Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1956 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן,

אני מחפש לקנות רכב יד שניה בתקציב של 40אלף גג 50 תלוי אם זה רכב שיענה לי על רוב הדרישות (מבין שצריך להתפשר) אני בן 26 תכף ורוב הזמן נוסע לבד (כרגע גם לא עובד אבל מדבר על שגרה) מחפש רכב סופר מיני (אני 1.85מ) יחסית חסכוני אבל בעיקר חשוב לי שתהיה חווית נהיגה.. היום יש לי מיצובישי אטראז 2016 וסך הכל האוטו עונה על רוב הדרישות אבל בעיקר אין לי חווית נהיגה (מי שמכיר, יש רעש מנוע חזק בלי תגובה הולמת בלשון המעטה) חשבתי כבר תקופה על איביזה אבל התגובות מתחלקות לשניים - הרכב הכי מושלם ומצד שני אל תתקרב יעלה לך ביוקר!

אשמח לעזרה 🙏🏼

עריכה אחרונה על ידי TomRH
פורסם

אחרי אטראז' כל רכב יהיה חווית נהיגה.
בגדול, במידה ואתה נוסע לרוב בכבישים פתוחים, הגירים הרובוטיים ( של כל היצרנים ) צריכים פחות להטריד את מנוחתך. אם רוב הנסיעות בעיר/ פקקים/ רמזורים, לא כדאי.
אתה צריך לשבת ברכבים שונים ולראות מה נוח לך.
איביזה/ פאביה/ קליאו/ 208/ מאזדה 2 , סוזוקי סוויפט.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
Just now, vladclar כתב:

אחרי אטראז' כל רכב יהיה חווית נהיגה.
בגדול, אתה נוסע לרוב בכבישים פתוחים, הגירים הרובוטיים ( של כל היצרנים ) צריכים פחות להטריד את מנוחתך. אם רוב הנסיעות בעיר/ פקקים/ רמזורים, לא כדאי.
אתה צריך לשבת ברכבים שונים ולראות מה נוח לך.
איביזה/ פאביה/ קליאו/ 208/ מאזדה 2 , סוזוקי סוויפט.

קליאו יש לאבא שלי (2016) ויצא לי לנסוע עליה המון והאמת שפחות התחברתי (מבחינת כוח ומנוע זה הדבר היחיד שאהבתי) מאזדה קטנה לי וסוזוקי אני לא אוהב.. איביזה ופאביה הן אופציות שחשבתי אבל הרבה אנשים הזהירו שלא אמינות בכלל וטיפולים יקרים ממש ובכל זאת אני מחפש רכב די אמין (המיצובישי אצלי שנתיים כמעט וחוץ מטיפול שנתי הכל פיקס)

פורסם

נכון, מיצובישי זה סוס עבודה בגוף של קופסת שימורים.
איביזה/פאביה לא יכולות להתחרות בשרידות נגד מיצובישי.
לא ענית - מה סוג הנסיעות שלך?
בקשר לתחזוקה יקרה, מאיפה אתה?
יש מוסכים פרטיים שנותנים מענה לרכבים האלה מבית פולקסוואגן עם מחירים יותר ידידותיים מאשר מוסכי יבואן.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 7 דקות, vladclar כתב:

נכון, מיצובישי זה סוס עבודה בגוף של קופסת שימורים.
איביזה/פאביה לא יכולות להתחרות בשרידות נגד מיצובישי.
לא ענית - מה סוג הנסיעות שלך?
בקשר לתחזוקה יקרה, מאיפה אתה?
יש מוסכים פרטיים שנותנים מענה לרכבים האלה מבית פולקסוואגן עם מחירים יותר ידידותיים מאשר מוסכי יבואן.

כרגע לא יודע להגיד איך אנהג אבל מאמין שיחסית די הרבה אזור 15 אלף בשנה, וגר כרגע ליד אשדוד

פורסם

אני לא חושב שאיביזה זה הרכב שכדאי להתמקד עליו. קודם כל הביקורות שאומרות לך "אל תתקרב יעלה לך ביוקר" קצת מוגזמות כן יש לאיביזה גיר בעייתי שמצריך לפעמים החלפת מצמדים או תיקונים כאלו ואחרים שעלולים לעלות כמה אלפי שקלים אבל זה ממש לא משהו שקורה כל יום וזה סיכון שאפשר לקחת.

מבחינת המנוע אם זה המנוע ea211 עם רצעוה ולא שרשרת טיימינג אז הוא לא סובל מבעיות אמינות ואם זה המנוע עם השרשרת אז הוא מצריך צומת לב וטיפול קפדני ובשיקה שמספר מחלות בו טופלח אבל מעבר לזה הוא דיי אמין.

אבל... איביזה זה בין הרכבים הכי פחות מהנים לנהיגה בקטגוריה שלה... פשוט אצרף לפו ציטוט ממה שסיכמו באחד ממגזיני הרכב על ההנאה מנהיגה שלה:

ציטוט

סיאט איביזה אמנם נהנית מתדמית צעירה ומביצועים טובים, אך היא לא מפגינה כישורים ספורטיביים יוצאי דופן. בצדדים החיוביים ניתן למנות אחיזת כביש טובה מאוד, היגוי צפוי ומערכת אלקטרונית שמדמה נעילת דיפרנציאל קדמי ומונעת תת היגוי, כך שמי שלא מחפש אקשן - ימצא פה מכונית בטוחה מאוד.

מצד שני, האיביזה חסרת רגש או תקשורת, לא מדויקת מספיק וקצת רוכנת, ועל זנב שמח אין בכלל טעם לדבר. מבחינה זו, היא רחוקה שנות אור מפורד פיאסטה או סוזוקי סוויפט, למשל.

הייתי מציע בתור אלטרנטיבה את ה208 1.2 טורבו. מבחינת ההנאה מנהיגה היא בקטגוריה אחרת לגמרי היא חדה שובבה זריזה עם הגה קטן וספורטיבי היא מספקת דיי הרבה כיף. המנוע שלה גם חזק באותה המידה ויש בה גיר אוטומטי רגיל שלא עושה בעיות ולא מצריך טיפול מיוחד.

המחלה שלה זאת רצועת הטיימינג שיכולה להתפורר ולעשות בעיות במנוע אבל החלפת הרצועה פותרת את הבעיה לכן צריך לבדוק אם הרצועה הוחלפה ואם לא להחליך במעמד הקניה ( כרגע יש ריקול בנושא אבל אני לא יודע אם ה208 כלולה בריקול)

פורסם

מצטרף לדעה על הפיגו, נוחה זריזה, כדי לחפש באמת אבזור אקטיב המאובזרת.

מנסיוןמעם סיטרואן c3 וגם פגשתי את בכמה מבחנים הגיר לפעמים פחות חלק, בסיטרואן בעלת מנוע דוחה היו רעידות בזמן האצה קלה כאשר אתה נמצא ב 80 קמ״ש, די עצבן אך אשתי למשל לא שמה לב.

האיביזה עם גיר שניב לפחות אמין, אך היא מהירה יותר עם גיר מהיר יותר. אני אישית די נהנתי איתה, במיוחד עם המושבים שהיו לי תומכים יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הונדה ג'אז צורה חדשה מסוף 2015 ומעלה. בטיחותית מאוד, מרווחת מאוד, ביטוח זול, סופר חסכונית בדלק. חיסרון: מנוע קצת חלש עם גיר רציף, אבל לא נורא. 

בידני אני מאמין שהמצב הרבה יותר טוב בבעלותי שנתיים וב"ה מאוד מרוצים. ה 208 גם מעולה, לי יש 208 ידנית כרגב שני והיא ממש אחלה. 

פורסם

הונדה ג׳אז ממש לא יפה בעיניי, הפיג׳ו שקלתי פעם אבל הבנתי שהן מאבדות מהערך שלהן מאד מהר.. אם בכל זאת אני רוצה איביזה.. איזה דגם להתמקד ומאיזה להתחמק לחלוטין? אגב הבנתי שבמידה והייתה הבעיה עם הגיר אז ברגע שטיפלו זה לא אמור לחזור, נכון או לא קשור?

פורסם

איביזה 1.2 או 1.0 TSI שניהם בסדר.
בקשר לגיר - המצמדים זה חלק מתבלה. כמה שיותר נוסעים בעיר/ פקקים, הם מתבלים מהר יותר מבחינת הקילומטראז'.
אם ממש לאחרונה החליפו אותם, יש לך שקט תקופה מסויימת.
אותו הדבר מוח הגיר .

פורסם
לפני 10 דקות, vladclar כתב:

איביזה 1.2 או 1.0 TSI שניהם בסדר.
בקשר לגיר - המצמדים זה חלק מתבלה. כמה שיותר נוסעים בעיר/ פקקים, הם מתבלים מהר יותר מבחינת הקילומטראז'.
אם ממש לאחרונה החליפו אותם, יש לך שקט תקופה מסויימת.
אותו הדבר מוח הגיר .

הבנתי שבדגמי הFR יש סכנה גם למנוע (שקלתי FR בשנתון נמוך יותר) אבל מאיזה שנה לחפש? 2014-15-16? ואיך אפשר לבדוק שהחליפו אותם

• תוכן חדש...