Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7747 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

חיפשתי ברשת אבל משום מה לא מצאתי...

אני זקוק למידות כיוון שסתומי יניקה ופליטה להונדה סיביק מודל 91.

אם יש תרשים מצורף או תמונה - מה טוב.

תודה לעוזרים

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שלום איציק.

רק ביגלל שאתה בחור נחמד ולא מוחק הודעות :-D קבל שני אתרים משהוא בן-זונ---------

לכיון שסטומים כמו שצריך!!!

http://www.angelfire.com/biz7/aiperformance/valveadjustment.html

http://www.c-speedracing.com/howto/valveadjust/valveadjust.php

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

תודה בני, כבר מצאתי את הקישורים הללו ב GOOGLE מבעוד מועד... פשוט הייתי צריך את המידות המדוייקות למנוע הזה טרם הביצוע (כבר ביצעתי בעבר כיוון שסתומים אבל בסובארו DL - אותו העיקרון רק שמן הסתם סדר השסתומים שונה וגם המידות).

(שוב) תודה

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שלום,

היכן ביצעת את כיוון השסתומים, אשמח לקבל המלצה על המקום, כולל לטיפולים נוספים למנוע - יש לי רכב זהה, הונדה סיויק מודל 1991.

תודה.

מעונין לקנות סיויק או קורולה שנים 1996-1999:idea:

פורסם

אני אבצע בעצמי, לא במוסך, וזה כנראה יהיה מחר (אם ישאר מספיק זמן אחרי הניקיון לאוטו).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תעדכן אותי בבקשה לגבי תוצאות הטיפול.

כמו כן, מה הסיבות לטיפול הזה? מה הבעיה שאתה מזהה במנוע?

מעונין לקנות סיויק או קורולה שנים 1996-1999:idea:

פורסם

תיקתוק שסתומים מאוד חזק והזעה ממכסה שסתומים עקב אטם שעבר זמנו.

קניתי אטם מכסה שסתומים חדש (חליפי) ולמען היישור קו (והעלמת התיקתוקים המעצבנים של השסתומים - שזה נשמע כמו DL שלא עברה כיוון שסתומים איזה 500,000 ק"מ) אני רוצה גם לבצע כיוון שסתומים כמו שצריך.

לדעתי גם אף פעם לא עשו פה כיוון שסתומים, הרכב עם 240,000 קמ ונוסע פגז.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

עדכון קל:

היום פורק מכסה השסתומים ובוצע כיוון שסתומים לפי המידות 0.007 אינץ' ליניקה ו 0.009 אינץ' לפליטה (כפי ש daniel עדכן). לקח קצת זמן לכוון כי אחרי כל סגירה של אום צריך לוודא את המידה שנית ולעשות את זה ל 16 שסתומים כשמידי פעם יש צורך בתיקון - לקח בערך שעה סה"כ.

חשוב לציין כשמכוונים שסתומים לשים דגש כפול ומכופל על בדיקה חוזרת ועבודה לפי מידות יצרן כי אם סוגרים שסתום יותר מידי - הוא יישרף, ולכן לפעמים עדיף שיש רעש תיקתוק קטן מאשר שקט מוחלט.

באותה הזדמנות הוחלף גם אטם מכסה השסתומים (סט שכולל את הגומיה מסביב, 4 גומיות מסביב למצתים ועוד 4 גומיות עם שייבות לברגים הסוגרים) ותודה לאל נעלם רעש תיקתוק השסתומים ונשאר לו תיקתוק חרישי ביותר שעם מכסה מנוע סגור לא שומעים אותו !

המרווחים שהיו קודם לכן הוא כמעט כפולים מהוראות היצרן והדבר גרם לרעש היסטרי תמידי של תיקתוקים חזקים מהמנוע.

כמו כן יש לציין שחל שיפור מאוד משמעותי בסלד הסרק !

האוטו מרגיש יותר "חזק" ובאופן וודאי ומוחשי הסלד הרבה יותר "עמיד" בסרק. בזמן שמשלבים הילוך ל-D הטורים כבר לא יורדים הרבה כמו פעם וגם הפעלת מזגן או רכיב חשמלי אחר גוזלת הרבה הרבה פחות סיבובי מנוע ! - ככל הנראה תוצאה של עליה במומנט עקב פתיחה ארוכה יותר של השסתומים בסרק.

איצי

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק שלום :

אם אתה יכול לשתף אותנו במחיר של סט אטמים למכסה שסתומים שקנית ?

נ.ב : אם האום אתה משחרר את ההידוק ואם הבורג מכוון או להיפך ?

בתודה בני550.

פורסם

בהחלט.

הסט כולל:

1. גומיה לאטם מכסה שסתומים

2. 4 גומיות לחורים של המצתים

3. 4 גומיות חיצונית שצמודות לשייבות ומטרתן למנוע יציאה של שמן מברגי הידוק מכסה השסתומים.

הסט הזה עולה בסה"כ 65 שח.

בנוגע לכיוון עצמו- אתה קודם משחרר את בורג ההידוק, מכוון באמצעות מברג ואז מהדק שנית תוך כדי שמירה עם המברג על הכיוון. לאחר ההידוק יש לבדוק את המרווח שנית ולוודא שבמהלך ההידוק הכיוון לא השתנה.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...