Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1992 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעוניין לקנות יונדאי i30cw או קיה סיד שנת 2015 או 2016. 

הרכבים בדור הזה קיים משנת 2013. ולא מצאתי התייחסות על אמינות של גיר רובוטי. 

האם הגיר DCT של קיה יונדאי אמין? במיוחד כשמדובר בקלאצ' יבש וכשקונים רכב יד שנייה עם 100k. מתי צריך להחליף קלאצים ומה העלויות? 

עד כמה נפוצה בעייה של לדים בסיד? 

ומה האמינות של הדגמים האלו וצריכת דלק אמיתית? ואם יש עוד בעיות נוספות או המלצות

פורסם

היה לי את 2 הרכבים.

קיה סיד  2016 ליסינג מהעבודה. 

יונדאי I30 2016 פרטית ( רכשתי את הרכב מפרטי עם 27,000 ק"מ)

2 הרכבים בתצורת סטיישן.

הקיה היא כפולת מצמדים 6 הילוכים.

היונדאי באותה שנה קיבלה כפולת מצמדים 7 הילוכים.

בהתחלה הכל בסדר וטוב עד שמתחילים לצבור ק"מ.

הגיר בקיה הרבה יותר נעים לנסיעה אבל רועד בהתחלה ולאחר מכן העברות חלקות.

היונדאי סיוט ב 2 הילוכים ראשונים, רעידות מעצבנות חזקות איך שעוזבים את הברקס ומעבר הילוך לא נעים לשני ולאחריו העברות חלקות.

הקיה עברה במשך 3 שנים 120 ק"מ והוחלף בה פעמיים מצמדים

פעם ראשונה 45 ק"מ פעם שנייה 105 ק"מ.

הרכב היה בליסינג עבודה אז עלויות בקיה במדויק לא ידועות.

וללא תקלות נוספות חוץ מטיפולים שוטפים.

היונדאי הפרטית לאחר בערך 30000 ק"מ התחילו הבעיות והרכב היה באחריות יצרן חודש אחרון, אמרו מצמדים תקינים יש עוד 75 אחוז , צריך לעשות איפוס/ לימוד גיר.

היה יותר טוב אבל לאחר שבוע +- זה חזר.

חזרי למוסך שנית לאחר שנגמר בדיוק האחריות יצרן, וביקשתי שיטפלו בבעיה( החלפת מצמדים) בדקו שוב ואמרו שנשאר 65 אחוז למצמדים).

ומה שנשאר לעשות זה להחליף אותם וזה יעלה לי 4500 ש"ח. עסק יקר!

אני הייתי בודק אופציה על יונדאיI30 משנת 2015 שמגיעה עם גיר פלנטרי 6 הילוכים.

פורסם (נערך)

תודה idan897

עד כמה שראיתי, פלנטרי ביונדאי i30cw זה רק עד 2014....תקן אותי אם אני טועה.

חוץ מזה, מחיר החלפת מצמדים 4500שח נראה לי על פניו יקר. אולי בגלל שזה מורשה. 

ידוע לך כמה צריך לעלות אם עושים לא במורשה?

לי יש נירו ליסינג כבר 3 שנים עם 93 אלף ללא החלפת קלאצים. רק לימוד גיר פעם אחת. 

יכול להיות שאתה מבלה הרבה בפקקים? 

עריכה אחרונה על ידי SlimJim
פורסם

אם הרכב הולך לבלות הרבה בפקקים/נסיעה עירונית לא כדאי לבחור ברכב עם גיר רובוטי.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
לפני 19 שעות, SlimJim כתב:

תודה idan897

עד כמה שראיתי, פלנטרי ביונדאי i30cw זה רק עד 2014....תקן אותי אם אני טועה.

חוץ מזה, מחיר החלפת מצמדים 4500שח נראה לי על פניו יקר. אולי בגלל שזה מורשה. 

ידוע לך כמה צריך לעלות אם עושים לא במורשה?

לי יש נירו ליסינג כבר 3 שנים עם 93 אלף ללא החלפת קלאצים. רק לימוד גיר פעם אחת. 

יכול להיות שאתה מבלה הרבה בפקקים? 

עד 2015... ואולי קיימים דגמים עם הגיר הרובוטי בשנה הזאת עדיין, צריך לבדוק את זה.

לגבי מחיר המצמדים, זה יהיה עסק יקר בכל מקום.

לפי מה שהבנתי בהיברידיות יש שחיקה מועטה של חלקים כמו מצמדים וכדומה ולכן כנראה שם זה פחות מורגש ובעייתי.

60 אחוז מחוץ לעיר( רכב משפחה).

באופן אישי כרכב פרטי אישי/ משחפתי מעדיף רכבים בעלי תיבות הילוכים פלנטריות ידועות וטובות או רציפות( טויוטה, הונדה).

פורסם

בגדול מדובר למעשה באותו רכב תחת שם אחר, ישנם הבדלים קטנים כאשר אתה מתייחס לשנתונים האלו:

לקיה גיר רובוטי דו מצמדי, לא נרשמו לו בעיות מיוחדות אבל כן היו כאלה שסבלו ממנו, אולי קיבל פחות "יחסי ציבור" מהגיר הגרמני אבל הוא גם פחות פופולרי אז ההתייחסות בהתאם.

בכל מקרה אמין או לא אמין הוא עדיין רובוטי ועדיין ידרש להחלפת קלאצים בשלב מסויים אז אם אתה הולך על רכב כזה עדיפות היא לאחד שהוחלפו לו קלאצים לאחרונה שיתן לך שקט לפחות בחלק הזה, היסטוריית טיפולים תראה לך אם באמת הגיר עשה בעיות והרכב נכנס תדיר למוסך כיוון שראיתי כמה רכבים שהכול היה מצויי ן לעומת זאת שמעתי כבר על לא מעט שכן התלוננו על רעידות ודפיקות והחלפות קלאצים וכניסות למוסך לעדכוני תוכנה וכו ... מה שכן הוא גם הרבה פחות נוח מדוייק וזריז מהמקבילה הגרמנית מבית פולקסווגן.

ליונדאי היה גיר פלנטרי 6 הילוכים עד לשנת 2016, שם קיבלה גם היא גיר רובוטי מאותו סוג של הקיה.

אני נהגתי על 2 I30CW, שתיהן היו מודל 2013 ועשו במצטבר מעל 300 אלף קילומטר ואפס תקלות כשאחת היתה רכב חברה ואת השניה קניתי מחברת הליסינג. אף אחת מהן לא ראתה מוסך מלבד טיפולים שופטים בלמים וצמיגים, המולטימדיה בהתקנה מקומית הלכה לשתיהן בשלב מסויים, לזאת שהיתה פרטית נקרעה גומיה מתחת לדוושת הבלם ועלה לי 58 שקל במוסך החברה.

מדובר ברכבים סולידיים ואמינים מאוד, לא מצטיינים באף קטגוריה אבל גם לא נכשלים באף אחת כך שמדובר למעשה בתמורה מצויינת לכסף. אם הנסיעות עירוניות בעיקר כן הייתי שוקל לקחת את היונדאי עם הגיר הפלנטרי.

לגבי צריכת הדלק פה כבר הסיפור מסתבך, הן לא חסכוניות וזה בלשון המעטה, אני עשיתי בנסיגה משולבת 11 קילומטר לליטר לאורך הזמן שהחזקתי בהן, אני נוהג 90% מהזמן רגוע והצריכה בהחלט הפתיעה אותי לרעה במיוחד לאחר שהחלפתי לפני שנה וחצי את היונדאי באופל אסטרה עם מנוע טורבו והפחתתי תדלוק אחד בחודש ממוצע.

אז לא מדובר בצריכת דלק של שברולט סילברדו אבל היא כן גבוהה יותר מהמתחרות הגרמניות המוגדשות או אפילו מול הונדה סיוויק\ טויוטה קורולה ושאר האחיות האטמוספריות מיפן.

עד כמה ההבדל יהיה משמעותי זה כבר תלוי באופי הנהיגה שלך והקילוטראז הממוצע שאתה הולך לנסוע.

• תוכן חדש...