי חבר מכונאי שמתקן פורד ומאזדה באותו מוסך בחיפה, ואמר לי בפירוש שפורד יותר מורכבת ויותר בעייתית, ומכונאים לא אוהבים להתעסק איתה אך לפעמים אין ברירה,

יש להם איש שירות ש"מומחה" לפורד שמעדיפים לזרוק כל פורד עליו, הוא עבר הדרכה מיוחדת, אך עדיין ההתעסקות איתם הרבה יותר מורכבת ממאזדה, כך הם טוענים, לא אני.

בנוסף טען שהתלונות מבעלי מאזדה כמעט אפסיות, לעומת פורד שמגיעים אליהם מידי פעם תלונות מוזרות על בעיות איכות, רעשים, רעידות וכו.. שאין במאזדה, לפחות זה זורקים על האיש שירות ולא נותנים למוסכניקים להתעסק איתם.

דווקא אני דיברתי עם אותו המוסך שאתה מתקן בו ואיש השירות המומחה אמר שלפורד יש רכבים שכמעט ולא מתקלקלים (מלבד הבעיות הידועות שהן בעיות ייצור), והוא עצמו נוהג על פורד ולא מאזדה!!. זאת אני יודע מניסיון אישי ומעוד "חברים" שיש להם רכבי פורד. סע עם פוקוס או פיאסטה ישנה ותראה אם יש רעידות ורעשים. נראה שהטענות מגמתיות. 

עריכה אחרונה על ידי print
פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, Gavrik כתב:

העניין הוא שאין שום קשר בין הקטגוריה והגודל של הרכב לחוויית נהיגה. 

אם אין צורך במקום נוסף בחלל הרכב למה לשלם יותר? יש רכבים עם אחלה חווית נהיגה בקטגוריית הסופר מיני שעושים יותר כיף וגם חזקים יותר וגם זולים יותר ממאזדה 3 אז למה לשלם יותר על פחות?

לדעתי יש  קשר בין קטגורית הרכב והגודל של הרכב לחווית נהיגה  חד משמעית . כמו כן יש גם קשר ישיר לאיכות החומרים והטכנולוגיה של המערכות לפי קטגוריה .

עריכה אחרונה על ידי liberfarb
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 29 דקות, print כתב:

דווקא אני דיברתי עם אותו המוסך שאתה מתקן בו ואיש השירות המומחה אמר שלפורד יש רכבים שכמעט ולא מתקלקלים (מלבד הבעיות הידועות שהן בעיות ייצור), והוא עצמו נוהג על פורד ולא מאזדה!!. זאת אני יודע מניסיון אישי ומעוד "חברים" שיש להם רכבי פורד. סע עם פוקוס או פיאסטה ישנה ותראה אם יש רעידות ורעשים. נראה שהטענות מגמתיות. 

יש בחור שם שאכן יש לו אובססיה לפורד, הוא מאזור עוספיא או דלית אל כרמל,

אפילו הכניסו מוסטנג חדשה דנדשה עם מנוע גמר והתחיל לגמגם שם בניסיון להציד את המותג,

תבדוק עם המוסכניקים עצמם ותשמע בעצמך מה יגידו,

הבחור הזה לצערי לקח את התלונות שלי בזלזול ולעג.

בפוקוס עם הגיר הרובוטי יש רעידות מהגיר, בפוקוס שלנו יש רעידות מהמנוע, וגם הגיר הפלנטרי שיש לה הוא אחד הגרועים שיש בשוק, סע ב3 ותשווה בעצמך, הגיר שם פי אלף יותר חלק ומהיר, ובכלל הנסיעה כולה חלקה ושקטה יותר ללא רעידות בכלל, נסיעת מבחן ותבין על מה אני מדבר, לכן אני שוב אומר לפות"ש, ה3 אמנם עולה 20 K יותר, אך לדעתי שווה הרבה יותר מזה, שוב מניסיון, יש לנו את שתיהן בבית.

פורסם
לפני כשעה, mikyl כתב:

למה? לא מזמן לקרוב משפחה הלך מנוע בשברולט בן 4. הוחלט להחליף (לא זוכר מפירוק או מיובא). חודש אחרי הלך טורבו. בשתי המקרים תיקונים לא זולים. אחרי התיקון בחור הזדכה על הרכב (ליזינג פרטי) וקנה מאזדה 3 🙂 עכשיו נהנה מהאוטו. חוץ מזה פותח שרשור כתב "יש גם סיכוי לא רע שאחזיק את הרכב המון שנים קדימה". בזמן אחרון חיפשתי על אמינות של טיגואן והגעתי  לכאן. שים לב, כמעט 30% תקלות מנוע!

לא מבין את הצורך להתנצח. אתה מדבר כאן על דגמים ספציפיים, אף אחד לא מכחיש שיש מנועים פחות מוצלחים (בוודאי ה-thp156 שמשום מה לא הזכרת). לפחות ה-1.2 של PSA כיום (אחרי תקופה ארוכה) נחשב לאמין וגם ה-1.0 של VAG. אבל כן, אם אתה מתכנן להחזיק רכב ל-15 שנים, מנוע אטמוספרי וגיר פלנטרי יהיו (שוב, כנראה) עדיפים.

לפני 46 דקות, liberfarb כתב:

לדעתי יש  קשר בין קטגורית הרכב והגודל של הרכב לחווית נהיגה  חד משמעית . כמו כן יש גם קשר ישיר לאיכות החומרים והטכנולוגיה של המערכות לפי קטגוריה .

ושוב, "חווית נהיגה" זה מושג שכל אחד מבין אחרת. אין ספק שיש חוויה שונה בין סופר מיני לפול סייז, פשוט לא בטוח שזו של פול סייז עדיפה. לגבי איכות החומרים והטכנולוגיה - בגדול כן, בקטן נציגים בטופ של קטגוריה נמוכה יותר עדיין יכולים להיות עדיפים על נציגים פחות מצטיינים מקטגוריה גבוהה יותר (קח לדוגמה 208 לעומת ניסאן סנטרה). לגבי יחידת הנעה - פה זה כבר ממש לא נכון.

אני מסכים איתך

פורסם
לפני 3 דקות, pooh-bear כתב:

לא מבין את הצורך להתנצח. אתה מדבר כאן על דגמים ספציפיים, אף אחד לא מכחיש שיש מנועים פחות מוצלחים (בוודאי ה-thp156 שמשום מה לא הזכרת). לפחות ה-1.2 של PSA כיום (אחרי תקופה ארוכה) נחשב לאמין וגם ה-1.0 של VAG. אבל כן, אם אתה מתכנן להחזיק רכב ל-15 שנים, מנוע אטמוספרי וגיר פלנטרי יהיו (שוב, כנראה) עדיפים.

ושוב, "חווית נהיגה" זה מושג שכל אחד מבין אחרת. אין ספק שיש חוויה שונה בין סופר מיני לפול סייז, פשוט לא בטוח שזו של פול סייז עדיפה. לגבי איכות החומרים והטכנולוגיה - בגדול כן, בקטן נציגים בטופ של קטגוריה נמוכה יותר עדיין יכולים להיות עדיפים על נציגים פחות מצטיינים מקטגוריה גבוהה יותר (קח לדוגמה 208 לעומת ניסאן סנטרה). לגבי יחידת הנעה - פה זה כבר ממש לא נכון.

לקחת מותג שהוא "מת" . ניסן מזמן נמצאת מאחורי הרבה מותגים של רכבים ועכשיו שהיא נמצאת בבעלות רנו אולי יצא מזה משהו חיובי . קח את ה 208 שהזכרת וקח טויוטה קורולה / סקודה אוקטביה חדשה או עוד כמה רכבים . יש ברכבים גדולים בדרך כלל יותר מערכות בטיחות וגם הם יותר נוחים לנסיעה . כמובן שיש כאן גם פקטור של צריכת דלק שהוא לטובת הסופר מיני לצורך העניין 

פורסם
לפני 25 דקות, wildlands2019 כתב:

יש בחור שם שאכן יש לו אובססיה לפורד, הוא מאזור עוספיא או דלית אל כרמל,

אפילו הכניסו מוסטנג חדשה דנדשה עם מנוע גמר והתחיל לגמגם שם בניסיון להציד את המותג,

תבדוק עם המוסכניקים עצמם ותשמע בעצמך מה יגידו,

הבחור הזה לצערי לקח את התלונות שלי בזלזול ולעג.

בפוקוס עם הגיר הרובוטי יש רעידות מהגיר, בפוקוס שלנו יש רעידות מהמנוע, וגם הגיר הפלנטרי שיש לה הוא אחד הגרועים שיש בשוק, סע ב3 ותשווה בעצמך, הגיר שם פי אלף יותר חלק ומהיר, ובכלל הנסיעה כולה חלקה ושקטה יותר ללא רעידות בכלל, נסיעת מבחן ותבין על מה אני מדבר, לכן אני שוב אומר לפות"ש, ה3 אמנם עולה 20 K יותר, אך לדעתי שווה הרבה יותר מזה, שוב מניסיון, יש לנו את שתיהן בבית.

אמרתי ואומר שוב ובכנות: אני כל רגע נהנה ומרוצה מהרכב. מאוד!! לא חווה את התלונות. אני במקומך הייתי ממזמן מחליף למאזדה. 

פורסם
לפני 8 דקות, pooh-bear כתב:

אבל כן, אם אתה מתכנן להחזיק רכב ל-15 שנים, מנוע אטמוספרי וגיר פלנטרי יהיו (שוב, כנראה) עדיפים.

סיוויק שלי היום בת 12, קורולה לפניה היגיע לגיל 10 ובשבילי היא אתלון של אמינות. שתיהן אטמוספריות 😁

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, liberfarb כתב:

לקחת מותג שהוא "מת" . ניסן מזמן נמצאת מאחורי הרבה מותגים של רכבים ועכשיו שהיא נמצאת בבעלות רנו אולי יצא מזה משהו חיובי . קח את ה 208 שהזכרת וקח טויוטה קורולה / סקודה אוקטביה חדשה או עוד כמה רכבים . יש ברכבים גדולים בדרך כלל יותר מערכות בטיחות וגם הם יותר נוחים לנסיעה . כמובן שיש כאן גם פקטור של צריכת דלק שהוא לטובת הסופר מיני לצורך העניין 

אני ממש לא חושב שאיכות החומרים ב-208 (החדשה) נחותה מזו של האוקטביה או הקורולה, בטח לא ברמה שלמישהו ממש יהיה אכפת.

לפני 44 דקות, mikyl כתב:

סיוויק שלי היום בת 12, קורולה לפניה היגיע לגיל 10 ובשבילי היא אתלון של אמינות. שתיהן אטמוספריות 😁

הפוקוס שלי חוגגת 8 בקרוב, מוגדשת, ללא בעיות במנוע או בטורבו (טפו טפו טפו). זה לאו דוקא אומר שמדובר במנוע אמין.

• אהבתי 1

אני מסכים איתך

פורסם

יש מבצע חבר כרגע...אם במקרה...כן מתאפשר אז תמצא את המאזדה במחיר של 139.9 ...

הבעיה זה שהפוקוס stline יורד ל124...עוד קצת זה מחיר של סופר מיני...

לי יש פוקוס אני מרוצה. כן חסר אבזור ב2021, אין גג נפתח, דיגיטל קוקפיט, שטח מת, זיהוי תמרורים  וחניה אוטומטית ( קיים בפומה החדשה...). וגם אין נעילת דלתות בנסיעה...שזה נשמע הזוי...

למרות זאת, אני נהנה כל פעם מהנהיגה שלו. המנוע והגיר ממש שילוב מצוין לטעמי. המאזדה, מנוע של דור הישן עם אותו גיר, רק 6 הילוכים. מתלה אחורי הפך להיות פשוט יותר... . לא יודע היינו מדברים על skyactiv-x 180 כמו בחו"ל אולי הייתי מבין למה לשלם יותר. פה לא אני לא קולט. איכות בחומרים ובהרכבה כן זה נכון יותר טובה . שמירת ערך בסדר משלם יותר מוכר יותר יקר... . 

אני ממליץ לעשות נסיעת מבחן ולא לבחור על הנייר. 

פורסם
לפני שעתיים, liberfarb כתב:

יש ברכבים גדולים בדרך כלל יותר מערכות בטיחות וגם הם יותר נוחים לנסיעה . כמובן שיש כאן גם פקטור של צריכת דלק שהוא לטובת הסופר מיני לצורך העניין 

כל המשפט הזה לא בהכרח נכון.

יש לא מעט דגמים של משפחתיות שנופלים באבזור הבטיחותי ממכוניות סופר מיני ויש גם לא מעט דגמים שמציעים את אותן מערכות בטיחות.

נוחות הנסיעה לא קשורה לקטגוריה.

אנשים חייבים לצאת מהלופ הזה שגודל הרכב משפיע על הנוחות של הנהיגה או הנסיעה. יש מכוניות סופר מיני שנוחות יותר ממשפחתיות.

גם צריכת הדלק זה לא מדויק כי זה תלוי בשילוב מנוע וגיר.

• רעיון טוב! 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

ישנו דבר שנקרא מוניטין. מיצרך יקר. לכן מאזדה יכולה להרשות לעצמה את המחיר וראב 4 נמכר לפני שהוא עולה על האוניה.

• תוכן חדש...